Social Media Icons

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Saamattomuus

13 kommenttia , , , Share It:
Lapsen viikkokausia kestänyt itkuisuus, huono syöminen ja kiukkukohtaukset saivat viimein selityksen - hampaita on puhjennut kaksi lisää, ylös ja alas, ja puhkeamaisillaan on myös kulmahampaat kummallekin puolelle.Neljän hampaan purukalusto tuplaantuu kertaheitolla. Asiaa ei varsinaisesti helpota ärhäkkä syysflunssa, joka on nyt viimein talttumassa. Eivät harrastuspäivät eivätkä huonosti nukutut yöt. Huh.

Olen ollut saamattomampi kuin aikoihin. Olisi niin paljon kerrottavaa; ihanista äitiysvaatteista, kirpputorilöydöistä, lastenvaateostoksista, huonekaluprojektista, keittiön uudesta ilmeestä, raskaudesta jonka viimeinen kolmannes alkaa vielä tässä kuussa, uusista nukkumisjärjestelyistä.... Näppäimistöltä pääsee vain räkäpäitä enkä saa aikaiseksi tarttua kameraankaan. Olohuoneen lattia lainehtii leluissa, lapsen ala carte-listalla on edelleen kylmiä nakkeja (mikään muu ei maistu!), en ole edes jaksanut keittää kahvia. Meneillään on yksi huonoimmista ja saamattomimmista viikoista mies muistiin. Onneksi huomenna on maanantai....

Enhän ole yksin fiiliksineni? Kommenttiboksini täyttyköön saamattomuus-vuodatuksesta ja pimenevien iltojen syömästä energiasta, antakaa palaa!

13 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen! Välillä saamattomuus on ihan kauheaa täälläkin. Pyykkivuori huojuu, tiskipöytä vyöryy ja yökkäreissä ollaan puolille päivin, ruuanlaittoa ei millään tahdo saada ajallaan aloitetuksi ja ulosmeno kehtuuttaa... Meilläkin on ollut syysflunssaa ja pienimmäisen hampaiden tekoa bonuksena. Joten välillä vaan on niin saamatonta touhua, että ihan hävettää. Sitten taas tulee superpäivä, jolloin imuri, pyykkäri, tiskari jne laulaa, ulkoillaan tuntikausia ja päivävaatteet on jo aamuseiskalta yllä. Tsempitykset! Kyllä välillä voi olla saamaton, kyllä niitä teho- ja normipäiviä taas tulee. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä meininki;). Tosin mua itteäni jurppii just eniten se, jos ei ehdi postailla hvyistä ideoista huolimatta. Ja siitä saattaa tulla sellainen yleinen kiireen- ja saamattomuudentuntu kaikenkaikkiaan, vaikka arkihommat luistaisi muuten edes jokseenkin eteenpäin.Huomenna uusi viikko ja uudet kujeet siis;)

  VastaaPoista
 3. Meillä lapsi saadaan hereille kylmien nakkien voimalla. Ei auta lahjomiset xylitolipastilleilla tai leikkikentälle lähtemisellä, mutta kun kaivaa esille nakit, niin jätkä herää salaman nopeasti. Mikä vika siis kylmissä nakeissa on?

  VastaaPoista
 4. Voi ei! :D Meillä tuo ei ole syönyt mitään kunnollista siis moneen päivään ja ohjeeksi saatiin antaa jotain suolaista ja jotain sokerisempaa mikä nyt uppoaa - eli kylmiä nakkeja ja (vain hedelmän omaa sokeria sisältävää) täysmehuja. Myös juotava jogurtti ja välipalajuomat menevät. Harmittaa siis lähinnä siksi, että meillä oli tarjolla rakkaudella haudutettua sorsapaistia ja itse leivottuja sämpylöitä. Eilen irvisteli mummolassa sisäfileelle. Raasu.

