Social Media Icons

tiistai 28. elokuuta 2012

Tulkoon talvi

32 kommenttia , , , , , , , Share It:


Valitan. Elämme elokuun loppua, mutta tosiasia on, että talvi on taas kohta täällä. Aivan liian pian. Puut alkavat kellastua, sitten tulevat villasukat ja räntäsateet. Ballerinat vaihtuvat tennareihin, sitten talvisaappaisiin. Joulukuun loppuun osuvaa laskettua aikaa silmällä pitäen päätin lähteä hyvissä ajoin liikkeelle ja Helmin pieneksi jääneistä, myydyistä vaatteista saamillani tuotoilla rahoitin uudet hankinnat mitä tulee hyytävään vuodenaikaan ja alkaneeseen kerhokauteen (niistä kuulette lisää myöhemmin!).

Kriteereinä oli jokseenkin kohtuullinen hinta, unisex-väritys jotta haalarin voi kierrättää pikkuveljelle vuoden päästä, tuplavetoketjut (jos pukisitte lapseni, tietäisitte miksi), hyvä vedenpitävyys ja laatu, jotta haalarin todella voi kierrättää toiselle lapselle.
Suuria talvihaalarivertailuja en tehnyt, kuuntelin laiskana vain asiantuntevampia kanssaäitejä puistossa, kerhossa ja selasin käyttäjäkokemuksia blogeista. Puntaroin mm. Intonaatio-blogin Onian hehkuttaman, kuulemani mukaan hinta-laatusuhteisen KappAhlin talvihaalarin ja Oulaavan alennusmyynnissä olleen Ticket to Heavenin välillä, ja päädyin jälkimmäiseen hinnan, kuosin ja hyvän merkin (myönnän!) vuoksi. Se maksoi outlet-puolella seitsemänkymmentäviisi euroa, eli viisi euroa ketjuliikkeen haalaria vähemmän (Kappiksen haalari 79,95e), minkä lisäksi luotan voivani käyttää sitä vielä toisella lapsella ja silti luultavasti sen jälleenmyyntiarvo on kohtuullinen. Karvahuppu ja tähtikuosi saivat sydämeni yksinkertaisesti sulamaan.

Omamme on kokoa 74cm, mutta se on mitoitukseltaan Ticketille tyypilliseen tapaan reilua. Itse sovittajakin oli varsin yhteistyökykyinen ja innoissaan uudesta puvustaan. Koko tuntuu hyvältä, ja luulen, että talvikauden lopussa ulkoilemme enää kovin vähän vastasyntyneen vuoksi, joten pieni naftiuskaan ei haittaa (joskaan en usko sen vaivaavan, sen verran jäi senttejä varalle välikerrastonkin kanssa). Vinkkinä sanottakoon, että Oulaavan outletiin jäi vielä muutama T2H-haalari alehintaan, jos joku sellaista tulevalle kaudelle kaipaa...

Onko teillä muuten talvikauden hankinnat jo hanskassa, vai olenko ainoana hätähousuna liikkeellä?

Nyt meillä on hakusessa haalarin kanssa kavereiksi talviasusteet, siis tumput, hatut, kaulurit ja kengät. Välikerrastot löytyvät jo kaapeista. Hattu-ja hanskaostoksista selviän kyllä, mutta kenkiä meillä on käytetty ulkoillessa vasta kuukausi, kaksi, joten olen aivan ulalla, mitä tulee popo-ostoksiin. Kahden kuukauden aikana jalka on kasvanut kahta kokoa isommaksi, vaikka pituutta ja painoa ei ole tullut nimeksikään - olen ymmälläni. Siksi varovaisesti kyselisinkin apuja talvikenkäostoksille, vaikkakin asiantuntevalta kenkämyyjältä varmasti saan myös vinkkejä oikean koon valintaan ja niin edelleen. Itse olen himotellut omasta lapsuudesta tuttuja Kuoma-saappaita...
Mutta milloin kannattaa edes lähteä ostamaan kenkiä, ei varmastikaan vielä? Pitääkö niiden olla pitkävartiset? Pitääkö niihin mahtua villasukka? Minkälaiset ovat hyvät talvikengät? Millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota talvikenkiä valitessaan? Osaatteko vinkata hyviä, hinta-laatusuhteisia popoja tai niiden valmistajia?

