Social Media Icons

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Crocsien paluu

Ei kommentteja Share It:
Oi mutsi mutsi kirjoitti taannoin äitiytyneensä tilatessaan Ellokselta uikkarin ja sivulauseessa vitsaili omistavansa pian Crocsit. Minä omistan viidet, joten jos se on stereotyyppinen merkki äitiytymisestä, on äitiys on kai jättänyt minuunkin jälkensä.

Yhdet olivat työ-Crocsit eli siis töissä käytössä, enkä voi kuin suositella. Hinta-laatusuhde on päätä huimaavan loistava ja jalat eivät seisomatyössänikään kipeytyneet samalla tavalla kuin monissa muissa (työ)kengissä.
Viime kesänä partaani naureskellen ostin ihkaensimmäiset Crocs-ballerinani ja totesin ne parhaimmiksi viidenkympin kengiksi ikinä. Kengänkokoni on siro 42 ja lesti on melko kapea (joskin raskauden myötä levennyt), joten istuvien kenkien löytäminen on toisinaan suoranaista hakuammuntaa. Koska tarvitsen kenkiä nykyään muuhunkin kuin baaritiskiltä taksijonoon liikkumiseen, on niiden myös oikeasti oltava hyvät jalassa. Niissä on pakko olla muotoillut pohjat.

Taannoin anoppini soitti Tallinnalaisesta urheiluliikeestä ja kertoi bonganneensa violetit sling back-malliset crocsit alennusmyynnistä huimaan 27 euron hintaan. Pyysin häntä tietenkin tuomaan ne ja kärkyin laivan saapumista satamaan malttamattomana kotisohvalla. Viime viikolla hän soitti Crocsin liikkeestä Flamingosta (josta etsi vuoden suitsutustani kuunneltuaan myös itselleen Crocs-ballerinoja) ja kertoi kauniista beigeistä ballerinoista jotka olivat alennusmyynnissä sattuneet kahdenkympin hintalapun alle. Käskin napata nekin mukaan, tietenkin.
Jokunen aika sitten kauppareissun yhteydessä eksyin Anttilaan ja punaisen tarjouslapun johdattelemana kotiutin neljäkymppiä normaalisti maksavat, vaaleanpunaiset Crocs-ballerinat melko kohtuulliseen 13,98 euron hintaan.

Tunnen hienoisia omantunnon tuskia paitsi kahdesta uudesta kenkäparista, myös jonkinlaista kammoa värillisiä kenkiäni kohtaan. Minä olen pukeutumiseni suhteen vallan konsertatiivinen, ja kaikki kenkäni noudattavat pääsääntöisesti musta-ruskea-harmaa-linjaa. Kun viikonloppuna laitoin päälleni oliivinvihreät housut, valkoisen paidan ja violetit crocsini, kysyin avomieheltäni varovasti, josko näytän liian räikeältä.
Nyt vain totuttelen tähän. Väreihin, ja siihen, että uudehkon elämäntilanteeni myötä en voi pulittaa kengistä kolmeasataa euroa (ja että ne kengät mahtuvat leventyneisiin jalkoihini vain töin ja tuskin...). Siihen, että kenkien tulee olla mukavat, käytännölliset, kestävät ja pestävät. Crocsit - ainakin näin kesällä. Varoituksen sanana todettakoon, että näitä hetken käytettyäsi et enää ikinä halua palata lättäpohjaisiin ballerinoihin joista tuntuu läpi jok'ikinen kivi ja kuoppa.

Vinkkinä sanottakoon, että jos olet isojalkainen kuten minä, tai kovin pienijalkainen, suosittelen tutustumaan Crocsin valikoimaan. Ballerinoja, loafereita, pistokkaita, sandaaleita ja avokkaita löytyy herkullisissa väreissä, erilaisia koristelumahdollisuuksia unohtamatta. Naisten kokoja löytyy 34-44 ja lestejäkin monenlaiselle jalalle. Muotoiltu pohja ei tapa pidemmilläkään reissuilla. Suosittelen lämpimästi!

Nyt himottelen Crocseja talvikengiksi, sillä tiedän raskauden levittävän jalkaani ja talvikenkinä toimineet korko

PS. Mami go go-blogin Mintulla on tarjota Crocseista kymmenen pinnan alennus heinäkuun loppuun, tsekkaa tarjouskoodi täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti