Social Media Icons

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Tukea vatsalle?


Kuva lainattu täältä.

Viime raskauden alaselkä-ja liitoskivuista traumatisoituneena olen aloittanut jo nyt raskausaikanakin sopivassa shiatsu-hieronnassa ja epäsäännöllisen säännöllisesti joogannutkin päiväuniaikaan. En halua enää koskaan olla yhtä jäykkä ja kankea, niin kipeä ja epäaktiivinen. Vuosikkaan taaperon perässä juostessani olen valmis kokeilemaan miltei mitä tahansa, joka pitäisi minut toimintakykyisenä ja elinvoimaisempana.

Olen yrittänyt etsiskellä tietoa ja käyttökokemuksia raskausajan tukivöistä, mutta päätä huimaava hintahaitari ja huono otanta käyttökokemuksia sai minut kääntymään teidän puoleenne. Auttakaa urpoa mäessä!
Tunnustautuuko joku tukivyötä käyttäneeksi? Mitä merkkiä, mallia? Onko hinta laadun tae (Carriwellin versio sh. 15e, Anita Baby Beltin malli alk. 45e)? Onko sellainen kuuma? Mukava päällä? Onko sellaisesta merkittävää hyötyä? Voisiko sellaisen hankkia käytettynä, eli säilyykö elastisuus ja tuki kovassakin käytössä? Osaisinko ummikkona arvioida sopivan koon?

Niin, ja jos jollakin pölyttyy ylimääräinen ja käyttökelpoinen hyllyssä (kokoa 40-42 vastaava?), josta olisi valmis luopumaan sopuhintaan tai vaihtamaan johonkin, niin puhukoon nyt tai vaietkoon iäksi!

32 kommenttia:

 1. Ihanaa. Onneksi olkoon. Milloinkas on L.A? mulla ei ole vyötä mutta joku vatsatuki oli carriwel. Jos satun löytämään sen niin saat sen. Onko sulla tarvetta muille tuotteille?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kaukana, kaukana vielä, joulukuun lopussa. Nyt ollaan kuitenkin onnellisesti toisella kolmanneksella ja maha pullahti jostain "isona" esiin, niin muistin edellisen vauvamahani tuomat haasteet. Kotidopplerin hankintaa olen harkinnut ja vähän katsellut käytettyjä huuto.netissä, sellaisestakin saa vinkata. :)

  VastaaPoista
 3. Itse olen Joulukuun lapsi myös. Mun ystävällä oli semmoinen doppler. Kuunteli oikeastaan vain sen aikaa kunnes alkoi tuntemaan liikkeet, joten aika lyhyt käyttöikä. Itse kävin hänen luonaan kahdesti kuuntelemassa.

  VastaaPoista
 4. Toivottavast saisit apua tukivyöstä. Ite en käyttäny, mut pelkkä sana, liitoskivut.. saa käsikarvat pystyy. Mulla oli kaks viimistä kuukautta niin kauheet liitoskivut ettei mitää rajaa ja lakkas vasta reilu kuukaus synnytyksen jälkee!

  VastaaPoista
 5. Mulla oli käytössä toi Anitan baby belt. Ostin uutena, jostain netistä taisin tilata. Otin koon S vaikka muuten oon kokoa M ja raskausaikana varmaan kokoa XL :D Ja toi S-koko oli mulle ihan hyvä, luulisin että olis sullekin. Mulla selkä alkoi vaivamaan jo ekalla kolmanneksella (selkävammaa oli kyllä jo ennestään)ja käytin tota tukivyötä etenkin töissä. Kyllä se kesähelteillä lämmitti toki, tossa Anitan vyössä kun tulee se trikoo siihen mahan päällekkin. Suurta apua siitä ei ehkä saa, jos siis kipuja on niin ei mulla ainakaan niihin auttanut mutta helpotti se hieman sitä ison mahan kantamista. Hyvin on säilyttänyt napakkuutensa, kiristysvaraakin olisi vielä ollut vaikka S-kokoinen olikin :) Omastani en kyllä valitettavasti viitsi luopua, pikkukakkonen on tulossa jossain kohtia meillekin. Onnea odotukseen! - Anna

  VastaaPoista
 6. Niin ja piti lisätä, että meillä ainakin myydään noita tukivöitä myös Lastentarvikeliikkeessä, siellä olisi saanut sovitellakin :) - Anna

  VastaaPoista
 7. Mulla oli tuommoinen Anitan tukivyö ja minusta se oli parempi kuin kokeilemani rimpulavyöt, joissa tuki ei tullut vatsan päälle. Anitat on tosiaan aika reilua mitoitusta, mulla muistaakseni oli M-koko ja olin jotain XXL-kokoinen loppuvaiheessa... Eniten tulet tarviimaan sitä kuitenkin syksyllä ja talvella, joten ei se pieni lämmitys haitanne. En usko, että näistä tukivöistä on sulle vielä mitään hyötyä, mutta sitten kun vatsa kasvaa reilusti, niin sitten kyllä lämpimästi suosittelen Anitaa.

  VastaaPoista
 8. Mulla on käytössä sellainen malli joka tulee tuohon masun päälle asti. On tuosta jonkin verran hyötyä ollut, enkä kyllä lähtisi kokeilemaan päivää kaupungissa ilman sitä. Toisaalta ei siitä niin paljon hyötyä ollut, että olisin voinut olla töissä äitiyslomaan saakka.Kuuma sen kanssa kylläkin on tullut lämpöisemmillä päivillä, mutta luulempa, että kuuma olisi tullut ilmankin. Päällä tuollainen on mukava. :)

  VastaaPoista
 9. Minä ostin sellaisen ihan pehmeän tuubin kirkkonummelaisesta vauvatarvikeliikkeestä. En sitä tainnut käyttää kovin paljon, eikä se tainnut olla kovin tukevakaan. Joskus ehkä puin lenkille lähtiessä, muistaakseni kuitenkin enemmän loppuraskaudessa.

  VastaaPoista
 10. Joo, syksyksi sitä kaavailenkin. Joskin maha tuntuu pullahtaneen esiin nyt ja olevan samankokoinen kuin viimeksi rv 20, viimeksi pullahti esiin vasta samanmoisena, megakokoisena, vasta paria viikkoa myöhemmin. Saa nähdä, minkälainen pötsi tästä vielä kehkeytyy... :D

  VastaaPoista
 11. Minulla on myös kokemusta tuosta Anitan tukivyöstä ja se on ollut kyllä tosi loistava. Ostin sen vähän käytettynä kirpparilta, kun odotin esikoista ja sama vyö on käytössä nyt kakkosta odottaessa.Niin ja välissä vyö ehti olla yhdellä kaverillakin käytössä ja hyvin on säilynyt.Nyt löysin toisen vyön kirpparilta niin ei tartte koko ajan miettiä,että millon voin pestä vyön.Nyt on meneillään rv 24 ja käytän vyötä satunnaisesti jos selkä oireilee,mutta luulen,että joudun taas loppuajasta käyttämään päivittäin,koska työ on sen verran raskasta(olen maatalousyrittäjä). Ja sen huomasin kans esikoisen odotuksessa, että supistuksia tuli aina sillon enemmän, ku vyö oli pesussa. Tulipas tekstiä.. :D mutta siis suosittelen lämpimästi tuota Anitan vyötä.Niin ja isot onnittelut ja tsemppiä odotukseen!-Ninnuska-

  VastaaPoista
 12. Mulla oli myös Anitan babybelt, jossa trikoota tulee mahan päälle asti. Oli kyllä ehdoton pelastaja, kun koulussa joutui istumaan itselle liian matalien pöytien ääressä. Taisin pitää sitä melko alusta ihan loppuun asti, hyvin meni päälle koko ajan. Suosittelen sitä lämpimästi, ja vaikka käymään jossain liikkeessä kokeilemassa ennen kuin sen käytettynä hankkii, niin tietää sitten koon paremmin. Itse tuli ostettua uutena vaikka käytettynäkin niitä paljon liikkuu, juuri siitä syystä kun kävin liikkeessä kokeilemassa ja olikin todella hyvää palvelua. :)