PS. Jos talviasustehankinnat ovat vielä tekemättä, on Mutsilassa meneillään MoloKids-rukkasten arvonta ja kolme onnekasta voittaa parin itselleen! Hop hop, osallistumaan tästä n-y-t.

32 kommenttia:

 1. Mä olen yhtä pihalla kenkäostoksissa kuin säkin.Uskoisin, et nykyajan talvikengät on niin lämpimät, ettei niihin villasukkaa välttämättä tarvita... Mut entäs ne kumisaappaat?Mä taidan mennä kenkäkaupoille sinä samana päivänä, kun tarvii mennä enkä yhtään aikasin. Mä olen myös ihan pihalla Apinan jalan kasvun kanssa.

  VastaaPoista
 2. Mäkin niin kaipaan vinkkejä näihin kenkäasioihin. Meidän pitäs ylipääätään hankkia ekat kengät ja heti masennuin kun aloin miettiä että sitten pitää jotain kumisaapasta, talvikenkää jne. kohta hankkia. Kun nyt sais edes jotkut tavalliset kävelykengät hommattua tyypille joka ei edes vielä kävele mutta konttaa asfaltilla (onneksi törkyhalvalla käytettynä ostetut) stonzitkin puhki :/ Sukkasilla alkaa olla vähän viileetä jo.Joten jään odottelemaan hyviä vinkkejä, joita sulle toivottavasti satelee ;)

  VastaaPoista
 3. Mäkin luulen kyllä suuntaavani kenkäostoksille vasta myöhemmin. En vain tiedä MILLOIN niitä alkaa tarvita. Itse ainakin vaihdan kengät lämpimämpiin jo välikausitakin kanssa, ehkä loka-marraskuussa? Toisaalta, mun kaapistani ei ehkä löydykään topattuja talvikenkiä ja olen melkoinen vilukissa.

  VastaaPoista
 4. toivottavsti vinkeitäni olisi apua. ps. olen lasten puolen vastaava kenkäkaupassa. parhaat ja laadukkaimmat hintalaadultaan ovat omasta mielestäni Superfitit, hyvänä kakkosena Viking. Molemmilla merkeillä kengissä on hyvä kantakappi, joka estää lapsen jalan menemästä virheasentoon. talvikenkien suomen sääolohin tulisi hyvä olla gotetex, siis hengittävät ja kuitenkin 100% vettäpitävät. Lisäsukkaa voi voi laitta, ei kuitenkaan villasukkaa joka ei hengitä. Kasvun varaa kauden alussa, olisi pohjallisen eteen hyvä jäädä 1,5cm(aikuisen peukun leveys) silloin siinä on riittävä määrä kasvunvaraa ja liikkuma varaa. Lähes kaikista lastenkengist saa pohjallisen irti. aseta lapso painollaan phjallisen päälle niin pystyt mittamaan oikean koon. Kannattaa seurata tarjouksia, niitä on kauden alussa lastenkengistä hurjasti.hyvää talven odotusta ja hauskoja ulkoiluhetkiä talveen!

  VastaaPoista
 5. Valitsin talvihaalareiden kingin teille, onnittelut! Parempaa ei rahalla saa ja jälleenmyynissä tulet vielä saamaan varmaan omasi pois :)Kuomat ei ole parhaat pieneille, ehkä tuossa 5-v vasta, sillä ne on suht hankala pukea pienelle lapselle. Tepsut ovat huippuhyvät. Ne ovat kosteuskalvotettua nahkaa, kotimaiset, nauhoilla saa jalkineen kiristettyä juuri sopivaksi ja siis kengän saa riittävän auki, jotta jalan yleensäkin saa sinne. Lampaankarva pitää jalan lämpimänä. Käyntivaraa oltava 2cm ja silloin sinne tarvittaessa villasukkakin (ohut, esim Ruskovilla) mahtuu. Jos kenkään änkeää paksun sukan eikä ilmatilaa jää (sama liian oienen kengän kanssa), palelevat varpaat. Jos taas liian isot kengät, kävely ei onnostu ja jalkaan voi tulla virheasentoja.

  VastaaPoista
 6. Villasukka muuten hengittää. Talvikenkään suositellaan 2cm käyntivaraa. Superfit on hyvä, jos jalkapöytä ei ole korkea. Samoin Ecco Jos lapsella on rintavampi jalkapöytä, on Viking tai Sorel parempi. Edelleen silti suosittelen täysnahkaisia Tepsuja, joiden rakenteisiin on tehty kosteuskalvo ja sisus on lampaankarvaa. Tepsut ehdottomasti todettu parhaiksi neljä pienokaista vaatetettuna ja blogia useita vuosia kirjoitettua ja muiden blogeja vuosia aktiivisesti seurattua. (Minulla ei ole mitään kaupallista hyötysuhdetta Tepsujen valmistajaan tai jälleenmyyjään.)Hyvää syksyä ja talven odotusta :)

  VastaaPoista
 7. Meillä taas Kuomat ovat nimenomaan palvelleet oikein mainiosti jo viime talvena tuon vuosikkaan jaloissa ja jatkavat tänä vuonna voittokulkuaan. En tiedä mitä ihan tarkalleen tarkoitat tuolla vaikealla pukemisella mutta meillä ainakin O saa ne itsekin jalkaan ja pois jalasta. Myönnän toki, että muista ei ole kovin paljon kokemustakaan mutta en ole kyllä noita kovin hankaliksi kokenut meillä käytössä. Päinvastoin.

  VastaaPoista
 8. Minkä pituinen Helmi on nyt? Entä mikä vaatekoko teillä on sisävaatteissa käytössä? Outletissa olis vielä yksi tummansininen 74, jota mietin meidän pojalle. Mutta mietin tuota kokoa, kun sisävaatteet on kokoa 86.M

  VastaaPoista
 9. ei kannata vielä ostaa kenkiä ku jalka kerkee kasvaa.meillä on Pepillä ollu reimatecin ja vikingin talvikengät ja kakkoskenkinä kuomat.reimatecit oli ihan huiput ja vikingitkin ihan hyvät..mietin itte kans tepsuja viime talvena mut ei ne oikein puistokenkinä sytyttäny..kuomat taas eikai pidä vettä mut kovilla pakkasilla oivat!katoppa niit reimatecin kenkiä:) vaikka en sitä merkkiä muuten suosi mut ne kengät oli hyvät ainaki ne pikkusten..peppi oli sillon kans sen reilu vuoden..ite oon kans jo kovasti talvipukua miettiny ticketti on 2 talvea ollu ja nyt mietin ehkä molo kidsiä.harkinnassa myös se kaxs mut jotenki se ulkonäkö tökkii mulle tulee mieleen pilkkihaalari siitä..ehkä se monivärinen kävis mut en tiiä sopisko sit justukselle..meillä kans kriteerinä et pitää jäädä veikalle.ticketit on ollu hyviä tosin siit viime talven 2laadun puvusta ei jääny ku kakkospuku veikalle..justukselle saa tänä talvena riittää joku kirppis tai halpa haalari esim lindex..

  VastaaPoista
 10. ei mustakaan kuomat ollu hankalat pukea

  VastaaPoista
 11. Anteeksi, korjaan hieman epäselvää tekstiäni, tarkoitin että villasukka ja goretex kenkää yhdistettynä ei sada parasta mahdollista hengittävyyttä. parempi jokin sekoitesukka tai goretex sukka niihin. Tuota 2cm kasvunvaraa, mitä yhdessä aikasemmassa kommentissa suositellaan, pidän liian paljona.

  VastaaPoista
 12. Mun lapsi on kans nyt 86 kokoa ja viime talven ticket-haalari 80cm on nyt sopiva, mutta uskoisin sen olevan talvella pieni. Noi on aika suurta kokoa, mutta uskoisin 74cm vastaavan 80 cm jne. Eilen päikyssä juuri puhuin pk-tädin kanssa ja se suositteli hankkimaan nyt 86 kokoiselle ainakin 92cm, että mahtuu kyykistelemään ym. Ticket-koossa se siis olisi vähintään 86cm kokoinen. Oli varmaan sekavaa, mutta omalle pojalle toi Helmin tuleva haalari olisi jo nyt nafti, talvella siihen ei kyllä edes mahduttaisi. (Poikani on syntynyt kesäkuussa 2011 jos apua)

  VastaaPoista
 13. Eksä ostanut Helmille Ticketin toppahaalarin tummansinisenä viime keväänä? Muistanko väärin?

  VastaaPoista
 14. GT + villasukka ei ole optimaalisin yhdistelmä, muttei mahdotonkaan...Syy miksi villasukkaa (siis puhdasta villaa) suositella on sen kosteudensiirtokyky tai tarkemmin sen puute: se imee liikaa kosteutta itseensä, jolloin GT kengän merkitys katoaa.GT + sukkien käytössä tulisi noudattaa myös "kerrospukeutumista". Alimpana ohut saumaton, tiukka ja täysin kosteuden läpipäästävä sukka (coolmax yms). Toisena kerroksena kelin mukaan valittu paksumpi sukka. Sukat maksavat, mutta ovat kyllä mukavuudeltaan ja toimivuudeltaan huippuluokkaa.Mitä kylmempiin ja kuivempiin olosuhteisiin mennään niin GT:n toimivuus laskee, jolloin allakäytettävän varusteen suhteellinen merkitys pienenee.tällaisen kohdan kopion meidän kenkäkaupan sähköisestä oppaasta. Josko siitä apua?

  VastaaPoista
 15. Meillä myös Ticket 86cm-koossa, on vain auttamattomasti suuri vaikka sisävaatteissa käytössä koko 86cm. Helmi oli muistaakseni viime neuvolassa 77cm pitkä. Ticketin mitoitus vaihtelee hirveästi vuosittain, mutta lähtökohtaisesti vastaa kokoa, kahtakin jopa isompaa.

  VastaaPoista
 16. Joo, kasikutosen. On liian iso. Meidän kerhon kaksivuotiaat käyttää samankokoisia Tiksuja, se jää meillä kaappiin oottaan toista lasta, tummansininen kun on. :)

  VastaaPoista
 17. Minusta Kuomat on myös olleet hyvin helpot jalkaan puettavat. Aika varhain lapsi saa ne itsekin jalkaan. Mutta toki lapset ja lasten jalat ovat yksilöitä. Oma kokemukseni Kuomista perustuu niiden käyttöön kolmella lapsella.

  VastaaPoista
 18. Pakko aina työntää lusikka näihin lastenvaatesoppiin, kun itse työskentelen päiväkodissa. Siellä tulee nähtyä ja kokeiltua jos minkälaisia ratkaisuja lasten pukeutumisessa, ja toiset me akat kyllä tuomitaan ihan täysin :DEnsinnäkin ne Kuomat. Riippuu varmasti paljon lapsesta, mutta itse olen havainnut, että vuosikkaille tai parivuotiaillekaan eivät pääsääntöisesti ole helpoimmat kengät. Niitä on ihan mahdoton työntää ihan vetelän yksvuotiaan makaronijalkaan. Kaikkein parhaimpia ovat kengät, mitkä todella saa kunnolla auki jalkaan laitettaessa. Muistelen törmänneeni useisiin erittäin hyviin Superfitin ja Vikingin malleihin.Hyvä, että teidän haalari on reilua kokoa. Mikään ei oo niin kamalaa, kuin yrittää änkeä lasta liian pieneen haalariin, ja kun se lopulta on saatu päälle, lapsi seisoo pihassa kädet sivuille sojottaen, kun ei pysty kumartumaan tai mitään tekemään. Itse henk.koht. en pidä alkuunkaan Ticketin haalareista. Siis ne on tosi mageita ja varmasti laadukkaita, mutta jessus kun ne hihansuut ja lahkeet on KIREITÄ!! Äärimmäisen hankalaa saada esimerkiksi hihaa paksun talvirukkasen päälle. Tai punttia saappaan varren yli.. Mutta muistelen, että Helmillä oli välikausihaalarikin Ticketiä, eli tiedätkin jo tämän :)Tämä oli vain yhden päiväkodintädin kokemukseen pohjautuva havainto, lykkä kenkäostoksiin! Onneks ei oo vielä omia lapsia siunaantunut, tulevan talvenkin puen muiden tenavia heidän vanhempiensa tekemiin valintoihin :)

  VastaaPoista
 19. Vau, miten paljon hyviä kenkävinkkejä! Vähemmän ilahduttavaa oli netissä selaillessaan huomata, että talvikengät maksaa ihan yhtä paljon kuin haalaritkin, mutta täytyyhän niiden (erityisesti niiden) olla hyvät kasvavalla lapsella.