  VastaaPoista
 5. meillä on flunssailtu koko viikko ja koko perheen voimin. Tänään kuitenkin ryhdistäydyin, ja kävin kirpparilla. Nyt pesussa on myös sohvan päälliset, jotka on ollut aikomus pestä jo kuukausia.Koska viime viikko meni maatessa, ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ensi viikolla. Aion myös aloittaa pikkuhiljaa vatsan pienentämisen, eli tarkoituksena on vaihtaa pyörä kävelyyn. Voidaan mennä puistoon pienen mutkan kautta kävellen, eli paljon lisää supistuksia ;) Josko se vauva saisi siis jotain eloa tähän arkeen?Mutta tiedän tunteen. Miljoona postausideaakin, niistä kestovaipoista ja ulkoiluvaatteista ihan vaan normaaliin arkeen. Mutta kyllä välillä saakin olla saamaton. Ihan hyvällä omalla tunnolla :)

  VastaaPoista
 6. Huh, helpottavaa lukea etten ole ainoa jota tämä saamarin saamattomuus vainoaa!! Tuntuu että taaperon kanssa olen ihan pulassa, kun toinen tehtailee vaikka mitä ylläreitä sillä aikaa kun laitan ruokaa tai ripustan pyykkejä, osallistua ei jaksa kuin hetken... Siispä olen koko viikon jättänyt nuo hommat tekemättä tai mennyt siitä mistä aita on matalin. Ruuaksi valmiita ikean lihapullia perunoiden kanssa, välipalaksi äkkiä pakastemarjoja jogurtissa ja iltapalaksi leipää ja monta juustosiivua... Toki tähän hommaan varmasti vaikuttaa miehen juuri aloittamat opiskelut... Viikonloput ja aamut on töissä ja illat sitten koulussa tai tekee tehtäviä. Kolme vuotta tätä edessä...

  VastaaPoista
 7. Joo täälläkin ihan on väsymispiste. Johtuisko myös tästä syksystä...? Tsemppiä sinne ja onneks huomenna alkaa taas uusi viikko! :)-Tiina

  VastaaPoista
 8. Saamattomuusviikko takana täälläkin. Vauva on ollut päivät yksi kärtty, mä oon nähnyt painajaisia kaverin häistä (omista häistä nolla painajaista, kaverin häistä nyt jo kolme!) ja muuten nukkunut huonosti. Niinpä ollaan hengailtu kotoa housut väärinpäin jalassa ja kun on mennyt hermot kärttyilijään on käyty perhekahvilassa ja kylässä. Koti siis oli melkosen siivoton. Tänään sit iski "kalapäivä" (termi, jonka törkeästi otin käyttöön Eve Hietamiehen Tarhapäivä kirjasta) ja nyt on laskut maksettu, puhtaat lattiat, pyykkikori puolillaan (loppu kuivaustila), vessa siivottu ja pölytkin pyyhitty! Seuraavaksi otan korjattavien vaatteiden kasan kainaloon ja siirryn sohvalle ompelemaan muutaman tikin purkautuneisiin saumoihin. Eihän tuo kasa ole tuossa keittiön pöydällä ollut vasta ku kuukauden :D

  VastaaPoista
 9. Oh, musta tuntuu aina niin nololta angstata meidän kiireen kanssa kun teillä tyttöjä on kolme, meillä vain yksi! :D Onneksi kahvipannullisen jälkeen olo on ollut hieman aikaansaavampi, olenhan pessyt jo kolme koneellista pyykkiä ja pyykkituvassa käynyt niitä kuivausrummuttammassakin. Jes!

  VastaaPoista
 10. Joo. Et ole yksin. Olen niin saamaton etten jaksa nyt edes tarkemmin eritellä. Huoh.

  VastaaPoista
 11. Mulla on taas päinvastoin. Pursuan energiaa, olen saanut pitkään rästissä olevia hommia eteenpäin ja intoa riittää jopa siivoamiseen. Tätä se syksy (lempivuodenaikani) minulle tekee joka vuosi. Mutta auta armias, kun pääsemme siihen aikaan, kun valoisaa aikaa ei juuri ole ja märkiä rättejä sataa vaakasuoraan, kaikki energia meikäläisestä valuu jonnekin. Mutta nautin nyt tästä olotilasta, koska tätä itseäni olen kaivannut.Olisihan se ihme, jos olisit supertehokas, kun vika kolmannes on aivan nurkan takana ja vuosikas vaatii omat "veronsa". Saa olla saamaton. Luvan kanssa. :-)

  VastaaPoista
 12. :D tää oli hyvä!

  VastaaPoista
 13. Tykkäisin jos oisin facebookissa. :D

  VastaaPoista