Social Media Icons

torstai 25. huhtikuuta 2013

Uutta väriä pintaan

8 kommenttia , , , , , , , , Share It:
tripptrappa tripptrapp2 tripptrapp3 tripptrapp4

Stokken TrippTrapp-tuoli on siintänyt allekirjoittaneen haaveissa jo Helmin odotusaikana ja sitäkin ennen, mutta sellainen meille hankittiin käytettynä vasta viime syksynä, kun sukulaisilta saatu perinteinen syöttötuoli alkoi tuntumaan huteralta kiipeilevän ja kipuavan lapsen kynsissä ja juniorituolin hankkiminen tuntui ajankohtaiselta. Meillä TrippTrappissa istuu paitsi Helmi, myös vauva siihen integroidussa newborn-setissä (blogin kautta saatu), josta kirjoitin pikaisesti jo aiemmin. TrippTrappeja on myös tuotu olohuoneeseen illanistujaisiin silloin kun istumapaikat ovat loppuneet ja ovatpa ne toimineet porrasjakkaroinakin muuttopakkauksen ollessa kiivaimmillaan. Siinä keikaroivat ja istuvat siis lapset ja aikuiset. Oikeastihan TrippTrapp ei ole yksinomaan syöttötuoli tai juniorituoli, vaan se toimii vauvasta vaariin; ensin newborn-setin kanssa, sitten babysetin kanssa syöttötuolina, juniorituolina, työtuolina koulupöydän ääressä - you name it. Erityisen muuntautumiskykyisen tuolista tekee se, että jalka-ja istuinlautojen paitsi korkeutta myös syvyyttä pystyy säätämään omiin tarpeisiin sopivaksi. Meillä on keittiössä pirttipöytäryhmä, joka toisi muotonsa vuoksi hienoisia vaikeuksia sijoittaa syöttötuolia pöydän päähän, mutta tuolin syvyydestä supistamalla olemme onnistuneet tekemään syöttötuolista pöydän päässä toimivan.

Minä olen aina pitänyt TrippTrappissa sen selkeästä ja eleettömästä muotokielestä; siinä on sitä jotain, muttei kuitenkaan mitään ylimääräistä. Se on ajaton, kaunis, käytännöllinen ja käyttöä & kulutusta kestävä. Itselleni tuli yllätyksenä, että TrippTrappeja on valmistettu vuodesta 1972, eli yli neljäkymmentä vuotta! Ryhdikkään ja selkeälinjaisen tuolin muotoilu on säilynyt samana aina julkaisuvuodesta, mutta Stokke tuo värivalikoimaan aina kausittain uusia trendivärejä. Itse olen ollut jo hiljan viehättynyt värikavalkadin kirkkaisiin perusväreihin kuten punaiseen, mutta kun sähköpostiin kilahti lehdistötiedote kevään 1970-lukua henkivistä uutuusväreistä, olin pudota penkiltäni. Lämmin oranssi ja herkkä vaaleanisininen, eli Lava Orange ja Aqua Blue, voi kyllä!tripptrapp5

Yksi syy tähän innostukseeni on oikeastaan se, että toinen TrippTrappeistamme, se käytettynä ostettu, on puunvärinen ja uutta väriä vailla (pinnassa ei ole vikaa, vain värissä). Massiivipuinen tuoli kun on kahdeksan vuotta vanha ja Helmi on käyttäjänä neljäs, niin uusi väri lienee enemmän kuin paikallaan. Valkoinen olisi tietenkin ilmiselvä ratkaisu, sillä ruokailuryhmämme ja toinenkin TrippTrapp on valkoinen, mutta viime aikoina olen pohdiskellut, josko sen voisi maalata joksikin ihan muuksi. Ja tuo mintunvihreä tai vaalean turkoosi olisi aika kelvollinen jokin ihan muu, vai mitä sanotte?

