Social Media Icons

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Toivepostaus: lastenhuone

20 kommenttia Share It:
l14l31 l9l2l11

Olemme asuneet uudessa kodissa reilut kaksi viikkoa, mutta häpeäkseni myönnän, että aika vähän on tapahtunut. Muuttolaatikoita on edelleen siellä ja täällä, ja tavara jos toinenkin on vielä vailla paikkaa. Kodin keskiössä tavarat ovat kuitenkin suurinpiirtein paikallaan. Eli lastenhuoneessa tietenkin.

Meillä ei aiemmin ole ollut lastenhuonetta laisinkaan, joten lelujen lisäksi kovinkaan paljon muuta tavaraa lastenhuoneessa ei ole. Lelujen säilytys on vielä luku sinänsä ja tiukan pohdinnan alla. Käytännöllisyys, koko, ulkonäkö ja hinta kun kohtaavat turhan harvoin. Lastenhuoneen sisustus värikirjoineen poikkeaa kodin muusta sisustuksesta aika tavalla, ja lähestulkoon kaikki Kartellin lastentuolia, mattoa, päiväpeittoa ja leikkihellaa lukuunottamatta kaikki on ostettu käytettynä, kotiutettu vanhempien tai mummojen vinteiltä tai vaihdettu johonkin. Osaltaan on kyse budjetista, joka ei ole suuren suuri, mutta isoimpana syynä käytetyn tavaran metsästämiseen ja tuunaamiseen on itse käyttäjä. Minusta lastenhuone on se paikka, jossa saa elää, pitää ääntä ja rakentaa majoja. Ensimmäiset lyijykynäjäljet ilmestyivät seinään ennen kuin ruokapöytä oli koottu. Saman kohtalon on kokenut myös lipasto ja lastenpöytä (joka on maalausprojektin alla ja jota siksi ei näy kuvissa). l10

Hankintoja on tehty hiljalleen ja harkiten. Meille oli selvää, että haluamme Unipuu-lastensängyt, jotka voi myöhemmin koota kerrossängyksi, ja kuin ihmeen kaupalla sellainen löytyi männynvärisenä netin kierrätyspalstalta. Sänky vaihtui pakettiin kahvia ja muuttui kuin uudeksi hiomakoneajelun ja uuden maalipinnan myötä. Sänky on lastenhuoneessa se paikka, jossa luetaan kirjoja, vaihdetaan vaatteet, jossa minä imetän vauvaa ja jossa Helmi leikkii. Jo kaksiossa asuessamme ihastuin monissa blogeissa nähtyyn ja kuultuun Zipit-päiväpeittoon, joka on sängyn mittojen mukaan Suomessa ommeltu päiväpeitto, joka pedataan vain sulkemalla vetoketju. Pitkän pohdinnan ja mallipalojen tilaamisen jälkeen päädyin tilaamaan valkoisen peiton valkein vetoketjuin - eikä kaduta, sillä tämä tuntuu jo ihan muutaman päivän käytöllä toimivalta, helpolta, nopealta ja ennen kaikkea näyttääkin vielä hyvältä. Päiväpeittoasiaan palaan muuten vielä tarkemmin pienen tarjouksen kera, joten kannattaa malttaa hetki! (Jos muuten ihmettelette Aleksi-pehmoa sängyn päällä, niin sanottakoon, että meillä asuu vajaa yhdeksänkymmenttä senttiä pitkä sisustajahirmu..)

Koska asumme vanhassa talossa, on huonekorkeutta tavanomaista enemmän ja kaikki verhot piti ompeluttaa. Lastenhuoneen verhokankaaksi valitsin Vallilan Nukkekoti-kuosin. Minusta ne ovat ihanat! Lapsekkaat, värikkäät, ja jollain tavalla romanttiset, mutta ovat silti aika unisexit - vauvahan muuttanee ensi vuoden puolella myös lastenhuoneeseen Helmin kanssa. Vinkkinä sanottakoon, että Lanternan K-Raudassa hintakin oli varsin kohtuullinen, 10e/m.

l7

Lipaston päällä olevaa helmitaulua metsästin kunnianhimoisesti kuukausia ja se löytyi lopun viimein kirpparilta viidellä eurolla. Ensin mietin sen kunnostamista, mutta päätin jättää sen alkuperäiseen kuntoonsa. Suojelusenkeli-ristipistotyö on lapsuudenkodistani ja siksi niin kovin tärkeä. Olen saanut sen lahjaksi jo edesmenneeltä isoisotädiltäni lapsena, ja se on aina ollut lastenhuoneessa. Pohdinnan alla on sen kehystyttäminen uudelleen joihinkin ajanmukaisempiin kehyksiin, mutta se, kuten niin moni muukin projekti (esimerkiksi kuvissa näkyvä kirkkaansininen keinutuoli - not my cup of tea), odottaa vielä täytäntöön panemista.

Tällainen on siis meidän lastenhuoneen raakileemme! Vinkkejä ja ehdotuksia otetaan vastaan, ja erityisen kipeästi kaipasin apuja keinutuolin kanssa - en osaa päättää minkä väriseksi sen maalaisin! Keltainen ei iske, punaista on aika paljon, musta voisi olla hieno, samoin mintunvihreä jota kaavailin jo TrippTrappiinkin...

20 kommenttia:

 1. Miltä se meidän vanha lehmuksenvihreä keinutuoli vaikutti? Turkoosi voisi olla myös aika rok.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivalta ja kotoisalta näyttää! Lastenhuone on selkeästi tehty lapsia varten ja se on ihanaa. Tuo helmitaulu on mielestäni täydellinen juuri tuollaisena! Meillä on sama Ikean kirjahylly (vai miksi tuota nyt voisi sanoa kun pötköttää lattialla) ja on todella käytännöllinen kaiken tavaran järjestämiseen.

  VastaaPoista
 3. Pakko sanoa, että mun mielestä tuo sininen väri on keinutuolissa aivan ihana :D Ja muutenkin kadehdin tuota huonetta, osaisipa itsekin...

  VastaaPoista
 4. Ihanat verhot! Ja muutenkin näyttää todella hyvältä :). Keinutuoli on kyllä kiva noin sinisenäkin.

  VastaaPoista
 5. Keinutuolista ehdottomasti valko(-musta)-punainen. Samat värit kuin tuossa Brion hellassa. :) Meidän lastenhuoneesta löytyy muuten näkyviltä ainakin neljä samaa asiaa kuin teiltä. Brion palikkaloota, nuppinaulakko, kattila+keittiövälinesetti ja Unipuu. Meillä on se tosin Jatkopuuna ja kyljessä kiinni lisälaita. Ikkunoissa on myös Vallilan verhot, mutta eri kuosilla. Likka sai itse valita ja ei ollut vaikeaa arvata että ostettiin sitten (pinkit) Raparperin alla -verhot. :) Ja arvaas mistä ne ostettiin? ;)

  VastaaPoista
 6. Oikein kivalta, leikkisältä ja nimenomaan LAPSEN huoneelta näyttää! Tykkään kovasti! Meilläkin laitettiin pojan huonetta keväällä uuteen uskoon, kun hän muutti pinnasängystä juniorisänkyyn. Siihen piti hommata päiväpeitto, no sen myötä meni vanhat verhot ja mattokin vaihtoon.. Lopputulokseen olen nyt tosi tyytyväinen. Meille tuli Eurokankaasta kevään uutuuskangasta, turkoosivihreää Herrasmannia, joka oli paitsi tosi raikas ja hauska, myös ihanan edullista (12,90 €/m).

  Minä tykästyin kyllä keinutuolin nykyiseen siniseen väriin (matsaa hyvin säilytyslaatikoiden kanssa), mutta jos tahdot maalata, niin miten olisi vihreä? Sävyn voisi poimi verhoista, ja onhan tuossa liitutaulussakin (tumman)vihreää. Myös ylläehdotettu mustapunavalkea olisi varmasti tosi nappivalinta. Mulla oli lapsena samanlainen keinutuoli punaisena, se käväisi meilläkin, mutta totesimme että oli liian ahdasta sen kanssa. Mulla oli myös toi sama liitutaulu lapsena, ja se onkin tulossa pojan huoneeseeen vanhempieni luota heti kun saamme kaivettua sen varaston perukoilta. Samoin meiltä löytyy tuo Tigerin nuppinaulakko, joka on mielestäni tosi hauska ja näppärä.

  VastaaPoista
 7. Mä en kyllä koskisi keinutuolin väriin, musta se on aivan ihana! JA passaa loistavasti noihin säilytyskuutioihin ja tason päällä olevaan salkkuunkin... ;) No mutta, jos ei tuo väri sun silmää miellytä, niin entäs vaaleampi turkoosi tai sitten se mintunvihreä?

  VastaaPoista
 8. Nukkuuko teillä Helmi ilman laitaa? Meillä 4-vuotias nukkuu unipuun sängyssä laidan kanssa, kun en uskaltaisi antaa nukkua ilman. Halpa varmuus mun yöunista.

