Social Media Icons

torstai 7. kesäkuuta 2012

Oodi kampaajalle

14 kommenttia , , , , Share It:
 Kovin valitettavaa on, keittiö, se keskeneräinen, on kotimme valoisin kolkka.
Valitettavaa on myös, että virallinen hovikuvaajani H on reissussa enkä vieläkään osaa 
käyttää kaukolaukaisinta saati poseerata. 

Maxikauluspaita / VeroModa
Toppi ja housut / Stockmann

Suhde luottokampaajaan on yksi elämän tärkeimmistä suhteista ulkopuolisen ihmisen kanssa. Ehkä yksi pitkäaikaisimmista, yksi miellyttävimmistä. Aiemmin ajattelin voivani käydä vain yhdellä gynegologilla, mutta raskausaika, synnytys ja sen jälkeinen aika tutkimuksineen on jättänyt jälkensä - kun neljäs nuori mieslääkäri teki minulle sisätutkimuksen, ajattelin hetkellisesti olevani kaupungin kolutuin paksumaha. Lääkärinkin voin vaihtaa. Tai apteekkarin. Tai kaupan kassan. Kasvohoidossakin voin käydä eri kosmetologilla, se ei pilaa päivääni.
Mutta hiukset, kasvojeni kehykset, määrittävät paljon, millaisena itseni näen peilistä katsoessani. Roikkuvatko ne kasvoilla vai kehystävätkö niitä, siinä on iso ero. Huono tai epämiellyttävä väri saa budjetin puitteissa olla päässä kolme-neljä pitkää kuukautta. Epäsopiva malli tuntuu vieraalta. Kampaaja ei muovaa pelkästään hiuksia, vaan myös itsetuntoa ja peilikuvaa. Hyvässä ja pahassa.


Minulla on luonnonkihara tukka (joka tosin nyt on suoristettu, vain siitä ilosta, että joku teki sen puolestani samaan hintaan!), jonka leikkaaminen, värjääminen ja muotoileminen on astetta haastavampaa. Etsin hyvää kampaajaa vuosia. Sitä ennen poistuin sähköniskun saaneen näköisenä pipo päässä vähin äänin kampaajalta kun muotoilu takkusi, taistelin veitsellä nyrhittyjen mallien kanssa ja aurinkoraidatkin näyttivät kiharassa tukassa vain vaalealta hiusverkolta. Milloin tukka oli jäänyt liian pitkäksi, milloin siitä otettiin liikaa. Milloin väri oli liian lämmin, milloin liian kylmä. Milloin liian tumma, milloin liian vaalea.

Vuonna 2009 löysin ensimmäisen kerran tieni silloisen työpaikkani lähettyvillä olevaan Salon Piazzaan, Kamppiin, Janeten hellään huomaan. Mulla on herkkä päänahka enkä epäröi huutaa jos sattuu, varoitin ensi töikseni. Ei tarvinnut huutaa. Se on yksi niistä asioista, joissa Janetesta pidän. Hän on hellävarainen, kuuntelee auliisti visioitani, heittää ilmoille omiaan. Hän ymmärtää, että yritän kasvattaa hiuksiani taas pitkiksi ja varjelee niitä valinnoillaan lopputuloksen kärsimättä. Hän ymmärtää, etten pienen lapsen äitinä voi joka toinen kuukausi olla värjäyttämässä juurikasvua pois ja että kun päivittäiseen muotoiluun ei ole liiemmin aikaa, on hiusten oltava mallia pese ja pidä.
Hän tietää, että haluan pitää lopputuloksen luonnollisena. Ystäväni huomasivat vasta kolme kuukautta viime käyntini jälkeen, että hiuksissani on kahta väriä, alhaalla tummempaa ja ylhäällä vaaleampaa.

Tänään sain lisää tummaa väriä hiuksiini. Hitusen vain, jos vaikka muuttaisin mieleni. Rakastan uutta hiuslookiani! Se on taas kesäkunnossa - mikään muu sitten ei olekaan...

14 kommenttia:

 1. Olet kaunis, kiharoilla tai suorana.

  VastaaPoista
 2. Tunnen kiharien hiusten tuskan.. Omistan korkkiruuvikiharat hiukset. Kampaajani tuntee hiukseni ja osaa tehdä näille juuri ne oikeat leikkaukset. Käyn töissä ja teen useimmiten aamuvuoroa, joten varttia vaille viisi aamulla ei oikein ole inspistä alkaa suoristamaan tai laittamaan erityisesti, suihkaus vettä ja muotovaahtoa ja menoks! Mutta olet kaunis, kuten Ellikin yllä sanoi :)

  VastaaPoista
 3. Mulla kuluu hirveät määrät silottavia tuotteita ja "kiharakampaukseen" parhaaksi oon todennut nestemäisen lakan, jota suihkautan kosteisiin hiuksiin - hiukset ei pörrösty tai nouse pystyyn. Myös mainitsemasi muotovaahto on kova sana!Niin, ja kiitos! Tänään tuntui ensimmäistä kertaa aikoihin taas ihmismäiseltä kun kuontalokin saatiin taas kondikseen. ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Mäkin löysin uuden luottokampaajan kampaajakavereiden ajan jäädessä vähiin :) nyt mäkin oon suht tyytyväinen, joten tiedän mistä puhut.

  VastaaPoista
 5. Hei dude! Ihana tukka sulla. ;--)

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihanat hiukset ja niin sievä blogin kirjoittaja :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kehuista! Ei muutos kai edelliseen järin radikaali ole, mutten ole minäkään, enkä sellaisista pidä. Uusi, tummempi ja freesimpi look on kyllä hymyilyttänyt koko päivän!

  VastaaPoista
 8. Voi kiiiitos! Mä taas just ajattelin tätä julkaistessani että tarvitsisin vakkari-irtonaaman, vaikka Paavo Väyrysen. :D

  VastaaPoista
 9. Kaunis, klassinen tukka :) Mä kärsin kanssa luonnontaipuisasta, karheasti, paksusta tukasta. Lisänä vielä pyörteitä tyhmissä paikoissa!Ja I know, voiku esim. kroppa ois yhtä siistis kunnos kun tukka kampaajan jälkeen ;)

  VastaaPoista
 10. Saat varmaan ihan hyvin alea tän mainoksen perusteella :)

  VastaaPoista
 11. No en saa. Olen käynyt samalla kampaajalla muutamia hiusmallikeikkoja lukuunottamatta reilut kolme vuotta ja maksanut aina ihan saman verran. Kiharahiuksisena hyvän kampaajan löytäminen vaan on aika hankalaa ja ajattelin vinkata kanssaihmisillekin. :)Olen myös vinkannut hiusmallipaikkoja ja City Dealin kautta ostamani lahjakortin kampaamosta. Pitää oikeasti todeta, että mä olen liian ei-kaupallinen bloggari saadakseni oikeasti mitenkään järjettömiä alennuksia tai lahjuksia. Ei mua edes koskaan kutsuta mihinkään. :D

  VastaaPoista
 12. Ihana!! Mä tykkään sun tukasta enemmän, kun se on siinä luonnonkiharassa <3 Mutta toi on ihana juhlatukka :)PS: Mul on sulle haaste: http://mickeysbonbon.blogspot.fi/2012/06/111111-kilometripostaus.html

  VastaaPoista