Social Media Icons

tiistai 28. elokuuta 2012

Kirppisonnea

6 kommenttia , , , , , , , , Share It:


Kirpputoreja kiertelen melko usein, viikottain, mutta harvemmin lähden varta vasten kirpputoreille penkomaan. Minä pyörähdän kirpparilla kauppareissun yhteydessä tai bussia odotellessani. Ostan tavaran, kaksi tai kolmekin, mutta usein lähden myös tyhjin käsin. Itsepalvelukirpputoreilla huomattavissa on, että ihmiset osaavat vaikeina aikoina keksiä tapoja tienata käytetyllä tavaralla, valitettavasti. Tästä lukuisia kokemuksia on täynnä Paskat kirppislöydöt-blogi, joka on kutkuttavaa luettavaa kirpputorimyyjistä, jotka todella tuntevat tavaransa arvon.
Viime aikoina minulla on käynyt kirpputoreilla kuitenkin aivan järjettömän hyvä tuuri. Olen ostanut vähän, mutta tarpeeseen ja tietenkin hyvään hintaan. Vai mitä sanotte kahdesta hyväkuntoisesta Polarn O. Pyretin tunikasta, joiden yhteishinnaksi tuli kolmekymmentä senttiä? Entäpä kahdesta MoloKidsin paidasta, jotka maksoivat euron? Tokikaan merkillä ei ole väliä, jos kuosi on kiva ja hinta vielä parempi - itse en esimerkiksi pidä MoloKidsin valokuvaprinteistä, en vaikka saisin ilmaiseksi. Erityisen bongailun kohteena ovat olleetkin Lindexin ja Tutan vaatteet, jotka juhlivat väreissä ja kuoseissa, ihan niinkuin lastenvaatteiden kuuluukin!

Eilisen maitokauppareissun yhteydessä löysin (yllä olevat) ihanat IdaT:n keltaiset seeprakurahousut Helmille puolellatoista eurolla ja kaksi bodya beibille kuudenkymmenen sentin yhteishintaan hyväntekeväisyyskirppikseltä. Materialismionnellisuuteni määrä on mittaamaton.Ehdottomasti paras löytöni oli jo meiltä löytyvä, kirpparilla kahden euron hintalapulla varustettu kokoontaitettava Flexi Bath-amme pinkin värisenä, jonka ostin lahjaksi vauvasta haaveilevalle ystäväpariskunnalle, joilla on vähintäänkin yhtä kehnosti tilaa kylpyhuoneessa kuin meilläkin. Nyt jään toivomaan heidän tulevasta lapsestaan tyttöä... Vaikka tosiasiassa ammeelle löytyy varmasti rakastava koti, kävi niin tai näin. Sitä ennen amme ajaa meillä kotona pyykkikorin virkaa.
 
Hyväntekeväisyyskirpputorit ja pihakirpputorit ovat mainioita paikkoja tehdä edullisia löytöjä. Menekki on kohtuullisen pientä ja merkillä ei ole tekemistä hinnan kanssa useinkaan. Lastentarvikekirppiksillä ketjuvaateliikkeidenkin käytettyjen vaatteiden hinnat hipovat lähestulkoon uusien hintoja ja parhaat viedään heti käsistä, valitettavasti.

Missä sinä teet parhaat löytösi? Missä menee käytetyn lastenvaatteen kipuraja hinnan suhteen ja mikä tekee käytetystä vaatteesta hintansa veroisen? Mikä on sinun viimeisin kirpputorilöytösi?

6 kommenttia:

 1. Wautsi mitä löytöjä ! Noi seeprakurahousut on iiiihanat ! :) Itte tulee käytyä kirppiksillä melko harvoin, lähinnä kun käydään mummolassa. Monet kerrat oon lähtenyt tyhjin käsin, mutta jokunen aika sitten bongasin pojalle kivat pestävät Vikingin kengät ens kesään ja olivat halvat. Mitään kipurajaa hinnoille en osaa varsinaisesti sanoa. Pari euroa vaatteesta on ihan jees, jostain erikoisemmasta voisin toki maksaa enempikin !Pitäis vaan alkaa enemmän käymään kirppareilla. :p