  VastaaPoista
 13. Mulla oli alaselkävaivoja raskaudessa, ja vatsa oli valtava! Neuvolasta suositeltiin hommaamaan tukivyö, ja ostinkin sitten juuri tuon Anitan babybeltin. Heti vyön päälle laitettuaan huomasi kyllä, miten mukavasti se tukee vatsaa ja selkää. Suosittelen! Tuntuu olevan tukevaa tekoa, joten käytettykin on varmasti ihan passeli. Ja uskoisin sinun pärjäävän S-kokoisella, noissa on tosi reilu mitoitus. En osaa sanoa, miten eroaa halvemmista malleista, mutta ainakin Anitasta on hyviä kokemuksia :)

  VastaaPoista
 14. Minä käytin myös Anitan babybeltiä, vaikka maha ei ihan kauhean iso ole vieläkään (34+0). Käytin sitä vyötä kun olin 4 viikon putken töissä vastikään ja kyllä se toi turvallisuuden tuntua potilassiirroissa ja kyykkimisissä. Vaikka selkä ei ollutkaan vielä vihotellut, pidin sitä ennakoivasti jo. Vähän kyllä työn touhussa hiosti, mutta kyllä sen muutaman tunnin verran kesti, sitten aamu-/iltatoimien jälkeen otin sen vyön pois. Neuvolasta muistutteli että se pitää olla napakasti laitettuna että on jotain hyötyä =)

  VastaaPoista
 15. Kerrompas omatkin kokemukset. Minulla oli tosi kipeä selkä raskausaikana ja kipuja ei helpottanut yhtään että seisoin 9 tuntia töissä sen masun kanssa. Ostin sitten tuon Anitan babybeltin ja oli aivan loistava! :) Apua kyllä oli, vaikka jouduinkin jäämään pikkusen ennen äippäloman alkua pois töistä, mutta suosittelen lämpimästi.Ja kannattaa käydä kattomassa lastentarvikeliikkeestä tai alusvaateliikkeestä niin saat kokeilla päälle. On nimittäin aika reilua kokoa. Minullakin oli s, ja oli tosi hyvin säätövaraa siinäkin ja hyvin meni ihan loppuajastakin, vaikka masu oli aika jumbo. :DTsemppiä odotukseen :)

  VastaaPoista
 16. Miulla olisi kokoa M tarpeettomana :) Vastaa tosiaan kokoa 40-42. Itse olen kokoa 38 ja sain kyllä kiristettyä sopivaksi itsellenikin. On varaa tarraosassa...olisin kyllä valmis luopumaan :)

  VastaaPoista
 17. Mä sain raskausaikana Tikkurilan terveysaseman fysioterapiasta lainaan tukivyön. :) Käytin sitä loppuvaiheessa töissä, kun piti jaksaa koko päivä seisoa ja kävellä, ja kyllä auttoi!Enpä ookaan muistanut sitä palauttaa, poika syntyi lokakuussa... Hups vaan. :D

  VastaaPoista
 18. mulla oli tollainen anitan tukivyö (kato huutiksesta, jos päädyt sellaiseen!) eikä siitä kyllä ollut mun mielestä mitään hyötyä. käytin sitä loppujenlopuksi vaan "hyppimisjumpissa" ettei maha heiluisi niin paljon. voi tosin olla, että tuo xs oli vain kuitenkin liian iso, normaalisti käytän vaatekokoa 34-36. sen sijaan selkävaivoihin auttoi kunnon salitreeni, jos vain löydät sellaiseen aikaa ja vointi sallii. ihan alkuraskaudessa mulla oli vähän selkävaivaa, mutta ei sen koommin kun aloitin kunnon treenin, jota jatkoin muistaakseni viikolle 37 asti.

  VastaaPoista
 19. Oi! Laitapa mulle sähköpostia? Lapsellista(at)gmail.com, niin voidaan chattailla tärkeämmistä spekseistä. ;)

  VastaaPoista
 20. Aah, voi miten harmittaa sun puolesta. Yllä olevista kommenteista ja verkkokaupan sivuilta käsitinkin, että ovat aikas reilua mitoitusta, niin luultavasti olikin sulle liian väljä. :(

  VastaaPoista
 21. Hahah! Jospa sitä tarvitsee joskus toistekin... ;)

  VastaaPoista
 22. Mulle neuvoi fysioterapeutti seuraavaa: oman kunnan terveyskeskuksessa pitäisi olla apuvälinelainaamossa SI-nivelen tukivöitä. Jos ei ole, pyydä tilaamaan. Meidän neuvolassa eivät tietäneet asiasta, mutta antoivat apuvaälinelainaamon yhteystiedot. Siellähän niitä oli laatikkokaupalla pölyttymässä! He ihmettelivät, miksi neuvola niin vähän ohjaa asiakkaita heille:) fysioterapeutti sovittu oikean koon, ja sain niitä oikein kaksin kappalein lainaan: joustavamman ja pehmeämmän töihin, ja tosi napakan esim. ulkoilua varten. Eikä maksa mitään!

  VastaaPoista
 23. Onpa hyvä vinkki tuo apuvälinelainaamo!!Mulla on ollut Anita ja Carriwell käytössä. Carriwellistä oli yhtä paljon hyötyä kuin trikoisesta mahatuubista, eli ei oikein mitään. Anita oli ekassa raskaudessa TOSI hyvä, en pystynyt ilman sitä kävelemään oikeastaan ollenkaan supistusten takia. Istuessa en vyötä pystynyt käyttämään, tuo leveä ja jämäkkä alavatsalle tuleva vyö aiheutti supistuksia. Toisessa raskaudessa se sitten laittoi supistelemaan seistessäkin, en vaan sietänyt mitään puristusta alavatsalla (esim. mahan alle tulevat raskaushousut oli ihan mahdottomuus).Mun vyö oli käytetty kahdessa raskaudessa ennen omiani, ja loppuvaiheessa oli vielä ihan käyttökuntoinen, mutta lantiovyön sisällä oleva kuminauha oli taittunut kaksinkerroin alareunasta ja kankaat ihan nypyillä. Eli hyvin nuo kestävät käyttöä, ostaisin käytettynä kuitenkin mieluiten sellaisen, mitä on käytetty vain 1 raskaus :)

  VastaaPoista
 24. Mä ostin uutena Anitan BabySherpa vyön, joka on siis pelkkä kuminauha vatsan alle. Tukee vatsaa ja selkää. Tarkoituksena oli ennakolta estää selkä jne vaivojen syntyminen. En tykännyt koko raskauden aikana käyttää sellaisia housujakaan missä tuli resori vatsan päälle, joten siksi valitsin tuon. Sain testata vyötä kaupassa, mutta silti en tykännyt käyttää sitä. Muutaman kerran kokeilin kunnes jäi kaapin perälle. Musta se ahdisti ja puristi vatsaa vaikka oli ihan ammattitaitoisen myyjän kanssa katsottu oikea kohta ja koitin muuttaakin kotona. Ihan hirveetä oli sen kanssa istua. En saanut selkä enkä muitakaan vaivoja raskausaikana, joten ei sikäli harmita kuin tuo rahan menetys. Annoin sen sitten eteenpäin kokeiltavaksi.Kuulin myös fysioterapeutilta, että saisi lainaan. Meninkin hakemaan sitä, mutta fyssari oli unohtanut laittaa valmiiksi, eikä ketään ollut enää paikalla keneltä kysyä.. Sanoi myös, että voi teipata selkään pitkäkestoista teippiä jos alkaa vaivaamaan. Se mua enemmänkin kiinnosti, tosin en sitten tarvinnut sitäkään, onneksi. :)

  VastaaPoista
 25. Piti lisätä vielä, että käytin siis vain vatsan alle tulevia housuja, mutta ne ei ahdistanut. :) Erilainen puristus niistä housuista kun tuosta vyöstä.