  VastaaPoista
 9. Vitsi, mä en yhtään muista keinutuolia! Olin kai niin mustikkapiirakan ja Lokin lumoissa. :D

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos! Lasten käyttöön se on tietenkin tehty ja me on ajateltu, että osa viihtyvyyttä on se, että kaikkien tavaroiden pitää ja tulee kestää elämää. :)

  VastaaPoista
 11. Hahah! Siinä keinutuolissa eniten häiritsee, että istuinosassa on tummansininen Mikki Hiiren kuva ja se on k-a-m-a-l-a, ei vaan näy kuvassa. :D Ja kiitos! Meillä huone on vielä monin paikoin ihan kesken, joten kehut lämmittää mieltä :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Mustakin ne on tosi ihanat!

  VastaaPoista
 13. Tuo musta-puna-valkoinen on käynyt mielessä, koska ne on lastenhuoneessa ne värit, joilla muutenkin sisustetaan, varsinainen toteutus tai värien asettelu vaan mietityttää.

  Teillähän on ihan tavattoman hyvä maku! ;) Raparperin alla-kuosia mietin muuten meidän päiväpeittoon, koska Bedit ja Vallila teki yhteistyömalliston ja se oli aika kivan näköinen. Ostitteko verhot K-raudasta? :D

  VastaaPoista
 14. Yritin googlailla Herrasmannia, mutten löytänyt kangasta, harmi! Joskus tekee niin hyvää uudistaa vaan kaikki! Meillä esimerkiksi uuteen makuuhuoneeseen ei tullut kuin sängyt ja yöpöydät, muuten meni kaikki tekstiilit vaihtoon (verhot tosin jo ikkunoiden leveyden ja tavallista korkeamman huonekorkeuden vuoksi), ja teki kyllä tosi hyvää uudistaa. :)

  Tuo Tigerin naulakko on ihana ja niin kiva, ja niiiin meidän budjettiin sopiva. Se on ollut edellisessäkin kodissa vaikka ja missä, eli ihan kelvollinen kolmen euron naulakko. Vihreää muuten mietin värien puolesta keinutuoliin, mutta mulla on ehkä elinikäinen vihreä-allergia, ellei puhuta limestä, ja verhoissa on sellaista kauheaa oliivia...

  VastaaPoista
 15. Siinä on tosiaan sellainen karsea Mikki Hiiri, joka ei näy (Luojan kiitos!) kuvissa. :D Siksi se saa uuden pinnan. Ja jalat on aika kuluneet, ja liimaukset pitää uusia. Säilytyskuutiotkin joutaisi vaihtoon, mutta Ikeassa olivat hitsi vie menneet vaihtamaan värejä joita tuohon expeditiin sai, ja niin jäi punaiset tai vaaleanpunaiset saamati. Mintunvihreä tai vaalea turkoosi polttelee :)

  VastaaPoista
 16. Joo, nukkuu. Helmi on tosi hyvä ja rauhallinen nukkuja, ja meillä olikin tarkoitus hankkia se laita, tai vaihtoehtoisesti mun puuseppämieheni voisi tehdäkin sellaisen, mutta se jäi, eikä sille ole ollut oikein tarvetta - minkä tietysti huomasimme vasta nyt kun sitä ei ole ollut. Ikeassahan nuo maksaa kympin, eli rahallisesta säästöstä ei puhuta, mutta Helmi on tosiaan tosi rauhallinen nukkuja ja nukkuu yöt läpeensä, herää tyynynpainaumat poskella. ;)

  VastaaPoista
 17. Mun mielestä tuoli on ihana ton värisenä, huomasin, että verhoissakin on lähes samaa sävyä. Tosin itsekin maalaisin Mikki-hiiren hiiteen, yäks. Itse poimisin verhoista sen sinisen tai vihreän, verhoissa näkyy myös ihanaa omenan(?)vihreää. Musta-valko-punainen olis toki aika päheä, mutta vähän ehkä itse rikkoisin värimaailmaa jollain muulla. Huone on kyllä ihana, raikas ja sopivasti lapsellinen, kuitenkin helppo myöhemmin päivittää kasvavien lasten tarpeisiin.

  VastaaPoista
 18. mä en maalais sitä mikkiä piiloon, koska jos se on sellainen old school -mikinnaama niin se on alkuperäinen, jostain 60-luvun lopulta.

  VastaaPoista
 19. meillä maalla on nimittäin vastaava punainen mut huonokuntoisempi tuoli, mun sisko vm 1971 sai sen muutamaa vuotta vanhemmilta pikkuserkuilta.

  VastaaPoista
 20. Mudbox is a software for 3D sculpting and painting which abbdfdfceeag

  VastaaPoista