Social Media Icons

maanantai 22. lokakuuta 2012

Sydämelliset sadesäät

2 kommenttia , , , , , Share It:

Rehellinen ollakseni, minä olen ollut sadesäistä enemmän kuin mielissäni (olenkohan ainoa?). Inhoan haalarirumbaa eteisessä, autioitunutta pihaa, hissitöntä taloa ja asiaankuuluvia supistuksia kaiken tämän keskellä. Meidän päivärytmimme eroaa muista siten, että vaikka nukkumaan käydään kymmeneltä illalla, nousee nahkavekkari vasta kymmeneltä aamulla. Kun me olemme valmiita lähtemään puistoon, koittaa joukkopako päiväunille. Aina. Nyt kun vettä on tullut kuin aisaa, olen hyvillä mielin kaivanut palikkalaatikot ja väriliidut esiin ja jäänyt lapsen kanssa kotosalle, ulkona olemme käyneet vain kaupassakäynnin tai muun vastaavan yhteydessä, silloinkin yleensä reppuillen tai rattain.
Syksyn välikausihaalarit eivät ole olleet erityisen vedenpitäviä ja kolmatta tuntia pihalla ollessa on aina jostain falskannut. Sitten muistin viime keväänä Oulaavasta tilaamani Mikk-Linen sadehaalarin ja löysin kuin löysinkin sen ylitsepursuavasta eteisen kaapista. Päiväni ovat luetut, lapsen pelastetut. Hän ei takuulla kastu, ja minä saan värjötellä yksin hiekkalaatikon reunalla.

Näin syyssäiden viiletessä enää raskaudenkaan tuoma lämpölisä ei ole riittänyt lämmittämään puistossa. Huppari alkaa käydä auttamatta liian viileäksi eikä markkinoilta löytyvät äitiystakit palvele tarpeitani - goretex-kenkien kaverina puiston laidalla trenssi tai villakangastakki on vähintäänkin koominen näky ja laskettua aikaa silmällä pitäen on takin oltava oikeasti myös lämmin. Eikä pitkä käyttöikäkään olisi pahitteeksi. Pitkän konsultoinnin ja selvitystyön päätteeksi taisin kuitenkin saada vastauksen rukouksiini ja laitoin tilauksen menemään. Mitä ja mistä, siitä kerron myöhemmin, käyttökokemuksien kera luonnollisestikin.

2 kommenttia:

  1. Meillä samantyyppinen rytmi. Poika herää 10.30 yöunilta. No nukkuumaan käydään myös klo 22-23 aikoihin.

    VastaaPoista
  2. Ihan kateellisena luen teidän päivärytmiä!! :D Meillä jätkä on joka aamu hereillä viimeistään 6.30, harvoin tosin ennen kuutta herää. Näin on ollut 6kk iästä kun jätti yö syötöt itse pois.... Nyt ikää pikkujätkällä 1v 9kk. Itse en todellakaan ole aamuvirkku ja heräillessä kestäääää. Onneksi on lastenohjelmat aamuisin, saa koomaileva äiti rauhassa juoda sen kahvikupillisen ja heräillä. :D Toisaalta on tässä se hyvä puoli sitten että nukkumaan jätkä käy siinä vähän kahdeksan jälkeen illalla... Jää omaa aikaa ihan mukavasti! On kyllä ollut tärkeä juttu nyt kun Mies on arkisin opiskelujen ja työn takia arkisin sen 12-15h/päivä pois kotoa... Jännittää vaan millä tähän rytmiin sovitetaan keväällä vielä vauva, jotenkin kun en jaksa uskoa että aamuvirkku taapero ja öisin valvova vauva on ihan paras yhdistelmä. Vaikka voihan tämä tuleva yksilöille olla aamuvirkku tietenkin..

    VastaaPoista