Social Media Icons

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Imetysvaatteita ja alennusmyyntivinkkejä

13 kommenttia , , , , , Share It:
7

Toista kertaa vauvaa odottaessani selvää oli, että vaatekaapin sisällön on hetkellisesti muututtava, tai sinne on tehtävä lisäyksiä. Käytännössä raskausaikana tarvitsin parisängyn lakanan kokoisen talvitakin, hyvät äitiysfarkut ja ihanat oleiluhousut, kahdeksankymmentä prosenttia ajastani kun vietän kotona tai sen välittömässä läheisyydessä. Keväällä voitin blogiarvonnasta Sobean yoga-housut, joita olen täälläkin hypettänyt luoja ties kuinka monta kertaa, ja minulle parhaiten istuviksi on todettu Mamaliciousin äitiyshousut, ja samalta merkiltä hankin farkut tälläkin kertaa.

Imetysaikaa silmällä pitäen päätin jo ajoissa alkaa hankkimaan kunnollisia imetysvaatteita. Kun rintaliivien kuppikoon keskiarvoksi eri valmistajienkin joukosta valikoituu F, on mielestäni aika selkeää, ettei minua ole tehty maratoonariksi eikä liiemmin julkisilla paikoilla vain hiukan paitaa raottavaksi imettäjäksi. Minä tarvitsen ihan oikeita imetyspaitoja, ihka oikeita imetysliivejä, ja niitä tarvitaan paljon. Ensimmäiselle puolelle vuodelle ei ole keksittykään liivinsuojia, jotka kestäisivät puoltakaan tuntia vauvan tauotonta huutoa, joten mahakipujaan huutava vauva on kasannut pyykkivuorta osaltani viidelläkin paidalla päivässä (en ole kotioloissa erityisen nuuka vaatteitteni tahriintumisesta, mutta kun paita on napaan asti märkä, alkaa se ennen pitkää tuntua myös kylmältä). Imetysliivit ovat luku sinänsä, ja minulla on niitä erilaisiin käyttötarkoituksiin - hifistelyä, eikö - mutta niistä kerron vielä tuonnempana. Imetyspaitoja kaapistani löytyy lukuisia, eri valmistajilta, erilaisista materiaaleista, uutena ostettuja, blogin kautta saatuja, vanhana perittyjä ja kirppislöydöiksi tituleerattavinakin. Kaksi merkkiä yltää kuitenkin ylitse muiden; Sobea ja Boob.

Sobeaa olen ostanut itse Mamamiasta ja saanut arvonnan järjestämisestä palkkiona, ja minuun niissä vetoaa selkeä, yksinkertainen ja kaiken kanssa sopiva ulkonäkö, se, että niissä on sitä jotain, muttei mitään ylimääräistä. Itse en voi sietää päälläni printtejä ja kuosejakin karsastan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (lue: ruutu, raita). Tarkan markan tyttö minussa haluaa myös, että vaatteet, joihin satsaan, sopivat yhteen kaiken kanssa eivätkä tunnu nähdyiltä ja kulahtaneilta puolessa vuodessa. Isona plussana pidän myös äärimmäisen mukavaa ja hengittävää materiaalia, kangasta joka myötäilee hyvin liikkeitä ja jonka ansiosta jokapäiväinen kantoliinailukin tuntuu mukavalta ja helpolta. (Kuvia in action ei valitettavasti ole, sillä kaksi ja puoli vuotta vanha pesukone laukesi ja viikon verran on nyt selvitelty, kuka sen korvaa. Pyykkivuori kasvaa, ja arvatenkin vaaleat Sobeani ovat sen uhreja.)

Boobin paitojakin löytyy useampia, joista suurin osa on ostettu käytettynä. Yksi luottotopeistani on itse asiassa ollut ennen minua kahdella kaverillani, ja vasta nyt, oman imetyssesonkini kestettyä kaiken kaikkiaan neljätoista kuukautta, on siihen alkanut ilmaantua pientä nyppyä resoreihin, jotka tosin eliminoin nypynpoistajalla, no big deal. Hankintahinta saattaa tuntua hetkellisesti isolta, mutta se myös näkyy laadussa ja kulutuksen kestävyydessä, ja ainakin nettikirpputoreja selaillessa myös jälleenmyyntiarvo tuntuu olevan melkoisen hyvä. Henkilökohtaisesti en ole aina lämmennyt luukkuimetyssysteemeille, sillä etenkin vanhemman malliset Boobin paidat huusivat imetysstatusta luukkuineen, mutta nykyisissä tunikoissa löytyy jo kivoja kuminauhakiristyksiä, eikä niistä edes huomaa äkkiseltään, että ne edes ovat imetysvaatteita. Ja koska käytännöllisyys ajaa estetiikan ohi, ainakin nyt, kun beibi on rinnalta pois maksimissaan kolme tuntia, on todettava, että luukkuimetyspaidat ovat mitä käytännöllisimpiä ja mahdollistavat huomaamattoman imetyksen julkisillakin paikoilla. Yllä olevassa kuvassa oleva paita on Mamamiasta blogin kautta saatu Boob Before & After. kideadvertise

