Social Media Icons

torstai 7. helmikuuta 2013

Uusia osoitteita

7 kommenttia , Share It:


Tammikuussa blogini osoite vaihtui Kideblogien puolelle. Se oli iso, merkittävä ja odotettu muutos, ehkä vain minulle. Jonkinlainen päätös vanhalle, alku uudelle, vaikka käytännössä vain osoite ja alusta vaihtuivat. Nyt meneillään on jotain isompaa. Viimein.

Eilen saimme tietää, että saamme uuden asunnon avaimet puolitoista kuukautta ennen aiemmin sovittua deadlinea, ja se jos mikä sopii meille! Eteiseen alkaa kertyä hiljalleen banaanilaatikoita ja tammialerekit ovat rytisseet. Turhasta tavarasta on hankkiuduttu eroon ja vastaavasti tarvelistoja on laadittu. Monitoimitilana toiminut kaksio saa pian väistyä kolmen makuuhuoneen tieltä. Uskomatonta, että meillä on pian ihan oikea työhuone, jossa kukaan ei revi vakuutuspapereita keittiötikkaiden kanssa mapeista kun silmä välttää (arvatkaahan, tuleeko oveen lukko), olohuone jossa mukitelineenä parhaaseen katseluaikaan ei toimi leikkihella ja makuuhuone johon mahtuu pinnasänky (niinkuin sitä käytettäisiin) - ainakin toistaiseksi.

Kohta alkaa (pinta)remontti. Aamukammassa on kymmenen piikkiä jäljellä. Kymmenen aamua! Kymmenen, ystävät hyvät! Isoimpana muutoksena lienee oikea lastenhuone. Olen googlannut tapetteja, säilytysratkaisuja, tekstiilejä, mattoja, toivonut yön pimeinä tunteina että joku hakisi minut verkkokaupoista pois. Pari juttua on jo hankittuna, ja parisataa on toivelistalla. Mutta kuka kolmi(kymme)nkertaistaisi budjettini? Päänvaivaa tuottavat edelleen tapettivalinnat makuuhuoneisiin ja työhuoneeseen, uudet lattiapinnat, ja uusi huonekorkeus, jonka vuoksi miltei koko nykyinen kaappien verhovaranto jää käyttämättä. Tuntuu silti mahtavalta alkaa remontoida kotia, jossa haluamme asua kaksivuotissyntymäpäivistä rippijuhliin - ainakin. Siitä voimme tehdä meidän näköisemme, jokaista seinää myöten. Yritän olla tärisemättä innosta ja julkaisematta kolmea miljoonaa unelmakotikollaasia. Lupaan yrittää.

PS. Kuvassa näkyvä avainnippu on H:n, ja taannoin isänpäivälahjaksi antamani avaimenperä näkyy blogissa nyt toiveestanne. Teetätin sen lähivalokuvaamossa omista kuvista, kummallakin puolella on erilainen kuva. Hintaa sillä oli noin viisi euroa, ja minusta on kivaa, että hän niin ikään kantaa meitä (minä olen toisessa kuvassa Helmin kanssa) aina mukanaan.

7 kommenttia:

 1. Hienoja uutisia ootte saanu. Onnea! :) Ja kiitti tosta avainperävinkistä.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin oli just (ja on edelleen...) toi sama edessä joten i feel you! Muutettiin tammikuun lopussa kaksiosta kolmioon seitsemänkuisen (hirveetä vauhtia kävelemään opettelevan) vauvan kanssa, ja oli kans hirvee ongelma hänen huoneen kanssa. Lopuks tehtiin (lue: minä tein) päätös että vedetään seinät maalilla niin ei tarvii alkaa pelleilemään tapettien kanssa ja jos Olivia joskus löytää vaikka tusseja ja innostuu taiteilemaan seinään niin ei oo hirvee urakka paikata sitä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja ole hyvä. ;)

  VastaaPoista
 4. Samaa ollaan mietitty mekin, tapetin kun pitäisi olla jokseenkin edullista JA pesunkestävää. Joskin pienet vahaliidun jäljet nyt kuuluu asiaan eikä muutama viiru tapetissa maailmaa kaada. Enemmän huolissani mä olen meidän Kartellin lastentuolista, mutta permanenttitussit pysyykin sitten lukkojen takana.. :D

  VastaaPoista
 5. ihana avaimenperä ! :) sori oon vähän nipo mut mulla pisti korvaan et jos teillä on kolmio, niin miten teillä on tilaa työhuoneelle, lastenhuoneelle, makuuhuoneelle ja olohuoneelle ? :D oon varmaan vaan tyhmä !

  VastaaPoista
 6. Haha :D joo saattaa olla että sitten kun Olivia alkaa ilmasta mielenkiintoaa piirtelyyn, niin multa saattaa hups vaan jäädä mainitsematta että on muitakin kyniä ku puukyniä :D tai niin tän toivoisin menevän.. Todellisuus saattaa iskeä viimeistään siinä kohtaa vasten kasvoja kun löydän Olivian tussi kädestä piirtelemästä parkettiin tai olkkarin tapettiin...

  Niin ja ainahan voi tehdä sisustuksellisia ratkaisuita liittyen vahaliidun jälkiin ja niiden kadottamiseen.. Sitten ku tilanne on niin paha että huone olis pelkkää kalustetta vaan, niin voisolla aika vaihtaa tapetit :D

  VastaaPoista
 7. Me muutamme kolmen makuuhuoneen asuntoon, eli 4h+ keittiöön. ;)

  VastaaPoista