Social Media Icons

torstai 26. heinäkuuta 2012

Juhlatuulella

11 kommenttia , , , , , , Share It:


Isäni purjehtii ensi viikolla avioliiton auvoiseen satamaan ja juhlista nauttivana ihmisenä olin tietenkin hankkinut juhlakolttuni alennusmyynnistä jo kauan ennen kutsukortin saapumista postissa. Vaan huonostipa kävi, kun ylioppilasjuhlaviikonloppuna, mekkoni ensi-iltana se repesi ja ratkesi saumoistaan. Olin huono-onninen ja saanut maanantaikappaleen, josta luonnollisestikin reklamoin, ja josta viime kädessä sain vielä hyvitystä.
Mekon kisakestävyys ei osoittautunut ainoaksi ongelmaksi kun huhtikuussa raskaustesti näyttikin positiivista. Hehkeän ja energisen keskiraskauden myötä riesakseni vaatteita valitsessani on muodostunut pötsi, joka muistuttaa erehdyttävästi hyvin syödyn kesän aikaansaannoksia, ei oikeaa vauvavatsaa, pinkeää ja pyöreää (vaikka sellaiselta se kyllä tuntuu). Juhla-asustus meni siis auttamatta uusiksi, kun juhlahousujen vetoketjut eivät enää mahdu kiinni eikä masutuubikaan pelasta kovassa menossa.

Viime viikolla suuntasin hyväksi havaittuun aarreaittaan, Vantaan Tammistossa sijaitsevaan Stockmann Outletiin, jossa onnekseni oli menossa jonkinlainen tyhjennysmyynti uutta sesonkia ajatellen ja kaikki jo alennetut tuotteet oli puoleen hintaan - ja käsittääkseni on edelleenkin, sinne vain hop-hop! Rikkoutuneesta mekosta saamallani lahjakortilla lunastin itselleni mm. mustavalkoisen, polkadots-pilkullisen mekon paria kokoa normaalia isompana, joten mahan yllätyskasvupyrähdyksestäkin sen sattuessa selvinnen. Koska väri on kesäisen raikas musta ja mekko mahan jemmaaja-mallia, ajattelin pukea tämän jakun kanssa myös beibin ristiäisiin ristiäisiin joskus helmikuun korvilla. Äitiyden myötä olen oppinut arvostamaan juhlapukeutumisessani helposti yhdisteltäviä värejä, käyttömukavuutta, väljyyttä, polvipituutta hameissa & mekoissa ja pientä hintaa jo hoitovapaabudjetin puitteissa, mutta käytetäänhän sellaisia vaatteita vain satunnaisesti. Oma mekkoni (joka näyttää päällä paljon paremmalta kuin henkarilla, näette sitten ensi viikolla) maksoi alennuksineen huimat 12,95e, joten melkoisesta löydöstä puhutaan.

Lukeudun todellakin niihin ihmisiin, joka ei arastele sosiaalisia tilanteita, ei ainakaan jos tarjolla on hyvää ruokaa ja jos ympärillä on entuudestaan tuttuja ihmisiä. Pidän siitä, että meillä vieraat viipyvät pikkutunneille teekuppien, jäätelökulhojen ja puheensorinan saattelemana. Rakastan sitä kutkuttavaa tunnetta, joka valtaa minut ennen juhlavieraiden saapumista tai itse vieraana paikalle saapumista. Niitä hetkiä, jolloin odotan ovikellon soivan, ensimmäisten korkojen kopisevan, kuohuviinipullon avautuvan poksahtaen. Kaapissa erityisellä paikalla ovat juhlasukkahousut, luottokorkkarit ja pukupussit. Harmi, että juhlia, niitä pieniäkin, on nykyisin enää kovin harvoin tarjolla. Sukulaiset eivät juhli syntymäpäiviä täysiä kymppejä lukuunottamatta, kaikki ovat jo pariutuneet ja muutkin siirtymäriitit lienevät jo käyty läpi hetkeksi. Häitä, lähiaikoina tuttavapiirissä juhlittavia ristiäisiä, joulua ja meidän beibimme ristiäisiä lukuunottamatta ei seuraavaan puoleen vuoteen näy juhlakengille olevan tarvetta. Harmi.

