Social Media Icons

maanantai 13. elokuuta 2012

Äitiysvaatetuksen pirkka-niksi

13 kommenttia , , , , , , Share It:

Farkut / Zara
Tukivyö / Anita, Lapsenpäästäjän puoti

Elän aikaa jolloin sinnitellään kaapista löytyvien normaalilla mitoituksella varustettujen vaatteiden kanssa. Äitiysfarkut ovat jo tilauksessa, mutta siihen saakka itsepintaisesti käytän lempifarkkujani, pienellä virittelyllä tietenkin - pötsi kun näkyy ja tuntuu.

Pian alkaa kahdeskymmenestoinen raskausviikko, mikä minun tapauksessani tarkoittaa, että olen viimeiset kaksi kuukautta turvautunut legginsseihin ja kaverini lanseeraamaan köyhän naisen äitiyshousujen niksipirkkailuun - ponnariin ja jo viime raskaudessa ylistämääni masutuubiin. Kohdunkorkeusmitat paukkuvat, kohtu on eteenpäin kallistunut ja tyyppikin vastaa miltei kaksi viikkoa isompaa, mutta vielä toimii! Ponnari siis napin paikalle, mahatuubi housujen vetoketjun ja napin peitoksi. Lyhyemmän masutuubi mallinenkin pelittää - itselläni siis käytössä Lidlistä huimaan viiden euroon hintaan ostetut kaksi lyhyttä, mustaa mahatuubia, tukevammat, pidemmät ja myös kovasti tykätyt mahatuubit olen bongannut kirpparilta, ne ovat Noppiesin.

Strictly Stylessä käytettiin odotusaikana ahkerasti omiin housuihin sovitettavaa belly beltiä, ja samanlaisen hankintaa minäkin kaavailin mutta nuukuksissani ja mukavuudenhaluisena päätin investoida vasta myöhemmin pitkäikäisiin, mukaviin ja laadukkaisiin äitiysfarkkuihin. Itse inhoan ajatustakin, että selkäni vilkkuisi kumarrellessa ja keskitalvella keskivartalo kaipaa ihan eri tavalla lämpöä, joten äitiyshousuihin on turvauduttava. Vanhat, mahakuvissakin näkyneet Mamalicious-farkut ovat olleet jokaisen euron arvoiset, mutta yli puolentoistavuoden tauoton käyttö näkyy kyllä reikinä mahatrikoossa ja värin armottomana haalistumisena. Hyvissä äitiysfarkuissa mahan trikooresori on aina sopivan kokoinen, ei lörpsähdä tai mene rullalle paidan alla, muttei myöskään koskaan purista. Pitää myöntää, että odotan Mamamia.fi-verkkokaupan uuden syysmalliston äitiysfarkuilta paljon (mitä niistä pidän, kerron myöhemmin, ne saapunevat vasta parin viikon päästä sillä syysmallisto ei ole rantautunut vielä edes Mamamiaan - lue lisää yhteistyöstä täältä).

Suomessa vastaavanlaista housujen jatkopalaa löytyy ainakin Carriwellilta (Carriwell Flexi Belt) ja saatavuus ainakin nettikaupoista tuntuu olevan hyvä. Esimerkiksi Vekaravintti-verkkokaupassa jatkopalasetin hinta on viisitoista euroa, joten kovinkaan isosta investoinnista ei puhuta.

13 kommenttia:

 1. belly belt (joka oli viime raskaudessa mulla lainassa isosiskolta) ei valitettavasti toimi itseni kaltaisilla, jotka paisuvat raskausaikana kaikkialta muualtakin kuin vatsasta - vaikka hetuloisivat ravinnokseen pölyhiukkasia. toimii vain niillä, jotka saavat tohon eteen sellaisen kätsyn sievän pallon.mun ratkaisu on ollut siis puolijoukkueteltta.

  VastaaPoista
 2. Toi pompulajuttu oli mullakin oikein toimiva niin kauan että pylly levis ja omat farkut ei enää noussu ylös sen takia :DD Se on ihan mahtava keksintö! :D

  VastaaPoista
 3. Ja hei, sitten kun ei enää ponnari riitä, niin voi siirtyä niihin kuminauhapantoihin! :---D Kokemuksella voin sanoa, että toimii!

