Social Media Icons

lauantai 16. maaliskuuta 2013

TrippTrapp Newborn Set

6 kommenttia , , , , , , Share It:
-Sisältöyhteistyö-1b 2b 3b 5b

adkideSaimme muutama päivä sitten Stokkelta testattavaksi TrippTrapp-tuoliin integroitavan newborn-setin, hieman turvakaukaloa muistuttavan istuimen joka toimii myös sitterinä ilman varsinaista TrippTrappiakin. Sen voi ottaa käyttöön heti syntymästä ja sen painoraja on yhdeksän kiloa, eli periaatteessa siinä voi syöttää ensilusikallisetkin jo ennen kuin vauva osaa istua itse. Meillä istuin on ollut käytössä muutaman päivän ajan, ja konsepti tuntuu aika toimivalta - paikoilleen asettaminen on helppoa, nopeaa ja idioottivarmaa, vauva tuntuu viihtyvän muun poppoon kanssa pöydän ääressä eikä kenenkään (minun) tarvitse keskeyttää ruokailuaan viihdyttääkseen vauvaa tai korjatakseen tuttia suuhun, toisin kuin silloin kun vauva on ollut sitterissä lattialla (tai pöydällä, josta se on ryövännyt kaikkien elintilan). Aikuisten ruokailuhetki on rauhallinen ja jälkiruokakahvinkin saa juoda kuumana, kerrankin. Ikävänä lieveilmiönä tosin mainittakoon pikkuveljestä ruokapöydän ääressä intoutuva taapero, joka hämmentyi ensimmäisistä yhteisistä pöydän ääressä vietetyistä hetkistä niin, ettei saanut huutonaurultaan ainuttakaan haarukallista suuhun saakka...


Käyttökertojen kertyessä osaan varmastikin sanoa tuotteesta enemmän, mutta toistaiseksi hyvinä puolina mainittakoon harmonisemmat ruokailuhetket ja vanhemman & vauvan kontakti (muutaman kerran kung po-kanaa vauvan päästä rapsuteltuani totesin, ettei kantoliinakaan istu ainakaan allekirjoittaneella ihan kaikkiin tilanteisiin...), istuimen muuntautuminen kevyesti ja helposti keinuvaksi sitteriksi sekä isohko painoraja kiinteiden ruokien maistelun aloittamista silmällä pitäen. Liiankin kompakti koko on kuitenkin miinus, jonka isokokoisen vauvan äitinä annan. Seitsenkiloinen kaksikuinen joka käyttää jo nyt samaa vaatekokoa kuin esikoiseni puolivuotiaana mahtuu istuimeen vielä hetken, mutta epäilen että enää töin ja tuskin puolen vuoden vanhana. Sitteriominaisuus toimii vielä hyvin, mutta vaikuttaa siltä, että kovinkaan paljoa lisäsenttejä ei tarvitse tulla, kun jalat osuvat auttamatta maahan lattialla ollessa. Mutta kuten sanoin, asustaa meillä poikkeuksellisen isokokoinen vauva.

Onko teillä kokemuksia syöttötuoliin saatavilla olevista lisäosista? Minkälaisista? Millaiselle olisi tilausta?

6 kommenttia:

 1. Tuo sitteriosa on tuohon tuoliin NIIN hyvä! Me ei oltais ehkä ikinä pärjätty ilman. Poika otti siinä useammankin unet kun asento niin mukava ja 6kk iässä kiinteiden maistelun alussa istuma-asento ei ollut ihan kamalan tukeva vaan heilutti sivuille... Haastavaa saada lusikalla ruokaa suuhun. Mutta tadaa! Vauvaistuimessa lusikointi onnistui ihan tosi hyvin ja aika paljon ruokaa päätyi jopa suuhun!

