Social Media Icons

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Uudet kynnykset

7 kommenttia , , Share It:Olen aiemminkin sivunnut meidän etsivän isompaa asuntoa, mutta nyt projekti on totisesti päällä, raskausviikkoja kun on takana miltei kolmekymmentäviisi ja ensimmäiset kipeät supistukset tuntuivat eilen. Asuntonäyttöjä on takana lukuisia, edessä vielä monta. Olen katsonut hirveitä kuvia, vihreitä vessoja ja keltaisia keittiöitä, mummolalookeja ja halkeilleita parkettilattioita. Tähän astisista katsoituista asunnoista yksi on kolahtanut kovaa, yksi ollut iso pettymys, yksi positiivinen yllätys ja kaksi mitäänsanomatontakin on katsastettu.
Asunto, josta pidimme eniten, tuntui heti kynnyksellä oikealta. Seinät olivat karmeat, parketti kulunut ja keittiö vaihdon tarpeessa, mutta isot ikkunat, hyvä pohjaratkaisu, isot makuuhuoneet ja jättimäinen parveke saivat polveni veteliksi. Näin jo sohvamme olohuoneessa, kaurapuuron kiehumassa liedellä, lastenhuoneen tapetin ja työhuoneessa ompelukoneeni. Se tuntui kotoisalta, kutsuvalta,.. No, siltä oikealta. Olen selannut maalien värikarttoja, tapettimallistoja, keittiövaihtoehtoja ja lastenhuoneen julistetarjontaa netissä. Tuntuu, että voisin lähteä vaikka heti, juuri nyt. 
Koetan kuitenkin pitää jalat maassa, mielen avoinna ja järjen päässä - huomiselle on ohjelmitettu viitisen näyttöä ja remonttilaskelmat ovat käynnissä. 

Me etsimme kohtuuhintaista asuntoa kolmella makuuhuoneella ja hissitalosta tai ensimmäisestä kerroksesta, sellaista, jossa voisimme asua seuraavat kymmenen-viisitoista vuotta. Asumiskustannuksien jälkeen rahaa pitäisi jäädä järkevästi muuhunkin; matkusteluun, kesämökkiin ja harrastamiseen. Haluaisimme remontoida siitä meidän näköisemme, mutta pommia emme sentään halua - Ikea-keittiön asentaa parissa päivässä, maali ja tapetti tekevät paljon eikä parketin hiominenkaan ole ihan mahdoton homma, kun perheessä asustaa puuseppä. Yksi katsotuista asunnoista täyttää toiveet ja tuntuu oikealta, mutta vielä on aikaista sanoa mitään.

Onneksi asuntonäytöissä ravaaminen on ihan mukavaa ajanvietettä. Asuntoilmoitustenkin selaaminenkin sujuu aika leppoisasti piparkakkujen ja sinihomejuuston kanssa, mutta voi pojat, mitä antaisinkaan mieltä lämmitävästä Blossasta...

7 kommenttia:

 1. Me ollaan VIHDOIN menossa ensiviikolla tekemään kaupat meidän unelmien talosta! Ollaan etsitty ja etsitty, ihastuttu ja petytty. Ja nyt se on löytynyt! Eli vähän samojen asioiden äärellä ollaan. Onnea etsintään! :)

  VastaaPoista
 2. En nyt ole ihan varma mitä meinaat, oletteko ostamassa vai vuokraamassa, mutta voi elämä näitä pääkaupunkiseudun vuokramarkkinoita. Asutaan hirveässä talossa, seinät on siistit, muovimatto on siisti, mutta nämä neliöt ei ole ollenkaas toimivat, niitä on vaan paljon. Kylpyhuone on ahdas ja pieni, keittiössä ei ole laskutilaa. Joku on tupakoinnut tässä asunnossa ja viereisessä niin, että rappukäytävässä ja meillä haisee tupakalle. Ihanaa, parasta on, että oli pakko ottaa. <3 Aina kun vuokra nousee kiroan tämän. Uutta tuntuu olevan mahdoton löytää. Kaikki kivat ovat kalliita, kaikki vähän vähemmän kalliit ovat yhtä hirveitä tai eivät ainakaan sen muuton arvoisia...

  VastaaPoista
 3. Me etsitään vuokra-asuntoa osto-oikeudella, kun ollaan asuntosäästäjiä mutta pesämunasta puuttuu vielä rahaa. Ja kovin tutulta kuulostaa, ihan kauheita asuntoja löytyy ihan hirvein kiskurihinnoin, kaikki jokseenkin siistit tai edes toimivat tuntuu olevan kiven alla ja kauheissa hinnoissa. Meidän nykyisessä asunnossa pohjaratkaisu on mitä parhain, kun tilaa tuntuu olevan ainakin kymmenen neliötä enemmän kuin todellisuudessa, mutta tosi monissa asunnoissa joita ollaan käyty katsomassa tilanne on ihan toinen - superpitkä käytävä jonka varrella kaikki huoneet on, eteinen on iso, makuuhuoneet pieniä tai pitkulaisia, olohuone oudon mallinen ja keittiöön ei välttämättä mahdu edes ruokapöytää. Arr.

  VastaaPoista
 4. eikö teidän olisi järkevämpää satsata rahaa vähän enemmän ja ostaa neliö, jos aiotte kerran pysyä samassaosoitteessa seuraavat 10-15 vuotta. luulis että koska lapset on eri sukupuoltakin et siinä vaiheessa kun helmi alkaa olla 13v ja poitsi 11v et omat huoneet alkais olla aika kiva juttu.

  VastaaPoista
 5. Joo, neliötä etsitäänkin juuri mainitsemistasi syistä. Tekstissä lukee ehkä vähän hämäävästi "kolmella makuuhuoneella". :)

  VastaaPoista
 6. Pidän isosti peukkuja, että Se Oikea löytyy. Me juoksimme aikoinaan noin 15 asuntonäytössä, kunnes tuli tämä ja kolahti LUJAA.

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä asunnon kanssa! Me koitetaan selvitä kivassa mutta pienehkössä kaksiossamme ainakin siihen asti kun sitten joskus palaan töihin.. Himo olisi kyllä jo suureen keittiöön ja lapsenhuoneeseen :)

  VastaaPoista