Social Media Icons

torstai 12. heinäkuuta 2012

Tositelevisiofanin tunnustuksia

20 kommenttia , , , , , Share It:Tunnustan. Seurasin Martina Aitolehden ja Esko Eerikäisen esikoisen matkaa maailmaan monien muiden tavoin televisiosta jo kauan ennen kuin omani sai alkunsa. Nyt Martina & Esko - Vauvakuumetta pyörii kesäuusintoina Katsomo.fi:ssä ja olen verestänyt muistojani. Paitsi omasta, edellisestä odotusajastani viime metreineen, myös niistä lukuisista kerroista kun istuin opiskelija-asunnon olohuoneessa kahdeksan tytön kanssa katsomassa vauvamahan kanssa tanssilavalla pomppivaa Martinaa.
Martinan suorasukainen, räväkkä ja rehellinen tyyli ilmaista itseään on jotain aivan mahtavaa. Pidän siitä, ettei hän ole missään kohtaa halunnutkaan antaa itsestään siloiteltua kuvaa täydellisenä perheenäitinä kotona tai alati ymmärtäväisenä pullantuoksuisena vaimona. (Nykyisen ex-)parin välinen suhde vaikuttaa huumorintajuiselta ja letkeältä, mutta myös jokaisen arkeen kuuluvat pienet kinat ja mykkäkoulut näytetään, draamaa ei jää puuttumaan (eihän se muuten olisikaan tositeeveetä). Jonkun mielestä Martina Aitolehden odotuksen seuraaminen on varmasti turhaa ja tarpeetonta, mutta aivot syväjäässä-olotilassani en kyllä varaa kirjastosta nobelistien elämänkertoja vain siksi että se olisi paljon uskottavampaa.

Kun H. kerran kipakasti totesi, että voisin kai seurata muunkinlaista ohjelmistoa kuin pelkkää tositeevetä, tunsin oloni hitusen loukatuksi. Minä seuraan vain laadukkaita tositelevisio-ohjelmia ja (anteeksi vain) yökkään Big Brother-mainoksille ja turhanpäiväisille deittiohjelmille. Minusta on samantekevää, kuka jenkkimissi kolmestakymmenestä saa unelmien poikamiehensä ja kuka jaksaa hyppiä monotonisen äänen omaavan isoveljen pillin tahtiin hävyttömän kauan.Koska päällimmäisenä mielenkiinnon kohteena on tätä nykyä raskaus, äitiys, vanhemmuus, myönnän kauhistelevani kurittomia kakaroita (ja vannovani, etten itse tee sellaisia) Super-Nannyn äärellä ja aina sopivan paikan tullen katsovani Ylen Sydänääniä-sarjaa (uusintoja), jossa seurataan odotusta viime metreiltä synnytyssaliin ja vauva-arkea hetken sen alkaessa. Kaikkien jenkkileffojen tyypilliset synnytykset, siis "oh my God, mun lapsivedet meni"-kommenttien siivittämät pikaiset siirtymät sairaalaan vain ponnistamaan maailman suloisin lapsi kirkuen maailmaan, olivat jättäneet jokseenkin ruusuisen kuvan siitä, kuinka homma oikeasti tapahtuu. Ruusuisen kuvan, joka korjaantui muutaman Sydänääniä-jakson sairaalakaapuisilla ilokaasua imppaavilla ähisevillä synnyttäjillä ja isien "tää ei nyt oikein lähde käyntiin"-kommenttiraidoilla. Neljätoista tikkiä, kolmekymmentä tuntia ja ai saatana-tyyppiset voivottelut kun ovat sitä tiukinta realitya. Olen itku silmässä katsonut kaunista kotisynnytystä ammeessa ja kauhulla silmäillyt uhmaikäisen reaktiota uuteen sisarukseensa. Tarinoita ja niiden kertojia on niin monenlaisia.

Tunnustautuuko joku muu tositelevisio-ohjelmien seuraajaksi? Mitä seuraatte ja miksi?


Kuvat lainattu täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä.

20 kommenttia:

 1. Tunnustan katsoneeni myös tuota Martinan ja Eskon draamaa - ihan vain uteliaisuuttani. Sydänääniä oli tiukassa seurannassa myöskin. Tosin uusintana ei enää nappaa, vaikka mielenkiintoinen ohjelma olikin. Pakko tunnustaa, että olen koukussa MTVn sarjoihin 16 and pregnant ja Teen mom. Mies ei aina ymmärrä haluani pistää aivot narikkaan tositeeveen parissa, kuulemma pitäisi katsoa jotain sivistävämpää. :-)

  VastaaPoista
 2. Täällä katsotaan tositv-ohjelmat Big Brotherista Unelmien poikamieheen! (Mukaan lukien nuo kaikki, mitkä tekstissäsi mainitsit..Martinasta olen aina tykännyt jollain kierolla tavalla :) ) Digiboxi täyttyy näistä sarjoista ja mies koittaa epätoivoisesti tallennella itselleen välillä jotain dokumetteja ja toimintaelokuvia sekaan (laihoin tuloksin :D) Jotta en kuitenkaan leimautuisi ihan hulluksi, niin rakastan myös luonto-ohjelmia ja tietysti katson Salkkarit..myös nämä kesäuusinnat! Tällä hetkellä tosin lemppari kesäuusinta taitaa olla Top Chef. Ja ehdoton suosikki on myös Taran monta elämää-sarja! Huippu! Nämä tositv-ohjelmat on nimenomaan siitä niin hyviä, että ei tarvitse hirveästi käyttää aivotoimintaansa niitä katsoessa.

  VastaaPoista
 3. Mä olen aivan samoilla linjoilla kanssasi. Martinan ja Eskon ohjelma oli jotain niin parasta. Silloin ei meilläkään ollut tietoakaan omasta tulevasta naperosta.http://onnenodotus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Ah, minäkin tunnustan! Ja harvoin tunnustankin, että jollain yliluonnollisella tavalla minäkin diggaan Martinaa ja hänen tyyliään. Sarjaan olin luonnollisesti ihan koukussa ja jaksokaan ei jäänyt näkemättä. Avalta tuli keväällä sellainen sarja kuin Pieniä Ihmeitä, jossa näytettiin muistaakseni brittiläisen synnytyssairaalan menoa ja meininkiä. Samanlaista, todentuntuista menoa niin kuin Sydänääniä-ohjelmassakin eikä sellaista Jenkki-pastaa, jossa justiinsa ponnistetaan kerran ja tadaa, vauva on maailmassa ja valtakunnassa kaikki täydellisen hyvin. Kummasti kaikki synnytykseen ja vauva-aikaan liittyvät ohjelmat ovat koukuttaneet minutkin... :) Kovassa huudossa on muuten myös Häähullut ja vastapainoksi sille Satuhäät. Eli täällä kanssa ihan eletään tositeeveen kanssa arkea!

  VastaaPoista
 5. Katson myös tosi tv sarjoja :) mm. martina ja esko silloin tällöin, sydänääniä, 16 and pregnant, teen mom, supernanny, tykkään myös hääohjelmista. Nytten varsinkin kaikki synnytykseen liittyvät kiinnostavat, kun itse odotan.

  VastaaPoista
 6. Martinan edeosttamuksia oon tv-sarjasta saakka seurannut mielenkiinnolla. Se on just sellanen persoona josta tuskin diggaisin livenä, mutta se on niin aidosti ja täysillä sitä mitä on, että pakostakin on mielenkiintonen tyyppi!Sydänääniä seurasin, ja joskus tuli fst:ltä ruotsalainen synnytyssairaalasarja, olikohan se Barnmorska nimeltään. Satuhäät katon sillon kun muistan, mutta tän hetken ehdoton suosikki on FST:n (en suostu mihinkään yle femmoihin) Hartain toive: lapsi -dokkari/tositvsarja.Eli oikeestaan kaikki mitkä keskittyy odottamiseen ja lapsiin kolahtaa ja kovaa. Mistäköhän johtuu ;Dhttp://kuiskaakovempaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Ihan paras tunnustus, eikä edes ole mitään hävettävää! Itsekkin katon joskus, kylläkin poikaystävältäni salassa, joitakin tositeevee ohjelmia. Ne mukamas "pyörivät vain taustalla kun ei muutakaan tule", mutta oikeasti seuraan silmä tarkkana jokaista käytyä keskustelua. Kuten esimerkiksi päivisin saatan katsoa 16 and pregnant ja teen mom. Tai joku muu vastaavaa, mtv:n tarjoama realitysarja. :D

  VastaaPoista
 8. Kyllä tääkin anonyymi pakottautuu tunnustamaan että Martinan ohjelma ja edesauttamukset kiinnostaa (vaikka oon yrittäny sen jopa itseltäni kieltää) :)Vaikka onkin ehkä räväkkä luonne mut oon minäki ja arvostan että uskaltaa näyttää sen ja sanoa mitä ajattelee :D-Tipilii-

  VastaaPoista
 9. TosiTv-seuraaja täälläkin! Martinaa ja Eskoa en kerennytkään katsomaan silloin kun se tuli ekaa kertaa, eli nyt on sitäkin suurempi syy tsekata uusinnat!Oma tänhetkinen lempparini on ehdottomasti Karavaanarit, en voi ymmärtää miten viimekesänä vielä vihasin koko sarjaa! :D

  VastaaPoista
 10. Juuri tuo Martina ja Esko- vauvakuumetta on täälläkin katottu silloin ekalla kerralla ja nyt katsomosta.Ja juuri tuo Martinan tempperamentti ja "omana itsenään olo" on mahtavaa. Vaikka välillä ihmettelinkin miksei esko heittänyt sitä sinne koskeen pää edellä :D

  VastaaPoista
 11. Sydänääniä, vauvatarinat ja satuhäitä. Semmosta "normaalia" tositv:tä, eli siis ei mitään BB:tä tms. Hyi Yök!

