Social Media Icons

torstai 6. syyskuuta 2012

Puiseva pizza vegetariana - flunssapäivän pelastus

1 kommentti , , , , , , Share It:

Eilisen ikkunainpesuoperaation ja sisään puskeneen viileän syysilman jäljiltä olemme lapsen kanssa niiskuttaneet molemmat. Ulkoilu jäi tältä päivältä väistämättä, mistä Helmi ei ole räkäisenäkään riemuissaan.


Lähtötilanne on epätoivoinen: lapsi on parkkeerannut ulko-oven eteen ja itkee surkeana, hakee (kesä)kenkiä puettavaksi ja yrittää kammeta haalarikaapin ovea auki. Yritän houkutella häntä olohuoneeseen leikkimään ja tarjoan joka ainoaa lelukorista löytyvää kapistusta, mutta yksikään ei herätä hänen mielenkiintoaan.Sitten muistan viime syksynä roskakatoksemme kierrätyspisteestä bongaamani puisen pizzasetin, joka on siitä saakka odottanut oikeampaa ikää ja mielenkiintoa eteisen kaapissa. Ja nyt on juuri sen aika. Helmi on innostunut kerhossamme leikkikeittiöstä ja sen oheistarvikkeista, puisista vihanneksista ja muovisista tarjoiluastioista. Hän juoksee riemusta kiljuen perässäni olohuoneeseen ja pizzantekotuokio voi alkaa. Koemaistajana on tietenkin rakastettu nukke ja hedelmäistä twistiä tuo Under the Nilen joululahjaksi saatu viinirypäleterttu. Taisipa tarjoilulautasella käydä marakassi ja puinen seeprakin...

Helmi on tullut lelulaatikkonsa suhteen jonkinlaiseen supertympääntymiseen, eikä ihme. Koreista löytyvät lelut alkavat olla melko vauvamaisia, kun kiinnostavimmat lelut kavereilla ja kerhossa tuntuvat olevan palapelejä, duploja, piirtotauluja ja rakennusleikkitarvikkeita. Taas kerran olen keltanokkana uuden kriisin äärellä. Onneksi pizzasetti ja palikkalaatikko tuntuvat riittävän ainakin hetken verran. Nyt alkaakin duplolaatikoiden metsästäminen kirppareilta ja Mutsilasta löytyvää nuppipalapeliä olen ihaillut jo tovin.
Ombrellinon ostoskoriin naputtelin pätevän oloisen ja kivan näköisen Vilacin kuutiosetin, niin harvoin tulee ostettua leluja uutena. Lohduttakoon se seuraavan syysflunssan tullen.

Myönnän, että näin laiskana päivänä minunkin tekisi mieli liimautua oven nurkkaan itkemään. Jospa pizzakuski näkyisi ovisilmästä. Unelmieni parrakas poikamies pahvilaatikkoineen ja pirun nopeine autoinensa... Pizza vegetariana ilman oreganoa, kiitos!

1 kommentti:

  1. Uskomattoman hieno löytö tuo pizza. Onpa joku ihana ihminen ollut reilu, kun on halunnut tuoda sen kierrätyslaatikkoon, eikä esim. myynyt sitä kirppiksellä, Olen himoinnut noita puisia ruokasettejä jo ennen kuin meidän poika edes syntyi. :) Pikaista paranemista teille! Meilläkin pikkumies kärvistelee flunssassa. :(

    VastaaPoista