Social Media Icons

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tukitoimia

27 kommenttia , , , , , , , Share It:
 Kuva lainattu täältä.


Kirjoittelinkin aiemmin tukivyöhimotuksestani ja kyselin teiltä käyttäjäkokemuksia. Sain liudan positiivista palautetta Anitan Baby Belt-tukivyöstä ja fysioterapeuttien suosittelemista erikoisvöistä, sekä vinkin, että viimeisimpänä mainittuja saa lainaan raskausajaksi oman terveyskeskuksen kautta ihan ilmaiseksi suurimmassa osassa kunnista. Kannattaa siis ajatella myös niitä.

Minulla on ollut nyt parin viikon ajan käytössä Anitan tukivyö, joka on peräisin (saatu) Lapsenpäästäjän puodista, jossa niitä sovittelinkin aiemmin. Sovituskierros osoitti, ettei näitä kannata ilman asiantuntevaa apukättä sovittamassa tilata netistä, niin helppoa kuin se olisikin, valitettavasti. Oikean koon löytäminen ja sopivan kireysasteen tietäminen itsekseen on aika kunnianhimoista puuhaa. (Hankin aikapäiviä sitten kirpputorilta L-kokoisen Anitan joka osoittautui aivan liian isoksi . S-koko oli juuri himpun verran liian pieni ja täydelliseksi muotoutui M-koko.)
Vaikka ajattelin hyötyväni tukivyön käytöstä vasta syksyllä, puolivälin jälkeen, mutta Lapsenpäästäjän puodin pitäjä, kätilö, suositteli tapauksessani käyttöä raskauden alkumetreiltä loppuun saakka, kannettavana kun on koko ajan taapero. Ensimmäisiä kertoja tukivyötä päälle pukiessani ähkin ja tunsin oloni oven väliin jääneeksi. Se oli napakka, ei puristanut kuitenkaan, mutta mietin kyllä, miten ihmeessä voisin unohtaa vyön olemassaolon. Kun kolmantena päivänä unohdinkin aamulla laittaa vyön päälleni oli olo lähestulkoon alaston. Tuntui että jotain puuttui. Enkä todella huomannut sen olemassaoloa enää. Pystyn juoksemaan bussipysäkille ilman takaraivossa kiljuvaa vessahädän tunnetta, ja olo on kummallisen... kevyt.

 Kuva lainattu täältä.

Monet teistä tietävätkin viime odotusajaltani inhottavan taipumukseni turvota muodottomaksi mötkyläksi ja kerätä uskomattomat määrät nestettä kehooni. Tällä toisella kierroksella on käyttänyt miltei alusta saakka "sään salliessa" tukisukkia. Kyllä, tukisukkia! Ballerina-ja sandaalikeleillä olen tosin ollut sukitta, koska sukat & sandaalit-look istuu vain kaljamahaisille aurinkorantaturisteille. 
Jotain maagista näissä kiristävissä ja puristavissa sukissa on, sillä pitkänkään päivän päätteeksi jalat eivät ole turpeat, väsyneet ja särkevät. Onhan näissä hieman kukkahattutätimäinen status, mutta niin on kyllä potkupallon kokoisilla, ballerinoista pursuavilla turpeilla jaloillakin.
Malleissa on eroavaisuuksia paitsi materiaaleissa, kuoseissa, väreissä myös hinnoissa (hintahaarukka vaihtelee muutamasta eurosta 70-80 euroon parilta). Ainakin Boobilta löytyy varsin varsin edulliset puuvillatukisukat, Mamamiassa hinta on 13 euroa. En ole itse kokeillut niitä, mutta himotellut jo jonkin aikaa. Omani sain anopiltani, mutta lyhytsäärisenä yksilönä olen joutunut kikkailemaan juuri liian pitkälle tulevan sukkaparin kanssa.

Tietoa siitä, miten tukisukat toimivat, löydät esimerkiksi täältä.

Onhan olo hieman vanhempiin varsiin veistetty ja raihnainen, kun äitiysfarkkuostosten sijaan etsin täydellisiä tukisukkia ja fiilistelen selkää tukevalla raskausajan tukivyöllä, mutten enää koskaan halua palata siihen olotilaan, josta viimeksi viimeisellä kolmanneksella kärsin - järjettömästä turvotuksesta ja kömpelöstä fiiliksestä.

27 kommenttia:

 1. Boobin tukisukat on aivan huiput. Terkuin monia tukisukkia testannut :)

  VastaaPoista
 2. Ja tämän mainoksen siis tarjosi tuo puoti? paljonko maksoit vyöstä?

  VastaaPoista
 3. Hei, kiva kuulla! Ehkä uskaltaisin nyt noita testata. :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen nyt toisella odotuskerralla nauttinut raskausajan tukisukkahousuista. Oi että tulee tanttamainen olo (ja paksuutensa vuoksi eivät ole huomaamattomat vaikka ovatkin ihonväriset sukkahousut), mutta juhlissa ja muuten vain pitkää seisomista vaativissa tilanteissa ovat olleet aivan ehdottomat! Niin se kokemus kasvattaa... ;) Mutta huomasinpa myös, että ainakin näiden kohdalla kannattaa satsata laatuun hinnasta tinkimättä: Ostin kahdet tukisukkahousut, halvat (9,90e, merkkiä en muista) ja kalliit (39,90, olisiko Boob vai mikä lie merkki mutta Bebesistä ostin). Halvat menivät rikki heti ensimmäisellä kerralla, kun vedin niitä jalkaan. Siis siinä jalkaan vetäessä eli en ehtinyt käyttää kertaakaan! Kalliimpia olen nyt käyttänyt jo monenmonta kertaa ilman mitään jälkiä. :) Ja kyllä, noidenkin jalkaan vetäminen (ja esim. vessassa käyminen) on tus-kaa, mutta kunhan ne saa kiskottua päälleen, eivät tunnu missään mutta selkeästi helpottavat jalkoja ja vatsan aiheuttamaa taakkaa.(En tiedä muistatko enää mua? Sivuääni-blogistani. Typyhän on noin viikon Helmiä nuorempi ja nyt odotamme Miehekkeen kanssa toista naperoa saapuvaksi lokakuussa. :) )

  VastaaPoista
 5. No en kyllä miellä tätä itse vähääkään mainokseksi monestakin syystä. Ensinnäkin, sain vyön kyllä, mutta siihen (kuten ei mihinkään muuhunkaan blogin kautta saatuihin tavaroihin) ei liittynyt _minkäänlaista_ kirjoituspakkoa. Toisekseen, pohdin jo ennen raskautta tukivyön hankkimista (blogissakin) ja kirjoitin yhtälaisesti käyttökokemuksiani siitä kuin anopiltani saamistani (merkkiä en tiedä) tukisukistakin.

  VastaaPoista
 6. First things first, kyllä mä sut muistan! Vau.fi-foorumilta bongasin joskus sun blogin ja se on ensimmäinen raskaus/äitiysblogi jota aloin seuraamaan, ja jonka myötä aloin myös pitää omaa blogia. Mua on harmittanut monet kerrat kun menit salasanan taakse typyn synnyttyä, olen miettinyt että mitäköhän teille kuuluu jne, viimeksi itse asiassa eilen illalla! Project Maman kommenttiboksista muistaakseni bongasin joskus, että teille on tulossa toinen, onnea siitä! Me vielä vaan vauvakuumeiltiin silloin ja toiveikkaana ajattelin että vielä me tullaan perässä. :)Mä en olekaan koskaan kuullut tukisukkaHOUSUISTA, pitääkin paneutua asiaan - josko osaisin käyttää paremmin mekkojakin, maailman parhaimpia raskausvaatteita.

  VastaaPoista
 7. Minkä takia et voi kirjoittaa suoraan saaneesi tavaran ilmaiseksi? Arvostan blogaajia, jotka kertovat AVOIMESTI ilmaistuotteistaan. Tämä on "Sascia" hyvä juuri sitä piilomainontaa, otat vastaan tuotteen ja kirjoitat siitä arvostelun ilman mainintaa sen olleen ilmainen. Kyseletkö sinä ilmaisia tavaroita pitkin kauppoja jos se on niin hankala kirjoittaa meille lukijoille? T. yksi ei-blogaaja

  VastaaPoista
 8. Kiva että muistat. :) Sun blogi on kasvanut niin suureksi, että aina miettii olevansa vain yksi lukija satojen joukossa, ja ettei bloggari voi mitenkään muistaa kaikkia vanhoja lukijoita. Ahkerasti mäkin taustalla luen, mutta luvattoman harvoin jaksan kommentoida. Lyhyesti kerrottuna voin sanoa, että hyvin meillä menee! Typy kasvaa hurjaa vauhtia - aivan kuten olet itsekin varmasti Helmistä huomannut. Mihin tää vuosi onkaan kulunut?! :DTyyppi (eli tämä toinen naperomme) tarttui matkaan vähän yllättäen, ennen kuin edes itse ehdimme varsinaisesti aloittaa yrittämistä. Kai se sitten oli kohtalo. ;) Pohdittiin kyllä, että milloinkahan aloitettaisiin uusi yritys, mutta sen pidemmälle ei päästy kun Tyyppi jo ilmoitti tulostaan. :DSitten takaisin sukkahousuihin: Ostin sukkahousut juurikin samalla, kun ostin (elämäni ensimmäisen) äitiysmekon kesän juhlia ja arkeakin varten. Toimii mekon kanssa loistavasti! Samoin tunikojen ja legginsien kanssa. Ei tosiaan näytä seksikkäältä, mutta who cares kun jalat ja vatsakumpu kiittää? ;)

  VastaaPoista
 9. Luulin sen käyneen ilmi tekstistä, mutta ilmeisesti erehdyin. Ja mitä tulee ilmaisiin tavaroihin (joita ei kyllä mitenkään satele, vastoin monien ennakkokäsityksiä), niin ei mulla ole aikaa niitä mistään kerjätä, en kai minä siksi blogia pidä. Tämä on mun harrastukseni, ei muuta.

  VastaaPoista
 10. Kanssaodottajat muistaa hyvin. Outoa, tuntuu että olisi valovuosia siitä kun olen jännännyt viimeisillään raskaana olevien blogitaukoja, odottanut synnytyskertomuksia, ensimmäisiä vauvapostauksia. :)Kiva kuulla, että teille sattui iloinen yllätys ja että kaikki on hyvin! Kirjoitteletko vielä jossakin foorumilla?Mun pitää paneutua noihin tukisukkiksiin, konsepti kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 11. Haa! Mulla on Anita-merkin liivit vieläkin. just mietin, et mahdanko ikinä päätyä takaisin toppausrintsikoihin kun kaarituettomat on niin hyvät. Mutta tukivyöstä en osaa sanoa mittään.

  VastaaPoista
 12. Tekstissä Sascia kertoo SELVÄSTI vyön olevan peräisin (___SAATU___) Lapsenpäästäjän puodista. Onko aloittaja-Ano lukenut huolimattomasti?

  VastaaPoista
 13. Ei lukenut aluksi. t. toinen ano, jota myös ärsyttää tällaiset saadun tavaran piilottelut. Lueppas teksti ilman tuota LISÄTTYÄ (saatu) kohtaa, saatko käsityksen että tukivyö on saatu ilmaiseksi? Sascia ei ilmoita tuotteen ilmaisuutta, vain sen mistä se on "peräisin", mikä antaa harhakuvan ostamisesta. Bloggarit voisi välillä keskittyä myös ilmaisen tavaran merkkaamiseen, ei vain sen vastaanottamiseen.

  VastaaPoista
 14. En valitettavasti kirjoittele enää missään julkisesti - mitä nyt muiden blogeja kommentoin. ;) Sivuääni kyllä porskuttaa salasanan takana, mutta päivittyy harvakseltaan. Nyt olisi taas intoa blogata enemmänkin, mutta Vuodatus on nurin enkä halua aloittaa uutta blogia. Vuodatuksen pitäisi alkaa toimimaan joskus parin viikon päästä, sitten jatkunee munkin kirjoittelu sillä areenalla.

  VastaaPoista
 15. Hei, oon varmaan vähän tyhmä kun en tajua, mutta miksi siis liikkeet antavat ilmaiseksi sulle tai muille bloggareille, jos ei edes edellytetä kaupan/tuotteen mainostamista blogissa? :-O

  VastaaPoista
 16. Joo, todellakin lisäsin tuon "saatu"-sanan vasta myöhemmin, koska kaikille ei ilmennyt miten vyö minulle on päätynyt. Itse en tullut asiaa edes ajatelleeksi, kirjoitin tätä(kin) tekstiä aivot kohmeessa, huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Yritykset ja yrittäjät tietenkin hiljaa mielessään toivovat että bloggarit kirjoittavat käyttökokemuksistaan, mutta velvoitetta sellaiseen ei ole. Kuten ei myöskään tuotteen kehumiseen tai mainostamiseen.

  VastaaPoista
 17. Mullakin on Anitan liivit ja ne on kyllä superhyvät! Myös Ipanaisen valikoimista löytyy hyviä imetysliivejä, puolet halvemmalla ja kauniilla ulkoasulla varustettuna vaan. Sieltä oon ostanut varmaan neljät, niitä kuitenkin on peusssa aina. Nyt kun imetys on jäänyt, olen mä käynyt ostamassa ihan alusvaateliikeestä uusia liivejä - kaarituettomia! :D Vaikka ajattelisi ettei näillä rinnoilla sellaisia käytettäisi.Niin, ja Stockan Outletista ostin neljän euron aleliivit, joskin ihan hyvää merkkiä, ja on ne on ollet ihan parhaat, vaikka sellaiset paksut ja kaarituelliset onkin (ei topatut kuitenkaan). Kannattaa siis harkita sellaisiakin. :)Ainakin Changelta löytyy hyvä valikoima kaarituettomia liivejä isoissakin kuppikoissa.

  VastaaPoista
 18. Mä en jotenki usko siihen changeen, oon lindex-ihmisiä mitä tulee rintsikoihin.

  VastaaPoista
 19. Joo, Lindexillä on hyviä rintsikoita. Tai se Ella M-mallisto on yleensä aika bueno.

  VastaaPoista
 20. Suomin on kateellisten maa. Sulla on mahtava blogi ja on hienoa,että arvostelet raskausajan tuotteita täällä rehellisesti. Kokemukseen perustuva tieto tuotteista on arvokasta niin tuotteiden myyjille kuin niiden ostajillekin. Anitaa myydään Suomessa tosi monessa kaupassa ja verkkokaupassa, joten tämä juttuhan hyödytti kaupallisessa mielessä nimenomaan Anitaa- ei yksittäistä myymälää. Jatka samaan malliin, äläkä välitä pikkusieluisten kommenteista:)

  VastaaPoista
 21. Komppaan edellistä. Etsin tänään nimenomaan netistä kokemuksia ja keskusteluja Anita-tukivyöstä, koska olen sellaisen hankintaa vakavasti harkinnut. Tämä juttu oli isoksi avuksi, koska olen suurinpiirtein samanlaisessa tilanteessa kuin Sascia; toinen raskaus ja kannettava esikoinen. Se mistä ja miten tukivyö on Sascialle tullut, on ihan toisarvonen asia. Noita vöitä on Suomessa myyty vuosia ja niitä saa tosiaan monestakin liikkeestä. Kiitos kuitenkin Sascialle taas hyvästä kirjoituksesta. Olet huipputaitava kirjoittaja!

  VastaaPoista
 22. Voi miten hyvä mieli tuli viimeisimmistä kommenteista! :) Voin siis todella suositella tuota Anita-tukivyötä, edellisessä raskaudessani en ollut moisesta kuullutkaan ja katkerana kuuntelin synnytyksen jälkeen ystäväni suitsutusta tukivyöstä, tuosta Anitasta nimenomaan. Päätin että toisessa raskaudessa ainakin kokeilen, ja kyllä se on ollut kovassa käytössä jo tovin. Ja kyllä tuen tarvetta on jo nyt, vaikka viikkoja on kasassa vasta 17+0, kun tosiaan on taapero kannettavana - me asumme myös hissittömän talon kolmannessa kerroksessa ja ulkoilukertojen, pyykkitupien ja kauppareissujen päätteeksi tuo kymmenkiloinen jötikkä on kannettava ylös aina yksin. Ja kaikki muu oheistavara tietenkin myös.

  VastaaPoista
 23. Hyvä vinkki myös tuo, että jos mahdollista, niin kannattaa ostaa myymälästä - ei verkkokaupasta. Meinasin jo tilata, mutta nyt tulin toisiin ajatuksiin. Saahan väärän koon palauttaa, mutta siinä on aina oma vaivansa ja aikaa kuluu. Mulle myös alkaa riittämään rappusten kapuaminen tuon "pikku" (12kg) isännän kanssa. Jonkinlainen nosturi olisi vielä tukivyötä kätevämpi, mutta sellaista ei ilmeisesti ole vielä kehitetty. Eli myymälää etsimään. En valitettavasti asu Helsingissä . Muuten menisin kyllä tuohon mainitsemaasi Puotiin. (Tuli hyvä mieli niiden nettisivuista) Olen itse yrittäjäperheestä, ja mielestäni hyviä yrityksiä täytyy tukea. Se,että on saanut jonkun tuotteen liikkeestä, on vain positiivinen asia. Sehän meni hyvään ja arvokkaaseen tarkoitukseen. Ja hyödyttää kaikkia...ostajia ja myyjiä...

  VastaaPoista
 24. Kerron tällaisen hassun tarinan liittyen noihin tukisukkahousuihin. Olen keski-ikäinen mies, jolla on ollut muutaman vuoden ongelmia jalkojen kanssa. Työhöni kuuluu pitkien matkojen ajoa autolla, ja seisomatyötä. Olin kokeillut tukipolvisukkia, ja saanutkin niistä hieman apua jalkojen kipeytymiseen työssä. Olin kerran tehnyt 9 tunnin työpäivän, ja jalat oli melko kipeät. Tuolloin ei ollut mukana niitä tukisukkia. Työpäivän lopuksi lähdin ajelemaan kotiin, matkaa oli reilu 400 km. Puolessa välissä kotimatkaa jalat oli niin kipeät, etten enään pystynyt jatkamaan. Pysähdyin yhteen matkan varrella olleeseen kaupunkiin, ja ajattelin, että käyn ainakin jalottelemassa. Yritin myös löytää apteekin, jotta olisin saanut särkylääkettä. En löytänyt apteekkia, mutta kävin hakemassa Lidlistä vähän matkaevästä. Siellä oli tarjouksessa tukisukkahousuja. Kootkin oli sen verran reiluja, että ajattelin että ne voisi sopia minulle. Ostin sellaiset, ja yhdellä syrjäisellä parkkipaikalla taiteilin ne sitten jalkaan. Melkoinen suoritus saada tuollaiset todella napakat sukkahousut jalkaan, kun ei ole kokemusta edes normaali sukkahousujen pukemisesta. Jatkoin sitten matkaa, ja parin kymmenen kilometrin jälkeen yllättäen tajusin, että jalkoja ei särje enään ollenkaan. Tukipolvisukista on minulle hieman hyötyä, mutta tukisukkahousut on moninkerroin paremmat. Talvisin käytän aina pitkillä automatkoilla tukisukkahousuja. Kukaanhan ei tiedä mitä minulla on housujen alla. Kesät on ongelmallisia, kun sukkahousut on liian kuumat pitkien housujen alle, mutta ei niitä oikein shortsienkaan kanssa mies voi käyttää.Olen muutaman kerran tuotakin kokeillut, mutta kyllä vähän hävetti käydä tankkaamassa auto, ja käydä vielä maksamassa bensat kassalle. Tuolloin oli ihonväriset tukisukkahousut jalassa, eikä kukaan kiinnittänyt niihin mitään huomiota.

  VastaaPoista
 25. Ja lisäksi oikean napakkuuden tunnistaminen voi olla vaikeaa, mulla koon totesi oikeaksi asiantunteva myyjä. Voisin kuvitella, että lastentarvikeliikkeistä löytäisi vyötä myös, ainakin kannattaa kysyä. Mäkin olen joskus pähkäillyt tavarahissin rakentamista parvekkeelta alas, helpottaisi arkea huomattavasti, mutta taidetaan vaan etsiä asuntoa ensi vuonna hissillisestä talosta... :DMyös äitini on yrittäjä ja sydämeni on suomalaisten pienyrittäjien puolella.

  VastaaPoista
 26. Voi että, miten alkoikaan hymyilyttämään. Hienoa että olet löytänyt avun tukisukkahousuista. Nyt mäkin haluan ehdottomasti kokeilla, ne kuulostavat todella päteviltä! :-)

  VastaaPoista
 27. Kiitos tukisukkalinkistä! Eksyin Oi Mutsi Mutsi:n blogista tänne sinun tontille ja jäin lukemaan. Odotan itsekin toistani ja vissiin vain viikon perässä sinusta. :) Taaperon ja uhkaavasti paisuvan pakin kanssa toimiminen vaatii välillä aikamoista mielikuvitusta, tukivyö voisi tosiaan helpottaa elämää kummasti!

  VastaaPoista