Social Media Icons

lauantai 16. helmikuuta 2013

Sisarusrattaat - apua!

35 kommenttia , , , , , Share It:
Stokke®-Crusi-Red-Stokke®-Crusi-Mamas-Papas

Stokke Crusit sisaristuimella ja herkullisilla värivaihtoehdoilla?Phil&Teds_Variations


Esittelyjä kaipaamattomat, perinteikkäät, kolmipyöräiset Phil&Tedsit?


britax_b-dual_twin


Kommenttibokseissa kiitosta saaneet Britax-B-dualit?closeup duoA


Ketterät, näppärät ja äärimmäisen tyylikkäät Bugaboo Donkeyt? Way over my budget...


Jotain muuta, mitä?


Tänään kävimme hakemassa uuden kotimme avaimet ja ensi viikolla on aika suunnata maalikaupoille. Niin innoissani kuin olenkin, tuli vastaan yksi iso ja ylitsepääsemättömältä tuntuva ongelma: meillä ei ole uudessa kodissa vaunukellaria eikä tilaa säilyttää vaunuja missään. Muutamme toiseen kerrokseen, eli yksien portaiden päähän. Leveitä ja painavia tuplia sinne en ala raahaamaan, olen saanut hardcoreilusta tarpeekseni. Toinen ongelma on, että koska rattaat pitää säilyttää sisällä, eivät ne voi tukkia koko eteistä, ja näin ollen niiden on oltava kapeat - käytännössä siis kaiketi päällekkäin istuttavat? Rattaiden tulisi myöhemmin olla muunnettavissa myöhemmin myös yhdelle lapselle, niiden kankaiden tulisi olla helppohoitoiset ja irrotettavat pesuun ja työntöaisan säätö olisi kiva plussa. Selkäni ei kestä kantamista ihan joka paikkaan tai usean tunnin reissuja, joten tuplat on oltava. Mutta millaiset? Auttakaa, voi auttakaa urpoa mäessä!

Kuvat:

Stokke.com

Vauvapiste.fi

 

Vaunuaitta.fi

Fastcodesign.com

 

 

35 kommenttia:

 1. Veljen perheellä on nuo britaxit ja on olleet ainakin mun mielestä ihan kätevän oloiset ja kokoiset mitä olen niitä joskus työntänyt. Ja pian 3-vee istuu ja nukkuu ihan mukavasti kyydissä ja vauvan koppa on kantokopan kanssa tosi suojaisa. Ja taittuu ihan näppärästi kokoonkin. Olen myös nähnyt nuo phil ja tedit mutta on mun mielestä paljon isommat ja pidemmät kun nuo b-dualit.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo britaxit on vaan isommat kui phil&tedsit :) Hyviä vaunuvalintoja olet tuohon laittanut :)

  VastaaPoista
 3. Meillä kaatui monet hyvät vaihtoehdot ihan naurettavan pieniin painorajoihin (iso esikoinen ja varmasti myös iso kuopus..) kun esikoinenkin painoi jo 1v4kk iässä 13kiloa ja toinen syntyy esikoisen ollessa 1v8kk.. Phil & tedseissä oli järkevät painorajat (kunhan vaan esikoinen pysyy alle 15 kilon kunnes sisarus saa luvan istua sisaristuimessa, pääistuimessa raja puolestaan 25kg), joten lopulta päädyttiin niihin. Monessa paikassa krjoitetaan niiden olevan todella isot/korkeat, mutta korkea tuo kuomu saa ollakin jos meinaa laittaa kuomunkin päälle,kun esikoinen istuu päällä, on sen verran pitkä poika :) Ostettiin siis explorerit käytettynä ja ne on olleet ihan huiput (nytkin kun päästiin testaamaan niitä serkkutytön & esikoisen kanssa samaan aikaan)! Julkisillakin on kuljettu oikein menestyksekkäästi, eivätkä ne ole mielestäni mitenkään hankalan pitkät :) (Ne uudet Dotit on näistäkin vielä kapeammat, vinkvink.)
  Taitaa olla niin, että vaunuissakaan ei ole yhtä kaikille hyvää mallia, vaan jokaisen lapsen/lasten/vanhemman mukaan pitää etsiä itselleen sopivin malli..

