Social Media Icons

torstai 29. marraskuuta 2012

Onnenpotkuja

14 kommenttia , , , Share It:


Tänään on niin monta syytä hymyillä (ei kuvissa kuitenkaan)!

Ensinnäkin raskaus joka on tähän asti edennyt hissukseen, omalla painollaan, on ihan oikeasti loppumaisillaan. Viime päivinä kiusanneet alavatsa-ja selkäkivut toivottavasti enteilevät perhekoon kasvusta piakkoin, turvotuksesta puhumattakaan - kuljen taas kumisaappaissa ja tukisukissa enkä saa mehupulloa auki. Tässä kohtaa raskautta jokainen kipeäkin supistus tai rasittava jomotus tuntuu jo vain niin kovin odotetulta ja jotakin isompaa enteilevältä. Lasketun ajan uhkaavaa lähestymistä silmällä pitäen marssinkin huomenna kampaajalle puolen vuoden tauon jälkeen, jotta muistuttaisin jälleen ihmistä synnytyssairaalan kaavussa salamalla räpsityissä valokuvissa sukulaisten vitriinihyllyssä.

Lisäksi eilen aamupäivällä saimme hyviä uutisia - pääsemme muuttamaan uuteen kaupunkiin, uuteen kotiin viimeistään maaliskuun lopussa! Sormet syyhyten kirjoitin jo monta erilaista luonnosta aiheesta, mutten löytänyt oikeita sanoja, en tarpeeksi iloa ja onnea henkiviä adjektiiveja. Kai on tyydyttävä vain kliseisesti toteamaan, etten juuri nyt voisi olla onnellisempi.

Uusi kotimme on ihanalla paikalla, perheasuntojen täyttämässä taloyhtiössä. Leikkipiha grillikatoksineen on iso, vehreä ja puistomainen, isompi kuin meidän nykyinen lähipuistomme on. Eteisen kynnyksellä tunsin jo astuneeni kotiin. Kiertelin isoja huoneita, silittelin ovenkarmeja. Yritin olla näyttämättä liian innokkaalta - turhaan varmaankin.
Lastenhuoneen kirkkaanvihreä seinä saa väistyä aikanaan, mutta mitä luultavammin sen ihmeempää muuttoremonttia ei tehdä vasta kuin kesällä, jolloin minä karkaan lasten kanssa mökkilaitumille miesvahvistuksen ahkeroidessa rauhassa. Ja urakoitsijoiden - kesällä tulee isompi remontti, jonka vuoksi huoneita pitää raivata, ja jonka päätyttyä vanha, kulunut parketti purettaneen ja seinät laitettaneen uuteen uskoon. Meidän näköisiksimme. 

Me olemme iltaisin silitelleet toistemme hiuksia ja kuiskineet tapettivalinnoista ja uuden lattian väristä. Lastenhuoneen ensimmäinen juliste on jo katsottuna, teemavärit valittuna, työhuoneen tapettikin on mietittynä.

Vaikka olen tavattoman innoissani, tuntuu maisemanvaihdos omalla tavallaan hieman pelottavaltakin - olen asunut kaksitoista vuotta samalla alueella ja lähtö tuntuu katkeransuloiselta. Vanhat ystäväni ovat hajaantuneet jo toisaalle, osa tippui kelkasta jo raskausaikana. Täällä on kuitenkin tutut kasvot puistossa ja kerhossa vastassa, tutut ulkoilureitit ja lähikaupan myyjät. Vanhemmat. Ja maailman paras neuvolan terveydenhoitaja. Ja toisaalta juuri siksi muutto tuntuukin niin hyvältä; olen ehtinyt jo kaipaamaan jotakin uutta.
Onneksi uudesta naapurustosta löytyy ystäviä löytyy kaksin kappalein, joista toinen odottaa ensimmäistä lastaan ja toisella on Helmiä muutaman päivän vanhempi poika (ei sillä että kaikki kaverini olisivat perheellisiä, mutta kaikki uudella alueella tuntemani sattumoisin ovat). Saatan siis koitua oikeaksi maanvaivaksi kun juoksen orpona joka päivä lainaamassa sokeria...

