Social Media Icons

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Teetä odottajalle, mutta mistä?

3 kommenttia , , , , , , Share It:


Kahvinarkomaanin leimaa normaalisti kantavana yksilönä voin tylysti vain todeta, että raskauteni myötä olen ryhtynyt takinkääntäjäksi, teenjuojaksi (jälleen). Viime odotusaikani loppumetreillä join litratolkulla vadelmanlehtiteetä, imetysaikanani turvauduin vauvan ilmavaivoja ja maidonnousua vauhdittavaan imetysteehen ja viime viikolla koukutuin tuliaisina saamaani valkoiseen teehen. Mutta ei tämä hullaantuminen suinkaan tähän jäänyt.

Sain Kottaraiselta, kahvinarkomaanilta sanan kaikessa merkityksessä, paketillisen odotusajan yrttiteetä, joka jäi edellä mainituista syistä, kahvimieltymyksestä, kaappeihin pyörimään. Hän oli saanut sen lahjaksi anopiltaan. Luomuyrttisekoitus rooiboksesta, hunajapensaasta, ruusunkukan ja laventelinkukan lehdistä vei palan sydämestäni mennessään. Myös beibi tuntuu pitävän laadusta, ainakin iloisista muljahduksista päätellen.
Kuinka ollakaan, kun tykästyin tähänkin miedon yrttiseen teehen, valmistajan, Demmers Teehausin herkullista valikoimaa selaillessani en enää uutta suosikkiani löytänyt. Tyypillistä. Aina kun jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se useimmiten myös on sitä.

Vaikka odotan toista kertaa, olen yhtä höynäytettävissä ja huijattavissa kuin ennenkin. Ravitsemussuositushysteria ei ole kadonnut toisella kierroksella ja näen edelleenkin painajaisunia joissa tapatan lapseni syömällä maksalaatikkoa. Neuvolan ohjeistuksen mukaan en myöskään uskalla koskea yrttiteelaatuihin lain, paitsi jos sen erikseen vakuutetaan sopivan odottajalle. Siksi etsinkin itselleni närästämätöntä ja hyvän makuista rauhoittavaa iltateetä yksityisiin (bloggailu)hetkiini. Onneksi erikoisteet eivät maksa miljoonia, eivät ainakaan paikoissa joissa minä käyn ostoksilla.

Osaisikohan joku teistä suositella jotakin vastaavaa täsmätuotetta jota odottajakin voisi nauttia hyvällä omatunnolla?

3 kommenttia:

  1. Muistatko, minkä merkkinen ja niminen oli se imetystee, jota käytit? Kiinnostaisi kovasti, etenkin, jos se tosiaan vähentää vauvan ilmavaivoja. Ja tykkään muuten kovasti blogistasi ja tyylistäsi kirjoittaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että olet viihtynyt blogini parissa. :) Mulla on ollut käytössä Hollen pussiteetä ja Frantsilan haudutettavaa teetä, muistaakseni se oli nimeltään Vauvailo tai vastaava. Itse ehkä enemmän tykkäsin Hollen teestä sen helppoutensa vuoksi, maku on molemmissa fenkolin (joka niitä mahavaivoja tehokkaasti helpottaa) vuoksi hieman makea, miedon yrttinen, joten voimakkaan makuisia teelaatuja karttavalle ne sopivat hyvin. Omani ostin Lifestä, muistaakseni paketilla oli hintaa viitosen verran. :)

    VastaaPoista
  3. Hei,Satuin juuri tiistaina käymään Helsingissä Crustum-nimisessä kahvilassa, jossa ainakin tiskillä näytti olevan juurikin tuota samaista Odottavan äidin teetä. :)

    VastaaPoista