Social Media Icons

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Linnanmäellä hurjastelevat

14 kommenttia , , , , , Share It:


Syy blogihiljaisuuteen selittyy allekirjoittanutta ja taaperoa vaivanneella ärhäkällä kevätflunssalla, pikaisella Linnanmäki-keikalla lauantaina ja suuruudenhulluutta hipovilla siivousryhtiliikkeillä salakavalan nopeasti lähestyviä syntymäpäiväkahveja varten. Mutta älkää huoliko, pian minä palaan taas sorvin ääreen, ihan kunnolla!

Eilen korkkasimme tosiaankin Linnanmäen huvipuiston koko poppoon voimin, sillä perheenjäsenen työpaikan kautta meille tarjoutui tilaisuus tehdä se maksutta - musiikkia juutalaiskorvilleni! Minä olin yli-innokkaaseen tapaani ajatellut sen olevan kupeitteni hedelmän silmissä vuoden ylivoimaisin eventti, mutta innostus jäi varsin yksipuoleiseksi. Keikan kohokohdat olivat hattara-apajille viereiselle penkille hyökännyt lokki, karusellin pohjalla uhmaileva mansikkapipoinen tyttö ja panoraama-näköalalaite jonka aikana minä korkeanpaikan kammoisena tyydyin vain ampumaan tauotta kuvia summa mutikassa ja toivomaan parasta silmät tiukasti kiinni puristettuina.

Kun vuoristoradan mahan pohjasta ottavassa kohinassa liikutuin tuntiessani elämänhaluni hiipuvan (oikeasti, en voi käsittää, miten joskus olen halunnut sellaiseen ryöpytykseen!), niin pois päästessäni onnittelin itseäni nappivalinnasta, aurinkolaseista, joilla peittää rajuimminkin levähtäneen silmämeikin. Enää en lähde huvipuistoon ilman, en todella.

Linnanmäellä alle 1-vuotiaat pääsevät maksavan aikuisen seurassa vauvahupitarralla maksutta, mainittakoon näin vinkkinä, mikäli huvipuistoreissua kaavailitte.

Muistilistaan lisättäköön, että kantoväline (Tulan neliöliina) ja hellesää (puhumattakaan mutulla valitusta henkeä salpaavan lämpimästä asustuksesta) eivät huvipuistolla olleet mitenkään järin voittoisa yhdistelmä. Kun ravasimme (lasten)laitteista toiseen ja sidonta piti purkaa kerta toisensa jälkeen varsin nopealla temmolla, oli meillä kaikilla loppujen lopuksi hiki. Toinen virhetikki oli suunnata paikan päälle täydellä autollisella porukkaa, parkkipaikkoja kun on tunnetusti aina ja kaikille.

Seuraavana miniperhelomakohteena mielessäni siintää Korkeasaaren eläintarha. Kannattaakohan sinne suunnata vuosikkaan kanssa? Ja millaisella tavarain kavalkadilla varustettuna?

14 kommenttia:

 1. Mä olen ajatellu kans korkeasaarta mun 9 kuisen kans. Siitä en tiedä onko siin järkeä vai ei. ajattelin mennä iki-ihanilla ponyn rattailla. (löysin kirpparilta 5e:lla). Talven tuunausprojejti.

  VastaaPoista
 2. Korkeasaari on myös varmasti elämys, mutta viime kesänä kävimme kaksivuotiaan kummilapseni kanssa Haltialan kotieläintilalla, joka osoittautui mahtavaksi vaihtoehdoksi. Lapsen äiti totesi minulle ystävällisesti, että Korkeasaaressa taitaa olla vähän liikaakin näkemistä ja ihmeteltävää pienelle. Kotieläinpuistossa oli possuja, kukkoja, pukkeja, lehmiä ja muutamia muita eläimiä kauniissa maalaismaisemassa. Lisäksi paikka on täysin ilmainen ja pihassa mukava eväiden syöntipaikka ja kahvila. Suosittelen lämpimästi. Kummityttö katselee näitä valokuvia innoissaan vielä vuodenkin jälkeen. :)

