Social Media Icons

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Normipäiviä

Ei kommentteja Share It:


Tulen useimmiten maininneeksi ne päivät, jolloin tapahtuu jotain erikoista, arjesta poikkeavaa; tapaamme uusia ihmisiä, suuntaamme johonkin tapahtumaan tai paikkaan. Olen löytänyt jotakin ihanaa, ostanut jotakin. Aika harvoin tulee mainittua niitä tuikitavallisia, huuhteluaineen ja jauhelihakastikkeen tuoksuisia päiviä.

Nyt takana on yksi sellainen, ensimmäinen koko viikkoon. Olen pessyt kolme koneellista pyykkiä (melko tavanomainen satsi), imuroinut keittiön kahteen kertaan (turhaan), vaihtanut vaipan seitsemästi. Juonut kolme kuppia kahvia liian kuumana, syönyt lounaan kylmänä, roikkunut verkkokauppojen sivuilla päiväuniaikaan toivoen että joku hakisi minut sieltä pois. Olen tarkastellut kasvaava ja pomppivaa vatsaani, etsinyt siitä uusia raskausarpia (en löytänyt), sadatellut vanhojen olemassaoloa.
Helmilläkin oli normipäivä uniajan kiukkuineen, sormiruokineen ja mainostunnaritansseineen. Tavarat ovat kulkeneet ikiliikkujan tavoin koskaan pysähtymättä (tai olematta oikeassa paikassa) taaperon matkassa. Olen etsinyt tuhkimokännien jäljiltä toista kenkäparia lapselleni, sitä ainoaa sopivan kokoista. Olen huokaillen ripustanut pyykit takaisin kuivumaan ja saalistanut itse puetussa, vanhassa maksipaidassa kulkevan lapsen pesukoneen poistovesiputkea nuolemasta, pistorasiasta ja ikkunalaudalta.
Päiväunien venähtäessä jouduimme rukkaamaan aikataulujamme ja jäimme pois kokonaan yksiltä lastenkutsuilta, sillä kauppaankin piti ehtiä viime hetken megaruokaostoksille ensi viikkoa silmällä pitäen - H. lähtee harrastusreissulleen koko viikoksi ja me jäämme Helmin kanssa kahden kotiin. Onneksi koko viikko on täynnä ohjelmaa, kivoja tapaamisia ja kahvittelua. Sekin on aika tyypillistä, arkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti