Social Media Icons

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Turvallista matkaa

11 kommenttia , , , , , , Share It:
kiddy2 kiddy3

Me liikumme paljon. Rattain, reppuillen, perinteisesti jalan, pyöräillen, autoillen. Varsinkin talviaikaan paljon nimenomaan autoillen. Kesä taasen on mitä parhainta mökkeilyaikaa, ja Itä-Suomeen laiturinnokkaan suuntaamme aina autolla. Saimme hiljan Kideblogien sisältöyhteistyön kautta saksalaisen lastentarvikevalmistajan Kiddyn uutuusturvakaukalon VauvaPOPilta arvosteltavaksi. Vertailupohjana minulla on vanha, Helmiltä jäänyt ja meille autottomalta kaveriltani käytettynä ostettu edullinen Nanian kaukalo, joka on paitsi karvalakkimallinen, myös aika kovan ja epämukavan oloinen. Kumpikaan lapsista ei ole tykännyt matkustaa siinä, ja tarkoituksena olikin ostaa Armakselle jossain välissä mukavampi ja parempi kaukalo.kiddy10 kiddy6-vertkiddy7-vert

Kiddy Evolution Pro-kaukalo on suunniteltu ergonomisemmaksi ja rungon muotoilussa ajatuksena takana on ollut kananmunan muoto ja pesämäinen, turvallinen tuntuma. Minä itse pidän kaukalon yleisilmeestä ja laadukkaan tuntuisista kankaista, joista on jo poistettu kosteuspyyhkeellä tien päällä muutamatkin pulautukset. Hyvät pehmusteet (myös turvavöissä) ja vauvan pesämäiset oltavat miellyttävät allekirjoittanutta, ja ovat varmasti osaltaan lisänneet matkustusmukavuutta. Pesämäinen fiilis säilyy myös vauvan kasvaessa, sillä niskatuen korkeutta voi säätää portaittain. Kaukalossa on myös erillinen Premature-inlay-pienennin, jonka kokoa pystyy säätämään lapselle sopivaksi, jolloin se sopii myös keskosille ja alle 50 senttiä pitkille vauvoille. Pyöreäksi - tai kananmunaa muistuttavaksi - muotoiltu pohja keinuu töksähtelemättä lattialla ja siihen on vauva nukutettu moneenkin kertaan mummolareissuilla. Kaukalon mullistavin tekijä on se, että kun se ei ole käytössä, voi sen kaltevuutta säätää, ja kun kantokahvan taittaa alas, taipuu kaukalo makuuasentoon ja keinuu kevyesti & helposti. Huikeinta on, että vauva voi itse keinuttaa kaukaloa omalla liikkeellään - siis aivan kuten rakastamassani BB:n sitterissäkin! Mummolareissut ovat aivan eri luokkaa kuin ennen, kun kenenkään (allekirjoittaneen) ei tarvitse pomppia lapsi kantorepussa muiden ahtaessa juustokakkua taustalla, vaan vauva viihtyy kaukalossaan, verkkaisessa keinumisliikkeessä ja nukahtaa sitten. Taivaallista! kiddy4kiddy1

Mitä tulee kaukalon asennukseen, niin säädöt ovat helpot ja nopeat aina vöiden löysäämisestä ja kiristämisestä kaukalon varsinaiseen autoon asentamiseen. Ennen Kiddyä haaveilin telakasta, myönnän.. Luonnollisestikin kaukalo on kiinnitettävissä adaptereilla myöskin rattaisiin, jolloin paino ei haittaa.

Runko on viimeistellyn näköinen, hyvän tuntuinen ja sen muotoilu on mielestäni toimivaa (tai keinuvaa, heh). Kaukalo on lisäksi tarpeeksi kapea mahtuakseen ostoskärryihin kaupassa (edellinen ei ollut). Oikeastaan ainoana miinuspuolena mainitsisin, että keveän ja karvalakkimallisen peruskaukalon jälkeen minut yllätti uuden kaukalon paino, joka kotivaa'an mukaan on nelisen kiloa, mutta pienellä googlailulla tulin todenneeksi, että samanpainoisia ovat muutkin markkinoilla olevat turvakaukalot. Luonnollisestikin kaukalo on kiinnitettävissä adaptereilla myöskin rattaisiin, jolloin paino ei haittaa.

Toistaiseksi minulla ei (tavanomaista) painoa lukuunottamatta ole pahaa sanottavaa Kiddy Evolution Pro-kaukalosta. Minusta kaikkien lastentarvikkeiden tulisi olla tällaisia; tarkoituksenmukaisia, muuntautuvia, laadukkaita, helppokäyttöisiä ja vielä kuuluisi olla sitä jotain. Tässä se on ehdottomasti makuuasentomahdollisuus ja hyvä keinuvuus.

PS. Meitä (tai minua) voi tulla nykäisemään hihasta Lapsimessuilla Helsingin messukeskuksessa sunnuntaina. Kerron siitä vielä lisää myöhemmin!

Yhteistyössä VauvaPOP, Kiddy

Lasten turvallisesta matkustamisesta autossa voit lukea täältä.

11 kommenttia:

 1. Minkä kokoinen Armas on tällä hetkellä? Katselin noita kuvia ja ihmettelin miten vauvan jalat on jo nyt ihan reunalla. Ei vaikuta kovin pitkäikäiseltä tuo kaukalo, kun eihän Armas ole vasta kuin 4kk. Näyttää myös aika ahtaalta tuo kaukalo. Meillä oli Brion kaukalo ja jouduttiin vaihtaan turvaistuimeen jo 9kk iässä, kun sekin kävi ahtaaksi etenkin talvivarusteissa, vaikka poika onkin ns. normaalin kokoinen. Nyt jo mietin mimmonen ostetaan seuraavalle, siksi kyselen :)

  VastaaPoista
 2. Kaukalot nyt ei yleensäkään ole mitenkään pitkäikäisiä. Meidän piti esikoisen kanssa siirtyä isompaan istuimeen jo noin 5 kk tienoilla, koska ei talvivaatteissa vaan enää mahtunut mukavasti istumaan. Pitäiskö kaukaloiden muka sopia pidempäänkin?

  Meillä ehdoton valinta kaukaloa valittaessa oli, että kaukaloon pitää pystyä laittamaan lapsi myös niin, että kaukalo voi olla jatkuvasti autossa kiinni. Käytännössä meillä on siis kaukalo kiinni autossa jatkuvasti, kaukaloa en kuljeta sisälle/ulos/kauppaan jne kun lapsi nakataan kantoliinaan/reppuun/rattaisiin suoraan autosta. Tässä näyttäisi tuo turvavyö tulee lapsen "yli" niin, että ei onnistuisi kaukalon autoon jättäminen vöihin kiinni. Tietty ei ehkä iso homma joka kerta pujottaa vyötäkään, mutta onneksi meillä onkin jo sellainen malli, että ei tarvitse sitäkään tehdä joka kerta!

  VastaaPoista
 3. aika monissa hlöautoissa (esim. seat ibiza, fiat stilo) on niin lyhyet turvavyöt notta niillä ei saa kaukaloa kiinnitettyä sitten niin millään. mä tykkään muutenkin telakasta, koska siihen on niin nopee laittaa kaukalo kiinni. ja onhan isofix tukevammin kiinni kuin vöiden varassa oleva kaukalo.

  meillä on mennyt turvakaukalot melkein vuoden ikään saakka, koska lapseni ovat lyhyenläntiä.

  VastaaPoista
 4. Heippa! olisin kysellyt sellaista, että jos aioit jossain vaiheessa laittaa poikien pieniä vaatteita myyntiin niin olisin innokas ostamaan sulta ne pois :)

  VastaaPoista
 5. Itse asiassa tämä kaukalo on sopivamman kokoinen kuin edellinen, ja siinäkin Helmi meni muistaakseni 10kk ikään, ja siirtyi sitten istuimeen, 9kg painoisena. Armas on paaljon isompi, ja veikkaan (ei ole ollut 4kk-neuvolaa vielä) että pituutta on lähemmäs 70cm ja painoa 9kg, mutta mahtuu kyllä vielä hyvin ja uskoakseni kesän yli ja siirtynee sitten turvaistuimeen, samanikäisenä kuin sisarensakin. Tuossa pystyy siis säätämään kyllä selkäosan pituutta, mitä vanhassa ei voinut. Silloin lasta voi asettaakin vähän eri tavalla. Lastentarvikeliikkeessä tosin sanottiin, kun turvaistuinta ostimme, etteivät hiukan yli tulevat jalat haittaa, mikä kuulosti omaan korvaan epäloogiselta, mutta uskoin 30 vuotta lastentarvikkeita myynyttä setää. :)

  VastaaPoista
 6. Huh, viisikuisena! :D

  Onnistuu jättäminen vöihin kyllä, mutta aurinkosuojaa pitää napsaista silloin irti että lapsen saa helposti pois. Vanhassa kaukalossa vyöt piti ujuttaa sellaisiin koloihin ja siinä oli kyllä tekemistä, tuossa riittää kun vyön laskee vain turviksen yli. Mutta vanhastakin kyllä otettiin pelkästään lapsi reppukyytiin esimerkiksi kaupoille lähteissä :)

  VastaaPoista
 7. Heipsan!

  Minä olen itse asiassa varannut Helsingin Vuosaaren Piilo-lastentarvikekirppikselle rekillisen pöydän hinnoittelupalvelulla (koska olen onneton siinä hommassa..) vappuviikoksi. Pääsisitköhän käymään siellä? Tietysti jos tulee jotain erityistä mieleen, niin voit laittaa meiliäkin ja voin katsella tuosta päältä jotain pois - tosin niin teki jo paras ystäväni, joten osa pienistä on jo poissa. :)

  VastaaPoista
 8. Itseasiassa en millään pääse kun asun niin kaukana. 50 cm alkaen tarvitsisin perus poikien vaatetta. Ei nyt tule mieleen mitään erityistä.

  VastaaPoista
 9. Meillä on onneksi Volvon farkussa riittänyt hyvin vyöt, mutta esim. mun vanhempien Toyotassa ei meinaa millään riittää vyöt, hädin tuskin toisella puolen autoa.

  VastaaPoista
 10. Mmmm, meillä on pelkästään sellaista perusvaatetta, luulisin... :D Käykö jos laitan sulle päin vaikka viestiä kun livekirppis on kokeiltu?

  VastaaPoista
 11. Joo se olis kiva jos viitsit ilmotella sitten jos jää jotain :) kun juuri sellaista pientä perusvaatetta kaipailen.

  VastaaPoista