Social Media Icons

torstai 13. syyskuuta 2012

Ruokakauppalöytö

Ei kommentteja Share It:
Niin harmillista kuin se onkin, luomutuotteiden kavalkadi keittiössämme on melkoisen suppea. Opiskelijan ja kotiäidin taloudessa hinta on yksi tärkeimmistä ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä, ja kun luomutomaatit maksavat kaksi kertaa ei-luonnonmukaisesti tuotettuja kavereitaan enemmän, jäävät ne usein hyllylle. Tuoretuotteissa hintaero on melkoisen radikaali, mutta mitä tulee huoneenlämmössä säilyviin kuivatarvikkeisiin, ovat kukkaronnyörit löysemmällä.
Lapsen myötä olen huomannut suhtautuvani entistä tiukemmin ruokakassin sisältöön ja hänelle syötettävään ruokaan. Meidän lähikauppamme on K-ketjun myymälä, ja Pirkka-tuotteiden laajasta kirjosta löytyy kattavasti kohtuullisen hintaisia luomuvaihtoehtoja vihanneksista puurohiutaleisiin, pakasteisiin ja säilykkeisiin.

Huonosti nukuttujen öiden myötä yhdeksi käytetyimmistä elintarvikkeista on muodostunut kahvi. Yksi paketti kestää parhaimmillaan viikon, yleensä kaksi. Kahvilaadun suhteen olen hyvin urautunut ja tutun ja turvallisen Juhla Mokan vaihto vain euron kalliimpaan reilun kaupan luomukahviin vei tovin, mutten kadu hetkeäkään.

Kahvipakettien uusiokäyttö onnistuu sekin. Tiedän niistä väkerrettävän ainakin pannunalusia, kaiken kestäviä kauppakasseja ja halkokoreja. Esimerkiksi facebookin kierrätyspalstalla tyhjät kahvipakettierät vaihtuvat sukkelaan täyteen kahvipakettiin. Minun isäni ompelee harrastuksenaan vanhoista kahvipaketeista kasseja ja vanhat kahvipakkaukset luonnollisestikin kierrätän hänelle. Ajatus vihreästä kahvipakettikauppakassista kutkuttaa, mutta vielä pitää juoda aika paljon kahvia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti