Social Media Icons

maanantai 24. syyskuuta 2012

Sobeoiden kokoontumisajot ja asiaa imetysvaatteista

5 kommenttia , , , , Share It:Meillä oli lauantaina vieraina parhaat kaverimme, eikä yhteisestä pukukoodista talon tapaan ollut sovittu. Mutta kuinka ollakaan - koko naisväki oli valinnut ylleen samanlaiset housut, Sobean yogat nimittäin! Omani ovat mustat, Helmillä on ruskeat ja ystävälläni hempeän vaaleanpunaiset. Mätsättiin, ei epäilystäkään. Yhdessä tuumin totesimme näiden olevan paitsi maailmanhistorian mukavimmat, myös kivoimman näköiset rennot housut. Ystäväni ei ole raskaana, mutta korkea maharesori oli kuulemma silti rakastettu. Toimii!

Koska olin itse sonnustautunut päästä varpaisiin Sobeaan, en voinut vastustaa kiusausta ja hehkutin Sobean imetysvaatteitakin. Enkä tee poikkeusta teidänkään kanssanne.

Pienenä historiikkina sanottakoon, että Helmi oli pikkuvauva-aikana usein ja paljon-sorttia, mitä tuli syömiseen. Kaikkien vaatteiden piti soveltua helppoon ja huomaamattomaankin imetykseen julkisilla paikoilla ja kotosalla. Imetys ei käytännössä onnistunut eikä tule jatkossakaan onnistumaan tässä kuppikoossa tavallisten rintaliivien olkainta tai alustopin reunaa vain hieman hivuttamalla (ellei sitten pidä äärimmäisen väljistä puolijoukkueteltan kokoisista paidoista).

Imetysliivejä, paitoja ja mekkoja löytyi ja löytyy edelleenkin melkoinen arsenaali, joskin suurin osa alkaa olla melko käytetyn näköisiä ja menevät enää kotikäytössä. Olen kokeillut kietaisupaitasysteemejä, joiden päälle en koskaan ymmärtänyt. Luukkuimetyspaidat huutavat maitobaaristatusta ja ajan kuluessa halvemmissa malleissa luukku alkaa lörpöttää niin että kaikkien tiedossa on, minkä värisiä rintaliivejä käytän. Poikkeuksena mainittakoon Boobin imetyspaidat, jotka olen ostanut käytettynä ja jotka ovat edelleen uudenveroisessa kunnossa. Kantaessa luukkuimetyspaidat ovat kyllä maailman parhaimpia.

En siis pitänyt paidoista, joissa oli valmis, minimaalinen aukko (koosta riippumatta) imetystä varten ja jonka päällä koreili maailman tylsin kietaisuleikkaus. Suunnittelutyön takana on oltava mies, sillä se kuuluisa minimaalinen aukko löytyy kainalosta. Kuka voi imettää kainalosta käsin, kysynpähän vain....Kun ensimmäisen kerran kuulin Äitiyshousujen Helian hehkuttavan yksinkertaisen kauniita Sobean imetysvaatteita, jäin kuulostelemaan tilannetta. En ole lämmennyt "nerokkaille" ja "ainutlaatuisille" imetysvirityksille eivätkä Sobean tuotekuvat ole kovinkaan mairittelevia (mitä kyllä harmitteli myös niitä maahantuova Mamamian Kaisu), mutta keväällä näin livenä Lapsimessuilla Mamamian nurkkauksessa Sobean imetysvaatteita ja päädyin ihastuneena tilaamaan imetystopin. Vakuutuin. Paita ei oikeasti näytä imetyspaidalta, siinä on kaunis leikkaus ja kivan yksinkertaisena yksityiskohtana varsinainen imetyspaitapatentti. Se on ekopuuvillaista jersey-kangasta joka on pysynyt pesusta pesuun uudenveroisessa kunnossa. Se on käytössäni nytkin, raskausaikana, mahtavan pituutensa ja hengittävän materiaalinsa vuoksi. Itse onnistuin töhrimään paitani ennen kuin sain siitä kunnollista kuvaa in action, mutta vilkaiskaapas Magicpoksin Majta paita päällään!

Tällä hetkellä kaapissani odottaa tilaamani valkoinen imetystoppi ja Mamamiasta saamani pitkähihainen vaaleanpunainen Sobean imetyspaita, mutta joulukuussa tilille kilahtavasta veronpalautuksesta olen varannut oman siivun mustalle, pitkähihaiselle Sobean imetyspaidalle sekä Boobin mustalle tunikamalliselle luukkuimetyspaidalle - allekirjoittanut nimittäin joutui ja joutunee toisellakin kierroksella vaihtamaan imetyspaidan kaksikin kertaa päivässä.

Mikä on sinusta tärkeää imetys-tai odotusvaatteessa? Mitä sen pitää kestää, miltä sen pitää näyttää?

PS. Jos olet imetyspaitaa vailla, Mamamian facebook-sivuilla arvotaan Sobean imetyspaita kun tykkääjien määrä täyttää huimat viisisataa.

5 kommenttia:

 1. Minä en ole kokenut tarpeelliseksi hankkia erikseen imetysvaatteita oikeastaan yhtään, sillä omia perusvaatteita käyttämällä imetys on sujunut kunhan liivit ovat sentään aukeavan malliset. Kaikista parhain imetysvaate on ollut nirunaruolkain toppi jokaikisen paidan alle; päällypaidan saa nostettua ylös ja topin reunaa vähän venytettyä -->maha/rinnat tms. ei näy ja vauvan mahdolliset sotkut osuvat alustopille.

  VastaaPoista
 2. Hei! Olen lueskellut blogiasi lähes alusta asti. Olet ihailtavan rehellinen, kiitos siitä :) Muistanko oikein, että joskus blogissasi kehuit taaperoille suunniteltua kirjaalelua jonka voi kiinnittää esim. ruokapöytään lapsen syömistä helpottamaan? Mikä lelu se oli ja mistä sen olit hankkinut? Toinen kysymys liityy Sobean Yoga-housuihin. Ajattelin tilata itselleni moiset ja tahtoisin tietää vastaako koot normaaleita kokoja vai ovatko esim. löysemmät jos en käytä niitä raskaanaollessa? Kiitos vaustauksistasi jo etukäteen ja onnellista loppuodotusta. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaan tien päältä näin pikapikaa tien päältä. :) Lelu on Brion karuselli, sitä näin ihan Prismassakin myytävän. Sobean yogat on reiluhkoa kokoa, kannattaa valita normikokoa pienempi koko. :)

  VastaaPoista
 4. Niin, ja eivät lörpötä mitenkään. Kuvissakin on ei-raskaana oleva ystäväni. :)

  VastaaPoista