  VastaaPoista
 4. Himottrlen noita P&T:tä :) Niitähän on montaa eri mallia, joten valinnanvaraa luulis olevan.

  VastaaPoista
 5. Meillä oli phil tedsit yhden syksyn ja alkutalven...hermo meni täysin tosi raskaat ja naru säätö selkänojassa mielestäni todella tyhmä... Kaikki "ylimääräinen" ostettava erikseen ja phil teesin omalla merkillä jotta käyvät ja mielestäni hintavia ...ekat kovat pakkaset niin sadesuoja rupesi halkeilemaan . Noiden jälkeen päätin että ovat eksy ja vikat kolmipyöräiset,sen raskaan lisäksi milestäni tasapaino oli huono ja bussissa huonot! Toivottavasti löytyy hyvät. Niin ja hoitolaukkua ei voinut roikottaa aisassa( olisi pitänyt kyllä olla sivulaukut) ja kun ei ollut mitään koria että olis edes pienen kauppa kassin saanut kyytiin...oletko ajatellut että ostaisit vierekkäin istuttavat ja kantaisit ne ylös läjässä ..näin meillä eka ostokset ja lapset ylös ja sitten juoksu jalkaa rattaat:)

  VastaaPoista
 6. Nii ja kannattaa miettiä että millä pääset myös tässä ihanassa suomen talvessa kulkemaan

  VastaaPoista
 7. Meillä pähkäillään samaa ongelmaa. Mulla kriteereinä olisi erilliset kuomut, Britaxin turvakaukalon kiinnitysmahdollisuus, helppo kasaus autoon ja että saisin esikoisen vielä naama työntäjäänpäin, kun ikäeroa tulee 1v2kk. Näistä kriteereistä täytyy toi Britax B-dual, jota käytiin kattomassa, mutta mun on ihan mahdoton ajatella niitä työnteleväni kun jalat osuu kokoajan sisarusistuimeen. Oon siis todella lyhyt, 156cm mutta ei se pidemmällä miehellänikään, 180cm, toiminut sen paremmin. Nyt ollaan katseltu Baby Jogger City Selectejä, joiden hinta on älytön ja niitä on tosi vähän käytettynä. Näissä ei vielä ole varmuutta saako Britaxin kaukaloa kiinni, mutta yksi liike sitä minulle selvittää. Muuten vastaisivat omaa tarkoitustani... Jään mielenkiinnolla seuraamaan mihin päädytte! =)

  VastaaPoista
 8. Jos saisin kävellä liikkeeseen ja valita ilman budjetin tuomia rajoituksia meille tulisi donkeyt ehdottomasti, mutta koska ei ole, niin päätyisin itse luultavasti stokkeen tai phil&tedsiin...kokemusta minulla ei mistään näistä yllämainituista.kärryistä kyllä oo, joten huono olen toisille neuvoja jakamaan :D
  Joko myit pois emmaljungat? Siihenhän saa ratasistuimeen kiinni sisaristuimen...

  VastaaPoista
 9. Me tilattiin phil&tedsin navigatorit. Ilmakumipyörät halusin ja tuntuu kyllä tosi näppäriltä käsitellä. Alakertaan istumaan mahtui meidän 2v 6kk hyvin :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on Babyweltyin tuplarattaat. Kapeat, melko "karvalakkimalli". Meille plussaa oli edullinen hinta (uutenakin reilusti alle 250e), pieni koko, kääntyvät etupyörät ja isoimpana se että taittuvat kasaan samaan malliin kuin matkarattaat = näppärät säilyttää eteisessä ja ottaa mukaan autoon. Me tosin liikutaan niillä melko vähän, ja varsinkin nyt talvella suosin enemmän entisiä Brion yhdistelmiä vauvaa ulkona nukuttaessa ja esikoinen tulee pulkalla perässä. Eli nuo tuplat ei ehkä ole parhaimmat kovaan käyttöön, tai en ainakaan itse uskalla suositella kun ei ole kokemusta hangessa puskemisesta jne. JOS olisin rikas, olisin ehkä investoinut noihin bubabooihin (eikös Verskillä ole ne?? KADE!) mutta koska en ole, olen iloinen ettei ostettu yhtään kalliimpia vaunuja, kun niin vähän noitakin on loppujen lopuksi tarvittu. (Kertoo toki myös siitä, että yleensä me autoillaan paikasta toiseen ja ulkoilu naapurustossa sujuu Brioilla ja pulkalla...)