  VastaaPoista
 20. Meilä oli viime talvena n. 1-vuotiaalla käytössä Tepsut-merkkiset kengät. Ja ne oli todella hyvät ja lämpimät ei tarvinnu villasukkia ollenkaan :) Meillä tykättiin!! Tepsuja saa mm. Prismasta ja täällä niistä tietoa: http://www.tepsut.fi/

  VastaaPoista
 21. Meidän vuotta Helmiä nuoremmalla pojalla oli viime talvena jalassaan myöskin Tepsut (käytettyinä tutulta ostetut, hui), loskakeleillä Reiman vuorelliset kumisaappaat. Hyvin pelitti! Tuolla lapsella palelee jalat ja kädet aika herkästi, ja pidin kyllä oikeastaan aina ohutta (Ruskovillan?) villasukkaa kengässä. Pitkien ulkoilujen ja kovimpien pakkasten aikaan varpaat oli kyllä viileät sisälle tultaessa, mutta ei se menoa ainakaan pulkkamäessä hidastanut.. Noita Tepsuja suosittelee fysioterapeutitkin, ne tukee jalkaa ja on myös helppo pukea. Lisäksi ne on kivan näköiset, eikä tarvitse erikseen mitään "kaupunkikenkiä" farkkujen tms pariksi. Täksi talveksi hankitaan varmaan taas sama setti. Yritän käydä yhden naisen sotaa susirumia goretexejä vastaan, vaikkakin kyllä sorruin syyskenkien kohdalla... Mua vaan jotenkin korpeaa kaikki se teknisyys ja hifistely (siis myös sukissa, apua!) kun kyse on kuitenkin lasten jaloista eikä mistään avaruustieteestä. Kuomat on varmaan lämpimät kyllä, mutta mun mielestä jotenkin pienellä juoksijalla sellaiset klohmot (ja toki myös törkeän rumat, vaikkei sillä nyt niiiin paljoa väliä olekaan). Lasten kengät on kyllä hurjan hintaisia, kannattaa napata jos vaan joku alennus tulee vastaan!Ja kyllä viimeistään ton linkityksen myötä tälle KappAhl-kätyrille vois ropista lisää alennuskuponkeja postiluukusta ;)

  VastaaPoista
 22. Hauskaa, miten meillä menee ihan maut ihan ristiin - mä en yhtään tykkää Tepsuista, ne näyttää liian ortopedisilta ja vanhahtavilta mulle, mutta Kuomissa löytyi vaikka mitä ihania kuoseja ja malleja, ne on viehättäneet mua tovin. :D Ei muuten koskaan tiedä, kuka näitä lukee - eli varo vaan, kohta saatat oikeasti saada postia jostain Kappiksen markkinointipuolelta... :D