  VastaaPoista
 12. martina&esko-ohjelman tunnari on mielestäni jotenkin kierolla tavalla tosi hyvä, tykkään siitä vieläkin! :D

  VastaaPoista
 13. En ole mikään suuren suuri tositv-fani, mutta Sydänääniä, Satuhäät ainakin uppoaa. Vähän tositvmäinen fiilis käväisi itsellä tänään, kun bongasin erään suositus blogistin ja hänen ihastuttavan tyttärensä tänään Eläköön hyvä alku -näyttelyssä Virka Galleriassa ;)

  VastaaPoista
 14. Satuhäät, Satuhäät, miten saatoin ne unohtaa listasta! Seuraan tosin Donald Trumpin Diiliäkin, se on kuninkaallista A-luokkaa. :DOi, olisit tullut nykäisemään hihasta! On aina kivaa kun lukija tulee esittäytymään ihan face to face. :) Meillä oli bloggaaja-aamiainen tänään ja osa porukasta hajaantui omille teilleen, me mentiin Ipanaisen Annin kanssa Kauppatorille syömään mansikoita ja katsastamaan (minä toisen kerran) äp-näyttelyn, se on mahtava!

  VastaaPoista
 15. Mä tiedän! Se soi munkin päässäni ja on jotenkin tosi tarttuva! :D

  VastaaPoista
 16. Samoja suosikkeja on teilläkin täällä. Olin nimittäin melko varma, että saisin verbaalisesti turpaani kun kerron Martina & Esko-fanituksestani. Tai telkkarin tapittamisesta ylipäätään. :D Nykyään kaikki vapaa-aika on vaan niin aivot narikkaan-aikaa, etten millään jaksa kaivaa esille kirjaa (lukulaseja).

  VastaaPoista
 17. Tositv uppoaa täälläkin, eikä edes niin väliä mutä siinä tapahtuu, kaikki käy :) Karavanarit on tän kesän suosikki (vaikken siitä ryyppäämisestä välitäkkään) ja varmaan siksi, kun oma vaunukin tuli hankittua. Myös hääohjelmat kiinnostaa, pitäs joskus saada omatkin häät järkättyä (piti alunperin jo kolme vuotta sitten). Mut, kyl mulle käy kaikki. Kirjaa ei meillä jouda avaamaan tai ainakaan syventymään siihen, Unihiekkaa etsimässä olis työn alka, mut saa nähdä millon kerkee.Sori, mä kirjotan näitä kommenteja puhelimella joten kirjotusvirheitä on varmaan tuhat ja niiden korjaus on lähes mahdotonta (joka kerta jos hyppään keskelle tekstiä voin palata muualle kirjoitramaan vain esikatselun kautta).

  VastaaPoista
 18. Puolustan BB:tä. Olen katsonut kaikki kaudet ja se on äärettömän mielenkiintoinen sarja. Olen koulutukseltani sosiaalialan ohjaaja ja täydennän tällä hetkellä sosionomi (amk):ksi. Niillä silmillä katson myös BB:tä eli lähinnä sitä, miten ihmiset toimii ja miten ne verkostoituu ja miksi. Se on todella kiinnostavaa.Katson myös Diiliä, Selviytyjiä, Amazing Racea, Martinaa, Satuhäitä toisinaan jne. BB:tä odotan joka syksy! :)

  VastaaPoista
 19. katsoin nyt tuon Martinan ja Eskon vauvakuumetta sarjan kun näkyi subissa ja tykkäsin kovasti. Minä nostan Martinalle peukkuja hän uskaltaa ja on juuri oma itsensä, muista välittämättä. En ehkä kulje samalla aalotpituudella hänen kanssaan, mutta jokainen tehköön mitä tykkää :) Toivoisin niin , että palaisivat Eskon kanssa yhteen (ei taida tapahtua). Olen myös katsellut BB:tä ja vaikka loppua kohden kyllästyn odotan aina seuraavan alkamista. Nyt aloitin eilen katselemaan aurinkorannan tähtöset sarjaa (viidakon tähtösiä en jaksanut katsoa)

  VastaaPoista
 20. Tunnustaudun! Oikeastaan nuo kaikki kolme ohjelmaa kuuluvat suosikkeihini :)

  VastaaPoista