PS. Kideblogien yhteistyökumppanilla, Mamamialla, on meneillään talviale, ja tarjouksessa on esimerkiksi patentoidulla imetyssysteemillä varustettuja Cecilja S-imetysvaatteita, Boobia, ja löytyypä tarjouskorista jos jonkinlaista housua ja imetysliiviäkin! Mamamiaan pääset tästä.

13 kommenttia:

 1. Voi kiitos! Mä kyllä mietin kuvan julkaisua aika pitkään kun kaapista ulos tuleminen tämän raskauden jälkeisen pömppiksen kanssa ei tuntunut kauhean mukavalta, mutta tämän paidan idea ei ehkä aukea ilman kuvaa. :) Joten tästä tuli ihan sairaan hyvä mieli!

  VastaaPoista
 2. Mä käytin liivisuojana maidonkerääjiä kun tuntu että ne muut aina vaan falskas. Olihan ne vähän madonnamaiset... mutta eipä ollu paidat märkinä. Kerätyt maidot menivät tietty viemäriin kun olivat pitään ollu kerättynä.

  VastaaPoista
 3. tosi kaunis ja herkkä kuva ! ja valokuvauksesta kiinnostuneena on vielä pakko kehua tuota valoa, se on kuvassa ihana. :D piti kysyä, että kun kide.fi:n etusivulla postauksen kohdalla näkyy aina eri kuva mikä postauksessa esiintyy, niin päätätkö sinä sen vai joku muu ? :) tai siis että mikä kuva esiintyy missäkin ?

  VastaaPoista
 4. Mä olen onnistunut asettamaan ne(kin) niin, että ne falskaa, mutta kotioloissa saattaisivat harjoittelun jälkeen toimia, tai ainakin tuntua paremmalta kuin ekstrakoneellinen pyykkiä päivässä... Kiitos siis vinkistä, kaivan omani esiin!

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos! Valo on tosi kinkkinen, kun tuntuu, ettei mikään valkotasapainonsäätö ole auttanut luonnonvalon loputtua. Me ostettiin ihan pari päivää sitten uusi putki, 50mm kiinteä (meillä on Canon) ja mä olen ollut ihan hämilläni siitä kuinka valovoimainen se on, eikä heikompi syvyys-terävyyskään haittaa. Tuo kuva on otettu olohuoneen seinää vasten, ja se on valo on itse asiassa aina tuollainen kun ikkunan edessä on jättimäinen koivu joka tekee hassuja varjoja seinään. Joskin tämäkin on otettu illalla, ja käytetty siis kahta eri keinovaloa (kattolamppua ja vasemmassa nurkassa kuvaan nähden oli pöytävalaisin).

  VastaaPoista
 6. Niin, ja Kideblogien etusivuilla näkyvän postauksen artikkelikuvan saan toki valita itse, ja usein päädyn valitsemaan eri kuvan vain siksi, että sen asetukset rajaavat kuvan aina hassusta kohtaa ja esimerkiksi tässä postauksessa käytetyssä kuvassa olisi etusivun kuvaan rajautunut vain allekirjoittaneen ryntäät. :D

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos! Mä olen tosi huono julkaisemaan itsestäni kuvia kun aina niitä katsellessa tulee sellainen Jillian Michaels-himotus, niin tuli kyllä hyvä mieli kehusta :)

  VastaaPoista
 8. Niiden kanssa ei sit kannata kauheesti kumarrella tai nostella vauvaa maasta. Nimim.turha itkeä kun maito on jo maassa.. (jos siis on sellaisia missä on se kaatoreikä)

  VastaaPoista
 9. Mun on kans pakko kehua tuota kuvaa! Ihana! :) Ja tykkään muutenkin, kun täällä Kideissä sun kuvat on suurempia. Pienet kuvat on ollut ainut asia, mikä muo on bloggerin puolella harmittanut sun blogissa, mutta on sekin asia korjaantunut. :)

  VastaaPoista
 10. Sä oot niin hehkeä, ettei välttis uskoisi sulla olevan kahta alle kaksivuotiasta <3

  VastaaPoista
 11. Aivan loistava kuva, olet tosi kaunis!

  VastaaPoista