Social Media Icons

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Merikapteeni ja pakarain nipistelijä

21 kommenttia , , , , , , , , Share It:


Tänään aamupäivällä jäin kotiin päiväunille, kun kotona ollut H pakkasi lapsen autoon ja suuntasi isänsä kanssa merelle veneilemään. Ihmelapsi vietti sunnuntaipäivää toista kertaa aalloilla, ensimmäinen kerta oli juhannuksena. Ensin sain kuvaviestin tohkeissaan venettä ohjaavasta naperosta, sittemmin sähköpostin "väsynyt merikapteeni"-aiheella ja torkkukuvalla varustettuna.

Tuntuu uskomattomalta, miten isoksi lapsemme on yhtäkkiä tullut. Kesä tuntuu ensimmäiseltä hänen kanssaan - viime kesänä hän lähinnä makoili imetystyynyn päällä vaippa jalassaan ja nukkui. Tänä kesänä olemme maistaneet jäätelöä ensimmäistä kertaa, syöneet grillimakkaraa ja uineet uima-altaassa. Käymme lähestulkoon päivittäin kesätorilla ostamassa herneitä, joista Helmi pitää kovasti ja jotka hän osaa itse napsia palosta. Kun askeleitakin otetaan jo useiden metrien verran, en voi kuin hämmästellä kulunutta aikaa.Tänään kävin myös ensimmäisellä polkupyöräajelulla Helmin kanssa, edellisessä postauksessani kun kerroinkin löytäneeni täydellisen istuimen mummopyörääni. Ruusuinen kuva nostalgisesta pyöräretkestä vaihtui hetkessä hikiseen puurtamiseen kun ohuilla pyörillä varustettu fillarini tuntuikin vaativan tavallista vahvempaa keskivartalolihasten hallintaa ja reitti mummolaan olikin tasaisen loivalla ylämäellä varustettu. Vaihteeton pyörä, kymmenen kiloa tarakalla ja toiset mokomat ylimääräisenä omalla vyötärölläni toivat nekin oman haasteensa tähän leppoisaan sunnuntaiajeluun. Ehdottomana bonuksena mainittakoon, että kiittämätön taaperoni keksi jossain kohtaa matkaa, että pakaroistani nipistelemällä saa minuun kummasti vauhtia ja hassut ääniefektitkin sai kaupan päällisiksi. Me molemmat nauroimme, minä tosin vasta kotona.
Kohtuullisen nopea vauhti, korvissa humiseva ilmavirta ja kohisten palavat kalorit mielessäni jätin pyöräilykypärät eteiseen hollille, huomista päivää odottamaan. Pyörän kanssa liikkuminen on ihanan huoletonta; se vie vain vähän tilaa säilytyksessä, sillä voi kulkea melkein mihin vain ja ainakin lyhyet matkat taittuvat linja-autoakin nopeammin (ehkä huisista pyöräilykunnostani on sittenkin jotain jäljellä). Pienenä miinuksena mainittakoon, että kauhulla odotan sitä hetkeä, kun lapsi yllättäen sammuukin melko matalaselkänojaiseen istuimeen ja ettei tavarain kuljettamista varten ole tällä hetkellä mitään järkevää systeemiä - suunnanen pikimmiten tavarakorin ostoon.

Miten sinä liikut kesällä lasten kanssa? Onko muita pyöräilijäsieluja? Onko joku muuten kokeillut polkupyörän peräkärryä?

21 kommenttia:

 1. Mäkin liikun pyörällä aina pojan kanssa, ajokorttia mulla ei ees oo ja julkiset on täällä aika onnettomat.. Nooa tykkää olla kyydissä ja mä tykkään polkea! Peräkärriä ei ole, muta siitä haaveilen aina vaan :) Ens kesänä, kun liikuteltavia onkin kaksi, se ois super hyvä!

  VastaaPoista
 2. Meillä julkiset kulkee lähialueille kivasti mutta bussipysäkkejä on joka kadun kulmassa ja matkan teko kestää, kestää ja kestää. Mäkin olen vähän himotellut polkupyörän peräkärryä kun ensi kesänä sinne saisi kaksi tyyppiä, mutta myös H on aika innokas pyöräilijä ja voisi ottaa toisen istumaan kyytiinsä.

