Social Media Icons

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Alennusmyynnin aarteet

25 kommenttia , , , , , , , Share It:
Tilasin suoranaiseen ryöstöhintaan vaatetta Oulaavan kesäalesta, esimerkiksi Småfolkia viidenkymmenen pinnan alella Helmille ja beibille. Vain harvoin ostan lastenvaatteita uutena, mutta kun kirpputorihinnat merkkivaatteille hipovat jo uusien alennuksessa olevien hintaa, teen poikkeuksen, kuten nyt. Helmille ostin pari Småfolkin paitaa ja pieneksi jääneen keväthaalarin tilalle Mikk-Linen hengittävän sadehaalarin ohuella vuorella. Sadepukukankaasta valmistettu haalari on siis maalaisjärjellä ajatetultuna varmasti vedenpitävä, kuiville keleille meillä on erikseen vettä pitämätön puku. Tuotekuvan perusteella odotin paljon tummempaa ja räväkämmän väristä haalaria, mutta yllätys oli iloinen kun avasin paketista freesin värisen raitahaalarin. Pastellilila-ja sininen pehmensivät kivasti voimakkaampia värejä, fuksianpunaista & oranssia ja omaan silmään kokonaisuus näytti ihanan lapsekkaalta ja värikkäältä. Mikk-Linen haalarit on aika niukkaa mitoitusta, ja Helmin 80cm-kokoinen haalari jäi pieneksi juuri, vaikka mittaa oli viime neuvolassa 76cm. Uusi haalari on kokoa 92cm ja on ilman fleecepukua alla reiluhko, mutta mennee vielä keväälläkin.

Småfolkin vaatteita meillä ei ole koskaan ollutkaan, mutta ainakin paidat tuntuivat istuvan hoikkavartiselle Helmille hyvin. Puuvilla oli ihanan pehmeän tuntuista, kuosit vielä ihanempia luonnossa. Tunsin hienoista huonoa omaatuntoa ostoksistani (kuten aina), mutta toisaalta jälleenmyyntiarvo kirppiksellä on huima vaikka alehinnat vastasivatkin ketjuvaatemerkkien peruspaitojen hintalappuja.

Ensimmäinen ei-välttämätön hankinta vauvaa varten on nyt tehty. Tuplarattaat ostin taannoin (niistä joudutte odottamaan kuvia vielä ensi viikkoon, ne ovat muutostöiden alla), mutta sellaiset oikeasti tarvitsimmekin.

Beibi ei oikeastaan ehkä tarvitsisi yhtä ainoaa bodya, sillä niitä löytyy kellarista uskoakseni melkoisen muhkea kassillinen, mutta ystäväni kerran sanoi, että uusi vauva tarvitsee myös omia, uusia vaatteita. Tai ei ehkä tarvitse, mutta ansaitsee. Pieni totuuden hippunen siinä piilee, sillä myönnän, etten voisi kuvitellakaan pukevani toiselle lapsellemme ensimmäistä ostamaani vaatetta, ruskeita reisitaskuhousuja tai Barbabapa-bodya. Toisiin vaatteisiin muotoutuu erityinen kiintymyssuhde jo ennen kuin niillä on käyttäjää. Vaatteita, joilla fiilistellään kun ne ovat liian suuria, kun ne ovat päällä ja myöhemmin kun ne ovat liian pieniä käytettäviksi. Sellaisia vaatteita ei voi pistää kierrätykseen. Ehkä tästä sienibodysta tulee juuri sellainen. Vaate, jonka ostin odotusaikana juuri häntä, toista lastani ajatellen. Vaate, jota säästän rakkaudella.

Luulen että vaatehankintamme vauvaa varten jäävät muutoin minimaalisiksi, juurikin siksi että niitä on kasapäin jemmassa. Paria poikkeusta lukuunottamatta vauvanvaatteet on hankittu käytettynä kirpputorilta, saatu käytettynä tuttavilta tai saatu kirpputorituliaisina isovanhemmilta. Käytettynä ne pääasiassa meille edelleenkin hankitaan, ulkovaatteita lukuunottamatta. Käyttöikä on lyhyt, ja toiset vaatteet eivät päivänvaloa koskaan nähneetkään esimerkiksi hankalan puettavuutensa takia.
Hankinnan tarvetta lienee lähinnä tumppu-ja hatturintamalla (talvihaalarin saan kaveriltani) - meillä on vain muutama ohkainen puuvillamyssy, muttei ainuttakaan pientä kypärämyssyä, villapipoa tai lämmintä asustetta. Olen realisti - keskellä talvea syntyvän vauvan kanssa ei ulkoilla sanan täydessä merkityksessä, mutta synnytysairaalasta pois päästäkseen pitää astua raittiiseen ulkoilmaan ja kauppareissutkin taitetaan viikonloppuisin yhdessä. Otaksun myös rappusiamme kammovien sukulaistemme tahtovan nähdä jälkikasvuamme, näytti lämpömittari mitä hyvänsä.

PS. Tutustuin tietokoneohjelmien ihmeelliseen maailmaan ja opettelin luomaan kuvakollaaseja, mutta kuinka ollakaan, onnistuin kaatamaan koko Picasan ensimmäisen valmiiksi saatuani. Tyypillistä.

25 kommenttia:

 1. Kivoja ostoksia. PS. Muista pestä Småfolkit 30 asteessa niin eivät nukkaannu :)

  VastaaPoista
 2. Hieno haalari ja småfolkit! Itse ajattelen kanssa vähän niin että ne tärkeimmät ja tunnelmallisimmat vauvanvaatteista on kiva säästää ja näyttää lapselle - "näihin sut puettiin kun olit vastasyntynyt" -tyyliin :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on kanssa säästetty tyttösen sairaalasta kotiutumis-vaatteet. Niitä ei kukaan muu tule pitämään. Olen hänelle myös tehnyt memories-laatikon, mihin keräsin vauva-vuoden juttuja talteen ja tässä myöhemmin myös jotain juttuja sinne sitten laittelen talteen fiiliksen mukaan! :)Saman aijoin toteuttaa myös mahdollisen myöhemmin siunaantuvan pikku 2:sen kanssa.

  VastaaPoista
 4. onko helmille tulossa pikkusisko? ;)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, tuollainen lehmäpaita on meidänkin lapselle hankittava! Ehdottomasti. Tosin kun miehelle näytin, niin ei ollut kovin innostunut, mutta ehkä se vaan sit löytyy jossain vaiheessa lapsen vaatevarastosta? :D

  VastaaPoista
 6. Mulla on ollut lastenvaatteiden suhteen _aina_ joku kummallinen lehmäfanitus päällä ja _aina_ sopivan tilaisuuden sattuessa ostan myös lehmäkuosisia vaatteita. :D Nyt kyllä tuo -50% Småfolkeista on sen verran hyvä tarjous, että kannattaa hyödyntää - katsoin nimittäin taannoin että niistä pyydetään kirppiksellä käytettynä jotain 7-8e ja jos ne saa 12-14 euron hintaan uutena...

  VastaaPoista
 7. Me ei tiedetä vielä, mutta kovasti itselläni on tyttöfiilis. Ultra on kahden viikon päästä, josko siellä selviäisi tämä suuri salaisuus... ;) Mun mielestä punainen on niin unisex-väri että uskalsin tilata bodyn sukupuoleen katsomatta.

  VastaaPoista
 8. Nolona totean, etten taida edes muistaa, missä vaatteissa tuo tuotiin kotiin. Muistan vaan että tunti kotiin tulon jälkeen koko vaatekerta meni vaihtoon kun vaippa falskasi. :D

  VastaaPoista
 9. Samoilla linjoilla! Kun meillä lapsiluku on täynnä (mistä käydään hienoista keskustelua nyt), aion laittaa rakkaimpia vauvanvaatteita lukuunottamatta kledjut surutta kiertoon, osan jätän fiilistelyä varten. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä, pitää koettaa muistaa. :)

  VastaaPoista
 11. Pakko oli laittaa tää kommentti vaikka en postausta nyt ehdi lukemaan kunnolla, huomenna palaan :) Tuo Mikk-Line haalari on huippu!!! :)

  VastaaPoista
 12. Kai paljastat salaisuuden heti täällä, jos se selviää, PLIIIIIIIIIIIIS JOOKO JOOKO JOOKO??? :D

  VastaaPoista
 13. Mun on pakko myöntää, että olin hieman pettynyt Småfolkin laatuun :( Poika sai yhden bodyn lahjaksi. Ihanahan se oli ja hypistelin sitä monet kerrat ennen ku oli sopivan kokoinen. Sitten kun se otettiin käyttöön, se nukkaantui ekassa pesussa. Mä oon sitä mieltä, että jos body maksaa 20e, kyl sen pitää kestää 60 asteen pesu. Ei puklu- ja kakkatahrat lähde 30 asteessa ja niitähän vauvan vaatteissa useimmiten on. Kaikki vauvanvaatteet on meillä pesty 60 asteessa. H&M:n, Lindexin yms. halpikset kestää sen, niin kyl pitäis Småfolkinkin :( Lisäksi body on niin kapea, että sitä on hankala pukea kiemurtelevan pukemista inhoavan pojan päälle. Oulaavan aleja olen kuolaillut, mutta pettymyksen (ja kirpparivaatelinjani) takia en ole tilannut. Mutta tämä siis vain mun mielipide, monethan niistä tykkäävät.

  VastaaPoista
 14. Heippa, pakko vinkata helposta kuvakäsittelyohjelmasta jolla saa todella helposti kollaasit ja muut tehtyä. Tällä teen itse, eikä mene montaa hetkeä kun on valmista :)http://pixlr.com/express/

  VastaaPoista
 15. Meillä ei aiemmin ole ollut Småfolkia, mutta täytyy kyllä todeta, että joissain "merkkivaatteissa" hinta ei vaan kohtaa laatua. Esim. Duns Swedenin vaatteet säilyy pesusta pesuun kuin uusina, Maxomorran vaatteet taasen tuntuivat nukkaantuvan ja harmaantuvan (valkopyykin kanssa pestäessä) heti. Polarn O. Pyret kestää, kestää ja kestää. Popia ostan usein kirppareilta ja meilläkin yksi käytetty tunika on edelleenkin kuin uusi vaikka on käytetty varmaan 3kk ja pesty mooonet kerrat. H&M:n ja Lindexin perusvaatteet ovat ihmeen vahvaa tekoa, esim. Lindexin velourit kestää monia kalliimpia paremmin ja pidempään. Mutta todella, yhdyn tuohon, että aina hinta ei vastaa laatua. Jos näissä ilmenee jotain laadullisia virheitä, niin tapani mukaan reklamoin. :)

  VastaaPoista
 16. Hih, kiitos pikaisesta kommentistasi! Ja kiitos, mekin tykätään tuosta haalarista ihan huisin paljon, se on tosi ihana, toivottavasti myös käytösssä yhtä hyvä kuin Mikk-Linen vk-puku joka meillä oli keväällä. :)

  VastaaPoista
 17. Hahah! H oli vähän sitä mieltä, ettei haluaisi paljastaa asiaa kenellekkään, edes vanhemmille, jos se selviää. Jos me päästään asiasta yhteisymmärrykseen ja tulevasta sukupuolesta (jos se selviää) kerrotaan muille, niin toki kerron myös täällä. :)

  VastaaPoista
 18. meillä myös keskustelua lapsi luvusta :) minä haluan kolme, mies neljä iiks :) nyt 2 pientä 1v ja 3v

  VastaaPoista
 19. Ehkäpä munkin ois pitänyt reklamoida tuosta, mutta tosiaan saatiin se kuukautta ennen pojan syntymää ja se oli ostettu jonkun liikkeen loppuunmyynnistä eli ois pitänyt reklamoida suoraan Småfolkille. Ja pesuohje ei tosiaan tainnut olla tuo 60 astetta, joten oma moka. Mut kun kaikki muutkin halpiksetkin on sen kestänyt.Mä oon täs parin kuukauden sisään reklamoinut jo Tutalle, Fiskarsille, Minit-kirjakerholle, Halpa-Hallille ja mitäs näitä vielä olikaan :D

  VastaaPoista
 20. Hei! Olen huomannut joskus aiemminkin, että kirjoitat ostaneesi jotain ryöstöhintaan, kun tarkoitat ostaneesi jotain erityisen halvalla. Tuo ryöstöhinta kun tarkoittaa juuri päinvastaista, sitä, että olo on kuin ryöstetyllä, kun kaikki rahat menivät johonkin ostokseen.Edellisen kerran tämän huomatessani, ajattelin sen olevan vain ajatusvirhe osaltasi, sillä kirjoitat niin sujuvasti muuten, mutta nyt erheen toistuessa tämä ope päätti kuitenkin puuttua asiaan - vaikka lomallahan tässä vielä ollaan!t. marjukka

  VastaaPoista
 21. Hei, kiitos korjauksesta! Korjaan sen myös tekstiin. Ehkä kyse on enemmän meidän kotona käyttämästämme termistä joka tarkoittaa muille ihmisille ihan päinvastaista. :D

  VastaaPoista
 22. Kotiutuminen on niitä harvoja hetkiä, jolloin voin muistaa, mitä lapsellamme oli päällä. Kun 44-koon tytteli oli kirjaimellisesti hukkua koon 50 tähtihaalariin, jossa hänet toimme kotiin. Isämies joutuikin heti lähtemään ostoksille, kun kaikki kotoa löytyvät vaatteet olivat useamman viikon lapsellemme liian isoja.

  VastaaPoista
 23. Hei! Kivoja alelöytöjä olen tehnyt! Suosittelen myös noudattamaan sitä Småfolkin pesuohjetta. Tai no, en tiedä takaako sekään mitään, kun itse varmaan erehdyin heti kättelyssä pesemään 40 asteessa. Mutta kuten yllä jotkut muutkin ovat sanoneet, täytyy itsekin todeta, että pettynyt olen Småfolkin laatuun. Ihania kuoseja, mutta kyllä ne nukkaantuvat aika pahasti. Toivotaan, että sinun ostoksesi pysyvät hyvässä kunnossa! Tuo lehmäpaita vihreänä on minuakin himottanut, koska poikamme (s. 06/11) on ihan lehmäfani ja hänen ekoja sanojaansakin oli ammuuu!

  VastaaPoista