  VastaaPoista
 4. Joo, ja aika matalalantioiset housuthan pitää olla myös, itse suosin aika korkeaa vyötäröä. Mulla kiloja ainakin tuli viimeksi lantiolle (peppuun) ja vanhat farkut sain unohtaa, joten itsellä tuo jäi hankkimatta - juurikin siksi että hyvät äitiysfarkut kestää ne kilot pepussakin. ;)

  VastaaPoista
 5. Kuminauhapanta? Oh God, en kyllä voisi ehkä itse, en kestäisi katsoa kuinka paljon lantiolle on tullut lisäsenttejä jollain rv 38! :D

  VastaaPoista
 6. Mä niin rakastan tätä sun blogia! Tervetuloa lukemaan myös mun, olen 23.vuotias 7kk ikäisen neidin äiti :)

  VastaaPoista
 7. voi vitsi kiitos tästä!! huippua nyt voin laittaa mun lemppari farkut jalkaan taas :D

  VastaaPoista
 8. Haha! Kätevä :-) Itse käytin töissä ollessani kuminauhaa samaan tapaan kun ei enää mennyt housut kiinni, toimii!

  VastaaPoista
 9. Oho! Nostan hattua ponnariviritelmän kanssa taiteilusta. Mulla on käytössä jo toista kuukautta mammafarkut paitsi lenkkeillessä mennään vielä ponnarivirityksellä, kun en ole raaskinut sijoittaa äitiysverkkareihin. Ostin farkut esikoista odottaessa 2010 henkkamaukasta lähinnä kiireellisyys ja saatavuus tilanteen vuoksi, ja yllättäen ne ovat kestäneet lähes moitteettomassa kunnossa tänne toiseen raskauteen asti. Välissä ne ovat käyneet lainassa kahdella odottavalla kaverillakin ja käyttökertoja on tosiaan tullut huimat määrät. Miinuksena näissä farkuissa taitaa olla vain H&M riistoketjun eettiset aspektit.

  VastaaPoista
 10. Ai, mulla taasen on ihan päinvastaisia kokemuksia H&M Mama-farkuista - liekö laatu huonontunut? Ostin siis 2011 kevättalvella kahdet ja vielä rv 25 kummatkin housut tuntuivat lörpöttävän maharesoristaan, koot olivat ihmeellisen pieniä (normaalisti käytän kokoa 42 ja muut äitiyshousuni olivat kokoa 40, mutta H&M:n farkut olivat kokoa 46!) ja malli jotenkin minulle tosi huono. Raskauden jälkeen ei voinut ajatellakaan laittavansa niitä päälleen, sillä mahatrikoo lörpötti ja valui, toisin kuin Mamaliciousin farkuissa, jotka oli ihan megaihanat imettäessä kun ei tarvinnut huolehtia mahan vilkkumisesta vaikkei päällä imetyspaitaa olisi ollutkaan. Mamalicioukset maksoi silloin Stockalla muistaakseni kahdeksankymppiä, mutta olivat joka euron arvoiset ja ovat edelleenkin rennoimmissa tilaisuuksissa käytössä - ne on nykyään vähän isot.

  VastaaPoista
 11. Jos tarvit mamma farkkuja koossa 44 niin täältä löytyis ihan muutaman euron hinnalla. Ja paitoja L koossa.

  VastaaPoista
 12. Laitan sulle viestiä blogisähköpostiisi! ;)

  VastaaPoista
 13. Oon tyytynyt H&M:n äitiyshousuihin. Ne on halvat ja ihan hyvät. Paremmista ei tosin ole kokemusta, mutta ei mulla mitään huonoakaan sanottavaa noista ole. Tällä kertaa ajattelin vielä panostaa useampiin housuihin, sillä kokemuksesta tiedän, ettei mahani palaudu heti synnärillä samanlaiseksi kuin ennen raskautta :D

  VastaaPoista