Social Media Icons

torstai 23. elokuuta 2012

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

Ei kommentteja Share It:
Mamamian yhteistyön tiimoilta saamastani paketista paljastui paitsi kovin tarpeelliset äitiyshousut, myös aivan ihana yllätys Helmille, nimittäin ruskeat Sobean velourhousut! Itseltäni löytyy samanlaiset housut mustina (blogiarvontavoitto viime keväältä) ja köh, pari kokoa isompana, ja ne ovat kovin rakastetut ja pidetyt.

Viime aikoina onkin ollut paljon puhetta siitä, millä tavalla lastenvaatteiden luontoystävällisyyttä voisi parantaa, ja todettu on, että pitkä käyttöikä, muunneltavuus, helppo yhdisteltävyys, käytännöllisyys ja kierrätettävyys jos jokin on ekologista. Meidän housumme ovat ruskeat, joten ne päätyvät myöhemmin vielä pikkuveljelle, mutta erityisen ihanaa mallissa on pitkät resorit vyötäröllä ja nilkoissa, joiden vuoksi housut voi ottaa käyttöön jo vähän reiluina ja käyttää tuplakoon isompaan kokoon saakka. Naisten mallissa pitkän resorin vatsalla voi taittaa lantiolle tai käyttää raskausaikana mahatuubina. Saamani housut ovat kokoa 86/92, ja vaikkei Helmi ole edes kahdeksaakymmenttiä senttiä pitkä, mutta housut eivät lökötä tai valu vaikkei mallikaan ole mitenkään nafti. Lisäksi Sobean velourit ovat luomupuuvillaa. Parasta on kuitenkin velourin laatu - meillä käytetään vain jauhemaista pyykinpesuainetta eikä meillä ole kuivausrumpua, ja käsittääkseni velourkankaat pysyvät parempina tällä kombolla, mutta minun Sobeani eivät ole moksiskaan kuukausien miltei päivittäisestä käytöstä ja ahkerasta pesuista. Samaa odotan myös lasten mallistolta, onhan valmistajakin sama.

Sobean lastenvaatteita myy Kuopus-verkkokauppa,

Aina merkki tai hinta ei kerro laadusta, valitettavasti. Toisia vaatteita voi käyttää, käyttää ja käyttää ja silti saada ne hyvään hintaan eteenpäin ilman että kukaan pitää sitä riistona. Esimerkiksi Polarn O. Pyretin ja Duns Swedenin vaatteet uppoavat tähän kategoriaan. Småfolkin kolmenkymmenen asteen pesuohjeesta (neljässäkympissä kuulema nyppyyntyvät pahasti) oli keskustelua taannoin kommenttiboksissani, siitä, että mitä hinnakkaampien lastenvaatteiden tulee ja pitää kestää. Mitä lastenvaatteen pitää kestää? Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä valintaa tehdessäsi? Vinkatkaahan myös omia lastenvaatesuosikkejanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti