Social Media Icons

tiistai 21. elokuuta 2012

Löytöihme, tilaihme, lahjaihme

Ei kommentteja Share It:
Kirpputorien hinnoittelupolitiikista kohistaan usein ja yksi viihdyttävimmistä paikoista tähän on Oi mutsi mutsin lanseeraama Paskat kirppislöydöt-blogi, joka on täynnä hykerryttäviä kuvauksia roinasta övereillä hintalapuilla. Onneksi on positiivisiakin kokemuksia kirppishinnoittelusta, jotka jyräävät alleen huokailut ja turhautumisen.

Oma, vallan positiivinen kokemukseni liittyy hyväntekeväisyyskirppiksen lastentarvikebongaukseen. Huonekalupuolen sohvalla lepäsi nimittäin pinkki, taitettava Flexi Bath-amme, jolle kysyessäni sain hinnaksi päätä huimaavat kaksi euroa. Edes minä en kehdannut tinkiä. Hymyilin vain partaani ja jatkoin ostoskierrostani materialismionnellisuuspuuskassa.

Meiltä löytyy entuudestaan Flexi Bath valkoisena, ja kaksiomme pienessä monitoimitilastakin käyvässä vessassa se on muodostunut kultaakin kalliimmaksi, sillä tilaa tavalliselle lasten ammeelle ei vain yksinkertaisesti ole. Kun se ei ole käytössä iltapesuaikaan, roudaan minä siinä pyykkejä pyykkitupaan tai ulos narulle kuivumaan, pyykkikorillekaan kun ei ole soppea.
En ostanut ammetta siis meille, vaan vauvakuumeilevalle ja vauvaa yrittävälle ystävälleni, joka suosii pinkkiä väriä (tyylikkäästi) kaikessa mahdollisessa sisustuksesta rannekelloon. Heillä on myöskin pieni kylpyhuone ja takaan, että säilytystila, jota heillä nyt on melko runsaasti, katoaa salakavalasti viisikymmentäsenttisen pötkön asettuessa kodiksi.

Käytettyjä lahjoja ostaessani ja antaessani mietin aina henkilöä, jolle lahjan aion osoittaa. Ystäväni kyllä kuuluu siihen kategoriaan, joka ilolla ottaa vastaan lastentarvikkeita ja leluja jos niikseen tulee, sillä hän ymmärtää myös lyhyehkön käyttöiän tuomat rasitteet - hyvän kunnon ja kierrätysaspektin, mutta kaikille se ei sovi.
Ja varmasti on pitkälti kyse myös tavarasta. En minäkään tahtoisi jonkun (edes tutun) vähän käytettyä kuukautiskuppia, kestosidettä tai alushousuja (no hard feelings), mutta turvakaukalon ostin autottomalta kaveriltani ja tulevan hääpukuni mitä suurimmalla todennäköisyydellä lainaan myös ystävältä.

Annatko sinä käytettyjä lahjoja? Jos, niin millaisia? Mikä on mielestäsi sopivaa saada käytettynä, mikä ei? Oletko saanut käytettyjä lahjoja itse?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti