Social Media Icons

torstai 28. maaliskuuta 2013

Tuli kesä, tuli mopo

10 kommenttia Share It:
h4b 2 h3

Ei tullut kesää, mutta tuli mopo. Plussakelit ja aurinkoinen ilma on nostattanut kevätmieltä rintaan, ja blogin facebook-sivulla käytyjen polkupyöräpohdintojen ohella myös eräs toinen keväinen menopeli pääsi hankintalistalta kotiin saakka. Muovinen pihamopo (tai auto) nimittäin.

Viime kesästä saakka lapsi on himoinnut naapurinpojan sinistä Plaston muovimopoa ja lukemattomia, voi, lukemattomia kertoja olemme käyneet tahtojen taistoa vaunukellarissa sen pirun muovimopon äärellä. Kun sangen tuottoisalla kirpputorireissulla silmiini osui parhaat päivänsä nähnyt oranssi muoviauto neljän euron hintalapulla, en empinyt hetkeäkään. Päässäni jo luonnostelin postausta kevään hittilelusta joka virallisesti pelasti tylsät hetket pihamaalla. Materialismionnellisuusryöppyä neljän euron muovimoposta.

h5bh6b

Ja vielä mitä! Lapsi ei vilkaissutkaan löytööni päin, viittasi kurarukkasellaan vain vesilätäköihin ja naapuruston uroskoirien keltaisiin reviirimerkkeihin lumihangessa. Metsään meni. Uskollisista istuttamisyrityksistä ja houkuttelusta huolimatta Helmi piti paikkansa kevään ensimmäisiä lätäkköjä hämmästellessä.

4 5

Nielin pettymykseni ja lähdin kauppaan vauvan kanssa itsekseni jurputtaen Helmin jäädessä pihalle veljeni kanssa. Kauhulla mietin, että nytkö se jo alkaa, että enää eivät kelpaakaan rumat ja edulliset (mutta käyttöä ajatellen tarkoituksenmukaiset) ulkolelut, vaan must have-listalle eksyvät kauden trendiväreissä juhlivat limited edition-romppeet. Onneksi kaupasta palatessani kuului jo kauas riemunkiljahdukset ja muovisten renkaiden kolke hiekkaista alfalttia vasten. Kyllä. Neljän euron mopo, lapsen hitti. Molempien lasteni kummisetä, päätä tahi puoltatoista pidempi pikkuveljeni, aina valmis lapsenvahti ja remonttiapulainen, minun hittini - ei trendivärinen, mutta totaalisen special edition.

Mikä on sinun kevään hittisi? Entä lapsen?

10 kommenttia:

 1. meilläkin tuollainen on suosikki! hyvää armaksen nimipäivää :)

  VastaaPoista
 2. Haha, piti ensin kattoa,että miksi sulla on moinen "valeasu" päällä:D Kylläpä on samaa näköä! Meillä hitti on lapio, poika jaksaa heilua lapion kanssa toista tuntia pihalla. Levittelee lunta vaan ympäriinsä:)

  VastaaPoista
 3. Siis noiden kahden vikan kuvan perusteella:)

  VastaaPoista
 4. Hahah! Toivottavasti näytän kuvissa edes hiukan pienemmältä - pikkuveljeni on aika raavaan kokoinen, karvaa vajaa kaksi metriä pitkä ja puolitoista kertaa harteikkaampi kuin minä, melkoinen pikkuveli siis! :D

  VastaaPoista
 5. Ja niin, piti sanoa, että useimmitenhan ne parhaimmat lelut on aika yksinkertaisia ja edullisia! Poikkeuksiakin toki on, esim. Sophie the Giraffe on melkoinen hitti, ja Brion puuhella ja Clasun kympin kattilasetti on mitä parhaimmat yhdessä! ;)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut välitetty! Johan on pojalla nimipäiviä piisannut kun on kolme nimeä, Helmillä muistaakseni ajoittuvat enemmän kesään ja syksyyn. :)

  VastaaPoista
 7. Hei, onko Helmillä toppavaatteet vai vk-vaatteet päällä? Mietin tässä omalle tyttärelle vk-vaatteita ja mietin olisiko haalari vai kaksiosainen paras.. Jaatko kokemuksia?

  VastaaPoista
 8. Tässä Helmillä on välikausivaatteet päällä. Takki ja housut ovat Villervallan, Viljamin trikoopipon alla on merinovillamyssy ja kaulan lämpinä pitää merinobuffi. :) Kengät on tosin Crocsin talvikengät (gustbootit), mutta niissä on maailman paras kumitettu tuo alaosa joka pitää vettä ja kestää lätäköissä loiskuttelua!

  Musta riippuu vähän lapsen iästä, onko haalari vai kaksiosainen parempi. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän kahdesta osasta, sillä niiden käyttöikä on haalaria pidempi (meillä jää niska-haaramitta aina ensimmäisenä lyhyeksi). Esimerkiksi haalareita oli keväälle ja syksylle omansa, kun taas tänäkin kautena mahtuva Ticketin vk-takki olisi jo kolmatta kautta sopiva. Musta kahdessa osassa parasta on, että vaatetta on helppo ottaa pois esim. kaupassa, ja lisätä takkia päälle esim. kesällä ilman viiletessä. Konttaavan lapsen ykkösasu se ei ole, mutta meillä kun Helmi juoksee ja kävelee, niin tuo on ihan paras. Kaikista märimpinä keleinä meillä on ollut kurahousut takin päällä. Ja on meillä varsinainen sadehaalarikin kyllä, mutta sitä ei ole hirveästi käytetty. Vielä. Meillä on sekä takkeja että housuja ja haalareita. Minun mielestä kummallekin setille on paikkansa. Sellaiselle maassa rymyäjälle toimii paremmin haalari, kun taas potkumopoilijalle, keinujalle ja liukumäkeenkin toimii musta myös takki + housut. Välikerrasto on kuitenkin aina haalari, joko fleeceä tai villaa. Mun pitäisikin tehdä ihan erillinen postaus meidän välikausivaatteista, mutta näitä lukuunottamatta ne on jo pakattuna muuttolaatikoihin ja pääsen niihin käsiksi vasta kun puretaan tavaroita - tällä viikolla tai ensi viikolla viimeistään! ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitti nopeasta vastauksesta. Meilläkin tyttö on enemmän kävelijä kuin rymyäjä-tyyppinen. Taidamme kallistua kaksiosaiseen ja jos menee syteen ja saveen niin sitten itketään :D
  Postausajatus vk-vaatteista on loistava!

  VastaaPoista
 10. Haha, joo en tuota kokoa kattonu vaan tuo viiminen kuva ni kasvot ihan samat! Meillä on yleensä pojalla muut kiinnostanu ku lelut, mutta tuota Brion puuhellaa vois kyllä harkita ku serkkupojan luona kyläillessä se on ihan hitti:)

  VastaaPoista