Social Media Icons

tiistai 4. syyskuuta 2012

Syksyn tullen ulkosalla

11 kommenttia , , , , , Share It:

Tänään pääsimme testaamaan ensimmäista kertaa kympin hintaan nettikirppikseltä bongaamaani Motion'sin välikausihaalaria (kevään haalari ehti kesän kasvupyrähdyksessä jäädä pieneksi), joka on edullinen merkki, jota myy käsittääkseni Jesper&Junior. Testasimme tehokkaasti haalaria vieläpä kahteen otteeseen, aamupäivällä ja alkuillasta. Ensituntuma on hyvä, joskin kosteudenpitävyydestä ei ole vielä kokemusta, sillä kelit ovat vielä kohtuullisen kuivat. Olen toiveikas.

Hiekkalaatikon reunalta ei löydy tähtipölyä, vain tylsyyttä. Äitini kertoman mukaan inhosin puistoilua jo lapsena. Nyt itse äitinä en tiedä mitään puuduttavampaa kuin istua yksin hiekkalaatikon reunalla ja katsoa käpyjä ja kiviä hämmästelevää kupeitteni hedelmää. Siksi aina tilaisuuden tullen värvään mukaani seuraa, jotta päivän pakolliset ulkoilutunnit sujuisivat rattoisammin. Valitettavan usein jään ilman. Aamuntorkkuina suuntaamme autioituneelle pihalle vasta lounasaikaan. Eipä sen puoleen, vaunukellarissamme on tungokseksi asti vaunuja, mutten ikinä näe muita lapsia taloyhtiöstämme, en missään. Mihin kaikki ovat kadonneet?Syksyn myötä saapuivat odotetut, viileämmät ilmat, vähemmän odotetut syyssateet ja harmaus. Oma kotipiha hiekkalaatikkoineen ja puuttuvine aitauksineen tuntuu ankealta ja kovin nähdyltä. Haaveissani siintääkin puoliltapäivin ulos kömpivien vanhempi-lapsi-porukoiden täyttämä vehreä, aidattu ja monipuolinen puistomaisema, johon suunnata elintasopakolaisen tavoin.
Tosin ongelmanani on, etten osaa luontevasti parkkeerata isossa puistossa ventovieraan ihmisen viereen ja tehdä tuttavuutta, mutta onneksi minulla ei ole mitään menetettävääkään. Huomenna ulkoilemaan kanssamme tulee Helmin kummitäti, ja olen aivan täpinöissäni, mutta tiedän, että ennemmin tai myöhemmin minun on alettava aktiivisemmin paitsi herättämään nukkuvaa karhua ennen aamukymmentä myös etsimään koiranilmoja pelkäämättömiä tuttavia pihapiiristä.
Olemme ottaneet tavaksi ulkoilla ainakin pari kertaa viikossa koko perheen voimin ja esimerkiksi kauppareissujen yhteyteen varataan oma aikansa hiekkalaatikkoleikeille ja keinumiselle. Niin myös tänään. Tuntuu, että kotona vähemmän lapsen kanssa aikaa viettävä vanhempi pääsee ihan eri tavalla käsiksi arkeen, lapsen kasvuun ja kehitykseen, kun viipyilee hetken arkisissa puuhissa - yhteisellä iltapalalla, hammaspesuilla ja liukumäen nokassa.

Kesän aikana kävelemään oppinut vuosikas helpottaa muiden lasten kanssa oleilua, kun ei tarvitse pelätä konttaavan vauvan jäävän jalkoihin (naapurustostamme löytyy päiväkoti täynnä isompia, julmarotuisia lapsia jotka korvaavat sisarusten auvoisan paikan heittelemällä hiekkaa silmille ja tönimällä liukumäessä), mutta toisaalta vuosikas taapero määrää suunnan ja minä ison mahani kanssa vauhdin valitettavan usein, mitä tulee aitaamattomalla kotipihalla oleiluun.


Syksyn saapuminen tuntuu ihanammalta ja odotetummalta kuin koskaan. Olen yhden vuodenajan lähempänä toista lastani. Päivittäiset supistukset ja aavistuksen raskaaksi käyvä olo saavat minut haluamaan lasketun ajan lähestymistä entistä kovemmin. Nyt syyskuussa alkaa viimeinen kolmanneskin. Hurjaa! Tuntuu, että vasta juhlin sitä hetkeä, kun sain julkistaa raskauteni, kun kaikki tuntui viikkokausien pelonsekaisen stressaamisen jälkeen hieman varmemmalta.


