Social Media Icons

lauantai 25. elokuuta 2012

Kotikolon uutukainen

5 kommenttia , , , , , Share It:

Julkaisen äärimmäisen harvoin kuvia kotoamme, vaikka niitä onkin paljon toivottu, oikeastaan kolmesta syystä. Ensinnäkin siksi, etten kanna siivouksen piirinmestarin leimaa ja näin ollen hyvänkin hedelmäasetelman keittiön pöydällä pilaa kuivumassa olevat ruokalaput ja tiskipöydällä koneeseen pääsyä odottavat leipälautaset. Toinen syy kuvamateriaalin loistamiseen poissaolollaan on itse sisustuksessa; meillä sisustushankinnat tehdään oikeasti pienellä budjetilla ja niiden on silti kestettävä elämää eli leluautoilla hakkaamista, kuolaa ja oksennusta. Budjetin ja ajankäytön verukkeilla vetoan aina siihen tosiasiaan, ettei meidän kotimme koskaan ole valmis. Sieltä aina puuttuu jotain oleellista, se piste iin päältä. Kolmanneksi syyksi on pakko sanoa, että sisustuskuvien ottaminen takkuaa pahasti. Kyseessä on taiteenlaji, jota en vain yksinkertaisesti ymmärrä.Eilinen Ikea-reissu oli sarjassamme yksi onnistuneimmista, ja luottotappioiden määrään luetaan vain polttoainekustannukset. Sain siis aamutuimaan shoppailemaan lähtiessäni kymmenen euron arvoisen Ikea Family-etusetelin tekstiiliostoksiin ja käytin sen pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen mustavalkeaan uutuuskoristetyynynpäälliseen.
Enkä kadu. Se sopii ihan täydellisesti aiempien, myös mustavalkoisten tyynyjen joukkoon. Täydentää joukon. Osa päällisistä on Ikeasta nekin, pari on Marimekon ja ne saimme lahjaksi viime jouluna.

Takana näkyvä lempinurkkaukseni on saanut kokea yhtä ja toista, ja minibudjetilla sisustavana kehystin seinälle vain parit kirpparikankaat kunnes löydän jotain superihanaa polkuhintaan. Niin kutsutut blogipallot ovat Thaimaan tuliainen ystäviltämme.

Ensi kuun aikana vaihtoon lähtevät luultavasti olohuoneen vanhat julisteet ja yksi hylly, joten muutoksia kotorintamalla on luvassa. 

5 kommenttia:

 1. Ei tarvitse kantaa "siivouksen piirinmestarin leimaa" pitääkseen kotinsa sellaisessa kunnossa, että siellä voi milloin tahansa ottaa kuvan tai kaksi. Taidat olla aikamonen löllykkä kotitöiden suhteen :(

  VastaaPoista
 2. buahhaaa mikä ano. mä pidän meidän ruokapöydän mieluusti siistinä kun siinä pitää syödäkin. on kuulkaa valkoista ja disainia ja antiikkihopeiset kynttilänjalat ja kiviasetelmia, kuvaustyyliä. mut niin vaan nytkin siihen pöydälle on ilmestynyt pehmolelu, könnykkä, hesari ja yhdelle tuolille röykkiö miehen vaatteita. että mieluummin olen aiakin ite löllykkä kuin juoksutan joka saatanan hetki noita rojuja paikalleen tai nalkutan niiden paikoista.eläkää vaan vaikeesti anonillit. ja yrittäkää kasvaa ihmisinä niin olisitte parempia äitejäkin, eiks jeh.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole naulakkoa tai lipastoa, jonka päältä ottaa asetelmakuvia, sillä neliöitä on vähän ja estetiikalle jää vähän tilaa. Huoneita on kaksi - olohuone ja keittiö, keittiössä syödään ja olohuoneessa leikitään, joten selvältä nyt tuntuu, että sekä lelukorit että kuivuvat ruokalaput löytyvät paikalta. Ja yleensä myös pyykinkuivausteline. Isoin syy ehkä sisustuskuvien puuttumiseen on itse se sisustus. Mua ärsyttää aina yhtä paljon, että kaikki meidän kirjahyllyn mapit eivät ole samanvärisiä ja etten vieläkään ole voinut ostaa niitä kahdensadan euron lasiovia kirjahyllyyn, jolloin myös kirjahyllyn alimpien hyllyjen kirjoja voisi säilyttää siellä - nyt kun ne ovat pinoina työpisteellä ja kirjahyllyjen päällä. Meillä kyllä imuroidaan joka ainoana päivänä, pyykkikone käy kolmesti päivässä ja viikkosiivouksen rutiinit on hanskassa, mutta hidasteena toimii esimerkiksi vaatekaapin sisällön lattialle levittävä taapero joka murustelee nanosekunnissa varastetun keksin atomeiksi ja räjäyttää riisipaketin lattialle sillä välin kun käyt vessassa.Iloitsen silti puolestasi, jos teidän kotinne näyttää aina siltä että Avotakka voisi tulla kylään - ehkä pidätkin huippuihanaa sisustusblogia, josta voisin kurkkia inspiraation toivossa?

  VastaaPoista
 4. Minun mielestäni kotisi on kaunis. Ihana huomata, että harmoniseen sisustukseen ei tarvitse suurta budjettia tai holtittomasti neliöitä. Koti myös saa olla asutun näköinen :)Keskenhän se sisustus taitaa olla aika monella (minulla ainakin), etenkin kun nälkä kasvaa syödessä. Juuri kun on saanut jonkun asian kuntoon, jokin toinen alkaa pistää silmään keskeneräisyydellään.Hatunnosto kerran päivässä imuroivalle! Meillä imuroidaan kerran viikossa, ja sekin tekee tiukkaa (vaikka tarvetta kyllä olisi tiheämmälle tahdille).

  VastaaPoista