  VastaaPoista
 3. Vaikka pikkuisen kanssa on ihanaa nytkin, jotenkin odotan ensi kesää jo valmiiksi. Juuri sen takia, että saa liikkumiseen vielä uusia ulottuvuuksia, voi koko perheen voimin lähteä pyörillä vaikka jonnekin kodalle makkaraa paistamaan. Nyt se liikkuminen tulee hoidettua kärräilemällä, mutta mä olen siitä onnellisessa asemassa, että keskustaan ja torille on se 500 m :D

  VastaaPoista
 4. Me pyöräiltäisiin vielä enemmän, jos tuota koiraa ei olisi. Nyt kun se pitää ottaa kaikkiin ulkoiluihin tms. mukaan. Enkä vielä ole kokeillut niin extremeä, että pyöräilisin sekä koiran että lapsen kanssa. Koira osaa kyllä hienosti kulkea pyörän vierellä/vetää pyörää, mutta olen testannut sitä vain ilman lasta kyydissä.Meillä muuten harrastetaan ihan samaa kuin Helmi. Äidin paidan helmaa nostellaan pitkin matkaa, ja alaselkää nipistellään kiljaisujen toivossa. Erittäin mukavaa :D

  VastaaPoista
 5. Me pyöräillään paljon, poika 10kk takana istuimessa ja pieni koira edessä korissa :D On niin kätevä tapa liikkua, ainainen kävely vaunujen/rattaiden kanssa alkoi jo vähän tympiä, vaikka toki sitäkin edelleen päivittäin tehdään. Ja meillä myös nipistellään ja puristellaan äitiä takapuolesta, viime reissulla oli vähän lyhyempi paita joka ei tullut housujen päälle, niin poika kulutti koko matkansa kurkistelemalla housujen sisään... :D Ihania nuo kuvat pienestä merikapteenista!

  VastaaPoista
 6. Taidan vakavasti harkita sitä kärryä. Poika on hirmuinen tissihaukka, en siis enää kaipaisi yleisellä paikalla vilautteluja ja nipistelyjä, tuo vintiö osaisi takuu varmasti hauskuuttaa itseään ja muita äidin kustannuksella :)

  VastaaPoista
 7. Ja on muuten valtavan suloinen merikapteeni! On tytöllä varmati ollut jännä päivä merellä seikkaillessa, kummakos se sitten jos pistää väsyttämään ja onha laineilla mukava torkkua, keinuttaa niin kivasti.

  VastaaPoista
 8. ostin juuri pyöräkärryn meillä on yksi 1-vuotias :) hyvin kulkee lapsi kyydissä tykkää kun saa olla vapaasti, voi vaikka leikkiä siellä ja näkee paremmin kun ei tarvitse kurkkia selän takaa. tosi kevyt vetää ja parasta kun saa kaikki tavarat ja vaikka ruoka ostokset kärryn säilytystilaan. Suosittelen :) ostimme käytettyny omamme.

  VastaaPoista
 9. Mä oon niin pyöräilijä! Mulla on lähes aina ollut luokan pisin koulumatka ja laiskimmat vanhemmat, jotka ei ikinä vienyt kouluun. Me ollaan pyöräilty sateessa, 30 asteen pakkasissa ja järkyttävissä vastatuulissa. Toukokuussa ostettiin pyöränistuin Pojulle ja siitä asti ollaan pyöräilty melkein joka päivä. Molemmat tykkää. :) Välillä Poju itse tuo mulle kypärän sillä vinkillä, että mentäis nyt. :)Jos lapsi on väsynyt niin kannattaa kiristää ne soljet oikein extra kireälle niin pää pysyy edes vähän paremmin asennossaan. Meillä on istuimessa muka joku sleepy-toiminto, mutta joko se ei toimi tai sitä ei oo olemassakaan, joten välillä on pää alkanut hakata selkää, kun toinen on nukahtanut. :) Ja kai tää pyöräily jotenkin niitä raskauskilojakin ehkäisee, kun ei ole tullut vielä yhtään. ;)

  VastaaPoista
 10. Osta pidempi istuin, kun tulee vastaan-sille on varmasti käyttöä kun vauvakin kasvaa. Tuon nukkumisen takia meiltä jäi matalat käyttämättä, vaikka sellainen oranssi saatiinkin. Tavarat kulkee korissa edessä, tai repussa istuimen takjana-sellainen korkeampi on muotoiltu hiukan sivusta niin siihen saa repun laitettua hyvin

  VastaaPoista
 11. Meillä on Chariot Cougar rattaat jotka toimii juoksurattaina, pyörän perässä ja myös hiihtämällä niitä saa vedetty (jalakset vaan alle). Aivan loistavat pelit! Itse pyöräilen ja mukana kulkee niin muksu kuin tavaratkin. Koirakin mahtuisi sinne istumaan mutta en ole ottanut matkaan kun ei oikein välitä muksusta. Isimies taasen juoksee näiden kanssa ja itsekin otan välillä metsälenkille kun ovat niin kevyet työntää.

