Social Media Icons

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Talvitakkidilemma ja kuinka siitä selvittiin

11 kommenttia , , Share It:

Vietin syysiltani kuumeisesti pohtien, mikä olisi järkevin ja pitkäikäisin talvitakkiratkaisu loppuraskauteeni. En halunnut trenssiä tai villakangastakkia, koska sellainen ei enää sovi elämäntilanteeseeni jonka synonyymeinä tunnetaan myös tyylitajuttomuus ja kuran kestävyys. En halunnut puolijoukkuetelttaa hyväntekeväisyyskirpputorilta. Elämäntilannettani (jonka toisina synonyymeinä tunnetaan myös hissittömän talon ylin kerros ja raskautta seuraavat kaksi lasta) ajatellen hankin Lenny Lambinin kantotakin, mutta koska pakkaset eivät paukkuneet, en tottunut muumiolemukseen enkä paljaaseen kaulaan. Törmäsin vanhaan luokkatoveriini lähikaupassa, joka hämmästeli viidellä vetoketjulla varustettua takkiani kunnes selitin olevani raskaana, virtahevon kokoinen ja Hemulin näköinen. Ennakko-oletuksista huolimatta ei tuntunut kovinkaan imartelevalta, ettei hän tajunnut minun olevan raskaana. Käyttöön siis jäikin kaiken nähnyt, vanha Torstain sofshelltakkini, joka on kestänyt paitsi mahan venymisen kolmeenkymmeneenkahdeksaan raskausviikkoon, myös pakkasiin fleecetakin kera. Ja mitä luultavammin se palvelee minua vielä nämä viimeiset päivät tahi viikot. Takki tosin onkin kokoa isompi, kuin mitä normaalisti käytän, ja toinen, luottosoftshellini venyi mahan mukana vain kolmenkymmenen viikon kieppeille. Ulkoilutakki ei tietenkään ole erityisen salonkikelpoinen, joten astetta paremmille vierailuille olen huidellut villakangastakki auki ja toivonut, että olen osannut virittää parkkipaikan virtapistokkeen lämmityksen oikein.

Vaikka enpä tiedä, kuuluisat kuivan kelin kumpparini latistavat asukokonaisuuden kuin asukokonaisuuden. Hankinnassa ovatkin superlämpimät ja kotiäitistatusta huutavat wanna be-Sorelit (aitojen lesti on minulle aivan liian leveä). Kantotakki jää odottamaan vauvaa, tuplarattaat kauppakassimuulikäyttöä. Siihen saakka kuljen kumppareissa ja ulkoilutakissa ja koetan vääntää lähikaupassa savoa muita hämätäkseni, toisin sanoen siis jatkan kylähullutittelin kärkikahinoissa hengailua yhdessä erään ääniä kuulevan mummelipoloisen kanssa. Jokaisella meistä on paikkamme maailmassa - minun paksuna variksenpelättimenä.

11 kommenttia:

 1. Hei, kannattaa kokeilla Sorelin Tivoli-mallia, jossa lesti on huomattavasti kapeampi kuin esimerkiksi Winter Carnivalissa. Tuoreena kotiäitinä tilasin omat Tivolini Spartoolta muikeassa alennuksessa :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen paininut tuon takkiongelman kanssa myös... Tähän saakka (viikolle 36) on selvitty paksulla neuletakilla ja vanhalla toppiksella, jonka vetoketju alkaa natista liitoksistaan. Toivon mitä hartaimmin, että viimeisen neljän viikon aikana ei enää iske tulipalopakkaset!

  VastaaPoista
 3. Talvitakkidilemma oli edellisessä raskaudessa suuri, sillä lapsukainen syntyi joulukuussa 2012, jolloin sattui olemaan lunta ja pakkasta riittämiin. Onneksi vähän turhan suuri parka takki pelasti tilanteen ja sen sisään sai hienosti sujautettua sen lapsukaisenkin liinassa. Pelkäsin kyllä sitä mahdollisuutta, että vatsa kasvaisi ulos siitäkin takista.

  VastaaPoista
 4. Mietiskelin myös noita Soreleita, mutta tuntuivat jotenkin kohloilta. Päädyin sitten vanhaan luottomerkkiin, Eccoon. http://shopeu.ecco.com/fi/fi/ecco/ecco-trace_929938/929953?navId=279 O

  VastaaPoista
 5. Mulla ongelmana on iso kengänkoko ja kaikissa naisten malleissa ei koot riittäneet, ne kun on ehkä aavistuksen nafteja. :( Nyt pelasin upporikasta ja rutiköyhää ja tilasin netistä kengät Crocsilta kun niiden kenkiin olen kovin ihastunut ja on sopinut mun jalalle hyvin, mutta koko tietysti mietityttää. Toivomma parasta! :)

  VastaaPoista
 6. No toivottavasti ei iske, ei! Kantopaneeli tai TSI-versio voisi tietty hädän tullen auttaa? Ipanainen myy ainakin kehuttua Kumjaa ja Verskin valtakunnassa oli näppärän oloinen ohje sellaisen kyhäämiseen jämäkankaista. ;)

  VastaaPoista
 7. Mä luulen, että paljolti riippuu myös raskaudesta, minne saakka isohkokin takki riittää - minä ainakin jouduin Helmin odotusaikana vaihtamaan onnettomasti kevättakkiin kun kaksi kokoa liian isokin talvitakki jäi naftiksi kevättalvella (tuohan syntyi kesäkuussa..).

  VastaaPoista
 8. Eccon kengät on meillä voitu jakaa karkeasti kahtia - hyvin ja huonosti istuviin. Mutta omatkin luottopopot on kiilakorolliset Eccot, nyt raskausaikana en ole niitä vain voinut käyttää kun jokin hermo on pinteessä ja selän asennon muutos koroilla saa kummatkin jalat puutumaan sekunneissa ihan tunnottomiksi. :/ Nuo on tosi nätit - ja varmasti hyvät!

  VastaaPoista
 9. Ei me savolaiset tuolta näytetä raskaana :D

  VastaaPoista
 10. Musta tuntuu, että aina kun ollaan käyty Savossa, niin kaikilla on ollut kumpparit ja ulkoilutakki päällä. :D

  VastaaPoista
 11. Ihana blogi ja ihana sinä! Itseironia ja musta huumori uppoo muhun niin täysin!:)

  VastaaPoista