Tunnustan, minulla on lainassa lukuisia kutsukorttikirjoja ja ristiäiskutsujen askarteleminen houkuttaisi jo. Luonnollisestikin myös hääkutsukorttigooglailu on saanut osansa iltaisista vapaa-ajan hetkistäni (H:n suureksi iloksi). Hääpukukin lienee jo valmiina katsottuna, mutta koska en ole vielä itsekään päässyt hypistelemään sitä, joudutte tekin odottamaan pidemmälle syksyyn ennen tarkempia paljastuksia.

Millainen juhlija sinä olet? Viihdytkö ihmispaljoudessa ja tarjoilupöytien välittömässä läheisyydessä kuten minä, vai vetäydytkö sivuun? Miten äitiys on muuttanut sinun juhlapukeutumistasi?

11 kommenttia:

 1. Suosittelen, että teet ne ristiäis- ja hääkortit nyt, sillä ei tarvi olla kovakaan pessimisti epäilläkseen pienen lapsen voimia ASKARRELLA yhtään mitään tukkasutturaa kummempaa :)

  VastaaPoista
 2. Mä en pidä juhliin osallistumisesta enkä niiden järjestämisestä... Veijon ristiäiset olivat kaste Pyhän Laurin kirkossa, yksveesynttärit lahjan anto aamulla omalla porukalla (minä, mies, veikka). Enkä ole koskaan löytänyt mitään ostettavaa tuolta Stockan outletista, vaikka kävin siellä toiveikkaasti säännöllisen epäsäännöllisesti jo Argos-hallin aikoina :Dt. Epäsamis

  VastaaPoista
 3. Rrakastan juhlia ja mekkoja, äitiys ei ole tippaakaan muuttanut sitä faktaa. Juhlapukeutumiseen äitiys ei ole myöskään vaikuttanut, ei edes imetysaikana. Sitten imetettiin epäkätevässä kotelomekossa, niistä en tingi :D Itseasiassa lähden ja laittaudun vielä suuremmalla innolla kuin ennen lasta, mukavaa vaihtelua arkeen :)

  VastaaPoista
 4. Minä myös tykkään pynttäytyä. "More is more" ;-)Tosin viimeisen kahden vuoden ajan lähes KAIKISSA kissanristiäisissä on ollut sama mekko, jossa on hyvä imettää ja joka enimmäkseen peittää raskauksien väliset kilot ja nyt myös raskausmaha mahtuu mekkoon ihan hyvin... Lienee jo aika vaihtaa kolttua, koska sitä on tosiaan tullut käytettyä kaikkien sukulaisten häissä ja hintaa mekolla oli Seppälän alessa alle 30 eur. Rrrrakastan halpoja vaatteita, etenkin kun niitä tulee sitten vielä käytettyä!

  VastaaPoista
 5. Sama täällä, rakastan niin juhlia kuin pynttäytymistäkin. Ja sitä suunnittelua (juhlien sekä pynttäytymisen).Kävin muuten tänään tuolla Stockan outletissa ja voin kertoa, että nyt siellä on jo niin tyhjää, että jos et etsi farkkuja etkä ei-minkään-väristä villapaitaa, ei jäljellä ole oikein enää mitään mielenkiintoista sillä minä vein viimeiset kaksi jännittävämpää vaatetta sieltä rekiltä. ;)