PS. Tiedättehän, että hehkuttamiani kirahvikasseja katukuvasta tai mediasta bongaamalla ja niistä vinkkaamalla voi voittaa sadan euron arvosta Sophie the Giraffe-tuotteita? Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä. Meidät ainakin saattoi tänään bongata kirahvikassien kanssa lähikaupasta tai puistosta...

11 kommenttia:

 1. Hei! Tampereen Kuopus ei tunnustanut myyvänsä Sophieta 19,90 e kassin kera. Petyin :( Tarvitsee suunnata internet-kauppoihin.

  VastaaPoista
 2. Oi, mitäköhän ihmettä? Ainakin Sophie the Giraffen facebook-sivulla kerrottiin näin, sieltä olen itse kopsannut listan. Onpas ikävää. :( Laitankin viestiä eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Tottahan se on, kun on vähemmän kotona arki lapsen kanssa tuntuu erilaiselta. Sitä jaksaa paljon paremmin touhuta ja pelleillä muksun kanssa. Viikonloppuisin, kun on koko ajan neidin kanssa ja äiti on vähemmän, niin toisinaan aika käy äärettömän pitkäksi.Hiekkalaatikolla ei jaksaisi kovin kauaa hengata, mutta neitipä jaksaa. Parin hiekkakakun teon jälkeen aika rupeaa väistämättä matelemaan:( Silloin pitää vain keksiä jotain muuta puuhaa.Meidänkin piha kaipaisi kasvojenkohotusta ja lisää aktiivisia lapsia. Usein ihmettelen samaa, että miksi meidän pihan muksut viettää aikaa sisällä vanhempiensa kanssa, vaikka ulkona paistaa aurinko? Kun olin pieni, olin koko ajan ulkona. Sisällä käytiin vain syömässä, pesulla ja nukkumassa.Onnea loppuodotukseen, meillä sitä on enää jäljellä 2,5 viikkoa...

  VastaaPoista
 4. Moi, olen täällä täysin eri elämäntilanteessa, ihan eri ikäinenkin, enkä tunnusta kärsiväni vauvakuumeestakaan. Silti luen blogiasi ahkerasti ja päivittäin. Rakastan tapaasi kirjoittaa, olet ihastuttava poikkeus tasaisessa blogivirrassa. Halusin vain heittää terkuilla, kun en muuten yleensä kommentoi. Tsemppiä hiekkalaatikolle! :)

  VastaaPoista
 5. Hei!Asian vierestä.. osaatko suositella jotain kivaa nettikirppistä? Tai jotakin lastentarvikekirppistä pääkaupunkiseudulla? otan tiedot ilolla vastaan:)

  VastaaPoista
 6. Ohoh, tsempit sinne loppurutistukseen! Ja onnea uudesta tulokkaasta! :)Musta on hienoa, että viikonloppuisin osallistut mahdollisuuksien mukaan aktiivisesti lapsenhoitoon, siitä on varmastikin iso apu puolisollesi. Hengähdystauko on nimittäin _aina_ paikallaan, eikä hoitovastuun tasainen jakaminen silloinkaan kun siihen oikeasti olisi mahdollisuus ole mikään itsestäänselvyys, valitettavasti.

  VastaaPoista
 7. Et arvaakaan kuinka iloiseksi tulin kommentistasi - kiitos! Jäin ihan sanattomaksi. Kiitos. :)

  VastaaPoista
 8. Itse teen kauppaa puolin ja toisin lähinnä facebookin lastenvaatekirppiksillä joita löytyy lukuisia, mutta pk-seudulla tiedän hyviä kirppiksiä Helsingissä ja Vantaalla, Espoossa tiedän olevan joitakin mutten ole itse niitä korkannut. Pitäisikin varmaan tehdä erillinen lastentarvikekirppispostaus. :)Vantaalta löytyy ainakin Villa Lyhty Rekolasta ja Helsingissä käyn itse Minipoppoossa, Piilokirppiksellä ja Vekarakirppiksellä. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon tiedosta:)

  VastaaPoista
 10. Milloin helmi yö unille menee jos herää vasta 10 aamulla? :) meillä kun mennään 21 ja herätään 6.30... jep, ei naurata.

  VastaaPoista
 11. Voi ei! :D Helmi käy nukkumaan yleensä siinä yhdeksän maissa, ihan viimeistään kymmeneltä...

  VastaaPoista