  VastaaPoista
 12. Joo, ajattelin hiljalleen etsiä korkeaselkänojaisempaa istuinta, siksikin kun on toinen tuloillaan ja H pyöräilee myös. Oon vaan niin nuuka, että nyt harmittelen, etten ottanut kirppiksen toista istuinta, korkeaselkänojaista Hamaxia, joka olisi ollut myös 5e. :D

  VastaaPoista
 13. Oi, tuollaisista en olekaan koskaan kuullut! Kuulostaa varsin päteviltä kärryiltä. :)

  VastaaPoista
 14. No sä oot tosi pyöräilijäsielu! Ihana Poju, meillä Helmi ei kyllä raahaa vielä mitään muuta meidän käsiin kuin limaisia maissinaksuja... Ja mitä mitä, sulle ei ole "vielä" tullut raskauskiloja? Ollaanko sitä pieniin päin? ;)

  VastaaPoista
 15. Kiitos käyttökokemuksista! Tuollainen vähän houkuttaa, joskin täällä tiet on melko kaposia ja populaa liikeellä aina paljon, joten toimivuus meidän tarpeisiin mietityttää.

  VastaaPoista
 16. Voi toista. :)Ja joo, meillä tämä on kyllä ilmeisen hitti juttu, vesi kaikissa muodoissaan.

  VastaaPoista
 17. Kuulostaa niin tutulta! Halvat on huvit toisilla!

  VastaaPoista
 18. Koira on kyllä hyvä kun se liikuttaa, mutta ikävää on, että kaikki ylimääräiset ulkoilut tuppaa jäämään. Vaikka sun tapauksessasi kai ne on saaneet jäädä muutenkin... :/

  VastaaPoista
 19. Vuosi kuluu haipakkaan, ensi kesänä onkin ihan uudet kujeet. :) Olisipas ihanaa asua noin lähellä keskustaa! Vaikka kyllä mekin asutaan oman asuinalueemme ytimessä, kauppaan ja muille palveluille on 300m.

  VastaaPoista
 20. Meilläkin on peräkärry! Tyttö 1v. tykkää istuskella siellä ja katsella maisemia, tosin kypärän kanssa piti tehdä vähän uusintaostoja koska ensimmäinen oli mallilltaan niin suippo takaa, että pienen ihmisen niskaan jäi sitä kypärää ja tyttö joutui könöttämään välillä pahasti pää nuokkuen ja kypärä silmillä. Nyt on pottamalli ja istuma-asentokin mukavampi. Kärry on siitä hyvä, että kyytiin mahtuu tavaraa ja mahdolliset ostokset omaan turvallisesti omaan lokeroonsa kärryn takaosaan. Meidän mallissa superhyvää on sekin, että kärryyn saa helposti lisättyä eteen kolmannen pyörän, jolloin kärry toimii pienen torireissun verran rattainakin. Mihinkäs sitä muuten pyörän istuimesta lapsen laittaisi, kantaisi kymmenkiloista? En tätä itse edes etukäteen ajatellut, enkä olisi ikinä osannut toivoa koko kärryä ellei lapsen isä olisi siitä innostunut. Koen myös että lapsi on suojemmassa kärryssä kuin pelkässä istuimessa, kärryt ei mene helposti nurinkaan vaikka itse kaatuisin. Lapsi on myös sateelta ja tuulelta suojassa.Meidän kärryt on Croozer -merkkiset, ostettu pyöräliikkeestä vähän kalliimmalla kuin mitä nettikaupasta Saksasta olisi saanut. Luotamme jälleenmyyntiarvoon sitten joskus. Minulle ainakin pyöräkärryt avasivat ihan uuden maailman. Miten näppärää on tehdä pikareissu kauppaan tai torille, ei tarvitse ottaa autoa tai toisaalta kävellä ja vahtia kelloa että ennättää. Ennen lasta pyöräilin työmatkat kesät talvet. Tähän malliin kuului muuten vakiovarusteena juoksua varten eteen iso rengas, sitä en ole vielä kokeillut, nimimerkillä juoksukuntoon on vielä vähän matkaa... Croozeria on myös kahdenistuttavana. Terkuin, Hanna.

  VastaaPoista
 21. meillä on myös upouusi kärry, Burley D'lite. On tavaratila, mahtuu kaksi naperoa (sitten joskus), ja saa myös juoksukärryksi. Itse haaveilin alkuun pyörästä, jossa edessä laatikko, mutta mies osti nämä ennen isyysvapaalle jäämistään. Ainoa huono puoli, etteivät mahdu meidän kapoiseen hissiin.

  VastaaPoista