Social Media Icons

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Lintu keittiössä

11 kommenttia , , , , , , Share It:
Kuva lainattu, alkuperäinen lähde valoshop.fi

Oletteko te ikinä kärsineet salaisesta tai vähemmän salaisesta pitkäaikaisesta sisustusunelmasta? Siitä yhdestä tai kahdesta esineestä, joka kruunaisi kokonaisuuden, jota katsellessa tulisi aina hyvälle mielelle ja josta ei haluaisi koskaan luopua? Minulla on sellainen haave. Yki Nummen suunnittelema Lokki-valaisin.

Haaveena se ei ole ehkä kovinkaan poikkeuksellinen tai omaperäinen, ja viidenkymmenen valmistusvuoden varrella niitä on varmasti ehtinyt ilmaantua keittiöön jos toiseenkin. Niin monien muiden kyökkien tapaan olen kuitenkin aina ollut vakuuttunut sen yhteensopivuudesta meidän keittiöömme. Olen visioinut lukevani sen alla sunnuntaihesaria (meille ei tule sanomalehtiä), auttavani lapsia läksyjen teossa (matematiikkaa? no way!), kirjoittavani joulukortteja ja tarjoilemalla perheaterioita. Olen varannut Lokille paikkaa sydämestäni jo vuosia, mutten ole raaskinut investoida uuteen perheenjäseneen tilaisuuksien koittaessakaan. Kaksi vuotta olen katsonut katkerana naapurin mummon keittiön ikkunaa ja miettinyt, minkälaisessa vääryydessä hänen upea valaisimensa joutuukaan elämään; pitsiverhojen ja lautashyllyjen välittömässä läheisyydessä ilman pakenemismahdollisuuksia.

Männä viikolla näin unta, että kyseinen naapurini (en tunne naapureitamme, teen vain olettamuksia - unissanikin) soitti ovikelloa ja heittäytyi syleilyyni vuolaasi menneistä vuosista kiitellen ja pyysi saada antaa keittiön valaisimensa meille jäähyväislahjaksi. Koska olen laumasielu, niin postasin tietystikin uneni facebook-seinälleni "pannullinen aamukahvia"-päivitysten värikkääseen joukkoon tietämättä, miten onnekkaaseen sattumaan sellainen saattaisikaan johtaa. Puhuin muutamaa päivää myöhemmin isäni kanssa puhelimessa, joka tiedusteli varovaiseen sävyyn, että jos joku sattuisi ostamaan teille häälahjaksi Lokki-valaisimen, niin kumpaakohan kokoa se mahtaisi olla. Koska isäni palauttaa Tallinnan tölkitkin lähtöpisteeseensä, tinkaa Citymarketissa (onnistuneesti) ja ompelee kahvipaketeista kauppakasseja sillä ei kehtaa ostaa kaupasta muovikassia, en hetkeen ajatellut sen maagisen jonkun olevan hän. Sydän pamppaillen vastasin hitaasti, että pienempi. Pienempi. Lokki-valaisin! Meille! Viimeinkin! Puhelun päätyttyä pidin Mertarantamaisen tuuletushetken ja jos osaisin tehdä kärrynpyöriä, olisi selkäni niistä edelleen kipeä.

Viimeisimmän tiedon mukaan valaisin on plakkarissa, mutta keittiö ynnä remontti sitä seuraavine muuttopuuhineen on vielä kesken. Väsyneitä aamuja lohduttaa kuitenkin ajatus Lokista keittiössä, työhuoneen tulevista lasipariovista ja valkeasta laminaattilattiasta. Luulen, että uudessa kodissa emme voi olla kuin onnellisia. Minä, mies, lapset ja Lokki. Me kaikki viisi.

Mikä (tai mitkä) on sinun sisustuksellinen unelmasi? Vai onko sinulla sellaisia?

Kuva lainattu, valoshop.fi.

