Social Media Icons

maanantai 11. helmikuuta 2013

Sattumuksia ja pettymyksiä

6 kommenttia , , , , , , , Share It:


Meillä Helmi on saanut alusta saakka syödä kanssamme samaa ruokaa, tai ainakin sen maistella sen aineksia. Minä vannon laiskana äitinä sormiruokailun nimeen, vaikka siitä syntyykin sotkua, jonkin verran ainakin. Helmi on aina ollut hyvin pieniruokainen, mutta estoton ja utelias maistelija, enkä äkkiseltään keksi yhtäkään ruokaa, jonka voisi lukea erityisten inhokkien listaan. Tänään asiaan tuli muutos, kun ruoan valmistumista odottava kokeilevan keittiön pienin jäsen päätti maistaa chilipaprikaa. Se ei ollut hänen mieleensä - ainakaan sellaisenaan.6

Helmi on saanut kokeilla, maistella ja haistella, kaatua, epäonnistua ja yrittää uudelleen. Keittiössä, olohuoneessa, ulkona. Mummolassa ja Messukeskuksessa. Välillä sattuu, välillä pettyy. Sellaista on elämä.

PS. Muistakaa osallistua mitä mahtavimpaan Viljamin puodin arvontaan blogissani - tarjolla olisi suomalaista käsityötä lastenvaatteiden, aikuistenvaatteiden ja kestoilutuotteiden verkkokaupasta viidelläkymmenellä tai jopa sadalla eurolla!

6 kommenttia:

 1. ...ja mitä tekee äiti kun lapsi irvistää kirpeää chiliä - kaivaa tietty kameran ja laukaisee ennen kuin tilanne ja hyvät ilmeet menee ohi. Ihana :)

  VastaaPoista
 2. Meillä kamera on kuin perheenjäsen, mitä tulee näihin arkisiin otoksiin. Mun avomieskin on oppinut huutamaan "KAMERA, KAMERA! ÄKKIÄ KAMERA", ja niin meillä on sukulaisten kauhuksi kuvia missä lapsi seisoo lavuaarissa tai istuu keittiönkaapissa (ja jompikumpi varmistaa kyllä vierellä). Harmittaa vaan, kun lapsi oli niin vikkelä, ettei jäänyt aikaa valkotasapainon säädölle ja aukon säätämiselle. Julma äiti! :D

  VastaaPoista
 3. Ihan loistavia ilmeitä Helmillä! Itse varmaan irvistäisin pahasti kun tuoreeltaa chili maistelisin. :D

  VastaaPoista
 4. mimmoinen kamera sulla on ? :) ja ootko käynyt jonkun kurssin missä opetetaan sitä kameran käyttöä vai oletko opetellut ihan itsekseen ? :)

  VastaaPoista
 5. Aika muikea ilme hällä olikin, en vaan ehtinyt kameran kanssa paikalle kun piti kaivaa maitoa kauhuissaan kuolaavalle lapselle. ;D

  VastaaPoista
 6. Mulla on Canon EOS 600D ja 50mm f/1.8 2-objektiivi, eli melko edullinen setti. Tuo objektiivi on kohtuullisen uusi hankinta, olisikohan se kuukausi sitten ostettu, ja se on kyllä mullistanut mun valokuvaamisen, sopii tosi hyvin juuri sellaisiin kuviin mitä minä otan - liikkuvasta kohteesta (lapsesta) huonossa keinovalossa kotona, esineistä jne. Syvyys-terävyys voisi tietysti olla parempi ja tässähän on vain lihaszoomi, mutta hinta-laatusuhde on kohdillaan ja ehkä kuviin tallentuu oma fiiliksensä.

  Mä olen opetellut itse ottamaan kuvia ja konsultoinut (bloggaaja)kavereita joilla on järkkäreitä. Yhtä kirjaa olen tosin lukenut ja voin suositella, nimittäin Reima Flyktmanin Digikuvaajan opasta, jossa on selkeät luvut ja jaottelut omanlaisilleen kuville ja tilanteille, ja selkeät perusohjeet aukon säätöön jne. Mulla on vielä paljon opittavaa, ja tiedän että kuvat voisi olla laadukkaampiakin, mutta parhaiten oppiikin vain tekemällä ja kokeilemalla, siis kuvaamalla :)

  VastaaPoista