Social Media Icons

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Näillä pihoilla

7 kommenttia , , , , , , , , Share It:
11b7b 6b 5

Kun muutimme tähän asuntoon kaksi ja puoli vuotta sitten, en arvannut, miten paljon tunnesidoksia siihen ja sen lähialueeseen saattaisin tehdä. Tiesin, ettei se ole jo kokonsa puolesta loppuelämän kotimme ja että jossain vaiheessa luovuttaisin avaimet pois. Vaikkemme muuta kauas, tuntuu että kaikki tutut kuviot muuttuvat; neuvolantäti, neuvola, lähikauppa, apteekki, posti, tuttu kerhoporukka. Uuden kodin lähiostarilla kaikki tuntuu olevan jotenkin väärin päin enkä meinaa löytää sen kaupasta pumpulipuikkojakaan. Vaikka katsonkin pian entistä koti(kerros)taloa haikeilla mielin, on yksi asia, jota en jää kaipaamaan. Sisäpihaa ja leikkipaikkaa. Se on kesäisin jokseenkin siedettävän näköinen betoniaukio jonka vieressä nököttävät isot kerrostalot tekevät siitä varjoisan. Siellä ei koskaan ole ketään ja lapsen kanssa ulkoilu on vain kellon katsomista, kivien potkimista ja vauvan hytkyttämistä. 3 2

Uuden kodin pihalla on aina ollut lapsia ja pikkulinnut, siis kivenheiton päässä asuva Oi mutsi mutsi kertoi, että alue on täynnä aina ulkona-kotiäitejä lapsineen. Kuulostaa lupaavalta minusta! Uusi pihakin on iso ja aurinkoinen. Tunnen oloni suoranaiseksi elintasopakolaiseksi miettiessäni sen isoa nurmipihaa ja grillikatosta. Minustakin taitaa kevättä kohden mentäessä tulla aina ulkona-äiti... Olen tavattoman huono tekemään tuttavuutta; ensikohtaamisilla sanat juuttuvat kurkkuuni enkä kehtaa katsoa ihmisiä silmiin heille puhuessani, joten muutto entiseen kotikaupunkiin ja tuttujen naamojen vaihtuminen uusiin jännittää. Toisaalta ajattelen tämän olevan kasvun paikka. Minulle.

PS. Muuttokuume sen kuin kasvaa. Valkea laminaatti jatkaa voittokulkuaan huoneesta toiseen ja kaikki pinnat on jo tapetoitu tai maalattu. Korkeakiiltovalkoiset kaapit odottavat asennustaan ja mittatilausväliovetkin ovat viimein saapuneet. Kuka tietää, ehkä ensi viikolla ollaan muuttopuuhissa!

7 kommenttia:

 1. ihanalta kuulostaa uusi asunto! onko muuten vuokra vai ostitteko oman? (toivottavasti ei ole liian tungetteleva kysymys, meilläkin nimittäin asunnon vaihto pian ajankohtainen ja tuon asian saralla mietinnässä..) Kevät tuo tullessaan uusia tuulia, paljon onnea jo etukäteen! toivottavasti uusikin asunto on täynnä iloa ja onnea, niinkuin entinenkin.
  Todella suloinen kuva pienestä Armaasti pipo silmillä... :)

  VastaaPoista
 2. Tämän lukeminen sai omaa muuttokuumetta taas nousemaan entisestään... Tosin mitään muuttoa ei ole tiedossa :D Mutta kivalta kuulostaa teidän uusi ympäristö :)

  VastaaPoista
 3. meinasin sanoo et eihän sitä neuvolaa o pakkp vaihtaa mut tajusin et muutatte toiseen kaupunkiin:D me asuttiin sieläpäin ku peppi oli pieni ja meillä oli ihana neuvolatäti tosin vaihtu alkuun useesti..mut sielki taitaa nykyää olla joka alueella omat neuvolat.sillon oli aika monen alueen samas..

  VastaaPoista
 4. Muistan kun reilu vuosi sitten muutettiin nuo tunteet. Itse seutua, kotia en jäänyt kaipaamaan vaan sitä porukkaa mikä puistossa ja kerhossa oli. Nyt kun ollaan täällä luonnon helmassa niin ei puistossa ole porukkaa niinkuin tuolla lähiössä oli. Kerhoon on pitkä matka ja niin myös kaupunkiin. Ihana täällä on olla ja kai minä jostain tuolta ystäviä arkiaamuihin metsästän :) Naapuritaloyhtiössä on suht samoilla raskausviikoilla (mahan koosta päätellen) oleva äiti jolla suht samanikäiken esikoinen kun meillä. Naurankin miehelle, että se on mun tuleva uusi ystävä...kunhan jossain pääsis eka juttusille :)

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän kyllä kysymyksen, mutta en halua avata sitä tässä sen enempää. :) Minäkin toivon, että uusi koti täyttyy vanhan tavoin ihanilla muistoilla. :)

  VastaaPoista