Social Media Icons

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Oma (tuleva) koti kullan kallis

14 kommenttia , Share It:
612 13 14 74 5 8

Tässäpä pientä sneak peakia tulevasta - siis meidän kodistamme! Blogiani pidemmän aikaa seurailleet tietävätkin, että meillä on meneillään suureellinen pintaremontti uudessa, isommassa kodissa, uudessa kaupungissa. Myöhemmin kesällä lähdemme evakkoon putkiremontin tieltä ja silloin väistyvät tunnelmalliset kasarikukkalaatat kylpyhuoneesta ja vessasta. Keittiötä lukuunottamatta kaikista huoneista on purettu pois vanha parketti ja tilalle tullee valkolakatun näköinen laminaattilattia. Kaikki seinät ja katot on maalattu ja tänään alkaa tapetointi meidän makuuhuoneessamme. Kuten kaikessa muussa, myös remontin suunnittelussa olen joutunut tekemään myönnytyksiä ja kompromisseja - makuuhuoneeseen tulee kyllä raitatapetti, mutta miehen valitsemassa värityksessä. Laminaatin kuosin päättää hän, mutta minä vastaan väristä. Keittiön kaapin ovet maalataan harmaiksi (alakaapin ovet ovatkin jo maalattu yhden kerran), se tuntui hyvältä mielekkäiden mustan ja valkoisen välistä. Lastenhuoneen tapetti on valkealla pohjalla sekin.

Vielä tänäänkin kiertelin asunnolla hieman hämmentyneenä, yritin mielessäni sijoittaa vanhoja, tuttuja huonekaluja uusille paikoille. Kuukauden päästä maalipurkkien ja puukkojen paikalla on toivottavasti parisänky ja ikkunoissa on teippauksien ja suojauksien sijaan verhot. Tuntuu hieman haikealta jättää nykyinen koti. Katselen sen seiniä muistaen joka ainoan ruuvinrei'iän paikan, jokaisen laatan sauman. Tämä on kummankin lapsen ensimmäinen koti. Täällä minä olen ollut onnellinen, tänne minä olen palannut synnytyssairaalasta vauva turvakaukalossa - kahdesti. Tuossa esikoinen otti ensimmäiset askeelensa, tuo on se nurkka, johon hän menee piiloon kun pitäisi lähteä. Mitä uusi koti tuokaan tullessaan, sen näyttää aika. Nyt se tuntuu hyvältä. Potentiaaliselta. Pian toivottavasti myös kodilta.

14 kommenttia:

 1. Saako udella minkä kokoisesta muututte ja paljon suurenee? Ja kuis kauas nykyisestä, tuleeko mummolaan pitkä matka? Utelias täällä ;)

  VastaaPoista
 2. Tottakai saat! Meillä on nyt 58m2 kaksio ja muutetaan 4h+k, kokoa sillä on muistaakseni 84m2. Eli uudessa kodissa on meidän makkari, lastenhuone ja vielä työhuone, josta sitten joskus tulee meidän makuuhuone kun lapset haluavat omiin huoneisiinsa. :) Mummolaan matka pitenee, mutta ei merkittävästi - ovat edelleen metro-bussilinjan päässä ja autollakaan ei ole matkaa kuin vartti.

  VastaaPoista
 3. Oooo näyttää hyvältä!

  Luin muuten tänään yhden lehtijutun teistä, oli tosi kiva ja hyödyllinen :) Oot niin luotu äidiksi, se vaan huokuu susta! Jos näin voi sanoa niin mä fanitan sua ihan täysillä :D

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköinen tapetti! :) Tuli houkutus laittaa omankin kodin seiniin jotain väriä tylsien valkoisten seinien tilalle :D

  VastaaPoista
 5. Remonttiaika on enteilevän ihanaa, vähän kuin matkan suunnittelu - vaikkakin toisinaan raskasta ja uskokin voi loppua kesken. Me saimme juuri perjantaina kuulla, että meidän yhdestä talosta tekemämme tarjous oli mennyt yllättäen läpi yli kuukauden jälkeen! Nyt alkoi villi visualisointi, remppaa tarvitaan paljon ja ensin pitäisi vielä stailata nykyinen talokin myyntikuntoon - puuh! Lisäksi itsellä RV 24+4, joten kesä ja uus vavva tulevat varmasti ihan liian nopeasti, mutta kyllä tällä innolla kaikesta selvitään! ;-)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kyllä ihan huipulta!!! Oletteko ostanut vai vuokra?

  VastaaPoista
 7. Mistä lehdestä? Mäkin haluun lukee :)

  VastaaPoista
 8. En tiedä onko siitä saatavilla nettiversioita, mutta Rebecca R tarkoittanee viimesyksyistä Ekoelo-lehden haastattelua kestovaippailuun liittyen? Se on tuorein meistä tehty juttu. :)

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos! Mekin haluttiin jotain valkoista räväkämpää edes yhdelle seinälle.

  VastaaPoista
 10. Ooh, raskaana ja remontoimassa - melkoinen soppa! Mä kiertelin joskus rv 36 asuntoja ja se oli jo musta ihan kauheaa. :D Onneksi kun intoa ja tahtoa löytyy, niin saa myös aikaan; sen remontin ja vauvankin. Onnea!

  VastaaPoista
 11. Nyt sit ehkä tyhmä pyyntö ;) Mutta yhdessä toisessa blogissa oli näin; bloggaaja oli kuvannut lehtijutun ja laittanut kuvan blogiin ja siitä pysty ihan helposti lukemaan jutun ;) Annat samalla EkoElolle vähän piilomainosta, siitähän jotkut tykkää täällä blogimaailmassa siitä piilomainostamisesta :D :D
  Mä vaan niin haluaisin lukea jutun. Eli tää on toivepostaus ;)

  VastaaPoista