  VastaaPoista
 6. Mä oon pohtinut ihan samaa ja ihmiset (lapsettomat tai ne joiden lapset on jo aikuisia) on sanoneet mun olevan vaan hätähousu. Mutta let's face it, harvoin on aikaa ja energiaa edes KAIVAA TARVIKKEET ESIIN, puhumattakaan näpräämisestä. Toisekseen, askarreltavia kutsuja on lähisukulaisille yli 20kpl, joten kyllä kaiken rustailussa sun muussa menee aikaa. Elättelen toivoa että puolentoista viikon päästä ultrassa selviäisi askartelisinko vaaleanpunaisia vai vaaleansinisiä kutsuja (koska mä oon niin vanhanaikainen ja kaavoihin kangistunut). Helmin kummitätiä tosin nauratti kun kielsin Helmiä tuhrimasta uutta vauvabodya liidulla sillä "se on pikkusiskon". Tytölle on nimikin hallussa, mutta hei, ei paineita. :D

  VastaaPoista
 7. Pyhän Laurin kirkko on tosi kaunis ja oon kyllä pohtinut sen varaamista (ja se luultavasti pitäisikin varata jo nyt). Meitä lähempänä on vaan kolme muuta kirkkoa vaikka ei sinnekään ajaisi kuin vartin. Mulle se ei olisi ongelma, mutta luulenpa että joitakin sukulaisia se voisi hämmentää.Stockan Outletissa tarjonta vaihtelee ihan hirveästi. Mulla on kausia, jolloin kannan sieltä kahmalokaupalla tavaraa kolmella eurolla ja kausia, jolloin lähden tyhjin käsin ja pettyneenä pois. Kodinosastolta en oo koskaan ostanut mitään, lastenvaatteita en nimeksikään. Mutta itselleni oon ostanut paljon laadukkaita perusvaatteita Globalilta ja mikä parasta, hintalapussa on vain yksi numero ennen pilkkua, mikä on yksi tärkeimmistä tekijöistä ostopäätöksen suhteen.

  VastaaPoista
 8. Objectin vaatteita? Siellä oli pari niin sun näköistä juttua että arvaan jo melkein mitä sä olet sieltä kantanut. Vielä kaksi kuukautta sitten se paikka pursusi kamaa, nyt tosiaan paikka on aika tyhjä ja elokuun alennusmyyntien loputtua se täyttynee taas ylijäämätavaralla. :)

  VastaaPoista
 9. Mä olen myös juhlavaatteitteni suhteen todella pihi. Mun silkkisen vanhojentanssipuvun bongasin kirppikseltä 12 eurolla ja tuunasin mieleisekseni. Harrastan outletien kympin juhlamekkojen (siis ihan esimerkiksi YourFacen, Part Twon, Ril'sin, Bandoleran kolttuja) rekkejä ja viimeisissä kaksissa kemuissa mulla on ollut päälläni kahden euron mekko (ovh 80e) ja kolmen euron mekko (ovh 70e). Samat mekot kiertää usein lainassa myös kavereilla ja esim. H:n siskolla. Ja olenpa lainannut anopiltakin juhlakuteita. ;)

  VastaaPoista
 10. Veit sanat suustani! Mulla oli ristiäisissä päällä koteloyläosainen mekko ja imetys oli, hmm, haastavaa. :D

  VastaaPoista
 11. se on meidän lähikirkko, mentiin naikkuunkin siellä :) eräitä sukulaisia hämmensi aika lailla, kun kasteen yhteydessä ei ollut mitään kahvitilaisuutta. en mä vaan jaksanut eikä huvittanut, sentään vaan 5 viikkoa synnytyksestä.siellä outletissa pitäisi varmaan rampata tiuhemmalla välillä mut kun ei oo tota shoppailumentaliteettia. mut ei se varmaan tyylillisestikään oo mun paikka I guess. joskus yritin etsiä jotain niin tarjonta oli jotain läpikuultavia riemunkirjavia sifonkiunelmia tai farkkuja (en käytä farkkujakaan). töihinhän pukeudun ns. businesstyyliin ja sinne varmaan vois löytyä puolihameita tms mutta mulla on niitä muutenkin kaapit täys ja neljää kokoa (hoikka - vähän läski - enemmän läski - raskaana).

  VastaaPoista