Social Media Icons

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Neitsytmatkoja ja luksuslisäosia

5

Helmin odotusaikana tiesin mitä halusin, ja hankin ne myös - nimittäin kokomustat Emmaljungan yhdistelmävaunut kaikin lisävarustein. Lapsen ollessa ehkä neljä-viisi kuukautta vanha alkoivat rattaat menettää jalansijaa kulkuvälineenä Tula-kantorepun tullessa taloon. Kun asuu lähellä kaikkea mihin tarvitsee liikkua, kauppaa, perhekerhoja-ja kahviloita, kirpputoreja, alkaa rattaiden kaivaminen lukollisesta vaunukellarista ja jatkuva anteeksipyyteleminen tien tukkimisesta ketuttaa. Helpommalta tuntui napata lapsi reppuun ja varata kädet kirpputorien megasaaliskasseille.

Nyt lapsia on kaksi, mutta raihnaisia ja väsyneitä äiti-ihmisiä vain yksi. Periaatteessa kumpaakin lasta voisi kantaa ergonomisella kantovälineellä samaan aikaan, mutta ihan rehellinen ollakseni, tuntuu se aika hardcorelta. Kuin sattuman kaupalla löysin odotusaikana kirpparilta edulliset tuplarattaat jotka pienen tinkaamisen jälkeen kotiutin naurettavan edulliseen hintaan. Niissä ei kuitenkaan ollut tavarakoria, ja yhteensopivaa etsiessäni löysin netin kierrätyspalstalta vielä paremmat, esteettistä silmää hivelemättömät, mutta toimivat tuplarattaat jotka vaihdoin meille tarpeettomaan sadeasuun. Win-win! Ensimmäistä kertaa ne olivat käytössä tällä viikolla, vaikka me olemme aktiiviseen liikkuneet luoja ties missä jo beibin syntymästä lähtien. Aiemmin meillä on liikuttu istumarattaat-kantoliina-kantotakki-kombolla, mutta tämän päiväinen koko perheen voimin taitettu lähikauppareissu sujui jouhevammin ilman hikikarpaloita otsalla - viisi metriä kangasta, talvikantotakki, imetyshormonit ja lämpöpatterivauva kun nostattavat sisätiloissa hien pintaan, eikä istumarattaissa ole liiemmin tilaa isolle takille. Eikä kroonisesti jumiutunut selkä kyllä hirveän pitkää aikaa edessä kantamista vielä kestäkään.

Meidän tuplarattaamme ovat Brion, ilmeisestikin mallia Twinette, ja äärimmäisen karvalakkimallia. Rumat, mutta meidän käyttöömme ihan pätevät (vaikka myönnettäköön, kyllä minä haaveilen silmää hivelevimmistä ja tilavammista tuplista). Kevyet ja kapeat. Tosin vain kolme senttiä vanhoja yhdistelmävaunuja leveämmät tuplarattaat eivät talviaikaan loista suunnitelutyön mestariteoksena kun ängettävänä on paitsi pehmeä koppa lämpöpusseineen, myös kaksi lasta talvikamppeineen. Kantoliinailu ei ole koskaan tuntunut näin tarpeelliselta, etenkin kun vauva nukkuu liinassa takin alla mieluusti puistoilureissut, toisin kun rattaissa. Sidonnoissa on silti hiomisen varaa, ja piakkoin suuntaankin kantoliinatukihenkilön pakeille.

Minkälaisin viritelmin tai menetelmin te liikutte useamman kuin yhden lapsen kanssa? Missäköhän iässä lasta voisi alkaa kouluttaa seisomalaudalle?

kideadvertiseMaximo-muhvi, Playtray.fi7

Meillä rattaissa on luksuslisäosana Mutsilassakin vilahtanut, Playtray-verkkokaupasta blogin kautta saatu vaunumuhvi, joka pelastaa jäätymiskuolemalta silloin kun lapaset ovat jääneet kotiin - siis joka päivä (meillä käytetään siis rattaita kyllä päivittäin, yleensä vain istumarattaita tai yhdistelmiä). Kun räpellettävänä on kaksi lasta, joista toisella on tutti kateissa, toisella räkää poskella, puhelin soi ja toinen repii hanskat käsistään, on melkoisen kätevää, kun ei tarvitse etsiä jemmaa omille hanskoille (niin monet kun on tippuneet lenkkipolun varteen). Puistossa muhvi on toiminut meillä istuinalustana penkillä, ja onpa se ajanut lämpimän peitonkin asiaa kun lapsi onkin yllättäin simahtanut kesken reissun rattaisiin. Erityisen kivana lisänä on vetoketjulliset taskut muhvissa, joissa kulkee aina vaihtovaippa & harso, ja joihin jää vielä tilaa kännykälle ja lompakolle.

8 kommenttia:

 1. meillä 4 lasta, iät nyt 9kk-6vee. tosi vähän on tarvinnu sinällään liikkua ees rattailla tms. kun asutaan täällä maalla niin pakolliset liikkumiset tapahtuu autolla, mut siis kumminkin. pienimmän ollessa pienin liikkuminen tapahtui: vauva rengasliinassa, sillon vajaa 2vee rattaissa ja kax isonta käveli...nyt kax pienintä rattaissa ja isommat kävelee. meillä on siis perus yhen istuttavat rattaat vuodelta seitkytä jotain ja on onnex niin tilava istuin osa niissä et hyvin mahtuu pienin normaalisti istumaan ja toisex pienin istuu jalkaritilällä :D hankin minä jotkin ikivanhat tuplarattaatkin parilla kympillä, mut oisko niitä käytetty kerran. nyt ne vaatis jo hitsausta :/

  VastaaPoista
 2. Meillä on 2,5 vuotiaalla käytössä seisomalauta. Vaunuina on Brion jotain 2003 vm mallia olevat yhistelmät. Mie jouvun niitten kans joko lyhentään askelta tai sitte työntämään sormenpäillä. Eli ei kovin hyvä.. Jalat kun osuvat siihen seisomalautaan, kun kävelen normaalisti.. Onkohan muilla samaa ongelmaa?

  VastaaPoista
 3. Itselläni on todella hyviä kokemuksia seisomalaudasta. Meillä lasten ikäero on ollut pienimmillään 1v8kk ja sen ikäinen on osannut hienosti seisoa seisomalaudan kyydillä. Oman kokemuksen myötä uskallan sanoa, että tässä asiassa ainakin hinta kertoo myös laadusta. Koskaan en ole katunut, että sijoitimme seisomalautaan enemmän rahaa mitä tavalliseen "marketlautaan" olisi mennyt. Kulkee hyvin niin sorateillä, lumessa kuin loskassakin.

  VastaaPoista
 4. Hei, asiasta kukkaruukkuun. Blogisi päivittyy jotenkin väärin blogilistalle, menee vaan johonkin logistiikkaa sivulle kun klikkaa sitä päivittynyttä otsikkoa.

  VastaaPoista
 5. Aloitteko heti käyttämään seisomalautaa? Meillä nuo tuplat nyt ei tosiaan ole kaikista ässimmät, ja pohdin, josko keväällä pärjättäisiin ehkä seisomalaudalla jo...

  VastaaPoista
 6. No voi perjantai! Olen selvitellyt hommaa jo hyvän tovin, mutta jokin siinä näemmä edelleen mättää. Arrr.

  VastaaPoista
 7. Meillä on 2- vuotias esikoinen ja 3 kuukauden ikäinen vauva. Hankittiin esikoiselle aikoinaan Emmaljungat, ihan vain siksi että niiden mammuttirenkaat toimivat hyvin täällä maaseudun auraamattomilla teillä. Kun toinen lapsi oli tulossa, vaadin saada tuplavaunut. Nyt meillä onkin sitten nämä Emmaljungat, sitten tuplina Carenan Double Swingit, parit matkarattaat ja hiukan vanhempaa mallia olevat Emmaljungan kuomuttomat kärryt. Tuplat ovat olleet harvoin käytössä, sillämeilläkin alussa toimi superisti tuo yksikkörattaat+kantoliina. Mutta kuten sanoit niin hikihän siinä tulee! Esikoinen ei oikein jaksa eikä edes haluaisi istua noissa vaunuissa, joten kesäksi olen hankkinut noihin Emmaljungiin sitten seisomalaudan. Silloin esikoinen on 2,5-vuotias ja toivon hartaasti että tyttö pysyy laudassa.

  VastaaPoista
 8. Kyllä, seisomalauta otettiin heti käyttöön ja todella pienellä "harjoittelulla" siitä tuli luonteva osa meidän liikkumista.

  VastaaPoista