Social Media Icons

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Salaisuudet julki

147 kommenttia , , , , , , Share It:

Monet ovatkin heitelleet arvauksia ilmaan, toiset kysyneet suoraan. Minä olen väistellyt, kieltänytkin. En kai voinut muutakaan, vielä.

rv 11+6
Toppi / Sobea / Mamamia.fi
Housut/ H&M Mama

Mutta totta se on. Minä olen raskaana. Raskaana! Olen tiennyt jo jonkin aikaa eikä kuusi viikkoa kestänyt väsymys ja etova olo ole saanut minua unohtamaan sitä hetkeksikään. Vatsa on paisunut ja käytössä on taas äitiyshousut, vaikka paino onkin laskenut kolme kiloa. Laskettu aika osuu tapaninpäivään ja huomenna alkaa siis kolmastoista raskausviikko. Näyttää siltä, että blogistani tulee taas (myös) raskausblogi.

Niinkuin vuoden ikäisestä, olohuoneen lattialla pyörivästä tytön tylleröstä voi päätelläkin, olen minä ollut samassa tilanteessa aiemminkin. Itse asiassa hyvin vähän aikaa sitten. Mutta silti kaikki on toisin. Jos ensimmäisessä raskaudessa luulin pelänneeni tai stressanneeni, olen minä toden totta vienyt tämän aivan uudelle tasolle. Tuntuu, että kun tietää, kuinka moni asia voi mennä vikaan, sitä pelkääkin ihan eri tavalla, enemmän kuin ennen.
Tuntuu, että ympärilläni on satanut ikäviä uutisia raskauksien kulusta ja että keskustelupalstojen odottajat täyttyvät niistä. Siksi en halunnut vielä hiiskua asiasta, varmuuden vuoksi. Olen odottanut viikkokausia, että pääsisin kertomaan teille enkä malta enää pitää asiaa sisälläni! Olen niin onnellinen, helpottunut ja huojentunut. On hyvä olla.

PS. Mahtaakohan värikkääseen joukkoonne mahtua muita kanssaodottajia? Astukaa esiin!

147 kommenttia:

 1. Peloittavaa! Näin viime viikolla unta että luin jostain blogista että sinä ja epätodellista todellisuutta Sini olette molemmat raskaana.Ja te molemat ootte :DMutta kuitenkin onnea sinne paljon!

  VastaaPoista
 2. Hurjasti onnea! Ihana uutinen :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnia pienestä lahjasta <3

  VastaaPoista
 4. Musta tuntuu että lähes jokaisessa (vauva)blogissa kerrotaan pienistä kakkosista. Minäkin tahdon! :D Oikein hirmuisesti onnea!

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, onnea hurjasti! :) Minä puusilmä en kyllä aavistellut laisinkaan. Mukava kun on kanssaodottajia!

  VastaaPoista
 6. Paljon paljon onnea!<3Mikä siinä on, että joka ikinen kerta kun lukee että joku on raskaana, iskee kummallinen kateuden aalto ja raskaudenkaipuu?! Se on hyvin hyvin inhottavaa, varsinkin kun pitäisi jaksaa muutama vuosi ainakin odottaa! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana uutinen :) Paljon onnea <3

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea! Oliko ihan suunniteltu vaavi? :) Hurjasti voimia kahden pienen kanssa :))

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, onnea paljon!! :) -Adelia

  VastaaPoista
 10. Enneunia <3 :D Onnea Sascia, yhdessä odotellaan!! <3

  VastaaPoista
 11. Jee<3 lisää,lisää! Onnea vielä paljon sascia!

  VastaaPoista
 12. Hauska sattuma! Me ollaan Sinin kanssa kyllä molemmat tiedetty toistemme raskauksista varmaan ihan alkumetreiltä saakka, Sini ainakin n. kolmen minuutin päästä plussaamisesta. :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos! Oli oikein toivottu tapaus. :)

  VastaaPoista
 14. Oi mahtava juttu! Paljon onnea :) ! Kamala kun itellekin tulee taas entistä pahempi vauvakuume kun kuulee muiden odottavan! Vaikkei edellinenkään ole kuin 8½kk :D

  VastaaPoista
 15. Onnea miljoonasti! <3Oikein kateeksi käy, vauvakuumehan tässä tulee taas vaikka oma esikoinen onkin vasta puolivuotias... :D

  VastaaPoista
 16. Onnea tätäkin kautta! Olen niin onnellinen puolestanne. <3 <3 Toivottavasti pikkukakkonen kotiutuisi myös meille...

  VastaaPoista
 17. Ekaa kertaa vasta kirjotan mutta mielessä ollut useasti. Nyt rohkaistun ja kerron tietäväni iso-H:n :D

  VastaaPoista
 18. Ihanaa! Paljon onnea! Itse odotan ensimmäistä. RV 30 +3.

  VastaaPoista
 19. Hahah, onpas pieni maailma! Meillä on tosi vähän enää "omia" kavereita tai tuttuja, kun ollaan seitsemän vuotta menty samassa kimpassa, joten voi olla, että mekin ollaan sitten joskus törmätty. ;)

  VastaaPoista
 20. Todella mahtavaa, ihanaa! Onnea aivan hirmuisesti!!! Tekis mieli hokea vaan, että ihanaa! :)

  VastaaPoista
 21. Epäilen että ollaan :D Mutta mä vinkkaan itsestäni ja pistän sulle facen kautta viestiä :D En tässä sen enempää itseäni paljasta :DD Kurkkaapa kohta viestien muut-osiota..

  VastaaPoista
 22. Onneksi olkoon kovasti koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 23. Onnea! Jo neljäs vauva uutinen blogistaniassa minun vähään aikaan :)

  VastaaPoista
 24. Uu, superii! Isosti onnea ja jaksamista kesähelteet ja pahionvointi -komboon!

  VastaaPoista
 25. Ihana uutinen! Onnea koko perheelle. :)Johanna

  VastaaPoista
 26. Äääk, miten ihanaa!! :) Hirmuisesti onnea ja kaikkea hyvää odotukseen!

  VastaaPoista
 27. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Hienoa, lisää sanavalmiita ihmisiä maailmaan.t: yks, joka ei tod ole raskaana :)

  VastaaPoista
 28. No hitsi, minun kaikki kännykkäkommentit tuntuvat katoavan:( Kokeillaas uudelleen:Ihana uutinen! Onnellista odotusta!

  VastaaPoista
 29. Tosi paljon onnea!!! Kuten ylläolevatkin, vauvakuume iskee.. Toivottavasti kaikki menee hyvin maaliin asti. En ole tietääkseni raskaana, vaikka kakkosta jo toivommekin, mutta on ihan samanlainen olo, että varmasti tulen jännäämään ja stressaamaan paljon enemmän kuin ekalla kerralla, sillä lähipiirissä on ollut vähän ikäviä sattumuksia viime aikoina.

  VastaaPoista
 30. Apua, mullekin tulee vauvakuume, vaikka Leo täytti vasta puoli vuotta! Ei vauvoja lisää meille, mutta paljon onnea teille <3:))

  VastaaPoista
 31. Voooi paljon onnea! Tuli kyllä yllätyksenä :) Meidän poika syntyi 22.12.11, joten tuleepi sitten aika tasan vuoden ikäerolla teille :)

  VastaaPoista
 32. Onnea :) Täällä 11+2 menossa :)

  VastaaPoista
 33. Ihana uutinen, onnea koko perheelle :) jopas nyt vauvauutisia satelee joka suunnasta!

  VastaaPoista
 34. Voi miten ihana uutinen! Isosti onnea :) Ja kuten niin monella muullakin, oma vauvakuume sen kun kasvaa näiden uutisten myötä, vaikkei esikoinen olekkaan kuin yhdeksänkuinen.. :)

  VastaaPoista
 35. Onnea, onnea!!Tuntuu, että nyt kaikki odottelee pikkukakkosia ja ihan vaan sen takia oon miettinyt että joko täälläkin.. :D Meillä esikoinen tulossa, rv 29+6 :)

  VastaaPoista
 36. Voi miten ihana uutinen!! Onnea valtavasti koko perheelle! :) Tässähän ihan oma vauva kuume lisääntyy vaan koko ajan, kun joka blogissa odotellaan pikkuisia (veski, inton äiti, essi, suvi...). Toivottavasti pian meilläkin! :)

  VastaaPoista
 37. Tunnustan! Täällä on toinen, vaikka tuo meidän poika on vasta reippaan vuoden. Täällä tänään rv 21+6. Kolmas on tulossa. Meidän elmeri on aikalailla teidän helmin ikäinen. Tais olla väliä reipas kuukausi :D

  VastaaPoista
 38. Onneksi olkoon. Itsellä (onneksi) seuraava on vielä kaukana edessäpäin, kun ei plussauksestakaan ole kulunut vielä vuotta, eikä ainakaan vielä se vauvakuume ole iskenyt, tosin sitä ei välttämättä voi välttää kun tyttö kasvaa ja lähipiiriin tulee uusia pikkuriikkisä vauvoja syksyllä. Mutta hyvänlainen ikäero tulossa, itellä olisi kanssa haaveissa ikäero n.2-3 vuotta :)

  VastaaPoista
 39. Aivan ihana uutinen! Onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 40. Iiiik, ihana juttu! Onnea tuhannesti <3

  VastaaPoista
 41. Paljon onnea koko perheelle! :) Täällä ilmoittautuu yksi kommentoimaan rohkaistunut kanssaodottaja lisää, esikoista odotellaan viikoilla 14+2 :) Oon lukenut blogiasi jo Helmin syntymän ajoista asti, mutten jostain syystä ole kommentoinut :)

  VastaaPoista
 42. Oi, ihanaa. Paljon onnea minultakin! :)-Sannas-

  VastaaPoista
 43. Aivan mahtavaa! Onnea hurjasti <3

  VastaaPoista
 44. Voi ihanaa! Onnea paljon, jospa se stressaaminen unohtuisi jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 45. Paljon Onnea!!! Terveisin blogisi lukija

  VastaaPoista
 46. Mahtavaa, paljon onnea!! Itsellä 8,5kk tyttö ja välillä täälläkin jo pikkukakkosajatukset siintää... mutta ajattelin vielä n. vuoden odotella :) Mutta ihana päästä lukemaan sun uudesta raskaudesta ja tulossa olevasta vaavista! Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 47. Mitäääh? :D Onpas ihanaa, paljon onnea koko perheelle ♥ Kaipasinki sun raskausajan postauksia! :) Siis tosi moni bloggaaja on nyt raskaana ja muutama kaverikin!

  VastaaPoista
 48. Onnea hirmuisesti!!! <3 kuinka paljon tulee ikäeroa sisaruksilla?

  VastaaPoista
 49. Voi miten ihania uutisia! Pidän peukkuja ja toivotaan, että kaikki menee hyvin ja pahoinvointi helpottaa.

  VastaaPoista
 50. Paljon onnea! Meillä on nyt 7 kk ikäinen tyttönen ja raskausaikana oli erityisen mukava seurata sun blogia, kun menitte muutamaa kuukautta edellä. Vielä ei oo pikkukakkosesta meillä tietoa, mutta saas nähdä innostuuko tässä vauvahaaveilemaan pian itsekin kun näitä uutisia tosiaan putkahtelee sieltä täältä :) Kaikkea hyvää odotukseen!

  VastaaPoista
 51. Älyttömästi onnea! Musta tuntuu että kaikki saa taas vauvoja jä määkin haluun! :D

  VastaaPoista
 52. Ihanaa, onnea valtavasti teille kaikille ja tarrasukkia pienelle matkaan! :) Toivottavasti pahoinvointi pian asettuu ja pääset nauttimaan energisestä keskiraskaudesta! On ihan uskomatonta, miten moni saa vauvan piakkoin täällä blogosfäärissä. Tosi monessa blogissa on vauvauutisia putkahdellut kevään aikana. :)Meillä on esikoinen syntynyt viisi vuotta sitten toukokuussa ja aloin odottaa pikkukakkosta esikon ollessa 10kk. Hän syntyikin sitten seuraavan vuoden joulukuussa, joten heillä on ikäeroa 1v7kk. Se on mielestäni ollut erinomainen ikäero. Esikoisen kanssa ei ihmeempiä mustasukkaisuussessioita ollut koskaan, kun oli niin pieni, ettei varmaan muistanut aikaa ilman vauvaa. Todella nopeasti vauvan alettua vähän ottaa kontaktia ympäristöönsä ja etenkin liikkumisen alettua, siskoksista tuli parhaat leikkikaverit ja ystävykset ja äiti pääsee nykyäänkin niin paljon helpommalla, kun lähes samanikäistä seuraa on aina saatavilla. Moni kauhisteli, että miten jaksan vauvan toisen perään ja kaksi vaippahousua, mutten kokenut sitä lainkaan raskaana. Se oli helppoa siinä mielessä, ettei koskaan ollut ehtinyt edes tottua vaipattomuuteen vielä... ;) Hyvää vointia ja onnellista odotusta! :) Tiedän itsekin kolme lasta saaneena, että tieto lisää tuskaa ja joka raskaudessa on eri asioita tullut ressattua. Mutta yritä keskittyä olennaiseen, pienen ihmeen sisällä kasvattamiseen ja pian tuntuvista potkuista nauttimiseen (niitä tuli mulle ekana ikävä synnytyksen jälkeen). :)

  VastaaPoista
 53. Kiitos! Reilut 1v 6kk tullee ikäeroksi. :)

  VastaaPoista
 54. Vau, kyllä pääsit minut ainakin yllättämään ihan täysin, vaikka blogiasi seuraan huolella! :D Suuren suuret onnittelut! Olen tosiaan lukenut blogiasi lähes alkumetreiltä saakka, "vaikka" itse en ole ollut raskaana tai minulla ei ole lapsia. Ehkäpä nyt pääsen kuitenkin odottamaan kanssasi samaan aikaan, ja keskustelemaankin omista kokemuksista täällä kommenttiboksissa. Vähän sellaiset on meillä suunnitelmat... Mutta vielä kerran, valtavasti onnea!

  VastaaPoista
 55. Ja hei, millonkas se teidän sovittu hääpäivä olikaan? Pääsenkö lueskelemaan siinäkin mielessä samanlaisesta elämäntilanteesta, kun olemme (tai lähinnä minä olen) kovasti pohtinut, että millonkas niitä häitä pidetään, kun lapsi halutaan ennen, mutta häätkin mahdollisimman pian, ja olisiko paras viettää häitä raskaana vai pienen lapsen kanssa. Jee! :)

  VastaaPoista
 56. Ooh, kiva kuulla että sielläkin on toiveena raskaus! Toivottavasti lykästää pian!Mua ilahduttaa kovin lukijat, joilla ei ole omia lapsia tai jotka ei ole raskaana, että mun elämäni lapsiperheellisenä imetysasukuvineni ja lusikkalakkopostauksineni kelpaa myös ei-samassa elämäntilanteessa oleville. :)

  VastaaPoista
 57. Meillä on sovittu päivämäärä vuodelle 2014. Mä olen siis tietyissä asioissa äärettömän kauaskatseinen ja haluan suunnitella kaiken ennakkoon. Meidän lapsiluvuksi jäänee kaksi, ja haluttiin molemmat lapset ennen häitä. Jouluvauva-tekonimeä kantavan tyypin saamisen jälkeen mulla on siis ruhtinaalliset 1,5 vuotta aikaa laihduttaa ihan hulluna! ;-D

  VastaaPoista
 58. Ei oo totta, just eilen luin kakkosuutisia Sinin blogista ja nyt sinäkin! Voi onnea, ihania uutisia :) <3

  VastaaPoista
 59. Nyt on toden totta aika moni bloggari pieniin päin. Ja mikäs tässä, kollektiivista odotusta, kokemuksia jakaessa. ;)Kiva kuulla, ettei tuo pieni ikäero ainakaan teillä ole koitunut ongelmaksi. Siitä aina niin kovasti varoitellaan, mutta kyllä minä Helmistä huomasin, että kovin pienikin lapsi osaa arvostaa toisten lapsien seuraa. Toivon, että meilläkin näistä tulee hyviä leikkikavereita. Pakko tosin kertoa, että lähdin hormonihuuruissani kyynel silmässä kaupasta kotiin kun näin kaksi siskosta kaupassa, joista isompi varasti pikkusiskonsa nukenrattaat ja retuutti vielä hiuksista pitkin pakastealtaan reunoja...

  VastaaPoista
 60. Kiitos! Pakko todeta, että meidän mukulammehan on ollut 9kk ikäinen tämän saadessa alkunsa... Varo vaan. ;)

  VastaaPoista
 61. Kiitos! Nyt niitä varmaan sataakin oikein olan takaa kun olen huhtikuun lopusta saakka hautonut vaikka minkälaisia asioita päässäni. Koko perhedynamiikka tulee muuttumaan, eiköhän siitäkin kuulla. :)

  VastaaPoista
 62. Kiitos! Eiköhän se kohta taas jää taakse, nyt kun ollaan toisella kolmanneksella. Voihan silti mitä tahansa tapahtua, mutta olen toiveikas. Ja tällä hetkellä tuntuu, että haluan odottaa pitkään ja nauttia siitä täysin siemauksin. ;)

  VastaaPoista
 63. Oi, onneksi olkoon! Mieletöntä! Ja ihanaa, että olet pysynyt meidän matkassa näin kauan. :)

  VastaaPoista
 64. Kiitos! Kohta tekin väsäätte pikkukakkosta joukon jatkoksi, hih... ;)

  VastaaPoista
 65. Minä vannotin myös pidemmän ikäeron nimeen, mutta H sai mut vuodenvaihteessa ylipuhuttua ja tässä sitä ollaan. :) Mutta voi kuinka kateellinen olen tuosta pikkuvauva-ajasta sinulle - nauti siitä, se kestää niin lyhyen tovin!

  VastaaPoista
 66. Ohoh! Olitpas nopea! :D Onnea loppuodotukseen! Kerro aina välillä kuulumisia, kuulen niitä mielelläni. :)

  VastaaPoista
 67. Kiitos!Nyt on todellakin jonkinlainen vauvabuumi meneillään, ainakin äitiysblogeissa... Onnea teille yritykseen!

  VastaaPoista
 68. Kiitos!Siellä ollaan jo ihan loppusuoralla, onnea odotukseen! Nauti potkuista, niitä tulee ikävä. :)

  VastaaPoista
 69. Kiitos! Meidän Helmi oli yhdeksänkuinen kun tämä sai alkunsa, ja se vauvakuume iski tosi salakavalasti, varo vaan.. :D

  VastaaPoista
 70. No niin satelee! Mutta kivaahan se on, on vertaistukea. ;)

  VastaaPoista
 71. Kiitos! Siellähän tullaan ihan heti perässä, iiks! Onnea odotukseen sullekin!

  VastaaPoista
 72. Kiiitos! Onneksi vauvakuume on ihan positiivinen ilmiö... ;)

  VastaaPoista
 73. Mielesi tekisi kuitenkin... Ei vaan! Kiitos!

  VastaaPoista
 74. Kiitos! Tämän kesän toivon pysyvänkin edelliskesää viileämpänä, juurikin mainitsemastasi syystä. Ei vaan, eiköhän tämä tästä kohta helepota.

  VastaaPoista
 75. Kiitos! Ja joo, näitä on täällä riittänyt... Ja otaksun lisää olevan vielä tulossa, kun on jussikin edessä, ja juhannustaiat... ;)

  VastaaPoista
 76. Kiitos! Ja onnea sinne lopputaipaleelle!

  VastaaPoista
 77. Kiitos! Tätäkin kautta. Mekin toivotaan A:n seuraksi toista beibiä, saisi antaa kuulua itsestään. Kuten alla mainitsinkin, onhan juhannus ja juhannustaiat... ;)

  VastaaPoista
 78. Kiitos!Tiedän tuon tunteen, se tulee vielä tosi voimakkaana ja iskee ihan arvaamatta.

  VastaaPoista
 79. Kiitos! Olisipas hauskaa jos nytkin tulisit muutaman kuukauden taaenpana, hih!

  VastaaPoista
 80. Kiitos! Ja joo, me vauvakuumeiltiin Sinin kanssa yhdessä ja tehtiin positiiviset testitkin molemmat saman viikon aikana! :D

  VastaaPoista
 81. Onnea! Olen anonyymisti seurannut blogiasti jo kauan, ja tykkään kovasti kirjoitustyylistäsi :)Ja ilmoittaudun myös pikkukakkosen odottajaksi: nyt menossa rv 10+3 ja esikoisella ikää 1v 9kk. Yli vuoden yrittämisen jälkeen vihdoin tärppäsi, ja nyt uskallan jo pikkuhiljaa ihmisille kertoakin :) Täälläkin pahoinvointi vaivaa, huomattavasti voimakkaampana kuin esikoista odottessa...tsemppiä teille vauvan ja miehen odotukseen, meillä vielä 6 viikkoa ennen kuin mies kotiutuu ulkomaan työkomennukselta!

  VastaaPoista
 82. aivan mahtavaa! olipa ihana iloinen yllätys joka piristi tämän(kin) aktiivisen anonyymilukijan iltaa :)) hurrjasti onnea koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 83. Oi onnea! Toivottavasti se haikara eksyisi meidänkin talon katolle. :D

  VastaaPoista
 84. Oioioi mikä uutinen, paljon onnea ! <3

  VastaaPoista
 85. Huhhuh, mäkään en ollu tajunnu YHTÄÄN MITÄÄN vaikka tarkasti blogiasi seurailenkin! edes sillon ku eka katoin puhelimella facebookista että on tullu uusi postaus jonka otsikko on "salaisuudet julki", en osannu päätellä mitään, ja sitte ku nyt näin ton ultrakuvan niin suu kirjaimellisesti loksahti auki :D ihan ku olisit vasta hetki sitten odottanu Helmiä! Niin se aika kulkee. Mutta onnea oikein oikein kovasti koko perheelle :)

  VastaaPoista
 86. Oi Sascia! Ihana uutinen. Aivan mieletöntä :) Mie kiljun riemusta kun luin uutisesi. Paljon onnea! Ihanaa kun saan (taas) lukea raskaustekstejäsi. Onnea myös miekkoselle ja tulevalle isosiskolle!

  VastaaPoista
 87. Ja muuten jouluvauvat on ihania.. nimimerkillä joulupäivätytön äiti :)

  VastaaPoista
 88. hahaa, mä oon arvannut jo viikkoja sitten. vanhan naisen vaisto :Dt.wandis

  VastaaPoista
 89. Ihana uutinen! :) Mulla on viime vuoden joulukuun alussa syntynyt poika ja oon muutenkin ihan jouluihminen, joten pikkujoulutonttu on mulle ihan tarpeeksi tällä kertaa, ehkä sitten myöhemmin joulutontulle vaikka kesätyttö siskoksi :D Mutta siis Paljon paljon onnea ja ennen kaikkea voimia. :)

  VastaaPoista
 90. Oikein paljon onnea ja nauti raskaudestasi! Löysin blogisi varmaan viime syksyn tienoilla kun itse olin pienen pojan saanut (nyt jäbä 9kk). Tykkään hirveästi lukea juttujasi, ja niin usein olen lukenut niitä vedet silmissä kun on kuulostanut niin tutulta! :)Ja jännä kuinka voi olla toisen puolesta (jota ei edes oikeasti tunne!) näin hullun onnellinen tällaisesta uutisesta! Jään mielenkiinnolla odottamaan tätä taapero/raskausblogin jatkoa. Toki myös täälläkin päin vähän kiinnostaisi pikkukakkosen toivominen aloittaa! ;)

  VastaaPoista
 91. Ihan mielettömän paljon onnea! Olen tosi iloinen teidän puolesta :) Olen itsekin seurannut blogia ihan alusta saakka (viime aikoina on kommentointi jäänyt vähemmälle) mutta tosi upea juttu! Ihanaa jos edelleen pidät blogia ja jaksat päivitellä. Paljon onnea, ja kannattaa yrittää parhaimman mukaan ettei kuuntelisi/lukisi kaikkea, se tieto niin lisää tuskaa. Onnea vielä! Ihanaa kesäodotusta :)

  VastaaPoista
 92. Kovasti onnea!Oma esikoiseni on Helmin kanssa samanikäinen, oliko vajaa viikko ikäeroa. Nyt laskettuaikani on tapaninpäivänä, mutta tulee huomenna varmasti muuttumaan muutamilla päivillä ultrassa. Jännää! Olen koko vauvavuoden seurannut miten samassa tahdissa meidän neitoset on kasvaneet ja nyt kakkosista tulee taas suht samanikäiset, joten seurailu jatkuu :-)Tämä raskaus on ollut ihan erilainen kuin ensimmäinen, paljon helpompi. Ensimmäinen tuli hoidoilla ja tämä ihan luomuna, joten kaikinpuolin helpompi ;-) Mutta tuota pientä ikäeroa olen kauhuissani pohtinut koko alkuraskauden. Toki se on ihanaa, kun lapset on hieman isompia, mutta sitä alkua pelkään. Joten jos aika sinulla riittää tehdä postauksia ensi talvena ja minulla niitä lukea, niin mielenkiinnolla seuraan haasteita kahden pienen lapsen kanssa.T:Nionella

  VastaaPoista
 93. Ihania uutisia, onnea kovasti! Olen lukenut blogiasi lähes alusta asti ja kiva kun tulee taas raskausaiheisia postauksia. Itsellä tosin la jo kahden viikon päästä, mutta mukavaa on ollut raskauden aikana lukea edellisestä odotuksestasi mitä mietit samoilla viikoilla viimeksi. Mukavaa odotusta :)Siiri

  VastaaPoista
 94. Mä väsäisin vaikka heti jos se olis pelkästään musta kiinni! Mulla on ihan järkky vauvakuume <3 Mutta en oo vielä saanut tota toista osapuolta lämpenemään ajatukselle.

  VastaaPoista
 95. Voi! Ihanaa! Onnea koko perheelle! Täytyy kyllä minunkin myöntää, että aavistelin tätä jo tuolta kevään postauksista :)... Löysin sinun blogin viime kesänä ja olen siitä saakka sitä seurannut. Vaikkei vielä omaa nyyttiä (ikävä kyllä) olekaan niin juttujasi on ihana lukea! Ja kyllä, olen kateellinen tilastasi :)... onnea vielä!Terkuin kuumeilija :)..

  VastaaPoista
 96. Hahah! Mä oon jättänyt kyllä satunnaisesti sun raskauspostauksiin anonyymikommentteja kun en oo kehdannut omaa nimimerkkiä vielä käyttää vaikka sormet syyhysikin! :D

  VastaaPoista
 97. Voi miten ihanaa!!! Hirmusti onnea teidän perheelle, meillä poitsu täytti eilen 1 vuotta ja samaa haaveillaan täällä eli pikkusisko tai -veikka ois tervetullut! Parasta olisi, ettei ehtisi välillä töihin takaisin ollenkaan, kun pitäisi palailla hoitovapaalta takaisin syksyllä. :) Mahtavaa jatkaa blogin seuraamista siis!

  VastaaPoista
 98. Voi miten ihanaa!!! Hirmusti onnea teidän perheelle, meillä poitsu täytti eilen 1 vuotta ja samaa haaveillaan täällä eli pikkusisko tai -veikka ois tervetullut! Parasta olisi, ettei ehtisi välillä töihin takaisin ollenkaan, kun pitäisi palailla hoitovapaalta takaisin syksyllä. :) Mahtavaa jatkaa blogin seuraamista siis!

  VastaaPoista
 99. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 100. Onnea! Onko mitään fiiliksiä/toiveita, että kumpi sieltä olisi tulossa? :)

  VastaaPoista
 101. Kiitos! Tosi vahvat tyttöfiilikset on ollut alusta saakka, mutta kyllähän poika olisi ihana! :)

  VastaaPoista
 102. Kiitos! Meillä yksivuotissynttärit tänään. :) Onnea yritykseen, toivottavasti saadaan sieltä pian vauvauutisia!

  VastaaPoista
 103. Jaahas, onnistuin poistaan viestini. Mutta siis, Onnea oikein paljon! Olen nyt vuoden verran seuraillut blogiasi ja esikoinen on 4,5 kk vanha. Vauvakuumehan tässä itsellekin iskee, kun näitä vauvauutisia satelee blogeissa :D Ihanaa päästä seuraileman Jouluvauvan odotusta.

  VastaaPoista
 104. Kiitos! Toivottavasti siellä lykästää pian. :)

  VastaaPoista
 105. Kiitos!Ja oi, miten hauska sattuma, että odotellaan taas ihan samaan aikaan. Mäkin olin alunperin laskeskellut laskettua aikaa muutamaa päivää pidemmälle omien tuntemuksien mukaan, itse asiassa alkuvuodelle, mutta ultrassa koko vastasikin jopa laskettua aikaa isompaa, ei sitä silti muutettu. Onnea odotukseen sinnekin!

  VastaaPoista
 106. Kiitän kollektiivisesti onnitteluista!

  VastaaPoista
 107. Ihanaa! Onneksi olkoon! Mukava lukea tällaisia uutisia kun itsekin tässä leijun onnellisissa ajatuksissani :) Kävin juuri tänään itse ultrassa ja virallinen laskettuaikani on myös 26.12. Tosin ultran mukaan 23.12. mutta tuota virallista aikaa ei lähdetty muuttamaan.

  VastaaPoista
 108. Oi, oi, oi! Onneksi olkoon! Onneksi olkoon myös toisen kolmanneksen alkamisesta - me ollaan samassa veneessä. Haluan ehdottomasti kuulla sunkin raskauskuulumisia ja kokemuksia, joten stay tuned! ;)

  VastaaPoista
 109. Vau! Mielettömän ihana uutinen <3Oon saanu tästä blogista paljon vinkkejä ja apua omaa raskautta koskien :)kiitos!Jäänkin seuraamaan että mitäs uusia vinkkejä/mielipiteitä näin toisella kierroksella ;)

  VastaaPoista
 110. Hahah, no siinähän jo kerkeää tekemään ihmeitä! ;)Meilläkin on alustavasti pähkäilty kesä 2014 hääkesäksi ja jos asiat etenevät suunnitelmien mukaan, silloin mukana olisi myös noin vuoden ikäinen taapero. Eli hulluun laihdutukseen pääsen ehkä minäkin! :DJa kyllä todella postaukset kelpaa! Luen monia blogeja laidasta laitaan, niin raskaus/vauva, sisustus tai muotipainoitteisia, ja tämä sinun blogisi on kyllä yksi ehdoton kestosuosikki! Kirjoitat todella sujuvasti ja mielenkiintoisesti, ja postausaiheet ovat minusta oikeasti todella mielekiintoisia! Olen pistänyt korvan taakse monta raskaus/vauva-"kikkaa" tulevaa varten täältä sinun kirjoituksista. Tekstien perusteella olet myös äitinä todella paljon sellainen, minkälainen itsekin haluan joskus olla. Haluan esim. myös itse kantaa lasta paljon kantoliinassa ym. Olen todella lapsirakas ihminen, ja ainoa elämääni liittyvä unelma on se, että saan lapsia. Vauvakuume on vaivannut todella pahanakin jo monta vuotta, ja blogisi on toiminut hyvänä oireiden lieventäjänä, kun on päässyt "mukaan" edes jonkun vauva-arkeen :)Täytyypä tässä ruveta harkitsemaan jo jotain kirjautumisjuttuja, jolloin voisi kommentoida nimimerkin takaa! Jospa sitä nimittäin innostuisi enemmänkin täällä tosiaan kommentoimaan ja keskustelemaan, viimeistään sitten oman raskautumisen jälkeen :)

  VastaaPoista
 111. Kas, hetken tarkastelu osoitti, että minullahan onkin jo jokin tili! Tekniikan ihmelapsi... Saa nähdä osaanko ensi kerran edes tällä kommentoida :D

  VastaaPoista
 112. Oi kun ihanaa! Paljon onnea! Tosi kiva kun nyt alkaa uusia vauvauutisia tulemaan blogeista joita oon jo pitkään lukenut :)Itsellekin ajankohtainen aihe kun on ensimmäinen tulossa ja 14+4 on viikkoja :) Hyviä vinkkejä ja ajatuksia oot tällä blogilla jo nyt antanut.

  VastaaPoista
 113. Hurjan paljon onnea ja ihanaa odotusta! Meillä vietettiin pojan 1-vuotissynttäreitä toukokuun alussa ja pikkusisarus on jo hyvällä mallilla, nyt mennään jo raskausviikolla 34. Hui! (Itsekin vasta tajusin, kuinka pitkällä tässä ollaan.) Ihanaa lukea muidenkin raskausfiiliksiä toisesta raskaudesta. Ainakin omalla kohdalla toinen raskaus on ollut täysin erilainen kuin ensimmäinen.

  VastaaPoista
 114. Minähän nyt innostuin kommentoimaan ihan urakalla, mutta tuli heti jotain postaustoiveita mieleen! :D Olisi kiva saada postaus siitä, että onko miten erilaista odottaa nyt suunniteltua lasta, ja millaista on olla toisen kerran raskaana, onko raskaus sujunut samalla tavalla vai erilailla. Olisi myös hirmu mukava kuulla valmistauduitteko yrittämiseen ja odottamiseen jotenkin, söitkö esimerkiksi jotain erityistä tai muuta vastaavaa? Sekä myös kuinka pitkään ennätitte yrittää. Tietysti sen verran, mitä itse täällä haluat jakaa :) Ja mitä jaksat kirjoittaa!

  VastaaPoista
 115. Lämpimät onnittelut! Ihania uutisia :)Täällä ei olla raskaana, mistä olen tällä hetkellä vilpittömän onnellinen :D Nimim. kaksi pientä jaloissa

  VastaaPoista
 116. Ooooi onneks olkoon! oon ihan kateellinen :Dvauvakuumetta pukkaa!

  VastaaPoista
 117. Paljon onnea :)! Omat lapset on myös pienellä ikäerolla (nyt 1v ja 2,5v). Onhan siinä omat haasteensa mutta esim. mustasukkaisuutta ei ole ollut ja on ihana katsoa kun nyt jo leikkivät yhdessä!Välillä on itselläkin hirveä vauvakuume mutta onneksi järki sanoo kuitenkin että ei vielä, jossain välissä pitää saada nukkuakin!

  VastaaPoista
 118. Onnittelut tulevasta kakkosesta. Siinäpä sitä elämänmuutosta sitten, esikoinen ei ole vielä mitään toiseen verrattuna. Itselle tulossa loppukesästä neljäs ja ei se stressaaminen minnekään ole kadonnut, pahenee vain kerta kerralta.

  VastaaPoista
 119. Moikka, olenkin jo pikkusen aikaa lueskelut sun blogia ja sain siitä inspiksen kirjoitella itsekin jotain (tammimasu.blogspot.fi). Onneksi olkoo teille ihanasta perheen lisäyksestä:) Itse plussasin muutama viikko sitten ja nyt rv8+4 menossa. Odotan innoissani ihka ensimmäistä ultraa.. herkistyin jo pelkästään sun kuvasta. Onnea ja hyvää oloa teille kaikille :)

  VastaaPoista
 120. upeaaa :))onnea niin paljon !!!

  VastaaPoista
 121. Tuhannesti onnea!!! Ihanan pieni ikäero tulee Helmille ja uudelle tulokkaalle :))

  VastaaPoista
 122. lämpimät onnittelut!! :)) ihanaa! =)

  VastaaPoista
 123. Onnea teille kaikille! Meillä on yhtäkkiä käsillä se kesä, jolloin syksyllä ajateltiin ajattelevamme asiaa, siis mahdollista mahdollisuutta antaa toisen tulla. Kai sitä siis kohta pitäisi vähän miettiä :D Edellisen kanssa kun meni parisen vuotta niin ei tässä nyt voi ikuisuuksia varrota mutta ainahan pitää olla valmis siihen että 9kk päästä todella olisi se vauva ;D

  VastaaPoista
 124. Onnea odotukseen :)Meillä on lapsilla ikäeroa 1v5kk ja olen kokenut sen aina vain positiiviseksi asiaksi. Tosin, nyt kun ikää on 5 ja 4 niin kyllähän nuo tappelee ku pienet %%¤#¤¤leet ;)Odotamme kolmatta, 121212 ♥ Tulee kyllä niin erilaista, esikoisen kanssa meni ihmetellessä ja toinen meni "siinä samassa rytäkässä", nyt on isommat (ehkä) auttamassa.

  VastaaPoista
 125. Onneksi olkoon vauva uutisista! Itselläni on huomenna eka ultra ja esikoista odottelen. Laskettu aika tällä tiedolla olisi 23.12.12 :) Lähelle päivät menee!

  VastaaPoista
 126. Ihanaa!! Etkös joskus kirjoittanut nyt keväällä jossain vaiheessa, että toiveissa on toinen jo aika pian? Kuitenkin ihana yllätys, että näin pian!! Onnea! Olen lueskellut juttujasi melko alusta asti ja tykkään blogistasi, vaikkei itsellä vielä tiedossa koska odotusaika alkaa. Mulla on ikuinen vauva kuume :) Kiva päästä lukemaan taas odotuskirjoituksiasi.

  VastaaPoista
 127. täälläkin odotellaan toista lasta :) LA osuu uudenvuodenaattoon eli jännätään joulukuussa, et ehtiikö vauveli syntyä tän vuoden puolella vai meneekö ens vuoteen ;) onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 128. Ihania uutisia täällä oli vastassa, kun käväisin pitkästä aikaa lukemassa! Ihanaa kuulla onnellisia uutisia ja mukava saada seurata tätä kautta uutta raskauttasi. Onnea matkaan! Ties vaikka saisitte jouluksi vauvan kotiin <3

  VastaaPoista