  VastaaPoista
 3. Me oltiin eilen Korkeasaaressa 1v5kk pojan kanssa. Mentiin iltapäivästä päiväunien jälkeen, kun poika ei välttämättä enää rattaissa suostu nukkumaan. Paikanpäällä oltiin noin 4 tuntia. Mukana meillä oli rattaat, kantoreppu ja eväitä. Seuraavan kerran taidetaan jättää omat rattaat kotiin ja ottaa vain kantoreppu (tarkoitus olisi kummilasten kanssa mennä myöhemmin kesällä uudestaan), Korkeasaaresta saa vuokrata rattaat tai vetokärryt, jos sellaisia tarvitsee. Meillä poika kuitenkin haluaa jo kävelläkkin ihan itse niin rattaat toimivat lähinnä tavarankuljetuksessa. Kovin isoilla rattailla en suosittele paikanpäälle lähtemään, jos meinaan Aasia ja Africa talot käydä katsomassa. Siellä on todella kapeat käytävät monessa kohtaa ja paljon ihmisiä. Meidän Emmaljungan yhdistelmät oli sinne auttamatta liian isot ja mies jäikin pojan kanssa suosiolla pihalle keinumaan ja hiekkalaatikolle. Eläimistä poika jaksoi kiinnostua vaihtelevasti. Isot kissat, Aasia-talon pikkuapinat ja alppivuohet oli meillä hitti. Muitakin eläimiä kyllä katseli, mutta ei innostunut samalla tavalla kun noista. Ihan parasta reissussa pojan mielestä oli kuitenkin mammuttimonttu (iso hiekkalaatikko), laivamatka Kauppatorilta ja eväiden syönti. Kaikenkaikkiaan siis onnistunut reissu, kun mentiin lapsen ehdoilla, pidettiin sopivasti ruoka- ja leikkitaukoja ja käyttiin vaan meitä aikuisia eniten kiinnostavat elukat katsastamassa. :) Oltiin muuten viime kesänäkin kummilasten ja pojan kanssa Korkeasaaressa. Silloin poika oli puoivuotias eikä mistään oikeen ymmärtänyt mitään. Kulki mukavasti kantorepussa koko päivän mukana. :) Oho, tulipahan romaani... :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä me oltiin eilen korkeasaaressa 10-kuisen tyttömme kanssa ja kovin innoissaan hän niitä eläimiä seurasi ja osoitteli :)

  VastaaPoista
 5. eivätkö vuoristoradat ja muut 'ryöpytykset' ole kiellettyjä raskaana oleville?:o

  VastaaPoista
 6. Oltiin eilen myös Lintsillä ja riitti meidän 1 v 8 kk pojalle niin paljon muuta ihmeteltävää, ettei laitteisiin edes kai ymmärtänyt hinkua. Korkeasaaressa on käyty pariin otteeseen viime syksynä ja ihan normaalilla varustuksella sinne lähdettiin (omat rattaat ja välipala lapselle mukana). Uusi reissu olisi kiva tehdä piakkoin.

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti Korkeasaareen! On elämys laivamatkoineen kaikkineen pienemmällekin :) Mekin oltiin siellä 1vuotiaamme kanssa ja hän aivan onnessaan ärisi leijonille. Kaikista mielenkiintoisin oli karhu, jota pääsi sisätiloista ihastelemaan ikkunan läpi. Sattuipa nallukkainen olemaan vieläpä aivan ikkunan vieressä, kyllä oli Pojalla seurattavaa :)

  VastaaPoista
 8. Me käytiin Korkeasaaressa tässä reilu kuukausi sitten. Tyttö tykkää tosi paljon eläimistä ja nautti niiden ihmettelystä. Etenkin vikkelät mangustit saivat aikaan riemunkiljahduksia ja naurunpyrskähdyksiä.Korkeasaareen voi saada maksutta rattaita lainaksi (siitä kassan vierestä), mutta näin kesäloma-aikaan niiden saanti voi olla kiven alla.Jos haluatte saariseuraa, tämä kaksikko lähtee mieluusti seuraksenne!

