Social Media Icons

torstai 6. joulukuuta 2012

Itsepäisyyspäivä

7 kommenttia , , , , , Share It:

Meillä itsenäisyyspäivän viettoon ei ole liittynyt koskaan sen ihmeempiä perinteitä Linnan juhlien katsomisesta Tuntemattomaan sotilaaseen tai juhlalounaisiin. Aamulla nousin ennen muita keittelemään aamupuuroa, paistamaan kananmunia ja keittämään kahvia. Nautin pimeästä keittiöstä, sen ikkunasta avautuvasta lumisesta maisemasta ja tuoreen kahvin tuoksusta. Yksinolosta, hetken rauhasta. Vielä juhlallisempaa oli kuitenkin syödä yhdessä arkiaamuna aamupalaa, lukea lehteä ja vetäytyä sitten sohvannurkkaan villasukkien ja viltin kanssa. Katselin villinä kohoilevaa vatsaani, nukenrattaita lykkivää taaperoani. Oli ihanan rauhallista, oli hyvä olla.

Iltapäivällä suuntasimme koko perheen voimin extempore mummolaan ja nappasimme veljeni tyttöystävineen mukaan. Pyöreän pöydän ääreen mahtui eriparisia tuoleja, neljä sukupolvea, mummini kotitekoista (maailman parasta!) hapanleipää ja pannukahvia. Juttuja 75-vuotiaana puuhun oravan perään kiivenneestä isoisoisästä, villistä 60-luvusta, asuntosäästämisestä ja hammaslääkäreistä. Ovella halasin mummoani ja sanoin, etten tiedä millä kokoonpanolla seuraavan kerran tavataan - toivottavasti isommalla, aika usein kun tapaamme kuitenkin. Isoisäni vain murahti toivovansa, ettei vauva synny lumimyrskyn aikaan.

Automatkalla supisti pari kertaa kipeästi, parkkipaikalla vauvan pää tuntui jo painavan. Syntyisipä vauva tällaisena päivänä - hiljaisessa lumisateessa, rauhallisena ja onnellisena iltana. Enää vieläkin puuttuu vain se suklaa.

Ihanaa itsenäisyyspäivää teille kaikille!

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat nyytin syliin pian. <3 Tämä oli jotenkin todella tunnelmallinen postaus. Tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
 2. Ihana, tunnelmallinen postaus tosiaan! Tunnelmaa pystyi melkein käsin koskettelemaan!Toivottavasti toiveesi toteutuu ja vauva syntyy juuri tällaisena rauhallisena päivänä :) Minä muistan kuinka aina toivoin sitä että lapseni syntyvät yöllä, että saan synnyttää hiljaisemmassa (ja ehkä myös kun ulkona on pimeää?) sairaalassa. Toiveeni toteutui kummankin lapsen kohdalla :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti! On tässä odoteltukin kevät, kesä, syksy ja nyt on talvi! :DJa kiitos. Sun kommentit merkitsee niin paljon, osaat aina valita sanasi hyvin, oli palaute sitten hyvää tai kehittävää kritiikkiä. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! :)Helmikin syntyi seitsemältä illalla, mutta itse myös hekumoin ajatuksella hiljaisesta kaupungista ja lumisesta säästä - siinä jos jossain olisi fiilistä! ;)

  VastaaPoista
 5. Ai, kiitos! Olen aivan otettu. :-) Ettet vain sekoita minua johonkin toiseen? No ei, vaan otan kaiken kunnian. Kovasti jännään muiden mukana, että seuraavaksi kirjoitat pienestä nyytistä iloisia uutisia. Tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
 6. Ekaa kertaa kommentoin sulle. Olen aina tykännyt sun tyylistä kirjottaa ja nyt meni oikeen viluväreet. Ihana isoisä! :)-Rosa

  VastaaPoista
 7. Tästä tuli mieleen ehdoton joululaululempparini, Hiljaisin Helsinki. Kuuntele Irinan ja Mikko Kuustosen versio: http://open.spotify.com/track/0yXCy4oiuqlRz6dwWM8gFF. <3 <3

  VastaaPoista