Social Media Icons

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Uusi yllätyssuosikki


Houkuttelin Oi mutsi mutsin tänään meille kylään itsetehdyllä puolukkarahkapiirakalla, ja ilmeisesti leipomistaidoistani puuttellisen kuvan omaava ystäväiseni tulla tupsahtikin kera tuliaisten. Hän toi teetä, yhtä omista suosikeistaan, Clipperin valkoista teetä, jonka arveli sopivan hyvin raskaana olevalle rauhoittavaksi iltateeksi. Minä en ollut koskaan valkoista teetä juonut ja haudutettavan yrttiteen (nykyään entisenä) suurkuluttajana suhtauduin (tähänkin) alkuun skeptisesti.
Osa ehkä muistaakin minun tykästyneen Helmin odotusaikana luontaistuotekaupoista saatavaan Clipperin vadelmanlehtiteehen. Sitä ei vielä ole kaapissa, (jo olemmassa olevien) supistuksien vauhdittavien ominaisuuksiensa vuoksi. Kuten Clipperin paketit yleensäkin, on tämäkin niin kaunis, etten ehkä viitsi laittaa sitä kaappiin ollenkaan.

Koska olen viime aikoina päättänyt määrätietoisesti voittaa ennakkoluuloni ja kokeilla rohkeammin uusia juttuja, keitin kupillisen teetä, myös vierailulla olleelle Oi mutsi mutsille. Sitten toisen. Ja kolmannen. Ja neljännen. Ja tarjosin kupilliset vielä iltateelle tulleille vanhemmillenikin. Maku on sopivan mieto, kepeä, eikä se kaipaa kaverikseen edes hunajaa. Monet kahvi-ja teelaadut voimakkaine tuoksuineen ja aromeineen ärsyttävät nykyään, mutta tähän tykästyin. Yllätyksekseni sain myös tietää, että valkoinen tee sisältää eniten terveellisiä antioksidantteja, joten tämä lienee ihan hyvä mieliteko. Lähestulkoon kaikkein pienimmistäkin päivittäistavarakaupoista saatava edullinen tee tuli jäädäkseen kauppalistallemme.

Keitin taas kupillisen, vielä yhden itselleni. Sen, jota nyt haudon käsissäni. Ja jonka kanssa aion paneutua taloyhtiön roskakatoksen aikakausilehtien kierrätyspisteen antimiin. Juuri nyt, yksin. Pesukoneet pyörivät jossain taustalla, ulkoa kuuluu vaimeaa huminaa. Kiireisen, kiukkuisen ja päiväunettoman päivän päätteeksi tarvitsen juuri tällaisen hetken. Yksinäisen ja hyvänmakuisen.

10 kommenttia:

 1. Hei, mulla on sulle kans teetä! Unohdin vaan viimeksi antaa kun olin niin disorientoitunut koko päivään. :D

  VastaaPoista
 2. joo ja multa saat noin tuhat pakettia imetysteetä, jos vain haluat.

  VastaaPoista
 3. Tuosta on olemassa myös mintulla terästetty versio. Se vasta hyvää onkin!

  VastaaPoista
 4. clippersin vihreä minttutee on kans ihan parasta!

  VastaaPoista
 5. Join Clippersin vadelmanlehtiteetä loppuraskaudesta, mutta silti jouduin käynnistykseen. Join litratolkulla imetysteetä (kallista ja pahaa semmosta), mutta pojasta tuli korvikevauva. Nyt juonkin teetä, joka ei edes lupaa auttaa yhtään mihkään :D

  VastaaPoista
 6. Pitää myöntää, että uteliaisuudesta kokeilen kaikenlaista ja elän ihmiskokeideni koekaniinina, mutta olen vallan skeptinen joidenkin asioiden suhteen. En usko Helmin syntyneen kuutta päivää ennen laskettua aikaa koska join vadelmanlehtiteetä, mutta imetysteen uskon auttaneen vauvan mahavaivoihin fenkolinsa ja muiden yrttiensä ansiosta (ja minä pidin maustakin!), mutta maidontuotannolle en sen usko tehneen ihmeitä. Pääasia on maku, ei siitä mihinkään pääse. :)

  VastaaPoista
 7. Heei, tuli vaan yhtäkkiä mieleen, joko on keittiö remontoitu? Tuntuu et siitä on kauheen paljon aikaa ku alko mutten muista nähneeni postausta valmiista kitsenistä! :D

  VastaaPoista
 8. Voitko kuvitella, viimeiset kaapinovet haettiin tänään keittiöfirmasta ja ne laitetaan paikoilleen viikonloppuna! :D Kulmakaappi mekanismi uupuu vielä, mutta sekin saataneen ensi viikolla. Loppusilausta tuo on vielä vailla, listoja ja sen sellaisia, ja lisäksi meillä vaihtuu vielä ruokailuryhmäkin (meillä on ollut 1,5vuotta isäni ikivanha "lainassa").

  VastaaPoista
 9. Mutta siis postaan keittiöstä heti kun se saadaan valmiiksi! Eihän tämä remppa olekaan kestänyt kuin kolme kuukautta, kiitos kaiken maailman led-yrittäjien ja keittiöfirman hiljaisten lomakausien...

  VastaaPoista
 10. Haaste :) http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/07/aiti-haaste.html

  VastaaPoista