  VastaaPoista
 26. En jaksanut selata onko sulle jo tarjottu vyötä mutta mulla on ylimääräinen anitan vyö koko S. itse käytän housuja koossa L ja hm mamma farkut 42 tai 44. Äitiysvaatettakin löytyy. milonmatkassablogi@gmail.com voi laittaa postia jos haluat kuvia tai lisätietoa :)

  VastaaPoista
 27. Minä sain terveyskeskuksen fysioterapian osastolta ilmaiseksi lainaan äitiysmallin tukivyön kun sinne menin kysymään. Suosittelen! Ei maksa mitään, palauttaa sai kuukausi LA:n jälkeen (lainasin sen noin rv 20) ja oli varmasti "oikeaoppinen" ja ergonominen! Kyseessä oli säädettävä malli, joten ei tarvinnut tuskastella oikean koon löytymisen kanssa. Lisäksi sain kädestä pitäen annetut ohjeet käytöstä, sekä jumppaohjeita.-Iitu

  VastaaPoista
 28. Te ootte mahtavia! Pitääkin kysellä tuosta välinelainaamosta neuvolasta, en ole ikipäivänä kuullutkaan tuollaisesta, joten kiitos teille vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 29. Meiän neuvolasta ei saanu mitään lainaan mutta hankin itse nimenomaan ton anitan vyön, se oli mulla elinehto jo tosi varhaisessa vaiheessa. Nukuin myös sen kanssa, silloin pidin sitä vähän löysempänä kuin päivällä. Voin kyllä suositella!

  VastaaPoista
 30. Anitan vyölle antaa tämäkin (uusi!) vierailija kommenttinsa. Mulla on vanhojen urheiluaikojen jäljiltä sellaista "pientä selkävaivaa", ja jonkin asteisen avun sain ko. vyöstä. Liitoskipuja ja em. selkävaivoja vyö ei tietenkään kokonaan mihinkään vienyt, mutta vatsan ollessa isoimmillaan vyö tuki kyllä selkää ja taakan kantaminen tuntui hieman helpommalta :)

  VastaaPoista
 31. Mulla oli kans se Anitan vyö koossa xs. Pidin sitä aika vähän koska mun mielestä se oli kans ahdistava, eli puristi oudosti mahaa. Istuminen ei lainkaan sujunut. Vähän oli siis turha hankinta. Selkäkipuihin ei mulla auttanut muutenkaan oikein mikään. Yksi tuttava kävi hierojalla ja sanoi sen auttaneen

  VastaaPoista
 32. Minäkin muistuttelen ennaltaehkäisevän jumpan tärkeydestä. Suoria vatsoja ei kannata tehdä enää kun vatsa pullottaa mutta vinoja ja syviä saat tehdä niin pitkään kun kynnelle kykenet. Paras tukivyö löytyy sisältäsi! :) Harjoittele kannattelemaan masua lihaksilla, portaat ylösnousut ym erityisesti. Uusin kaksplus tarjoilee hyvät pilates ohjeet, joita voi tehdä pitkään. En suosittele vyötä ennaltaehkäisyyn, lihakset kaipaavat rasitusta sopeutuakseen painavampaan lastiin. Supistuksia ehkäisemään ja jos SI kivut estää liikkumisen. Huom. Monesti kivut on vain väliaikaisia, ei koko raskauden läpi kestäviä. Useampi raskaus jos on alla niin helpommalla pääset jos vaan tukilihakset on kunnossa.

  VastaaPoista