Social Media Icons

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Juhlahumussa

16 kommenttia , , , , , , , Share It:


Eilen mekin juhlimme monien muiden tapaan, perhetutun ja sukulaistytön ylioppilasjuhlissa nimittäin. Aikataulutus oli haastavaa, kun ajokilometrejä kertyi päivän aikana kunnioitettavat 120 ja molemmat juhlat alkoivat suurin piirtein samaan aikaan. Minä juhlin mekkoni rikki neljästä kohtaa, söin liikaa kakkua (kuinka ollakaan) ja unohdin ostaa onnittelukortit (...kuinka ollakaan...). Helmikin sai osansa voileipäkakuista, ja varastipa tuo mummin silmän välttäessä myös juustokakkua vaivihkaa. Tietenkin.

Yllätyksekseni törmäsin toisilla kekkereillä erääseen odottavaan lukijaani, joka sattui olemaan myös päivänsankarin, lapsuudenystäväni, serkku! Maailma on tosi pieni! Oli hauska tavata sattumalta ihminen ruudun toiselta puolelta, täysin odottamatta ja yllättäen.

Parin viikon päästä tarkoitus olisi juhlia kaikkien aikojen ensimmäisiä syntymäpäiviä, mutta kutsuja ei ole lähetetty ja kaikki on vielä auki. Keittiöremontti on yhä vaiheessa; puolet kaapeista puuttuu, sekä kaikki yläkaappien ovet (keittiöfirmalla on ilmeisen ruuhkaisaa). Suunnitelmia sotkee appivanhempieni ensi viikon lopussa starttaava lomamatka. Nyt jännitetään ja odotellaan, kaikenlaista. 

Meidän suhtautumisemme herkutteluun on muuten aika lepsu, ja Helmi on saanut maistaa kohtuuden rajoissa juhlien antimia mansikkatartaleteista marinoituun sisäfileeseen. Miten on teidän laitanne? Saako lapsi maistella erikoisiakin tai juhlavia ruokia vai pitäydyttekö tiukassa peruskotiruokalinjassa?

16 kommenttia:

 1. No siis todellakin saa syödä mitä vain. Nyt varsinkin kun on jo muutamaa päivää vaille 1v.

  VastaaPoista
 2. Meillä myös herkutellaan. Eli jos me vanhemmat mätämme herkkuja, niin syöpi poikakin. Ravintoloissa sama homma, useinkaan ei tilata pojalle omaa annosta, vaan syötetään herkkuja meidän annoksista tai käydään noutopöytäpaikoissa, missä lapsi saa samoja eväitä kuin aikuisetkin. Lasten annokset kun on aina sitä "nakit ja ranskalaiset"-linjaa... Ihan alkuaikoina oli hankalampaa kun poitsulla oli maito-vilja-muna-allergiat, mutta nykyisin samat eväät kelpaa!

  VastaaPoista
 3. meil on perjantaina ristiäiset ja kaik on ihan vaiheessa, kummit on (kai), piirakat tulee isoltamummolta, kakku suunnitelmat muuttuu päivittäin :D ja nimi on ihan hakusessa :D enkä ees tiiä ketä kaikkia on juhliin tulossa ja onko kaikki ees vielä kututtu :Dmeillä lapset saa syyä samaa kun mekin, joitakin ruokia/ruoka-aineita on mistä eivät hirveesti välitä, mut opetellaan...myös äiti vois opetella syömään kalaa niin oppis pojatkin :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on tullut kaikenlaista pojalle annettua, viimeksi tänään maisteli vanilja-suklaapehmistä.. onhan nyt kesäkin ;)

  VastaaPoista
 5. "Nyt jännitetään ja odotellaan, kaikenlaista."Tästä tuli heti mieleen, että ootkohan raskaana! :D

  VastaaPoista
 6. Hahah! Tuosta saattaa kyllä saada vaikka minkälaisen käsityksen, mutta me jännätään tällä hetkellä lähinnä kesän kuvioita, kaikki suunnitelmat on auki ja joka paikkaan pitäisi mennä. Keittiöremontti on päällimmäisenä mielessä, sen kun saisi valmiiksi, kun nyt laitetaan kylpyhuonettakin uuteen uskoon vuokranantajan toimesta! :D

  VastaaPoista
 7. Myönnettäköön, täälläkin suuhun pääsi lusikallinen nougatjäätelöä... :D