  PS. Pohdin luetko noita vanhojen postauksien kommentteja? Kun et yleensä niihin vastaile niin oon pohtinu, oisko parempi kommentoida aina vain uusimpaan postaukseen, vaikka asia koskisi jotain aiempaa? Ettei mene huti sulta... :)

  VastaaPoista
 11. Hups! Luulin olevani oikeassa, näin se muisti huijaa! Hyvä että korjasit mokani! :) Johanna

  VastaaPoista
 12. Sen verran vaan että mun ystävällä taitaa olla nuo baby jogger city select ja ovat tilanneet ulkomailta ihan eri hintaan mitä täällä maksaa ;)

  Minusta näitä tuplia mitä tässä on saa kehnosti käytettynä. Taitaa olla että on tuttava piirissä ostajia eikä tarvi lähteä yleisesti myymään. Yritin löytää kun tuplia etsin mut ei vaan löytynyt.

  Ja aika hintavia uutena mut varmasti hyviä ovat :)

  VastaaPoista
 13. Meiltä löytyy nuo Phil&Teds Explorerit ja ne ovat kyllä olleet hyvät. Ainut miinus on se, että sisarusistuin on tosi pieni varsinkin siinä vauvan päälle asennettavassa asennossa ja meidän esikoinen oli siihen isohko jo 1v6kk iässä (87cm/12,8kg). Silti hyvin pärjättiin ja vauvan oli hyvä vedellä sikeitä siellä suojassa. Nyt kun molemmat saa istua, niin oon taas tosi tyytyväinen niihin. Isompi voi istua siellä alahyllylläkin ja hyvin mahtuu. Itse pidän kuopusta ylemmässä istuimessa, koska häntä ei välillä tarvitse irrottaa leikkimään ja asentokin on pienelle parempi. Esikoinen puolestaan haluaa "alahyvvyyn".

  Toinen miinus on sadesuoja, mutta onneks ei hirveesti oo satanut :)

  Tilattiin omamme suoraan Englannista. Niin säästettiin monta satasta. Vinkvink.

  VastaaPoista
 14. Meillä on ollut vuoden verran baby jogger sity select -rattaat ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä! En kyllä osaa sanoa yhtään miinuspuolta niistä. Ovat ketterät ja helpot, menevät erittäin pieneen tilaan. Näissä erityisesti miellyttää se, että ovat tosi kapeat, mutta silti takana istuja ei istu toisen istuimen alapuolella ja näin ollen näkee hyvin rattaista myös (mielestäni phil&tedseissä alhaalla istuva lapsi on "piilossa" eikä näe sieltä hyvin?).
  Jos vertaa bugaboo donkeyhin, baby jogger city selecteissä on huomattavasti isompi ja kätevämpi tavarakori!

  VastaaPoista
 15. Meillä on nuo Britaxit ja pakko sanoa, että lumessa ne eivät kulje ollenkaan niin hyvin kuin toivoisin. Meillä tosin on lokasuojallinen malli, jota ei ilmeisesti enää saa uutena, mutta lokasuojien alle tarttuu niin paljon lunta ettei takapyörät tahto pyöriä ollenkaan. Lisäksi takarenkaiden lukko on ihan mielettömän huono ja sen vuoksi esim. bussissa rattaat lähtevät hyvin helposti liikkeelle (kääntymään toiseen suuntaan) ja koko ajan saa roikkua kiinni rattaissa ettei ne valu omille teilleen. Lisäksi niinkuin joku jo mainitsikin, jalat tuppaavat ilkeästi kolisemaan tuohon sisarusistuimeen sen ollessa kiinni...
  Kesällä ja lumettomalla säällä ovat kyllä ihan mielettömän hyvät, mutta nyt voisin valita uudelleen niin olisin valinnut toisen merkin sisarusrattaat.
  Ainiin ja lisäksi istuinosien kangasosat on lähes mahdoton pestä, sillä ylemmän istuimen kangas on ruuveilla kiinni jossain pahvintapaisessa, jota ei saa kankaan sisältä ulos ja juuri tuon pahvin vuoksi pesu kiinni istuimessakaan ei pahemmin onnistu...

