Social Media Icons

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kakkuyllätyksiä

7 kommenttia , , , , Share It:
Sairastuvalta päivää! Nokka vuotaa itse kullakin, mutta kuume on poissa, samoin ääneni. Siitä huolimatta on tänään suuntana itä-Suomi ja suunnitelmana mökkihöperöityminen ja juhannussauna. Miten te aiotte viettää juhannusta?Sunnuntaina juhlimme Helmin 1-vuotissyntymäpäiviä lähipiirin kesken ja tarjoilujen suhteen annoin taas kätevän emännän maineeni loistaa poissaolollaan. Anoppi leipaisi suolaiset ja makeat piirakat ennen lähtöään ulkomaanmatkalle ja pikkusiskoni asteli ovesta sisään itse tehty mansikkakermakakku hyppysissään, ajatteli, etten ole tällä(kään) kertaa leiponut kakkua itse. Mutta oli meillä kakku. Ei minun ei leipomani tosin.

Sain reilu viikko sitten sähköpostiviestin, jossa meille tarjottiin Fazerin käsintehtyä uutuuskakkua Angry Birds-teemalla. Kotiinkuljetettuna, valitsemallani täytteillä. Päivää ennen juhlia ovikelloamme soitti kakkulähetti, käsissään vihreällä marsipaanilla kuorrutettu possukakku suklaakreemi-marjaraitatäytteellä varustettuna. Vihreä possukakku herätti naurunpurskahduksia ja hymynkareita erityisesti isoisässäni, joka yllätyksekseni tunsi Angry Birds-pelin hahmoineen, yli 70 vuoden iästään huolimatta (hänellä onkin syntymäpäivät elokuussa ja pohdimme punaisen lintukakun ostamista synttäriyllätykseksi - meistä kukaan kun ei ole jauhopeukalo). Yllättävän raikas täyte ja makea kuorrute puri isoon porukkaan, mutta kymmenelle hengelle mitoitetusta kakusta voisin sanoa montakin sanaa. Meillä syöjiä oli kolmatta kymmentä, ja sokerihiirinä tunnetut sukulaiset (ja isäntäväki!) santsasivatkin, mutta kakkua riitti silti vielä vieraille kotiin mukaan annettavaksi!

Yksivuotiskakkudilemmani jota podin joulusta kevättalveen selätettiin naurettavan helposti. Ja vastuuntunnottamana mutsina annoin tietenkin myös päivänsankarille pienen palan kakkua, juhlat kun oli. Seuraavat lienevät sitten ristiäiset. Hurjaa.

Minkälainen kakku teillä on ollut lasten syntymäpäivillä? Minusta yksi ikimuistoisimmista on oma seitsemänvuotissyntymäpäivänäni pöydässä ollut barbie-kakku ranskanpastillihelmassaan...

7 kommenttia:

 1. Me teemme saman kuin te ja miljoona muuta kanssakulkijaa eli suuntaamme mökille. Ihana päästä mökille, saunomaan, grillaamaan, polttamaan (anopin) turhia tavaroita kokossa, soutelemaan ja kalaan kahden miehen kanssa. Talviturkkia en kuitenkaan uskaltautune heittämään vielä.Yksivuotiskakku. Minä en pidä perinteisistä kermakaakuista. Kyllä syön, jos niitä on tarjolla, mutta kaavin ylimääräiset kermavaahdot pois. Nyt, kun tyttösen yksivuotispäivä on ovella, ajattelin tehdä juhliin pari erilaista juustokakkua. Ja tapani mukaan testautan taas uusia reseptejä vierailla (tosi ehtoisa ja reilu emäntä). Ihanaa juhannusta koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. No kettu. Mä laitoin sulle juuri eilen postissa juhannussaunaan liittyvän blogipostin, mutta eipä taida ehtiä perille ei :(t: blogi(posti)ystäväsi

  VastaaPoista
 3. Meillähän on tietenkin aina ollut ne tiukasti värikoodatut kakut juhlien teeman mukaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Minä olin kamala mutsi ja meillä ei vietetty 1v juhlia ollenkaan. Toki poika sai lahjat ja minun vanhempani olivat kylässä. Joimme kahvit ja söimme jäätelöä pikaisesti muun härdellin keskellä... Mentiin nimittäin pojan isän kanssa seuraavana päivänä naimisiin ja synttärit jotenkin hukkuivat siihen hää järjestyelyjen viidakkoon. Enkä kauheasti koe edes huonoa omaatuntoa. Ei tuo pikkuinen vielä niistä mitään ymmärrä ja seuraavana päivänä vieraat muistivat paketeilla sujuvasti myös pikkumiestä. Eipä olisi niin montaa pakettia muuten saanut! :D

  VastaaPoista
 5. Haha, mullakin on ollut muistaakseni just 7 v. synttäreillä barbiekakku! :D Liekkö ollut jossain naistenlehdessä kakkuvinkki, josta äidit on sen tyttärilleen bongannut :D Tervetuloa Itä-Suomeen! Toivottavasti täällä olisi hyvät säät..

  VastaaPoista
 6. Mullakin on joskus ollut talouspaperirullan avulla tehty barbikakku. Meidän äiti teki kyllä aina ihan mielettömiä kakkuja, parhaiten jäänyt muistikuva leikkipuistokakusta, joka taisi olla veljeni synttärikakku jonain vuonna. Lakumatoista oli kakun päälle väsätty jopa keinuteline ja taisi puistossa olla myös pieni vesipläntti jossa ankka ja vaikka mitä. Aivan perus kermakakkuja aina ollut mutta tosi hienot koristelut.

  VastaaPoista
 7. Meillä oli 1-vuotis synttäreillä perhoskakku ja tänä vuonna mennään puputeemalla :)

  VastaaPoista