Social Media Icons

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Extempore

14 kommenttia , , , , Share It:


Jos ihmettelitte, mihin katosin, löytyy syy varsin vauhdikkaasta viikosta. Olemme olleet siellä sun täällä; isovanhemmilla, aamukahveilla kavereiden luona, kauppakeskustreffeillä ja no, menossa. Suunnitteilla oli rauhallinen viikonloppu, jonka päätteeksi H lähtisi viimeisen kerran takaisin vielä viikoksi kesäkurssilleen. Meidän perheessämme suunnitelmilla vain on tapana muuttua.Yksi puhelun supermarketin kassalla voi muuttaa kaiken. Seisoin eilen iltapäivän polttavalta paahteelta suojassa ruuhkaisessa kaupassa. Olin juuri tehnyt elämää suurempia päätöksiä ruokalistavaihtoehdoista, siis sitä söisimmekö viikonloppuna kanawokkia vai kanaa ja riisiä. Kun olen pakkaamassa ostoskasseja, puhelimeni soi. Soittaja on H. joka kysyy, josko minua huvittaisi lähteä hänen isovanhempiensa mökille puolentoista tunnin ajomatkan päähän. Ja juuri kun olin pohtinut, kuinka perheellisyys on syönyt kaiken spontaaniuden minusta, päätän vastata myöntävästi, sekunnin sadasosan harkinnan jälkeen.
Puolessa tunnissa olemme lähtövalmiita; ruokakassit on purettu, yhtä yötä varten tavarat pakattu, auto lastattu. Helmille mukaan otettiin matkasänky, vaunut, kasa vaippoja ja muutama vaihtovaate. Ja niillä pärjäsimme, ainakin yhden vuorokauden.Mökillä tuoksui vastapoimitut mustikat, savustuspönttö, muurikanpohjaletut ja sauna. Vuorokauteen mahtui hävyttömän paljon herkkuja, viileässä järvessä uitettuja varpaita, suorastaan rikollisen pitkät yöunet ja viipyileviä luksushetkiä kahvikupillisen ja järvimaiseman muodossa. Voisiko vuorokauden minilomalta oikeastaan enempää vaatiakaan?Vaikka arvelin lyhyen oleilun, siis yhden yön, olevan kaiken pakkaamisen, purkamisen ja ajamisen huomioon ottaen turhaa, olin väärässä. Oli ihana tulla kotiin, akut ladattuina. Pyykkikassit saavat odottaa huomiseen. Iltapalaksikin taidan syödä pelkkiä mustikoita.

14 kommenttia:

 1. Ei kuule ooo yhtään ihmetelty sun "katoamisia". Et ole maailman napa.

  VastaaPoista
 2. Mainioita kuvia Helmistä! :) Ja mökkeily on ihan mahtavaa, vaikka siellä olisikin vain päivän tai pari.

  VastaaPoista
 3. Tsekkaamassa olen käynyt mutta ymmärrän kyllä että elämä on elämää eikä blogia :) Ihanat kuvat ja kuulostaa oikein mukavalta reissulta, spontaanit reissut on parhaat!

  VastaaPoista
 4. Minilomat on ihan parhautta. Varsinkin ne extempore tehdyt. Nuo kuvat ovat niin ihania, että tuli valtava mökkikuume.

  VastaaPoista
 5. Minä olen ainakin odottanut milloin tulee seuraava postaus. Anonyymi taas vauhdissa.Olisipa meilläkin mökki...

  VastaaPoista
 6. Mä olen odottanut sun uutta postausta pitkään ja sainkin mahtavia lomatunnelmia :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 7. Mökkeily on kesästä parasta! Ollaan tänä kesänä tytönkin kanssa mökkeilty, ainut vain että meille osunut aina huonot säät :P

  VastaaPoista
 8. On niin pientä, mutta silti niin suurta vaihtelua juoda ne aamukahvit välillä muuallakin kuin kotona. Itse pääsin tässä taannoin YKSIN päiväksi mökille...Se yksi päivä tuntui älyttömän pitkälle ja pari tuntia laiturilla lekottelua pumppasi tämänkin mamman taas täyteen energiaa.Oon lukenu sun blogia jo pidemmän aikaa,ihana!http://suusendaal.blogspot.fi/2012_07_01_archive.html

  VastaaPoista
 9. Kunpa meilläkin olisi mökki! Voisin viettää mökkeillen vaikka koko kesän! :)

  VastaaPoista
 10. Ja siltä luit ja kommentoit...Mutta joo, ihana tuo Helmin pöllö(body?), kun mulle synty neiti, rakastuin pöllökuosiin, joten meilt löytyy vaik mitä pöllökuosilla, mistä oot tuon ostanut? Pipo on myös ihana, Helmillä on aina niin ihania vaatteita =).

  VastaaPoista
 11. Ano, en koskaan ole ajatellut olevanikaan. Toisinaan blogihiljaisuuden aikaan kommenttiboksi ja sähköpostilaatikko saavat täytettä kysyvistä viesteistä, huolesta, että jotain on sattunut. Chariot, kiitos! :) Tuo on tosiaan body ja se on Lindexistä, pipo on Liandlon.

  VastaaPoista