  VastaaPoista
 9. Mä sanoisin, että korkeasaari ja ylipäätänsä eläimet on vuoden ikäiselle paljon kiinnostavampi juttu kuin huvipuistot. Meillä Poju ainakin tykkää eläimistä ihan sikana. Meidän lähellä on pieni matkailupuisto, jossa on lampaita, kanoja ja pupu ja niitä ollaan käyty katsomassa melkein joka päivä nyt kesällä, eikä vieläkään näytä kyllästyttävän. :)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on vuosikkaan pojan kanssa tarkoitus suunnata Korkeasaareen kesän aikana. Uskoisin, että hän tykkää. On meinaan kova eläinfani, kun joku aika sitten oppi sanomaan ammuu, bää bää, jonkinlaisen ihahaan ja kukon kieunnankin. Heppoja ollana käyty katsomassa lähitallilla ja niistä on aivan tohkeissaan ollut. Tällä viikolla kävimme asukaspuiston järjestämällä kesäretkellä Haltialan kotieläintilalla, josta joku ylläkin jo mainitsi. Päivä oli täydellinen succée meidän pojalle, hän oli kertakaikkisen innoissaan mm. ihanista pikkukaritsoista, joita sai silittää ja ruokkia. Sanoisin, että sielläkin oli jo aivan tarpeeksi katsottavaa vuoden ikäiselle ipanalle. Korkeasaareen meinataan kyllä silti mennä, rennolla meiningillä katsomaan meitä eniten kiinnostavat eläimet, lapsen ehdoilla jne. Tuolla kotieläintilalla oli mukana myös poikamme kaveri, myös vuosikas, joka ei niinkään ollut erityisen innostunut eläimistä. Hän kun on enemmän automiehiä.. Eli ei voi etukäteen sanoa, että joku juttu miellyttäisi kaikkia pikkuisia varmasti. Meillä on aika paljon luettu "maatila-aiheisia" kirjoja, ehkä siksikin sitten poika oli niin innoissaan kun näki eläimet elävinä.

  VastaaPoista
 11. ME KÄYTIIN just lauantaina korkeasaaressa ja Peppi on 10,5kk :) Kyllä se niistä elukoista tajus ja reissu oli kaikinpuolin mukava ja onnistunut! Suosittelen lämpimästi, ite ainakin haluun taas uudestaan!! Ehkä pääsisin jopa JUNALLA ensin helsinkiin ja sitten sillä lossilla sinne saareen, wuhuu! Eiku siis Peppi pääsee, eiku mitä :D :)http://suolasokeri.blogspot.fi/2012/06/paiva-korkeasaaressa.html

  VastaaPoista
 12. Sinne Korkeasaareen voi suunnata esimerkiksi mulla ja O:lla varustettuna. ;)

  VastaaPoista
 13. Korkeasaareen kannattaa suunnata vuosikkaan kanssa, ei vaan kannata mennä helteisimpänä päivänä koska kaikki elukat on sitten ihan kanttuvei. Ongelmallisempaa siellä oli tänä vuonna kaksivuotiaan kanssa joka tahtoi juosta vapaasti eikä ymmärtänyt miksi kielletään ja sitten karjui sen mukaisesti :-D

  VastaaPoista
 14. Me oltiin reilu 1 v poitsun kanssa eläintarhassa Berliinissä ja ei se kyllä siitä tajunnut vielä silloin yhtään mitään. Koitin olla sellainen tosi opettava-äiti ja sivistää lastani pingviineillä ja norsuilla, mutta ei vuosikasta vielä paljon jaksanut kiinnostaa... Nukahti reppuun ennen puoliväliä, vaikka oltiin ajoitettu reissu olevinaan sopivasti reilusti ennen päiväuniaikaa. Tänä kesänä käytiin (poika 2,5 v) kotieläintarhassa ja se oli paljon hienompi ja mukavampi lapsen kannalta kun pääsi silittämään lampaita ja heppoja. Hukkaan olisi siis mennyt Korkeasaaren reissut jos lasta varten olisi reissua suunniteltu. Sit jos taas itse tykkää muumimaailmoista ja korkeasaarista, niin kyllä se lapsi aina mukana kulkee... ;)

  VastaaPoista