  VastaaPoista
 2. Mahtavia löytöjä!Itsekin kirppistelen usein, nyt vähän vähemmän mutta kotona ollessa viikoittain. Usein sieltä jotain löytyykin ja valtaosa meidän lasten (ja toki osa omistakin) vaatteista on juuri kirppiksiltä löytyneitä. Vain yksittäisiä juuritässäjanytsaatava-vaatteita olen ostanut kaupasta.Viimeaikoina kun kirppiksillä vietetty aika on todella kortilla, olen käynyt ostamassa tulevalle vauvalle vaatteita lastenvaatekirppikseltä, jossa toki hinnat ovat korkeammat kuin itsepalvelukirppiksillä, mutta sieltä se tavara löytyy helpommin. Värikkäät vaatteet (ja pöllökuosit!) ovat meilläkin pääosassa, merkillä ei ole mitään väliä, kunhan materiaali tuntuu (ja näyttää) hyvälle. Kipuraja käytetyille vaatteille menee muutamassa eurossa, toki haalareista ja ulkoiluvaatteista saa maksaa enempi.Tulee se vaan niin paljon halvemmaksi käydä kirppiksillä, ja eipä ne pienten vaatteet niin kamalasti kulukaan joten mukavaa vaan kun ihmiset viitsivät kierrättää. Joku roti kuitenkin, olkoon kuinka uusi, käyttämätön ja merkkivaate, mutta bodysta en kymppiä maksa. Mutta eihän se ole hullu joka myy vaan se joka ostaa!

  VastaaPoista
 3. Tykkään myös käydä kirpputoreilla, tässä mun kodin ihan lähellä ei mitään tosi hyvää ole mutta käyn kuitenkin. Ja olen aika pihi kirppishinnoissa, mielestäni kirppis tavaroilla ei kuulu tienata eikä myydä todella huonokuntoisia/risoja vaatteita tai tavaroita. Paljon olen ostanut tulevalle vauvalle ja itselleni vaatteita ja kotiin erillaisia sisustus juttuja. Usein löytyy kivoja ja hyväkuntoisia juttuja (:

  VastaaPoista
 4. Onko ehdotuksia hyvistä kirppareista, kun ollaan perjantaina tulossa viikoksi Helsinkiin? Olisi kiva käydä kiertelemässä siellä ja sinä jos kuka (hyvällä tarkoitan) tiedät minne suunnata!

  VastaaPoista
 5. Ai lastentarvikekirppareita vai hyviä kirppiksiä ylipäätään? Suunnatkaa viikonloppuna ainakin Vallilaan Valtteri-kirppikselle, se on sellainen iso makasiinirakennus aleksiskivenkadulla ja viikonloppuisin siellä on tosiaan kirpputoritoimintaa. Parhaimmat löydöt tekee heti aamusta ja parkkipaikankin saa paremmin heti ysiltä jos autolla suuntaa paikalle. Helsingissä on pari hyvää lastentarvikekirppistä, intiankadulla sijaitseva Vekarakirppis jonka yhteydessä on kahvio ja josta löytyy laajalti erilaista tavaraa syöttötuoleista imetyspaitoihin ja lastenvaatteisiin. Vuosaaresta löytyy sitten Piilo-lastenvaatekirppis, jossa mun mielestä myydään aika poikkeuksetta värikkäitä lasten merkkivaatteita. Ai niin, ja onhan Minipoppookin Helsingissä (vain meidän sijaintimme kannalta ihan liian vaikean matkan päässä), aiemmin se oli muistaakseni Malminkartanossa, mutta nyt se on muuttanut, ehkä Kannelmäkeen? Google auttaa. ;)Myös kierrätyskeskukset kannattaa ehdottomasti tsekata! Siellä etenkin lastenvaatteet saa edullisin hinnoin, huonekalut sun muut on kyllä melko hinnoissaan. Uffit ja Fidat kannattaa jättää suosiolla käymättä jos budjetti on pieni - tavara on melko ylihinnoiteltua, mutta esimerkiksi Pelastusarmeijan kirppiksiltä olen tehnyt megamahtavia löytöjä (esim. yllä olevat). Mun kirppisrepertuaarini ei ole iso, mutta kiertelen melko usein samoja kirppiksiä ja siten teen löytöjä.

  VastaaPoista
 6. minä ostan oikeestaan kaikki lasten vaatteet kirppiksiltä, ja saadaan paljon myös tutuilta vaatetta. ite oon kyllä sen verran pihi et koetan tehä jotn. euron-parin löytöjä maksimissaan :D paras löytö lähiaikoina on varmaan ollu se 2e:n rengasliina. ja kauhee kasa vanhaa marimekkoo 5e:lla :) myös ota ilmaiseksi koreista tekee toisinaan huippu löytöjä.(kuten tän kylän srk:n kirpulla, melkein parempaa kamaa siin ilmaisex korissa kun myynnissä :D)

  VastaaPoista