11 kommenttia:

 1. Oma pitkäaikainen sisustushaave on bourgie-valaisin. Sille ei vaan ole meillä missään paikkaa! :D Mutta jos joskus saadaan isompi koti, niin ostan sen itselle vaikka tuparilahjaksi ;)

  VastaaPoista
 2. Block-valaisin on oma sisustushaaveeni. 'Se saattaa olla jopa toteutumassa syntymäpäiväni lähestyessä. <3

  Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyypä lueskella taaksepäinkin. :) Tervetuloa myös vastavierailulle minun ja mieheni yhteiseen blogiin: http://eloahetkessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mä oon näissä sisustus asioissa kovin tuuliviiri, niin kuin monessa muussakin asiassa ja haaveilen milloin mistäkin asiasta ja kyllästyn nopeasti. Kantapaan kautta olen oppinut että meille ei mitään kalliita design-juttuja osteta, vaikka kuinka niistäkin välillä haaveilen. Block-valaisimen viimeksi myin pois, vuoden sitä jaksoin katsella kunnes kyllästyin siihen...
  Meidän sisustusratkaisut löytyvät kirpparilta, alelaareista ja Ikeasta, itsekin tulee tehtyä paljon. Voipahan ainakin sitten hyvällä omallatunnolla laittaa kaiken uusiksi kun ei paljoa ole maksanutkaan... Mies vaan ei ymmärrä tätä naisen vaihtuvaa mieltä! ;)

  VastaaPoista
 4. Sarjassamme niin OT kun olla ja voi, mutta kun tuo kevätaurinko ei anna mulle armoa. Ikkunat ovat niin likaiset, ettei ulos ilkiä kattella ja mä inhoan ikkunan pesua yli kaiken. Sä joskus vinkkasit höyrypesimestä. Saanko udella tarkempia tietoja laitteesta, kuten esimerkiksi merkki. Oon nyt melkein valmis sijoittaa semmoseen, mutta haluisin ostaa laitteen, mistä oon kuullut hyviä kokemuksia ja blogitututhan on paras lähde saada kokemustietoja :)

  VastaaPoista
 5. Mulla nuot sisustushaaveet vaihtuu aika tiuhaan.. Mutta yks ehoton ois kulma/divaanisohva. Ja toinen Annon Pandora villamatto <3

  VastaaPoista
 6. No liittyyhän tämäkin kuule kotiin ja kotijuttuihin! Meillä ei ole itsellä siis höyrypuhdistinta, vaan me lainataan aina anopin masiinaa. Ja mä kyllä tykkään, koska en vahvoja myrkkyjä tykkää käyttää kodin puhdistuksessa ja sillä irtoaa kaikki törky jopa kylppärin lattialaattojen saumoista, pesukoneen takaa jne. Ikkunat on pesty sellaisella erillisellä Kärcherin ikkunanpesurilla, joka pesee ja kuivaa yhdellä vedolla. Ikkunanpesuun ollaan siis varattu tunti, ja se on tosi kätevää musta! Jos nyt en ihan väärin muista, niin kyseessä on sama masiina, joka on aina jonkinlaisessa huojennuksessa tyyliin Hobbaloilla, rautakauppojen remonttipäivillä jne. Ja mun käsittääkseni se ei ole kovin kalliskaan (hyvä ikkunanpesulastakin maksaa jo jonkin verran!).

  VastaaPoista
 7. Munkin pitkäaikainen haave, iso Lokki koristaa nyt meidän olohonetta. Mä haaveilen edelleen täyspuisesta koivu-ruokapöydästä ja täyskoivuisista kalusteista yleensäkin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vastauksesta! Alanpa tutkimaan mistä vekotin kannattais hankkia ja vinkkaa miehelle, että joko tuommonen tai sit palkkaat meille ikkunanpesijän ;)

  VastaaPoista
 9. Moi!

  Olet kertonut, että tuleva asuntonne on vuokra-asunto, johon teillä on osto-oikeus, muistanko oikein? :)

  Miten tuollainen käytännössä järjestyy? Mistä löysitte asunnon, onko omistajan kanssa tehty kirjallinen sopimus osto-oikeudesta, milloin aiotte ostaa sen, mitä jos ette haluakaan ostaa juuri sitä asuntoa vaan jonkun muun? Kysymyksiä kysymyksiä... Vastaile jos haluat :)

  VastaaPoista
 10. tän postauksen myötä kiinnitin vahingossa ekaa kertaa elämässäni huomiota anopin keittiön valaisimeen.. Lokkihan se siellä nököttää katossa kiinni :D

  VastaaPoista
 11. Mä haaveilin joskus myös Lokista. Kaupoilla ollessa huomasin Lokin ja vieressä alennushuomautuksen. Ihanaa! Silmät kiiluen lähestyin Lokkia ja hivelin sitä sormilla... MITÄ IHMETTÄ?! Muovia?! Mä en voinut käsittää miksi niin hieno valaisin, niin mahtipontisella hinnalla on MUOVIA! Siihen kariutui minun ja Lokin loistava yhteinen tulevaisuus. Harmi. Kaunishan se on. Mutta. :)

  VastaaPoista