8 kommenttia:

 1. Mäkin aion maalata Esikoiselle käytettynä ostetun TrippTrappin. :) Ensin meinasin tylsästi petsata muuhun pöytäryhmään sopivaksi (jotka nekin olen itse petsannut), mutta sitten iski tylsyys. Miksen maalaisi tuolista käyttäjänsä näköistä ja värikästä?! :D Esikoinen saanee hieman myös itse vaikuttaa maalin sävyyn. Todennäköisesti tuolista tulee jonkinasteinen turkoosi - onhan sininen pienen poikatyttömme lempiväri ja turkoosi eräs äidin lempiväri sisustuksessakin. :)

  VastaaPoista
 2. Tosin, Esikoinen on alkanut tykätä myös oranssista, mutta meille ei i-ki-nä ole tulossa mitään oranssia sisustukseen! ;D Joten todellakin annan harkiten pienelle päätäntävaltaa esivalituista hyväksytyistä väreistä.

  Meillä muutes Esikoinen on tosiaan aivan itse tykästynyt tiettyihin väreihin. Jo 1-vuotiaana kuvaan tuli sininen, mieluiten aivan perussininen, jota meillä ei kotona ole missään ja pukeutumisessakin vain farkuissa. Ja jostain se silti siihen mieltymyksen kaivoi, valitsi aina sinisen, kun sai itse valita mistä tahansa. :D Ja nyt uutena tullut mukaan oranssi, jota ei myöskään löydy mistään. Likan mieltymyksien ja omien valintojen vuoksi ovat molemmat värit salakavalasti hiipineet hänen vaatteisiinsa, äidin alkuperäistä mielipidettä uhmaten. Onko teillä Helmi osoittanut vastaavaa mielenkiintoa vai meneekö kaikki värit?
  (Salaa sisimmässäni olen tyytyväinen: Mitä tahansa muuta kunhan ei vaaleanpunaista! Sekin kausi tulee varmasti vielä, brr....)

  VastaaPoista
 3. Ojoj!!!! Meillä on TT-kopio. Olisko joku Pikku Piia. Samat ominaisuudet, mutta paaljon pienempi hinta. Nyt se on valkoinen ja mua alkoi himottaa tuo mintunsininen!

  VastaaPoista
 4. Meillä on puunvärinen, joka on maalattu turkoosiksi. Maali hilseili ja ostin sen jo vauvaa odottaessa aikanani kirppikseltä, kun se oli vain 40e hinnaltaan.
  Näkeeköhän siitä koodista jotenkin että kuinka vanha tuoli on? Meillä on nimittäin kaksi käytettyä ja olisi kivaa tietää :)

  VastaaPoista
 5. meillä poika on noin vuoden iästä aina halunnut punaista! jo vauvana puettiin värikkäitä vaatteita! ei ikinä vaaleansinistä....lapsellamme ei ole siis koskaan ollut edes sukkia vaaleansinisinä eikä tule!!:D

  VastaaPoista
 6. No sitäpä minäkin aloin miettimään - että miksi tuon pitäisikään olla samanlainen kuin muu pöytäryhmä?! Meillä ei sattuneesta syystä voi olla pöydällä _mitään_, ei edes kaitaliinaa, joten kaipa sitä väriä voi tuoda muillakin keinoin. ;)

  Meillä Helmi tykkää ihan hirveästi tummanpunaisesta ja keltaisesta. Keltainen ei ole mun oma suosikkiväri, mutta Helmi tykkää siitä tosi paljon. Ehkä lempivärejä enemmän meillä on varsinaisia lempivaatteita - ja järkyttävän suuresta tarjonnasta Helmi ON kyllä tykästynyt niihin kivoimpiin pääasiassa, MUTTA kun ne kaikki pitää saada päälle samaan aikaan. Koska kyllähän violetti käkikellomekko frillahelmalla, Ticketin punainen tähtianorakki, Viljamin pandapipo, keltaiset nauhakumisaappaat ja punavalkoraidalliset legginssit yhtä aikaa hyvin menee. Oh my.... Neitokainen seisoo ulko-oven edessä eriparihanskoissa ja koko väriskaalan omaavissa vaatteissaan ja topakasti sanoo vaan "nennään!". :D

  VastaaPoista
 7. Siis tuo mintunvihreä on niin herkku!

  VastaaPoista
 8. Mäkin haluan Stokken tuoleja. Tuo Aqua Blue on aivan ihana. Enpä ole ajatellutkaan että niitä voisi käyttää aikuisetkin!

  VastaaPoista