  Kiinnitys on tosi helppoa ja mä välillä mietin että miksi ei ole muilla tuoleilla tuon tyyppistä olemassa? Tässä setissä ehkä yksi syy miksi meillä on tripptrapp. Vaihtoehtona olisi ollut lainata artekin tuoli, mikä on muuten myös mitä mainion sitten vähän isompana.

  Mä varmistelin siinä vaiheessa kun alkoi kaveri olemaan isompi siirtämällä istuinlautaa eteenpäin että oli enemmän istuimen alla ja nenäliinapaketti "tukemaan". Ettei varmasti petä, eikä varmasti olis pettänyt ilmankaan hullu-mutsin virityksiä...

  Eikä vallan huono asia tuo että vauva on siinä samalla tasolla. Monet ihanat hampaattomat hymyt sai ruokapöydässä tyytyväiseltä vauvalta!

  VastaaPoista
 2. ...ja lisää! Ei muuten meillä haitannut yhtään että jalat roikkui ulkopuolella kun istuin oli tuolissa kiinni. Hyvä vauvan potkiskella. Lattialla ei tätä ihan kamalasti käytetty, siinä varmaan haittaa kun sitten potkaistaa asento pää alaspäin asentoon...

  VastaaPoista
 3. Toi ois kyllä hyvä, mutta tuntuu, että rahaa on pantu palamaan tän tulevan tokankin kohdalla jo niin paljon, että tuo saa jäädä kauppaan. Harmittaa tuo meidän tripp trapp kun ostettiin valkoinen ja kerran kaikki puuosat vaihdettu kun maali halkeili ja taas maalit halkeilleet :( Kallis tuoli, maalatussa valkoisessa hinta-laatusuhde ei kyllä kohtaa. Ois pitänyt ostaa puinen, toka saa tyytyä tohon tai sit saa jonkun muun syöttötuolin, toista en raaski ostaa kyl.

  VastaaPoista
 4. Ai, onpas hassua. Meillä on TrippTrappeja kaksi, pyökinvärinen joka on ostettu käytettynä (joka olisi tarkoitus maalata viimeinkin valkoiseksi) ja johon olen ollut ainakin hurjan tyytyväinen, ja valkoinen jonka saimme Stokkelta, mutta sillä ei tietenkään ole vielä kovinkaan montaa käyttökertaa takana päin, joten vertailla en osaa. Oletko kuitenkin saanut vaihdatukset takuun piikkiin? Käsittääkseni Stokke ottaa reklamaatiot ja kriitikit hyvin vastaan kun niitä annetaan. :)

  VastaaPoista
 5. Meillä ensilusikalliset oli Baby Björnin 1-2-3-sitterissä aika haastavia kun siinä vauva saa itse käsiä tai jalkoja heiluttamalla liikettä aikaiseksi, joten meillä porkkanasoseessa oli sitteri, lapsi, syöttäjä, lattia ja koirapoloinenkin... :D Siksi kyllä usko tuohon integroitavaan osaan ensilusikallisia puolen vuoden iässä silmällä pitäen on aika iso (kantoliinailevana ihmisenä hartioitani ajatellen pidän sormet ristissä ja toivon että kesällä beibi EI ole yhdeksänkiloinen!). Minä olin henkilökohtaisesti yllättynyt, kuinka isoksi avuksi ja helpottajaksi tuo on ollutkaan, ja kyllä sitä jotenkin enemmän on kontaktissa vauvaankin ilman että tarvitsee pitää sylissä tai kantoliinassa syödessä tai esimerkiksi kuumaa kahvia juodessa (miksiköhän ennen join kahvini haaleana, hysteerikkoäitiä löytyy täältäkin päästä, heh). :)

  VastaaPoista
 6. [...] vauva siihen integroidussa newborn-setissä (blogin kautta saatu), josta kirjoitin pikaisesti jo aiemmin. TrippTrappeja on myös tuotu olohuoneeseen illanistujaisiin silloin kun istumapaikat ovat [...]

  VastaaPoista