  VastaaPoista
 16. Totta, että p&t:ssä alempi lapsi on piilossa, eikä näe kurkkimatta eteenpäin. Silti meillä on ihan hyvin lapsi siellä viihtynyt. Tavarakoria näihin ei jää ollenkaan, sillä alempana istuvan lapsen jalat täyttävät sen. Yleensä mukana on siis raahattava reppua tai laukkua, jos mielii tavaroita ottaa matkaan.

  VastaaPoista
 17. Ooh! Pulkka! Miksen ole hiffannut sitä ennen? Pulkkaan tarvittaisiin vaan turvavyöt, meillä lapsi on joka ainoan kerran hypännyt pois kyydistä ja halunnut itse vetää pulkkaa - auton alle, kukkapuskaan... Toisaalta, jos kiristäisin vähän vauhtia, ei pentu lähtisi välttämättä yrittämään karkuun. ;)

  Niin, ja kommentteihin vastaamisesta; mulla on jostain syystä ollut pitkään (Bloggerin puolella) sellainen asetus päällä, ettei sähköpostiin kilahda viestiä yli 7 päivää vanhoihin teksteihin ilmestyneistä kommenteista, joka saattaa siis osaltaan selittää vastaamattomuuden. Meilit tsekkaan aina kännykällä, tai ainakin useimmiten, ja kotona koneen äärellä unohdan paneutua ihan vanhoihin teksteihin tulleisiin kommenteihin. Joten kyllä, varmin tapa saada varmuus johonkin asiaan lienee kommentoida uusinpaan tekstiin. ;)

  VastaaPoista
 18. Meillä on Emmaljungat edelleen jemiksessä, mutta ne on niin isot klohmot, ettei niitä raahaisi kyllä mihinkään, sisaristuimen kanssa etenkään. :(

  VastaaPoista
 19. Juu, tuota sisaristuimen toimivuutta olen kyllä miettinyt, kun se näyttää olevan aika lähellä eikä työntöaisan säätömahdollisuutta ole. Tuskinpa olisin parempionninen kuin sinä tai miehesi, osun nimittäin teidän kahden väliin pituuteni puolesta.

  VastaaPoista
 20. Sama täällä. Kolmipyöräisyys vaan mietityttää.

  VastaaPoista
 21. Tästä kommentista oli iso apu! P&T:t tuntuu heti paljon realistisemmilta vaihtoehdoilta. ;)

  VastaaPoista
 22. kun mä etn meille rattaita ni oikeestaan p&t oli ainoat ku alko kattoo just painorajoja.britaxit tosiaa tulee jaloille ikävästi.vibet oli exploreireihin verrattuna tukevammat,siks päädyttiin niihin.hyvät oli mut lyhyex jäi meillä käyttöaika:)

  VastaaPoista
 23. Britaxit oli meillä, koska ne sai molemmat istuimet samaan aikaan makuulle-meillä oli kaksi tai kolme päiväunia nukkuvaa toissakesänä..
  Paljon olin myös kaupungilla vauva kaukalossa siinä ylhäällä+isompi sisarus alhaalla. Meillä 3½v ja 5v tappeli siitä kumpi sai istua kyydissä.