  VastaaPoista
 23. No täytyy munkin työntää lusikkaa...kokemusta ulkovarusteista on monelta vuodelta päiväkodista ja nyt kotiäitinä oman kolmen kohdalta.Mä oon tullu siihen tulokseen että mun lapset TARVII talvikaudelle kolmet kengät... Yhdet keskilämpimät kauppakengät joita käytetään koko kylmän ajan, me kun mennään kauppaan yleensä autolla niin pärjää kovemmallakin pakkasella.Varrelliset goretexit loskasäälle.Kuomat lumikelien ajaksi.Sitte vähän alennusmyynneistä (ja äidin haluamisista ;) riippuen niitä kertyy kumminkin vielä parit lisää/lapsi... Kallista lystiä mutta kyllä hyväkuntoisia käytettyjä kenkiäkin voi käyttää, kunhan ne ei ole ainoat ja aina jalassa! Lisäks mun mielestä on olennaista se käyttötarkotus, pakkasella ei tarvita vedenpitävyyttä ja mua aina säälitti töissä kun jotkut lapset kahlas läpi talven kuomissa jotka on ihan superit pakkasella mutta loskassa kun pesusienet...Noista villavuorellisista ja kosteudenpitävistä kengistä (Bisgaard, Angulus..) ei ole vielä kokemusta, paljon on kehuja kyllä kuulunut. Yhdet on nyt odottamassa kauppakäyttöä, mutta en kyllä tosiaan raaski niitä sellaseen hiekka-loska-ulkoiluun laittaa ja sillon se kosteudenkesto on tavallaan turhaa... Mutta kivannäköset ne on!Ja käytän muuten itsekin kuomia pakkasulkoilussa, kohtuuhintaiset ja niin kevyet ja lämpimät!

  VastaaPoista
 24. mietin et se ois periaatteessa voinut mennä K:lle, mun on pakko hankkia sille joku haalari. Jos oot myymässä, voisin harkita jos maksas vähemmän ku kappahlin haalari, minkä nyt ehkä meinaan ostaa. Takaisinosto-oikeudella toki. mä niin vihaan talvihaalarinostoa, en oo ikinä omistanut ees omaa takkia mikä maksais samanverran ku uudet haalarit :/

  VastaaPoista
 25. joo eli siis myyt sen haalarin meille ja mä vältyn ostosvitutukselta! Hyvä diili!!!

  VastaaPoista
 26. tämän linkin löysin kun talvikenkiä olen etsin.http://www.kookenka.fi/lastenkengat/talvikengat/3414080314.htmloli viä pari eri väri vaihtoehtoa. Pirkasta pongasin saman mainoksen.On syyskuun plussa tarjous, vähän oletan kun kamppania on näin aikasin syksyllä että aika moni liike varmaankin jatkaa noita tarjouksia pidemmälle, sit kyllä on se riski et saako kokoja? itse ajattelin hakea lapsukaiselle heti pian että saan koon, kun viime vuonna totesin noi superfitit niin tosi hyviksi ja siroiksi.viime talvena meille neuvottiin et talvikenkään kasvunvaraa 1,5 max 1,7cm. koko piisasi ihan sinne loppu talveen asti vaikka oltiin ajoissa liikkeellä silloin.

  VastaaPoista
 27. Täytyy sanoa nyt itsekkin, päiväkodissa työskennelleenäkin, että kyllä ne on ne kuomat jotka on helpoin pienelle pukea. Ei mitkään Vikingit tms.

  VastaaPoista
 28. siis meinaatko olla helmin kanssa sisällä vauvan takia? mkiksi vauva ei voisi ulkoilla pakkasella vaunuissa? meillä lapset nukkuivat päikkärit ulkona vaikka oli -25! ja hengissä ovat .oikeanlainen vaatetus on kaiken a ja o olio siten mikä vuoden aikatahansa ...aina voi ulkoilla iästä riippumatta! voi helmiä mikä elämä koittaa kun sisarus syntyy!

  VastaaPoista
 29. Itse ajattelin luottaa nykyisiin suosituksiin, mikä ehkä jostakusta tuntuu hysteeriseltä. Onhan taloudessamme kaksi vanhempaa ja isovanhemmatkin lähellä, joten ulkoilemme varmasti talvellakin, mutta pakkasrajojen paukkuessa vähemmän aikaa kuin esimerkiksi kesällä tai syksyllä.

  VastaaPoista
 30. minkä kokosia kenkiä muuten etit?meillä on kaapissa muistaakseeni 24 kokoa olevat vikingit mistä voisin ehkä luopua ku väri violetti..

  VastaaPoista
 31. ticketit on kyllä reiluja.meillä tais viime talvena pepillä olla tosta baby baggiestä se 86cm..ja nyt kävin kokeilee pukuja liikkeessä ni muista merkeistä tarvii 104cm mut ticketistä riittää 98cm ja melkein turhanki reilu..

  VastaaPoista
 32. nii ja neidillä on mittaa se reilu 90cm..

  VastaaPoista