Social Media Icons

tiistai 22. tammikuuta 2013

Plan B

1 kommentti , , Share It:
helmi2blog

Sunnuntaina oli tarkoitus suunnata kantoliinayhdistyksen järjestämään sidontapajaan saamaan apuja vauvan kantamiseen ja imetykseen liinassa. Kuten tavallista, koko maailmankaikkeus oli suunnitelmiani vastaan. Vauva huusi koko aamun, iltapäivällä oli asuntonäyttö ja taapero räjäytteli paikkoja sitä mukaa kun niitä sai siivottua. Lompakko jäi äkkilähdössä kotiin ja autossakin paloi bensavalo. Suuntasimme vanhempieni luokse viettämään laiskaa sunnuntaita.

helmi3blog helmi4blog

Maalis-huhtikuussa edessä on vadelmavenepakolaisena muutto Helsinkiin isompaan asuntoon. Vaikka olen asunut siellä vuosia Töölössä ennen muuttoa tänne, on tuleva alue uusi ja oikeastaan aika tuntematonkin. Onneksi naapurustosta löytyy edes jokunen tuttu, esimerkiksi Unski-vauvan tulevat kummivanhemmat. Matkaa mummolaan ei edelleenkään tule olemaan paljoa, mutta ajatus välimatkasta tuntuu katkeransuloiselta. Enää en voi reippailla vanhempieni tai avomieheni vanhempien luokse päiväkahville, lähikaupan kassalla ei ole enää tuttua myyjää ja joudun luopumaan ihanasta kukkakauppiaastani, joka tekee edullisia ja hurjan kauniita kukkakimppuja arjen piristysruiskeiksi. Kuten yllä olevista kuvistakin saattaa päätellä, ei mummilasta lähteminen ole Helmistäkään hauskaa.

Ristiäisiin on reilu kuukausi, muuttoon kaksi tai kolme. Päiväuniaikaan googlailen kakkuohjeita ja lastenhuoneen sisustusideoita. Taas kerran tuntuu siltä, että elämme aikaa ennen jotakin suurta. Tässä on loppuraskauden fiiliksiä; muutos on niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana.

1 kommentti: