Social Media Icons

maanantai 20. elokuuta 2012

Perhevalouvauksen satoa

13 kommenttia , , , , , , , Share It:
 Kuvat Mirka Kleemola


Kirjoitin jo aika päivää sitten perhepotrettireissustamme, mutten paljastanut valokuvausstudiota tai kuvista sen enempää. Koevedoksetkin sain aika päivää sitten, mutta kaikessa hulinassa unohdin paneutua asiaan ja julkaista ne täällä.
Sain siis taannoin yhteistyöpyynnön Helsingissä sijaitsevalta, fantasiakuvia toteuttavalta Imagenary-studiolta. Fantasiakuva herätti jo sanana minussa puistatusta, myönnän, sillä ensimmäinen mielikuvani oli violettina hohtava keskiaikainen linna synkällä yötaivaalla, mutta vierailu nettisivuilla ja fantasiataustoihin tutustuminen pyyhkäisi ikävät ennakkoluulot tieltään - tarjolla oli jos jonkinmoista taustaa satumetsästä kuumailmapalloihin ja joutsenlampeen. Erityisesti lasten muotokuvissa oli oma, satumainen ja lapsekas fiiliksensä.

Meidän perhepotretteihimme olen kokonaisuudessaan vallan tyytyväinen, vaikka omat hiukseni jäivät epähuomiossa vahingossa puoliksi kiinni (studiolla oli kyllä peili, en vain äkännyt vilkaista itseäni siitä ennen kuvausta), meikkausmoodille, ja vaatteet olisivat voineet treffata silitysrautaa ennen päätymistä mummojen vitriinien valokuvakokoelman jatkeeksi. Tuntemattoman kuvaajan edessä oli yllättävän helppoa olla rento ja hymyillä, vaikka sitä alkuun jännitinkin. Me saimme jotain erilaista, astetta uniikimpaa. Me emme alkuunkaan halunneet harmaata studiotaustaa emmekä lampaantaljaa, emme synttärikakun edessä räpsäistyä ylivalottunutta pokkarikuvaa.
Isovanhemmille ja vanhemmille annamme siis oikeat paperikuvat ja meille teetetään hieman isompi kuva kehyksiin laitettavaksi. Kuva meistä kaikista, ensimmäinen hyvä sellainen.

Jäin pohtimaan tulevien hääkuvien kuvauttamista myös fantasiataustalla Imagenaryssa - studiossa ei koskaan sada eikä ole kylmä. Valmiiden taustojen lisäksi taustan voi valita omasta kuvastaan, joten mahdollisuudet ovat lähestulkoon rajattomat. Itseäni houkuttaisi järvi-tai merimaisema, jota ei ihan hääpaikan likeltä löydykään...

PS. Teillekin on myöhemmin luvassa jotakin huippukivaa Imagenarylta, joten pysykää kuulolla!

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kelpais meillekin! :)

  VastaaPoista
 2. miksi et lisäile Helmin kuvia tänne?:-)

  VastaaPoista
 3. Tarkoitatko noin niinkuin yleensä? Helmistä on kyllä kuvia, muttei sellaisia missä kasvot näkyisivät. Syy on vain siinä, että kasvonpiirteet alkavat hiljalleen persoonallistua, vauvana piirteet eivät olleet niin tunnistettavia. :)

  VastaaPoista
 4. minua jäi hämämään tuo että helmistä ei olisi kuvia joissa kasvot näkyy esim postaus missä kerroit isäsi häistä silsä kuvan jossa helmin kavot näkyivät niin miksi ei tässä..? eivät ne niin paljon ole voineet muuttua:D ja miksi helmiä ei saisi tunnistaa varmasti joku tajuaa että hei tuo on helmi jos tunnistaa sinut kadulla.!

  VastaaPoista
 5. Siinä kasvot näkyvät vain hieman sivusta. Varsinaisia kasvokuvia koetan välttää, ihan vain siksi että se mikä on netissä, pysyy netissä. Hän kuitenkin esiintyy oikealla nimellään blogissani, se riittää. :)

  VastaaPoista
 6. Nämä ovat makuasioita, itseeni nuo fantasiakuvat eivät iske ollenkaan. Vaikka ne ovatkin taitavasti tehtyjä, tuntuvat taustat silti varsin päälle liimatuilta. Tykkään enemmän mustavalkoisista ja elämänmakuisista kuvista, joissa tunnelma syntyy valosta ja sommittelusta. Hyvän kuvaajan etsiminen on kyllä haastavaa, koska edelleen tarjonnassa tuntuu olevan todella paljon perinteistä studiopönötystä.

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä tuo on kyllä ihan viisasta, ettei lisää enää niin selviä kuvia. Blogeista saa aika paljon selville vieraista lapsista, joten jossain vaiheessa on ihan hyvä rajoittaa sitä mitä vieraille kertoo/näyttää. Omassa blogissa kasvot kyllä tulee näkymään niin itselläni kuin lapsillakin, mutta sen sijaan oikeilla nimillä esiintyy ainoastaan minä itse ja asuinkuntaa en halua suoraan sanoa. :)Ja hauskoja nuo taustat. Ei ehkä oman tyylisiäni, mutta moni varmasti saisi noista vaikka mitä irti, ainakin juuri lapsille. :D

  VastaaPoista
 8. Hei! Ihania perhekuvia.Täällä toinen parikymppinen odottaja :) Perustin aiheesta bloginkin, käy tutustumassa :) http://kaunisodotus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Itse en myöskään tykännyt noista fantasiakuvista, näyttävät niin luonnottomilta ja selvästi erottaa että teidät on tuonne leikattu. Kyllä aito luonto taustalla saa aikaan satakertaa parempia kuvia!

  VastaaPoista
 10. Mieheni tuli selkäni taakse, kun luin tätä postausta ja tokaisi "tulee kyllä isäänsä tuo lapsi" :D

  VastaaPoista
 11. Makuasioita nimenomaan. :)Ja totta tuokin, että hyvän valokuvaajan etsiminen on varmastikin vaikeaa, ainakin jos haluaa kuvia studion ulkopuolella. Itse ihastelin Strictly Stylen Mrs. V:n raskauskuvia, jotka olivat Niki Strbianin käsialaa. Niissä jos jossain oli fiilis, jonka haluaisin tallentaa omastakin raskaudestani! :)

  VastaaPoista