Social Media Icons

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Euron hyväntekeväisyysvinkki

6 kommenttia Share It:
875

Äitiyden myötä minusta on tullut äärimmäisen herkkä erilaisille lapsiin liittyville uutisille. Hyville ja huonoille. Niin kuin lapsia, myös raskauksia ja synnytyksiä löytyy jos jonkinlaisia, eivätkä kaikki tarinat ole onnellisia tai pääty onnellisesti. Yhtä erikoista, joskin onnellisen lopun saavaa, pienen keskostytön matkaa olen koukuttumiseen saakka seurannut kuitenkin facebookista käsin. Monet teistä ovat varmasti törmänneetkin ison seuraajamäärän saavuttaneen 875 grammaa-yhteisöön, jonka takana on 875 gramman painoisena syntyneen keskostytön ylpeä ja sympaattisen oloinen isä, joka alunperin loi facebook-ryhmän antaakseen tuttavilleen ja sukulaisilleen mahdollisuuden seurata pienen tytön elämän alkutaipaletta helposti ja vaivatta. Seuraajia on kymmeniä tuhansia, ja isä halusikin saada näkyvyydellään jotain isompaa aikaiseksi. Hän käynnisti Lastenklinikoiden Kummien kanssa keräyksen, jonka tuotto kohdistetaan uutta keskoskaappia varten lyhentämättömänä Helsingin lastenklinikalle (ja myöhemmin kaiketi myös muille apua tarvitseville sairaaloille).

Lahjoittaa voi Lastenklinikan Kummien tilille, Nordea FI2914703000204001 ja laittamalla viestiruutuun tekstin "875 grammaa", jolloin summa kohdennetaan ja korvamerkitään oikeaan osoitteeseen.

Minusta tuntui hyvältä lahjoittaa rahaa johonkin konkreettiseen kohteeseen ja olla osana realistista tavoitetta. Minä jätin himoitsemani raitapaidan ostamatta ja osallistuin. Summa ei ollut suuri, mutta uskon keräyksen isän tavoin, että jokainen euro auttaa. Kokeile vaikka, ja lahjoita edes se yksi euro.

Lisää keräyksestä, ajatuksesta sen takana sekä 875 gramman painoisen tyttövauvan ja keskoskaappikeräyksen kuulumisista löydät täältä.

Kuva lainattu 875 grammaa-facebooksivulta.

6 kommenttia:

 1. 875 grammaa isä kirjoitti näin:"ensin katsotaan, kuinka paljon keräys tuottaa. Sen jälkeen tehdään laitehankinta tai hyvässä tapauksessa jopa useita sellaisia sen mukaan, missä tarve on suurin. Jos esim. Oulussa tarvitaan keskoskaappia eniten, se menee sinne. Nyt tehdään konkreettisia laitehankintoja, eikä tarkoitus ole suosia Helsinkiä tai edes keskoshoitoa. Mikään lapsipotilas ei ole toista tärkeämpi."
  Eli sain ite sen käsityksen ettei kerätä ainoastaan Helsinkiin, kuten tekstistäs saattoi lukea..

  VastaaPoista
 2. Heillä on tarkoituksena lahjoittaa jokaiseen sairaalaan keskoskaappi ja ensimmäisen kaapin saaja on Helsinki koska se on luvat hoitanut nyt alkuun.

  VastaaPoista
 3. Täytyypä korjata tuo! Kiinnitin itse asiassa samaan huomiota tänään, alunperin oli tosin käsittääkseni puhe Helsingistä ja keskoskaapista - ainakin aluksi, saa nähdä, mihin tuo aktiivinen isä vielä repeääkään, puhui esimerkiksi lasten syöpäosastoista jne.

  VastaaPoista
 4. A-haa, no niin, sellaisen käsityksen minäkin sain, että alkuun oli puhe Helsingistä, vaikka toki apua tarvitsevia sairaaloita on muitakin, mutta rahankeräys kaikkine kommervenkkeineen vaatii aina valmisteluja ja säätöä.

  VastaaPoista
 5. Hyvään tarkoitukseenhan rahat tässä menee, mutta mua aina vähän häiritsee kun kerätään rahaa sellaisia asioita varten, jotka pitäisi kustantaa verovaroin, kuten keskoskaappeja. Vanhempien ja lasten muu tukeminen ja virkistys, johon kummien rahoja käytetään on sitten vähän asia erikseen, se on sellaista "ylimääräistä hyvää" (eikä tosiaan ole mitenkään ylimääräistä niille perheille, joiden lapsi sairaalassa on), johon toivoisi ihmisiltä ylimääräisiä rahoja liikenevän.

  VastaaPoista
 6. Enpä voisi olla enempää samaa mieltä leluteekin Emilian kanssa. Mua niin harmittaa myös se, että täytyy "uhrata" lapsi julkisuudelle heikoimmalla hetkellä, jotta saadaan rahoitus - esim. nyt keskoskaapeille...

  VastaaPoista