Social Media Icons

tiistai 2. lokakuuta 2012

Wanted: tietokone

10 kommenttia Share It:
Nelisen vuotta palvellut konerahjukseni toimii tekohengityksellä. Käytännössä sen saa päälle, mutta käynnistyminen kestää kolme tuntia ja kirjautumaan ei pääse - kovalevy on kuulemma entinen. Itku pääsi paitsi tahattoman blogitauon myös tuhansien varmuuskopioimattomien kuvien vuoksi. Kaikki tärkeät hetket synnytyssairaalasta ensilusikallisiin ja ulkomaanreissuihin ovat pyyhityt pois, ainakin mitä tulee kuvamateriaaliin. Ketuttaa. Oma on mokani, mutta ketuttaa silti.

Nyt hankintalistalla onkin uusi tietokone, sellainen jolla pääsisi bloggaamaan ja joka toimisi kohtuullisen jouhevasti. Budjetti ei veny vielä kauan kaavailemaani Macbook Prohon, johon olen tykästynyt, jollainen taloudestamme löytyy, ja jota voin käyttää vain ilta-aikaan. Pölyttyyköhän jollakula teistä pelittävä tietokone, josta olisitte valmiita luopumaan sopuhintaan? Huippuominaisuuksia ei siis vaadita, aiempi koneenikin oli karvalakkimallia. Viestiä voi jättää alle tai laittaa sähköpostia, lapsellista(at)gmail.com!

10 kommenttia:

 1. Meillä hajos kanssa kone aikoinaan ja pelkäsin kuvien puolesta niin paljon. Konetta saatiin just sen verran korjattua, että ehdittiin siirtää kaikki ulkoiselle kovalevylle turvaan. Pidän kaikki kuvat nykyään kahdessa paikassa, niin ei haittaa vaikka joku kaunis päivä kaataisin mehulasin koneen päälle ja se heittäisi siitä lusikan nurkkaan!

  VastaaPoista
 2. Meillä ukkonen rikkoi kovalevyn, kävin hätäisenä ATK-asemalla kysymässä miten ne tärkeimmät kuvat saa sieltä..ATK-mies sitten 'imuroi' ne kuvat sieltä,eikä tietokone ees auennut! kannattaa kääntää jokainen kivi kuvien pelastamiseksi!:)

  VastaaPoista
 3. Mä suosittelen myös, että viet mahdollisimman pian koneen jonnekin alan liikkeeseen etkä enää ennen sitä yritä käynnistellä konetta tms. Itselläni kävi kutakuinkin samoin ja itkua tihrustaen ajattelin että nyt on kaikki kuvat mennyttä. Vaan eipä ollutkaan! Taitava atk-setä sai pelastettua kaikki kuvat!

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne kuvat sieltä koneelta saa pois, kunhan menee osaavalle ATK-hepulle. Ei kannata itse alkaa sekoilemaan koneen kanssa kuvien saamiseksi ja välttää edes koneen käynnistämistä, ettei mene enemmän sekaisin.

  VastaaPoista
 5. Saapi kuvat pois kunhan viet johonkin asiantuntevalle ja ei maksa muutamaa kymppiä enempää!

  VastaaPoista
 6. Mulla olisi näppärä mediatietokone myynnissä 170e hintaan, mukaan saa näytön ja näppäimistön. Eli kyseessä on pöytäkone. Erittäin toimiva peli, pyörittää nettiä hyvin eikä ole turhan iso !

  VastaaPoista
 7. Suosittelen samaa kuin aikaisemmat, osaavalle ja ammatilaiselle kone, saa ehkä vielä kuvat pelastettua. Ja kuten muutkin sanoi, älä koita itse enää avata konetta. Meillä kuvat nykyisin kolmessa paikassa tallessa, meinasi kerran kadota kuvat ja sen jälkeen on mies pitäny huolen kuvista. Suosittelen ainakin ulkoista kovalevyä varmuuskopiontia varten. Peukut pystyyn, että teidänkin kuvat saadaan pelastettua!

  VastaaPoista
 8. Meillä tuo kuvien katoaminen on estetty siten, että läppärissä on kiinni koko ajan näppärän kokoinen pieni ulkoinen kiintolevy ja asensimme koneeseen muistaakseni puresync-nimisen ohjelman, joka aika ajoin kopioi tiedostoja koneelta ulkoiselle automaattisesti. Eli siis vertaa ulkoisen ja läppärin tiedostoja ja jos koneelle on tullut uusia kuvia, niin kopioi ne ulkoiselle. Näin kuvat ovat aina ainakin kahdessa paikassa. Suosittelen tämmöistä ratkaisua kaikille, koska kuvia ei tarvitse itse muistaa siirtää toiseen paikkaan, vaan ohjelma hoitaa sen automaattisesti tietyin väliajoin :)

  VastaaPoista
 9. Mulla läppäri teki tenän eikä suostunut enään käynnistymään - itku siinä pääs kun pelkäsin kuvien puolesta mutta onneksi mieheni on tietokone nero ja pelasti kuvani. Mutta voi sitä tuskaa mikä oli koko sen ajan kun mieheni kuvia pelasteli, koko aika pelkäsin ettei onnistu.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkeistä! Ehkä mä uskaltaudun viemään tuon rakkineen jollekin osaavalle - jospa saisin kuvani takaisin. Hinta-arvio vaan kauhistuttaa... Meillä on siis ulkoinen kovalevy kyllä, ja mun piti tehdä varmuuskopiot kuvista sinne jo aikapäivää sitten, mutta se oli tosi kinkkistä koska mulla oli windows-kone ja kohteena olisi ollut Applen time capsule.

  VastaaPoista