  VastaaPoista
 8. Voi että! Toivottavasti saatte hommat hoitoon. Nimiasiaan mun pitää todeta, että meillä oli selvillä jo viimeisellä raskauskolmanneksella kaksi nimivaihtoehtoa per sukupuoli ja synnytyssalissa muutaman minuutin ikäisen vauvamme nimeksi valikoitui Helmi, toinen vaihtoehto oli Hilma. Jos joskus saataisiin poika, on nimi luonnollisestikin hallussa.. ;)

  VastaaPoista
 9. Tuota olen miettinyt usein! Aina niitä nakkeja ja lihapullia, aina! Me ollaan buffapöydistä lastattu satsia lapsellekin ja aina kun me syödään, mitä tahansa, tulee lapsi "kuokkimaan". Niinkuin isoäidiltään juustokakkua, tosin salaa ja kaikessa hiljaisuudessa. :D

  VastaaPoista
 10. Ajatella. Niin se aika menee. Meilläkin juhlitaan kohta, heti teidän jälkeen. :)

  VastaaPoista
 11. Ennakkoluulottomin on ystäväni, joka antoi lapsensa syödä 8-9 kuukauden iässä mm. marinoituja herkkusieniä ja chili con carnea. Ja hyvällä ruokahalulla lapsi söi - eikä ole tullut ongelmia, on nyt jo kohta 3-vuotias. :) Että anna mennä vaan.

  VastaaPoista
 12. no meillähän on perinteisesti päätetty nimi vasta viime hetkillä, kolmannelle nimi valikoitu edellis iltana ennen ristiäisiä. tän nelosen kaste on illalla klo 18 niin onhan siinä koko päivä aikaa miettiä :D

  VastaaPoista
 13. Meillä synttärikutsut laitettiin ihan vain tekstiviestillä, helppoa ja nopeaa :) Meillä tyttö ei herkuttele kuin omilla herkuillaan. Synttärikakkuaan sai maistaa, mutta muuten on vältetty sokeria ja ylimääräistä suolaa. Suolan kanssa ei olla niin tarkkoja, maistaa saa. Sokerisia herkkuja ei olla annettu, kun ei vielä haluta opettaa lasta makealle. Me herkutellaan itse ehkä turhankin usein, niin eipähän lapsi totu vielä jatkuvaan makeaan. Kerkeää sitä vielä :)

  VastaaPoista
 14. Me ollaan vielä vältetty pienemmällä sokeria, 1v-synttäreillä saa sit ekan kerran kakkua ja jotain muuta hyvää. Isomman kanssa oli sama eli alkoi saamaan vuoden iässä (rajoitetusti) makeita herkkuja eli aina silloin kun oltiin kylässä tai meillä oli kahvivieraita. Muuten vältetään herkuttelua silloin kun lapset ovat valveilla, karkkia ei ole vanhempikaan vielä saanut mutta suklaata sai 1. kerran jouluna ollessaan 1v9kk.Suolaisia ruokiakaan ei ole annettu vielä kovin paljon, mitä nyt on saanut juustoa maistella (ja raejuustoa syö paljonkin) ja eilen sai valmiiksi marinoitua possua joka oli kyllä aika suolaista. Pikkuhiljaa aletaan antaa kokonaan samaa ruokaa meidän muiden kanssa kun synttärit alkaa olla niin lähellä :)

  VastaaPoista
 15. Me ollaan täällä samoilla linjoilla 1v 4kk kanssa.. :)T.itse sokeri hiiri

  VastaaPoista
 16. Meillä juhlittiin viime lauantaina 1-vuotissynttäreitä ja sen kunniaksi Ilsa sai maistaa vähän kakkua, mutta siihen se makeiden syönti hyvin pitkälti on jäänytkin. Buzzadorina olen mukana Jogolino-kampanjassa, johon liittyminen osoittautui ehkä vähän virhevedoksi. En halua syöttää vuoden ikäiselle sokerivälipaloja. Noh, onpahan suurempi hinku yrittää jakaa niitä kaikille halukkaille ja haluttomille. :) Hyvältä se mannajuttu maistuu, ei käy kieltäminen. Suolaisen suhteen olen hövelimpi. Ilsa on saanut jo jonkin aikaa esim. pienen palan leikkelettä leivän päältä, tai herkkuaan broileria, vaikka se on marinoitua. Koko ajan pyrin nyt sitten liittämään Ilsan ruokia meidän omiimme, vaihtelevalla menestyksellä.

  VastaaPoista