Social Media Icons

torstai 1. marraskuuta 2012

Kahden euron rattaat in action

14 kommenttia , , , , , , , Share It:


Kerroinkin taannoin tehneeni, köh, jokseenkin edukkaan lastentarvikelöydön hyväntekeväisyyskirpputorilta, nimittäin Brion Pony-rattaat melko kohtuulliseen kahden euron hintaan. Yksi tärkeimmistä, vaan ei turhimmista spekseistä, nimittäin rattaiden harmaa-beige-väritys ei varsinaisesti saanut sydäntäni sulamaan, mutta puisto-ja kaupparattaina nämä ovat vallan pätevät jo itse jonkin matkaa kävelevän (lue: kolmen metrin välein maahan heittäytyvän) lapsen kanssa. Yhdistelmävaunuilla miltei puolitoista vuotta liikkuneena on hassua, kun ei kapeiden rattaiden kanssa olekaan tien tukkeena lähikaupan kapeilla käytävillä eikä joudu joka käänteessä pyytelemään anteeksi olemmassaoloaan.
Rattaat ovat kevyet ja ketterät, ja puuttuvan estetiikan korvaa silkka käytännöllisyys. Meillä nämä istumarattaat ovat olleet rymykäytössä puistoissa ja lähikaupassa, mutta uskaltauduimme me taannoin keskustaankin kun uudet rattaat aiemmista poiketen mahtuivatkin raitiovaunun kyytiin. Tilavan perhefarmarimme peräänkin mahtuu nyt muuta ja rattaat voi ihan oikeasti ottaa mukaan, kun koko takakonttia ja kahta takapenkkiä ei täytä yhdistelmävaunut (kiitos vain herra Emmaljungalle siitä, että ratasosan joutuu irrottamaan rungosta erikseen ja näin ollen takakontissa rungon päällä se vain peittäisi näkyvyyden takalasista) vaan kevyet istumarattaat.

Meillä yhdistelmillä on liikuttu enää sadesäillä, sillä en ole saanut aikaiseksi hankkia kuomua/päivänvarjoa rattaisiin. Vaikka selkänoja ei mene makuuasentoon, vaan jää ehkä neljänkymmenenviiden asteen kulmaan, on taapero nukkunut päiväunet jos toisetkin näissä reissun päällä. Tulevaa vauvaa aion kantaa kantotakin alla liinassa, joten nämä jäänevät meillä käyttöön vielä perhekoon kasvaessakin.

Nämä ovat olleet kertakaikkiaan elämäni parhaiten investoidut kaksi euroa (ja olisin minä voinut näistä maksaa enemmänkin, etenkin erilaisin kankain varusteltuina). Kun ne joskus jäävät meillä tarpeettomiksi, voin huoletta surutta antaa ne eteenpäin niitä enemmän tarvitseville - jos näistä kierrätysrattaista nyt jää vielä jäljelle jotain yhden täystuholaisen jälkeen.

14 kommenttia:

 1. Noihinhan on oma sadesuoja. :) siinä on periaatteessa päänreikä ja sadehuppu sen kuomuosan tilalla. Meillä hyväksi havaittu myös pyöräillessä sadesäässä.

  VastaaPoista
 2. Kaikki emmaljungat menee kasaan kyllä ratasosan kanssa jos on ehjät, siis jos vaan mahtuu autoon niin.Kuomu noihin maksaa n. 20e, se on kyllä aurinkoisella ja sateella jokaeuronsa arvoinen investointi =) Varsinkin jos vauva on liinassa ja enemmänkin käytätte noita kun ne on niin näppärät

  VastaaPoista
 3. Miksen mä tee tämmösiä löytöjä? Oon niiiin kade! Mutta teille ihan huippu juttu! :)

  VastaaPoista
 4. Perheessämme on farkku jonne emmaljungat menee heittämällä ja vie vain puolet kontista eikä peitä näkyvyyttä. Omat yhdistelmät ovat emmaljungan isoimmat. Kaikki emmaljungat menee kasaan ratasistuimen kanssa.

  VastaaPoista
 5. Huippu löytö nuo rattaat.Ihana pöllökuosinen haalari teidän neidillä. Saako udella mistä ostettu? Haluaa samanlaisen.Elli

  VastaaPoista
 6. Pakko kyllä kommentoida, että kyllä meidänkin emmaljungan yhdistelmät menee ihan heittämällä takakonttiin vaikka kyseessä ei ole edes farkku. :--D Ja ihan ratasistuimen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Tottakai saa udella! ;) Se on Lotta&Lassi-merkkinen, meillä kakkoshaalarina ollut leudommilla säillä kun varsinainen talvihaalari (millainen tuokin kyllä on) on todella, todella lämmin, nyt vielä kuuma. Niin, ja siis anoppini oli löytänyt tämän Citymarketista kolmellakympillä. :)

  VastaaPoista
 8. Mitä ihmettä? Joudutteko irrottamaan kuomun? Meidän rattaiden ohjeessa ohjeistetaan irrottamaan ratasosa ja runko toisistaan ennen kokoon taittamista, ja jotenkin tuntuu ettei aisa edes taittuisi kuomun päältä? Lastentarvikeliikkeessäkin ohjeistettiin näin. Vaikuttaakohan asiaan meidän massiivisempi runko? Pitääkin kokeilla!

  VastaaPoista
 9. Ne megalöydöt jää mieleen, mutta suurimmaksi osaksi mä ainakin ostan perustavaraa tavanomaisella hinnalla, euron-kahden bodeja jne. Mun paras löytö ikinä on kyllä ollut raakasilkkinen vanhojentanssipuku hintaan 12e! ;)

  VastaaPoista
 10. Mä oon miettinyt kuomun ostamista, en vaan oo ihan varma, että mitä vuosimallia nämä on, joten olen miettinyt, että saakohan näihin edes sellaista. Pitääkin kysäistä lastentarvikeliikkeestä.

  VastaaPoista
 11. Eka selkänoja makuulle ja sitten kasaan. Sen citykopan kanssa ei Kai kasaudu ilman irroittelua mutta ratasosan kanssa kasaantuu aina.Googlaa vaikka edge (tai mikä malli teillä on) kasattuna niin löytyy kuviakin .Ja ponyjen kuomu luultavasti sopii, voihan sovittaa ennen ostamista.

  VastaaPoista
 12. Sinulla taitaa olla edge?Ohjekirjassa viitataan edgen omaan vaunukoppaan jossa aisa ei taitu kopan päälle kasattaessa. Citykopan kanssa joka kuuluu muihin malleihin rattaat menevät kasaan helposti. Rungosta viis. Kuomua ei tarvitse irrottaa, kasaat rattaat ja se on siinä! :)

  VastaaPoista
 13. Elli kiittää vastauksesta. Ens viikolla siis cittariin hakemaan tuo haalari. :)Just hyvä varmasti leudoimmille keleille, kun ei viitti pilata kallista ticketin haalaria näillä keleillä. Ja tuon hintaluokan haalari ei kirpaise ostaa varahaalariksi.

  VastaaPoista
 14. 5POzZn jkqxhscyipjc, [url=http://mzraezdhmwdd.com/]mzraezdhmwdd[/url], [link=http://oqqlnbuoljyn.com/]oqqlnbuoljyn[/link], http://ucrtmlwszlbv.com/

  VastaaPoista