14 kommenttia:

 1. kuulostat aivan ihanan onnelliselta ! Tuli hyvä mieli kun tätä luin :) onnea synnytykseen ja uuteen kotiin !

  VastaaPoista
 2. Parasta raskaudessa on ehkä se, että se loppuu ja syliin saa uuden ihanan ihmisen :) Itse olen ainakin ollut varsin kypsä koko hommaan molemmilla kerroilla, aluksi pahoinvointi veti luulot pois ja loppua kohden kolotti siihen malliin, että kiasus. Nyt, jos näen kaupungilla raskaana olevan, niin eka ajatus on, että "on se HIENOA, ettei tarvitse enää olla raskaana" ;) Tosin saa nähdä, iskeekö muhun kolmas vauvakuume joskus kaaaaaaaaaaukana tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, oikein paljon onnea uudesta asunnosta! :-) Ja toivottavasti saatte viettää joulua jo neljän voimin! Äidiltä kauheasti myös terkkuja :-)- Milla

  VastaaPoista
 4. Onnea hyvistä uutisista. Itse olen sellainen arkajalka, että kaikki uusi vaan stressaa ja pelottaa, mutta hienoa, ettei kaikilla ole niin ;) Uusi koti ympäristöineen kuulostaa kuitenkin lähes täydelliseltä!

  VastaaPoista
 5. ihanaa ! :) onnea viime metreille ! minne ootte muuttamassa ? :)

  VastaaPoista
 6. Heeheh, mulla alkaa olla lopun fiilikset päällä vain hyvässä mielessä, vaikka olo onkin toisinaan aika iso. Jotenkin jopa harmittaa, että tämä luultavasti jää viimeiseksi odotukseksi ja sitä on niin vähän enää jäljellä..

  VastaaPoista
 7. Oi, kerro teidän äidille isosti terkkuja! Törmäsin häneen joskus aikapäivää sitten lähikaupassa, taannoin näin vilauksen kun viiletin hakemaan kerhoeväitä, mutten kerinnyt jäädä juttelemaan. Mitä sulle muuten kuuluu? Missä sä mennä viiletät?

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Mulla on takana niin monta muuttoa kaiken kaikkiaan, että se tuntuu aina vaan kivalta ja hienolta - vaikka tuolta en kyllä halua muuttaa vuosiin pois. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Asuinpaikan haluan pitää salaisuutena omaa yksityisyyttäni varjellakseni. :)

  VastaaPoista
 10. Asutteko kuitenkin vielä pk-seudulla? Ikävä tulee teitä naapureita, oon joskus nähny teidät kuljeskelemassa tuossa kirjaston vieressä, mutta en ole uskaltanut moikkaamaan/juttelemaan. Onnea uuteen kotiin ja loppuraskauteen. Ikävä tulee!

  VastaaPoista
 11. teillä on siis lapsimäärä täynnä kahden jälkeen, jos ymmärsin oikein ? :D harmi, helmi kun on niin söpö !

  VastaaPoista
 12. Jee, vihdoinkin uuteen kotiin, vaikka vähän vielä pitää malttaa! Onnea uudesta pesästä!

  VastaaPoista
 13. Voi, tule ihmeessä moikkaamaan! Hämmennyn aina melkoisesti, mutta on tosi mukavaa tavata lukijoita kasvokkain, sattumalta. Seuraavan kerran nykäise hihasta! Jos irvistelen, niin se johtuu huimasta kisakunnostani ja sen pirun loivan ylämäen aikaansaamista supistuksista. :D

  VastaaPoista
 14. Kerrotaan! Joo, äiti kertoi nähneensä sut joskus kaupassa ja muutaman sanan vaihdotte :)Hyvää kuuluu! Asustelen nykyään itsekseni Herttoniemenrannassa ja töitä riittää. Opiskelujuttuja olisi taas mielessä, mut ehkä vasta parin vuoden päästä lähden liikkeelle siinä asiassa.

  VastaaPoista