  VastaaPoista
 24. Meillä on just samat miinukset Explorereissa(sadesuoja mukaanlukien, argh) , tosin meillä vauvan tila jäi turhan ahtaaksi siinä vauva-taapero asennossa. Nykyään molemmat matkustaa erittäin tyytyväisenä, isosisko alhaalla ja pikkuveli ylhäällä. Mun mielestä kulkee hyvin lumessa kun on isot ilmakumit, eikä jalat niin _hirveesti_ osu siihen istuimeen, pituutta 176cm.

  VastaaPoista
 25. Karkasi..piti sanomani että meidän rattaita saa kyllä lainaan jos tahdot testata ja kannella rappusia eessuntaassun :D

  VastaaPoista
 26. Meillä on ihan Prismasta ostettu vauvapulkka jossa on turvavyö. Hyvin pysyy muksu kyydissä! :) On myös isompi pulkka ilman turvavyötä, kun mummi halusi päästä laskemaan mäkeä samalla pulkalla yhdessä Esikoisen kanssa. :D

  VastaaPoista
 27. Me suunniteltiin noiden baby joggereiden hankintaa ja olin jo varma että ne ostetaan, kunnes mentiin kokeilemaan... Oli todella raskaat nostaa rattaiden etupäätä(kuten bussiin mentäessä)ja kyydissä oli kokeiltaessa vain yksi lapsi. Tuntuivat myös kamalan pitkiltä sitten lopulta kun oli istuinta ja koppaa kyydissä. Jäivät kauppaan.. meillä kun kuljetaan julkisilla paljon niin pakko olla suht pienet ja näppärät. Ostettiin mountain buggyn duet tuplat ja ne oli kyllä hyvät ja aina mahduttiin bussiin, ovat 64cm leveät. Nyt kun vauva on puolivuotias päätettiin vaihtaa vielä kapeampaan ja näppärämpään, tilattiin juuri viime viikolla Phil&tedsin navigator rattaat.. käytiin niitä kokeilemassa ja tuntuivat tosi hyviltä. ainut miinus sisaristuimen kuomu, se tuntui aika lerpakkeelta.. mutta onpahan edes joku :D ja mä jotenkin ajattelin että parempi niin että pieni ei sieltä alhaalta näe heti liikaa, ettei tuu hirveenä shokkina tää maailma, kun on ollut vaan kopassa tähän asti :D ja kun alusta asti tottuu siellä alhaalla olemaan niin tuskin osaa kaivata muuta. :)

  VastaaPoista
 28. Hyvät rattaat ja varmasti siis pitkäikäiset :)

  VastaaPoista
 29. Mulla on sama.. Neljän pyörän kannattajana on vielä totuttelua ajatukseen kolmesta pyörästä. Innolla odotan mihin päädytte :)

  VastaaPoista
 30. Kannatan viimeisiä! Niin tyylikkäät ja ketterät!

  VastaaPoista
 31. Mä olen löytänyt käytettyjä aika hyvin, ja onneksi matkahuolto toimittaa tarvittaessa. Bugaboon kärryjä löytyy vähän huonosti.

  VastaaPoista
 32. Oon kuullut aiemminkin, että taapero + vauva-kombo ei ole parhain jos sisaristuin on makuuasennossa, mutta istuma-asennossa toimii paremmin. Helmi halusi kuikuilla ympärilleen jo puolivuotiaana, eli ei sinnekään enää tavattoman kauaa ole... ;)

  VastaaPoista
 33. emmaljunga double monkey, puolet halvempi ku bugaboot ja miljoonasti paremmat. ja onnea avioliitosta!

  VastaaPoista
 34. Meillä on nuo babyjogger city selectit ja on kyllä olleet hyvät. Meillä on toisina rattaina teutonia timmyt ja vaikka ne on pienet, niin silti tulee usein yhdellekin lapselle otettua mukaan nuo babyjoggerit kun ovat niin kätevät. Aiemmin oli kommentoitu, että etupäätä on vaikea nostaa, mutta nousee hyvin kun antaa vähän jalalla vauhtia siitä renkaiden välisestä aisasta :) tosin julkisiin en niillä ole vielä yrittänyt. Isosta tavarakorista, muunneltavuudesta ja siitä, että toinen lapsi ei jää toisen alle + :)

  VastaaPoista